Cioran, Muzica și Inteligența Artificială
Citind cartea Cioran și Muzica, cu gândurile și reflecțiile filozofului considerat un aristocrat al dubiului, sau un stilist al disperării, și un meloman receptiv la ceea ce ne poate spune muzica lui Bach, Mozart și a altor mari compozitori, m-am gândit să încerc ilustrarea lor numai cu ajutorul unor imagini generate cu un software de Inteligență Artificială, ceea ce poate fi o premieră absolută pe NICEPPS. Nu știu dacă au mai fost și alte încercări, poate ADMIN știe. Cât de inspirată a fost ideea și transpunerea ei într-un prim pps cu imagini selectate dintre cele generate de Inteligența Artificială, se poate evalua din pps-ul publicat. Postat 11 mai 2024 ora 18
Comentarii (19)
Adrian TOIA
Am lăsat intenționat la postare titlul acestui pps cu diacritice românești, pentru a verifica dacă repetatele mele solicitări de corectare a situației au avut urmările necesare.
Deoarece nu s-a reușit în cei doi ani de când am semnalat ADMIN necesitatea eliminării anomaliei cu diacriticele din titlul pps-ului la/după/ download, titlul corect al acestui pps Cioran, Muzica și Inteligența Artificială_1-Bach apare la comanda download Cioran_ Muzica __i Inteligen__a Artificial_ adică știrbit și practic mutilat.
Dacă pe alți autori această situație poate nu-i deranjează, cum este spre exemplu cazul pps Călător pe drumuri europene (2) - Polonia (Zakopane și Cracovia) cum apare în titlul ccrect al autoarei, afișat la prezentare și descriere (care devine c-l-tor-pe-drumuri-europene-2-polonia-zakopane-i-cracovia, la download) deTeodora Buiță, un efect nedorit a fost că a obligat autorii să scrie titlurile pps fără diacriticele românești pentru pps postate pe un site cu marea majoritate a pps în limba română.
Nu este doar o problemă de estetică și de ortografie, este o problemă de corectitudine în promovarea limbii române deoarece aceste pps sunt descărcate și de persoane din alte țări unde ajung cu titlurile mutilate și neinteligibile.
Rog din nou pe ADMIN să elimine această veche anomalie inițială, care poate a avut unele justificări atunci, având în vedere că a manifestat inițiativă și promptitudine când a introdus recent o opțiune utilă pentru legătura cu un eventual video (cazuri totuși foarte rare pe NICEPPS până acum)
Cu ocazia postării acestui pps am constatat că a fost publicat IMEDIAT (fără să mai aștepte un timp variabil și nedefinit publicarea, procedură inutilă, semnalată ADMIN ca atare din anii trecuți, atunci când a renunțat în urma aceleiași semnalări la moderarea/aprobarea comentariilor, ceea ce strangula site-ul în perioada lui cu participanți activi).
Aș vrea să cred că s-a renunțat la vechea procedură, și minunea publicării foarte rapide nu a fost din cauza unei anomalii (temporare poate) a site NICEPPS.
Teodora Buiţă
Felicitări, Adrian, pentru o prezentare deosebită! Mi-au plăcut citatele inserate, dar mai ales imaginile foarte frumoase! Îmi pare rău însă că nu am putut să ascult muzica, nu am reușit să descarc pps-ul la mine în calculator, așa că l-am urmărit doar aici pe site, fără sonor! Poate a fost vreo problemă cu serverul sau poate problema e la calculatorul meu! Oricum, cunosc muzica inserată de tine, fiindcă și mie îmi place Johann Sebastian Bach.
De o pioșenie rară, genialul muzician și-a consacrat creația preamăririi lui Dumnezeu și înălțării spirituale a omului. Tocmai expresivitatea muzicii marelui dăltuitor al sunetelor, este cea care îi transmite umanitatea și îi atinge pe ascultătorii de pretutindeni.
„Johann Sebastian Bach este cel mai uluitor miracol pe care muzica l-a dăruit omenirii”, spunea Richard Wagner, care și el, la rândul lui, a fost unul din cei mai de seamă reprezentanți ai romantismului muzical.
