Fortareata Fenestrelle(Povestea adevaratului Conte de Monte Cristo)
Aproape 4000 de trepte ale Marelui zid chinezesc din Alpi si o poveste reala despre renumitul personaj al lui Al. Dumas
Aproape 4000 de trepte ale Marelui zid chinezesc din Alpi si o poveste reala despre renumitul personaj al lui Al. Dumas
Comentarii (18)
Angelica1
Ce frumoasa calatorie ... grea ... dar frumoasa...
10 cu felicitari,numai bine ,Angelica.
Helmut Guertler
Dupa ce am vazut si revazut acest pps nu mai am chef de nimic.
Si acum. cand scriu aceste randuri sunt inca uluit si buimacit.N.am crezut ca poate fi asa ceva in Alpi.Am crezut ca stiu totul despre forturi, cetati din cele doua razboaie mondiale.Este drept m-am concentrat mai mult in Dolomiti,dar totusi ! Si acum vii tu Maia si-mi dai o lectie de istorie.!
FELICITARI ! De trei ori felicitari !
Cum ai ajuns la acest subiect ? Esti formidabila ! Ma faci sa fiu invidios !
Pacat ca nu-ti place muntele !
Inchei aici ! Trebue sa ma reculeg. maine continu !
Multumesc pentru aceasta lectie ! Helmut
sanda michaela
„Superprezentare!″
Multumesc
maia / angi
Multumesc, Angelica1 pentru comentariu si chiar pentru nota virtuala. Ma bucur ca m-ai insotit pe acest traseu si nu te-ai dat batuta. Iti doresc o zi buna.
maia / angi
Am ajuns la acest subiect pornind de la literatura si nu de la munte. Contele de Monte Cristo este una dintre cartile mele preferate inca din copilarie. La acest pps lucrez din vara. Mi-a luat documentarea foarte mult si apoi trebuia sa am si starea de spirit necesara(si nu o am mereu). Ma bucur sincer ca te-am impresionat, ca ai citit ceva nou, ca am putut sa contribui cu ceva la completarea cunostintelor tale despre Alpi. Mai tii minte prezentarea mea despre Alpi? Mi-ai scris ceva frumos la ea si m-ai incurajat. Ti-am spus ca eu nu uit! Atunci, a contat ca un om de munte ca tine s-a uitat la un pps al meu despre Alpi. Sincer, ai avut un rol important in continuarea mea de a face pps-uri. Tu, dintr-un punct de vedere, Sanda Michaela, din altul. Va multumesc amandurora.
maia / angi
Iti multumesc, Sanda pentru acest unic cuvant, care face cat 1000 de cuvinte. Eu iti multumesc pentru sustinerea ta permanenta si pentru bunavointa.
atics
Foarte frumoasa si documentata prezentare despre un roman pe care l-am citit de doua ori si un film pe care l-am vazut in toate versiunile aparute.
Credeam ca este doar imaginatia lui Dumas !
Felicitari !
maia / angi
Multumesc, Atics, pentru comentariu si bine ai revenit pe site.
Helmut Guertler
Hallo Maia
Imi amintesc de comentariul meu la pps-ul tau despre Alpi,dar l-am mai vazut odata.Atunci mi-a fost frica ca ai sa-mi devii concurenta. Acum sunt linistit. Nu-ti place muntele !!!!! dar am mai spus : pacat !
Maia. se pare ca ai admiratori in Canada ! Primesc de la un nepot, care nu stie ca si eu prezint pps-uri la nicepps, mereu pps-urile tale. Acum am primit Tuaregii si povestea lor, Pana acum am primit cel putin 10.inclusiv pe acesta.
Nu este minunat ? Helmut
maia / angi
Nu stiu ce sa zic, sper ca nu glumesti. Eu nu am pe nimeni in Canada. In America, da, dar nu stiu daca ei trimit in Canada. Am sa-i intreb. Daca e asa, ma bucur, ca sa fiu sincera.
Cat priveste Alpii, este greu sa-ti faca cineva concurenta, cu atat mai putin stand ca mine mai mult in fata calculatorului, decat in aer liber! Iti multumesc pentru comentariu si iti doresc o zi buna.
Helmut Guertler
Nu glumesc deloc !
Nu trebue sa ai pe nimeni in Canada.Se pare ca el a descoperit nicepps si se uita regulat la el. Dar.... dar dece imi trimite numai pps-uri semnate Angi ?
Ma bucur mult pentru tine. Ma bucur sincer, dar n-am sa te mai laud (doar putin ). De acord ?
Helmut
maia / angi
Pai, probabil din acest motiv se uita, pentru ca ma laudai tu! Asa ca sa ma mai lauzi. Eu o sa astept in continuare impresiile , inclusiv ale tale, la pps-urile mele, pentru ca tin la ele. O seara placuta!
Cipri
Am scapat din vedere acesta prezentare si dupa cum stii imi plac la nebunie povestile despre castele,cetati,fortarete si altele de genul acesta,asa ca in ciuda fatului ca am intarziat stiai deja ca voi spune ca mi-a placut.Multumesc maia/angi !
maia / angi
Ma bucur, Cipri ca ai reusit sa-l vezi, pentru ca asteptam o reactie de la tine. Stiu ca iti plac asemenea prezentari, in mod deosebit, asa cum si mie imi plac si eram ingrijorata nu nu ai comentat nimic. Acum mi-a venit inima la loc. Simt lipsa si a d-lui Neacsu, caruia, la fel, ii placeau asemenea prezentari. Nu stiu ce este cu el. Iti multumesc pentru comentariu si iti doresc o seara linistita.