În ceea ce privește problema ridicată de tine, cu scrierea titlului prezentării fără diacritice, eu m-am obișnuit, dintotdeauna am scris așa! Tu știi că multe site-uri și-au încetat activitatea, nici acesta nu se știe cât va mai funcționa, așa că în loc să venim cu critici, eu zic că ar fi mai frumos să-i mulțumim d-lui administrator pentru efortul pe care-l face, inclusiv financiar, ca să-l mențină încă funcțional!
Sănătate multă și numai bine îți doresc!
Cu stimă,
Teodora Buiță
Admin
Domnule Adrian Toia, am avut aceasta discuție de nenumărate ori. Mai dau încă o data același răspuns, căci altul nu am.
In primul rand, problema ridicata de dvs se refera la denumirea fișierului, nu la titlu. Titlul prezentării apare cu diacricite.
Cat privește denumirea fișierului, am ales sa eliminam diacriticele din denumirea fișierului pentru ca dacă rămâne cu diacritice în denumire întâmpinăm tot felul de probleme cu diferite sisteme de operare. Inclusiv pe server rulează Unix (nu Windows) și din aceasta cauza diacriticele din Unix nu corespund cu diacriticele din Windows. Nu pretind sa înțelegeți aceste chestiuni de ordin tehnic, dar m-aș bucura dacă ați avea încrederea că doresc la fel ca dvs - dacă nu chiar mai mult! - ca acest site sa meargă cât mai bine. Personal sunt foarte bucuros că am reușit să-l mențin.
maia / angi
Bach, Cioran si inteligenta artificiala. Pare un lucru imposibil, dar Adrian a facut, cu preocuparile lui iesite din comun, sa fie posibil. Si probabil va continua si cu alti compozitori celebri. O tema inedita. Eu personal nu am mai vazut-o pe niciun site si, Slava Domnului, de nevoie, am vazut multe.
Citatele lui Cioran despre Bach le vad pentru prima data si din acest motiv le-am citit cu multa atentie. Bach face parte dintr-o perioada muzicala, pentru care am o adevarata pasiune – Baroca. Cu inteligenta artificiala insa lucrurile stau mai rau, ca nu pricep si nici nu imi propun sa pricep. Sper ca nu mai apuc ziua in care va deveni obligatoriu sa lucrez cu ea. Dar, recunosc, ca imaginile create de AI sunt foarte bune. Eu am facut un pps cu Bach si pe Google nu gasesti prea multe imagini pe care sa le folosesti intr-un pps ca acesta. Asa ca, felicitari, AI, felicitari Adrian.
Nu imi place tot ce a compus Bach, din acest motiv, Vivaldi este mai pe gustul meu. Intamplator sau nu, ascult foarte des, pe You Tube, un montaj intitulat Bach si Vivaldi. Sustine, zic eu, parerea mea. Dar e o problema de gusturi.
Citatele lui Cioran care mi-au retinut atentia in mod deosebit sunt cele referitoare la Spirala muzicii lui Bach catre ceruri dar si Tonurile muzicii lui Bach sunt tot atatea sarutari de ingeri.
Minunate si pline de sensuri, suflet si iubire pentru Bach, pentru muzica.
Citatul care insa m-a nedumerit mult este acesta:
Fara Bach, Dumnezeu nu ar mai fi el insusi.
Chiar asa, domnule Cioran? Nu cumva este invers? Nu doresc sa abat discutia pe aceasta tema. Poate au sa mai fie si alte pareri.
Multumesc mult Adrian pentru acest minunat pps, pentru cautarile tale, pentru subiectele prezentate, pentru preocuparile elevate din care avem ce invata. O zi buna. Angi
Helmut Guertler
Buna, Adrian Toia
Trebue sa-i iau apararea domnului Admin ( numele il pastrez pentru mine). Nu crezi ca cuvintele sunt cam tari ("adica stirbit si practic mutilat") la adresa pps-ului tau ?
Sti prin ce greutati si probleme trece Admin ca sa mentina acest site pe care-l iubim toti ? Daca ai stii nu te-ai fi legat de aceasta "problema de corectitudine in promovarea limbii romane".
Drept sa-ti spun pe mine nu ma deranjeaza, si am publicat peste 500 de pps-uri, iar pe altii nu stiu daca ai deranjeaza.
Cu stima,Helmut
Adrian TOIA
Bună seara ADMIN.
Îmi pare bine că am primit un răspuns acum, deoarece „ am mai avut aceasta discuție de nenumărate ori.”
Chiar dacă aveți amabilitatea de a mă proteja („Nu pretind sa înțelegeți aceste chestiuni de ordin tehnic”) cred că ar trebui s-o faceți și în cazul avocaților din oficiu care vă apără de un atac inexistent, deoarece în semnalările mele (dintre care pe unele le-ați acceptat și operaționalizat în anii trecuți...) nu spun neadevăruri sau invenții personale, ci lucruri foarte evidente.
Cu atât mai mult cu cât și eu am proiectat și realizat câteva website (unul și premiat), care pot fi găsite de cei interesați deoarece sunt menționate pe INTERNET, în lista lucrărilor mele. Chiar dacă după 25 de ani de la realizarea lor poate nu mai sunt active, și au avut alt conținut și alte obiective, dimensiuni și complicații ca NICEPPS.
Am înțeles problemele de hosting pe care le-ați avut/le aveți, ca și unele limite care nu vă aparțin.
De aceea cred că sunt în măsură să vorbesc mai în cunoștință de cauză decât avocații din oficiu, despre proiectarea, realizarea și funcționarea/întreținerea unui site și să apreciez munca și eforturile unui Administrator de site.
Și pot aprecia – dincolo de unele puncte de vedere diferite – faptul că ați reușit să mențineți NICEPPS în viață, cu toate pierderile de autori valoroși activi înregistrate, din motive de concepție la care ați renunțat foarte greu, și din cauza unor proceduri greoaie de funcționare a site-ului.
Solicitările mele – mai vechi și mai noi - pentru îmbunătățirea NICEPPS au pornit de la faptul că este un site care publică marea majoritate a pps-urilor în limba română, ceea ce a creat o comunitate destul de activă acum câțiva ani, dar din ce în ce mai mică de autori și comentatori activi în ultimul timp, ceea ce se poate constata de oricine.
Cred că sunteți mai în temă ca mine – care am trecut la alte domenii de activitate de mai mulți ani – cu problemele de compatibilitate ale sistemelor de operare pe care le folosiți pentru NICEPPS.
Chiar dacă nu-mi „pretindeți sa înțeleg chestiuni de ordin tehnic” pot să afirm că diferența dintre unele sisteme de operare o pot înțelege, pentru că și eu
m-am lovit de astfel de situații în trecut.
Pentru că nu mai sunt la curent cu evoluțiile apărute, am întrebat un fost coleg și actual web designer, dacă problema diacriticelor românești, care mutilează titlurile pps-urilor noastre, are soluții posibile.
Și am reținut că ar fi bine să vă întreb dacă UTF-8 (un standard de codificare a caracterelor, după cum cred că știți) poate fi folosit în cazul NICEPPS, cu concepția, particularitățile lui de proiectare, și soluțiile sale de funcționare actuale.
Ceea ce și fac cu acest comentariu răspuns la al Dv., și la care aștept un răspuns, chiar dacă asta va mări nejustificat n. de comentarii al pps-ului meu.
Admin
Bună seara,
Da, folosim UTF8 pentru conținutul paginilor site-ului (după cum de altfel puteți verifica).
Conținutul fișierelor pe care le trimiteți nu-l modificăm, ele rămân cu encoding-ul pe care îl folosiți (de asemenea, puteți verifica pe fișierele trimise de dvs).
Când am vorbit despre diacritice am vorbit despre denumirea fisireleor (nu despre conținutul lor).
PS. Ironia cu avocații nu am înțeles-o. Dar înțeleg ca nu are legătură cu discuția tehnică.