Adrian TOIA
Chiar daca nu ma numar printre cei nominalizati de tine mai sus, ma alatur aprecierilor entuziaste facute de ei pentru acest pps foarte interesant din mai multe puncte de vedere – istoric, turistic (pt. SandaMihaela), alpin (pt. Helmut), literar, sentimental, nostalgic (pt.mine)...
Desi apreciez si celelalte puncte de vedere, eu ma voi referi doar la punctul de vedere sentimental-nostalgic, pentru ca si eu mi-am petrecut multe ore, in adolescenta dar si mai tarziu, citind si recitind aceasta minunata poveste-istorie-analiza morala si psihologica a unor personaje (fictive sau reale) din secolul XIX...
Am inteles ca documentarea pentru pps ai facut-o cu sarguinta si priceperea ta mereu prezente in pps pe care le realizezi.
De dragul lui Monte Cristo, sper ca in documentarea folosita figureaza si cele 20 de pagini din cartea aparuta in 1931 a lui H. Ashton Wolfe-True Stories of Immortal Crimes, pentru ca a stat la baza informatiilor prezentate in documentarea (secundara sa-i spunem) de pe Wikipedia, Jurnalul National sau alte websites care s-au ocupat de subiect. …
Ca sa pastrez nota de fictiune a romanului, adaug doar ca eu l-am cautat pe Edmond Dantes la Marsilia, pe plajele pescarilor sau coborand cu el, pe La Canebiére, spre vechiul port, de unde am ajuns la Chateau d’If si am aflat ca in registrele inchisorii exista o mentiune despre un abate Faria care a fost intemnitat acolo...
Si m-am intrebat de ce Edmond Dantes nu figureaza altfel decat cu numele dat unei celule, pentru turisti probabil…..
Poate pentru ca a fost un evadat care a facut de rusine politia franceza a timpului…
Sau poate pentru ca sa-i permita lui Dumas sa scrie un roman nemuritor...
Atunci nu aflasem inca de numele si povestea lui Pierre Picaud si implicarea sa in romanul lui Alexandre Dumas, pe care mi le-a reamintit pps inspirat si maiestru facut de tine.
maia / angi
Nimic nu ma deranjeaza mai mult decat sa scriu un comentariu de 2-3 ori! Asa am patit acum. Toate ideile mi-au fugit si ma tem, Adrian, ca nu o sa mai am verva necesara sa scriu ceva care sa te uimeasca!
Nu mai stiu de cand stiam despre Picaud, dar oricum stiam citind ceva demult de tot. Cand am hotarat sa fac un pps, am inceput sa ma documentez de pe Wikipedia si alte site-uri(nu Jurnalul National si nici Can-Can). Deci nu am folosit materiale de referinta si nici nu am mers prin biblioteci. Sper ca nu te-am dezamagit, daca da, imi pare rau. Dar eu sunt un simplu om, nu sunt cercetator si nici nu am pregarite speciala. Am doar mici pasiuni pentru lucruri iesite din comun si asta se vede din pps-urile mele. Am insa putere sa suport critici, ataunci cand gresesc si sa ma revolt atunci cand mi se pare ca ceva nu-i in ordine. Sper ca dupa ce am recunoscut ca nu am folosit materiale de specialitate sa nu pui la indoiala capacitatea mea de a face pps-uri corecte. Cred ca nici Edmond Dantes nu o sa fie suparat pe mine. Iti multumesc pentru comentariu si pentru timpul acordat vizionarii pps-urilor mele.
maia / angi
Sa-mi scuzi unele mici greseli de litere, facute involuntar, pe care le-am vazut ulterior. O zi buna, Adrian
Adrian TOIA
Poate ca – asa cum spui – nu mai ai “verva necesara” unui raspuns pe care l-as fi asteptat...
Pentru ca in comentariul meu era vorba in principal despre Edmond Dantes, adica despre acele “mici pasiuni pentru lucruri iesite din comun” care au dus la realizarea unui si mai multor pps reusite si apreciate ca atare.
Nu trebuie sa fii cercetator pentru ca sa doresti sa afli mai multe despre ceva „iesit” sau nu „din comun”, care te inereseaza si iti place...
Si sa le impartasesti si altora interesati de idei si viziuni mai rar prezente in spatiul „comun” in care traim.
”Balada sufletului” sau „Pe ganduri”, ca sa dau doar doua exemple, sunt subiecte foarte rare si deloc prezente pe NICEPPS – si nu am ezitat sa remarc raritatea si expresivitatea imaginilor pe care le-ai ales....
Spun asta doar pe baza listei de titluri si linkuri pps trimisa prin mail de NICEPPS, fara sa fi vazut toate pps de pe NICEPS....Si nici (inca) pe toate cele 169 ale tale de pana acum...
Iti doresc sa continui astfel si astept intalnirea viitoare.