Adrian TOIA
Mă copleșești maia/angi cu acest comentariu, mai lung și diferit de cele convenționale, cu alt conținut decât al altor comentarii despre conținutul și prezentarea acestui pps, ale unor avocați din oficiu, în apărarea nu a limbii române ci a lui ADMIN (fără să fie nevoie pentru că nu l-a atacat nimeni pe ADMIN, care a făcut un comentariu politicos și la obiect, la care am răspuns) pentru că ei „s-au obișnuit și nu-i deranjează” o anomalie supărătoare existentă pe site de ani de zile.
Deoarece nu cred că este corect ca numărul de comentarii contorizat la un pps să conțină dispute și păreri despre alte subiecte decât cele care se referă la pps-ul respectiv, nu le răspund aici, pentru că o voi face cu mesaje personale sau private separate.
Observ, și îți mulțumesc pentru asta, că în comentariul tău despre acest pps ai apreciat noutatea și caracterul inedit al temei și al unor soluții de prezentare a ei. („O temă inedita. Eu personal nu am mai vazut-o pe niciun site”)
Te referi presupun la reunirea în pps a unor citate ale unui filozof român cunoscut pentru aforismele lui destul de categorice, ilustrate cu imagini generate de o inteligență artificială, pe fondul sonor al unuia din marii compozitori ai lumii
Pentru că așa cum ai spus, ca autoare a unui pps,
„ cu Bach si pe Google nu gasesti prea multe imagini pe care sa le folosesti intr-un pps”
Și nici pentru ilustrarea gândurilor și reflecțiilor lui Cioran despre muzica lui Bach...
Am scris că nu știu dacă este o premieră pe NICEPPS, crearea și utilizarea în pps a unor imagini generate de inteligența artificială, și deși am cerut Admin să se refere la asta, nu a făcut-o până acum.
Poate ai observat că textele alese de mine despre Bach din cartea Cioran și Muzica, și din alte surse, se înscriu în ideea tematică aleasă de mine când am selectat gândurile și percepțiile lui Cioran, despre muzica lui Bach care ne apropie de Paradis, și de Dumnezeu.
Cioran are exprimări și mai categorice despre relația dintre muzica lui Bach și Dumnezeu, decât cea care te-a nedumerit pe tine, dar asta nu înseamnă că fiecare din noi suntem obligați să le acceptăm
Mulțumiri Maia/Angi pentru că ai găsit timp să comentezi atent acest pps.
Deși îți trimit acest comentariu pe 12 mai în jurul orei 20.45 poate te vei mira și te vei întreba de ce la acest comentariu și la câteva alte comentarii apare data de 13 mai 2024, cu ore din noapte.
Este o chestiune legată de preluarea orei de pe fusul orar al calculatorului care găzduiește NICEPPS, aflat undeva în altă țară, nu în România...
I-am semnalat-o de mult ADMIN, care a și remediat-o atunci, dar poate că pentru noul calculator gazdă, găsit recent, nu a mai făcut corecția necesară, pentru că pe unii „nu-i deranjează” chiar dacă deși lucrează la calculator noaptea, după cum mi-au spus, ora afișată va fi dimineața, ca în cazul 12.05.2024, 07:36
Adrian TOIA
Bună seara ADMIN,
Întrebarea mea privind folosirea standardului UTF-8 nu se referea la conținutul fișierelor noastre pps, ci la posibilitatea/imposibilitatea de utilizare a lui pentru corectarea denumirii pps, cel afectat – uneori destul de serios de problema diacriticelor românești.
Dacă sunteți atât de disponibil pentru explicații și răspunsuri în seara asta, poate îmi răspundeți și la cele două întrebări (indirecte) referitoare la dacă știți că au mai fost postate pe site pps-uri numai cu imagini generate de un soft de Inteligență artificială, ceea ce ar fi o premieră cel puțin pe NICEPPS, și dacă ați renunțat la timpul de așteptare dintre postarea autorului și publicarea lui pe site, deoarece asta a fost cazul acestui pps de mai sus, care a fost publicat imediat după postare, sau există o altă explicație tehnică pentru asta.
PS1. Cred că dacă ati citi(t) unele comentarii de mai sus ați fi înțeles că nu am fost ironic atunci când
m-am referit la avocații din oficiu, pentru că nu prea s-au referit la pps-ul publicat și au susținut păreri cu argumente subiective (m-am obișnuit, pe mine nu mă deranjează) care nu pot înlocui argumentele tehnice, cum încercăm să le discutăm în schimbul nostru de comentarii-mesaje.
PS2.Acest mesaj îl postez pe 12 mai 2024, până în ora 23... Puteți afișa data și ora corecte, nu cele decalate, cu care probabil va apare pe site ?
Adrian TOIA
Așa da, ADMIN ! Se pare că ați și făcut corecția semnalată de mine într-un comentariu anterior
Helmut Guertler
Hallo Adrian Toia, Eu sunt avocatul din oficiu care-i ia apararea domnului Admin si nu-l deranjeaza ca ( romanul ar spune "bate apa in piula").
Asta ca sa poti dormii la noapte.
Noapte buna,
Helmut
Admin
Buna ziua, Adrian!
Encoding: Referitor la UTF8 (sau alt encoding), intrucat sunteti specialist in domeniu, am intuit ca stiti ca encoding-ul se refera la continutul unui fisier, adica modalidatea de stocare a fisierului. In particular, putem vorbi despre encodingul unei pagini web, care la urma urmei este un fisier html (deci tot la continut face referire). Problema ridicata de dvs se refera insa la numele fisierului PowerPoint, si v-am mai explicat de ce consideram ca aceasta este cea mai buna modalitate de stocare a lui, atunci cand exista diacritice in nume.
Imagini generate cu AI: Nu stiu cum genereaza utilizatorii imaginile pe care le folosesc. Este dreptul si responsabilitatea fiecaruia sa foloseasca imaginile pe care doresc sa le foloseasca.
Ultimele update-uri ale sitelui: Le-am facut publice pe blog, acolo unde anuntam mereu modificarile pe care le facem. Si unde am cerut sa se raporteze eventualele bug-uri. Acum, daca dvs ati considerat ca e mai bine sa le discutati aici, a fost alegerea dvs.
O zi frumoasa va doresc!
Adrian TOIA
Bună ziua Helmut Guertler,
Se pare că tu nu ai somn și te apuci de răutăți pe 12.05.2024, la ora 23:16...
Pot să răspund în mai multe feluri comentariilor tale agresive, dar ținând cont de vârsta ta prefer – deocamdată – să reiau un fragment dintr-un mesaj trimis mie de tine, în 2022, în contextul schimbului de mailuri, inițiat de tine, în care nu erai de loc agresiv, dimpotrivă, îți puneai cenușă în cap (spun românii, a căror limbă se pare că si uitat-o...) cu explicațiile și scuzele recunoscute de tine pentru greșelile tale de atunci...
„Am apreciat (meritat) pps-urile tale pe teme montane sau sportive pentru că cele mai multe dintre ele sunt cele mai bune pe care le-am văzut eu.
Dacă la unele am avut și câteva sugestii cordiale, nu înseamnă că am „pus la îndoială autenticitatea fotografiilor personale” așa cum „ți-ai închipuit”.
Alții au făcut-o, și nu știu cât de întemeiat, pentru că nu am verificat și nu sunt un specialist în arta fotografică...
Poate au extrapolat unele din greșelile tale de pe NICEPPS (recunoscute și explicate de tine și într-un mail către mine acum câțiva ani) ceea ce s-a repercutat asupra relațiilor cu alți autori (Sanda Mihaela, Maia/Angi sau Cipri, și alți privitori de pe NICEPPS (Jackie)
O parte dintre ei au părăsit NICEPPS din cauza acelei fugi după steluțe și note falsificate (de 9 sau 10, 1 sau 2 sau 4) cu care tu și alții vă luptați pe NICEPPS. Otrava acelor comportamente absurde a făcut mult rău NICEPPS. (De aceea acum nu ești credibil ca avocat din oficiu...)
Am spus-o, am scris-o, nr. de steluțe/note/aprecieri (de azi), nu exprimă decât NIVELUL de interes/cunoaștere al celor care le dau, și NU valoarea unui PPS...
M-am mirat și mă mir că o persoană de vârsta ta a putut să cadă în capcana unei false și absurde competiții, în care locul central ar trebui să-l aibă plăcerea realizatorilor de a face pps-uri pe anumite teme și subiecte...”
Dacă vei continua cu mesajele agresive subiective, motivate doar de felul în care înțelegi și folosești tu limba română, pentru că problemele și explicațiile tehnice pe care le discut cu ADMIN,, nu cred că le înțelegi, voi vedea dacă și cum și voi răspunde. Poate cu mailul tău către mine despre greșelile tale de pe NICEPPS (recunoscute și explicate de tine și într-un mail către mine acum câțiva ani)
Adrian TOIA
Bună ziua ADMIN
Răspunsuri în mare parte clare pentru mine, care totuși nu sunt un specialist in domeniu. Sunt alte domenii în care am devenit poate un specialist cunoscut și recunoscut – cine dorește să le afle le poate găsi pe Internet.
Faptul că am proiectat, realizat și administrat o perioadă de timp, câteva website, nu m-a transformat într-un specialist, ci doar îmi permite să vorbesc mai în cunoștință de cauză, decât avocații din oficiu, despre proiectarea, realizarea și funcționarea/întreținerea unui site și să pot aprecia munca și eforturile unui Administrator de site.
Nu știu de ce se răspunde ocolit la întrebarea mea „dacă ați renunțat la timpul de așteptare dintre postarea autorului și publicarea lui pe site, deoarece asta a fost cazul acestui pps de mai sus, care a fost publicat imediat după postare, sau există o altă explicație tehnică pentru asta” când ar fi fost posibil un răspuns scurt și clar (Da/ pentru unii utilizatori/ Nu).
Pe Blog apare că doar pentru unii utilizatori există această posibilitate „Autopublicare prezentari: de acum, exista posibilitatea ca prezentarile sa fie autopublicate la momentul postarii. Pentru moment, aceasta optiune nu este activata pentru toti utilizatorii.”
Invitația pe blog lungește inutil timpul pentru a afla ceva.
Și nici nu am găsit anunțul că ați corectat afișarea datei și orei, (cum arată print-screenurile, cu pagina NICEPPS, înainte și după corecție...) chiar dacă lucrul acesta s-a întâmplat în tăcere, după ce într-un comentariu de al meu către altcineva semnalasem decalajul de fus orar...
Poate nu se dorește să se amintească la câte din îmbunătățirile majore din ultimii ani ale NICEPPS, (în caz că s-au uitat, le pot reaminti) am avut o contribuție și eu, prin semnalările și sugestiile transmise.
Eu nu am ales să discut aici astfel de probleme, și am menționat de mai multe ori că nu este corect ca la contorul de comentarii privind un pps să apară nejustificat un număr mare.
Situație care s-a repetat pe NICEPPS pentru mai multe pps.
De aceea toate comentariile care nu se referă la pps-ul respectiv ar putea fi trecute pe blog, dacă se vrea.
Ovidiu ROMODSAN
Lucrarea domnului Toia – nume si brand in industria pps - impresioneaza prin originalitate si eleganta. Montajul e curgator. Functioneza o remarcabila sustinere reciproca intre cugetarile existentialistului Cioran si piesele musicale compuse de Bach, de altfel un mare promotor al contrapunctului.
Chiar daca nu l-ai citit pe apatridul Cioran, nu poti sa nu retii dupa vizionarea lucrarii d-lui Toia , formularea “Cu Bach ne simtim la poarta paradisului, niciodata in el.” Si cugetarile filozofului despre evolutia in spirala, dorinta de evadare in timp si altele.
Sunt curios ce “Caiet de sarcini” a transmis autorul catre stimabila Inteligenta artificiala pentru a primi in schimb ilustratiile inserate (uneori in stil clasic, de cele mai multe ori in stil cochetind cu barocul, mi se pare.) Posibil ca, acum cind calea e deschisa, sa existe si alte viziuni grafice (tematic si cromatic), poate postmoderniste, poate minimaliste. Sau poate ca o voce de actor sa ne impresioneze mai mult decit textul care curge bine, dar poate uneori prea repede pentru cine se crede la cinematograf.
Dincolo de orice judecata, evident subiectiva, acest produs si acest moment trebuie marcate cumva, pentru ca ne face sa gindim mai profund, polivalent, in limbaje de interfata, cu trimitere la Filosofie, Muzica si Inteligenta artificiala (emotionala?).
Adrian TOIA
Bună ziua Domnule Romoșan,
După ora postării comentariului Dv. înțeleg că la ore de noapte, ați găsit timpul de a asculta muzică de Bach, pe fondul unor imagini generate de „stimabila Inteligență artificială” realizate conform unui „Caiet de sarcini” care cuprindea chiar „cugetarile existentialistului Cioran” despre calea în spirală spre Paradis și Dumnezeu pe care ne conduce muzica lui Bach, idee tematică la nivel conceptual, aleasă de mine ca filtru pentru selectarea citatelor prezentate în pps, dintre zecile de citate existente în sursele documentare consultate.
Vă mulțumesc pentru comentariul Dv. în care v-ați referit la pps și la soluțiile adoptate și nu la alte digresiuni care au încărcat nedorit pagina de dialog a acestui pps.
Apreciez în mod deosebit că v-ați referit explicit la folosirea imaginilor generate cu un soft de inteligența artificială, ca fiind „o cale deschisă pentru alte viziuni grafice (tematic si cromatic), poate postmoderniste, poate minimaliste, uneori in stil clasic, de cele mai multe ori in stil cochetând cu barocul.”
O încercare, un experiment. O cale pe care am încercat s-o deschid cu acest pps, ale cărui imagini sunt în totalitate realizate cu inteligența artificială.
Deoarece am mai folosit experimental (parțial, doar pentru câteva imagini și fragmente muzicale) inteligența artificială în alte pps recent publicate (poate le-ați văzut) pot spune că paleta de soluții și viziuni grafice, culori și stiluri artistice pe care le folosește softul de inteligență artificială respectiv, permite reluări și dialoguri interactive pentru realizarea unor imagini cât mai apropiate de cerințele textului sursă și ale utilizatorilor.
Ceea ce am și făcut pentru finalizarea și selectarea imaginilor pentru acest pps, deoarece se pare că suportul conceptual proiectat pentru generarea de imagini de inteligența artificială, este orientat spre o cromatică prea intensă și un pattern cam rigid și convențional în compunerea imaginilor, ceea ce poate deranja uneori...
Având în vedere că programele de inteligență artificială din prezent sunt încă într-o fază de evoluție, de căutare și perfecționare, așa cum am și prezentat în pps Inteligența Artificială (2)-Valuri și etape în evoluția IA, aștept ca în scurt timp să apară versiuni mai performante și în această zonă a generării de imagini, nu numai în domeniui militar sau/și politic-electoral.
În ceea ce privește soluția sugerată ca „o voce de actor sa impresioneze (înlocuiască ?) mai mult decit textul” poate fi avută în vedere pentru pps-uri care nu folosesc muzică, sau în cazul în care poate vom fi într-o zi când limita pentru un pps va fi de 100 MB, și nu 40 MB ca acum, valoare deocamdată suficientă, la care
s-a ajuns după ce am solicitat ADMIN (poate au mai fost și alții) să depășească cele 10 MB alocați până acum câțiva ani.
Aceasta este doar una dintre mai multe probleme limitative existente în cazul sugestiei Dv.
Adrian TOIA
Domnule Romoșan, deoarece se pare că tot probleme limitative nu au permis afișarea integrală a comentariului meu, adaug aici rândurile lipsă din el.
Compozițiile muzicale ale lui Bach au de obicei zeci și sute de MB, și de aceea am fost obligat să folosesc doar fragmente muzicale, pentru a mă încadra în limita actuală de 40 MB.
„Dincolo de orice judecată, evident subiectivă” cred că prezența unor comentarii cum este al Dv., care se referă la ideea, subiectul, conținutul și soluțiile pentru realizarea unui pps, sunt de dorit, în locul divagațiilor pe probleme adiacente.
Adrian TOIA
Cu oarecare întârziere din cauza mesajelor care au parazitat nedorit comentariile la acest pps, încep prin a spune că îmi pare rău pentru tine, Doamna Buiță, că nu ai reușit să descarci pps-ul meu la tine în calculator, așa că „l-ai urmărit doar pe site, fără sonor! ”
Ai fost totuși mulțumită („Felicitări, Adrian, pentru o prezentare deosebită!”) doar cu „citatele inserate, și de imaginile foarte frumoase!” deoarece „Oricum, cunosc muzica inserată de tine”
Alții, inclusiv eu (pentru verificare), am/au reușit să-l descarce cu sonor, ceea este de dorit, fie că știau sau nu fragmentele muzicale înserate de mine în pps, pentru completarea imaginilor alese și pentru ilustrarea citatelor din Cioran.
Altă dată nu erai la fel de indiferentă la sonor... „îți mulțumesc, Adrian, pentru frumoasele momente muzicale inserate în acest minunat pps și oferite nouă! Muzica lui Beethoven, considerat cel mai mare compozitor al tuturor timpurilor.... 24.12.2022” pe care oricum cred că le cunoșteai atunci, așa cum spui că este cazul muzicii lui Bach acum.
De aceea presupun că reluarea comentariilor tale, după o pauză de peste un an, la lucrările postate de mine , este doar un prilej de a spune părerea ta excesiv subiectivă, („eu m-am obișnuit, dintotdeauna am scris așa”) despre repetata mea solicitare mai veche, (nu este=critică, așa cum afirmi tu) de rezolvare a problemei diacriticelor românești.
Dincolo de conținutul politicos-convențional al comentariului minimal despre pps, recunosc, nu mă pot obișnui cu titlul amputat al acestui pps, care a ajuns Cioran_ Muzica __i Inteligen__a Artificial_ și nici cu forma alterată, Cioran, Muzica si Inteligenta Artificiala, care sună peltic și sucit în limba română, când numele lui adevărat dat de mine, autor, este Cioran, Muzica și Inteligența Artificială.
Că tu te-ai obișnuit, și că dintotdeauna ai scris așa, ca și alte considerații din finalul comentariului tău, sunt doar păreri subiective, în loc de argumente tehnice, pe care presupun că nu la ai, și pe care le-am discutat cu ADMIN, după cum poți vedea/poate le-ai văzut, în schimbul de mesaje care au încărcat nedorit comentariile la acest pps, cu alt subiect.
Pot doar adăuga ceea ce este foarte cunoscut că soluțiile soft au cunoscut dezvoltări și îmbunătățiri accelerate, și de aceea ceea ce nu se putea face din cauza unor restricții în momentul proiectării NICEPPS, poate deveni posibil cu alte soluții tehnice apărute d
Adrian TOIA
O altă limitare existentă, constatată și la un răspuns anterior, pe care ADMIN cred că o poate analiza și corecta, a eliminat o parte din răspunsul meu către tine, Doamna Buiță. De aceea adaug într-un mesaj suplimentar partea care lipsește
Pot doar adăuga ceea ce este foarte cunoscut că soluțiile soft au cunoscut dezvoltări și îmbunătățiri accelerate, și ceea ce nu se putea face din cauza unor restricții în momentul proiectării NICEPPS, poate deveni posibil cu alte soluții tehnice apărute de atunci, desigur nu bătând din palme, ci cu muncă și preocupare din partea lui ADMIN, pe care aș fi al doilea-treilea (după tine și altul) care l-ar felicita meritat dacă ar avea timp pentru asta și ar reuși.
Deoarece nu doresc să adaug la numărul de comentarii eventuale la acest pps, subiecte legate de funcționarea NICEPPS, pe care le-am discutat de mai multe ori în ultimii ani, și de ale căror unele rezultate
pozitive ai beneficiat și tu și toți cei de pe NICEPPS, și din care am reluat acum, la nivel tehnic, cu ADMIN, pe cea care a afectat titlul pps-ului meu, nu pe al tău sau al altora care nu sunteți deranjați de asta, mă opresc aici cu aceste precizări,
pe care poate le voi continua dacă va fi cazul într-un
mesaj personal, pentru tine.
Multă sănătate și bine îți doresc și eu.