Stimata d-na Sanda Michaela, posibil sa fi gresit titlul, nu va pot contrazice! Cred ca mai important este totusi creatia, pictura in sine, inspirata sa mai putin reusita...aici stiti ca frumusetea se oglindeste in ochiul si sufletul admiratorului.... Da chiar va rog sa-mi sugerati dvs. alt nume de tablou mai inspirat! Cu stima!
Cu toată stima cuvenită v-aș sugera să înlocuiți bucovinenii din titlu, acești coconi colindători fiind din Maramureș. Mă înfurie când citesc la americani că România are capitala la Budapesta dar mă doare când un talentat pictor român face o confuzie de acest fel....
In Bucovina broboada (năframă) se leagă la spate, nu se poartă gubă ci bundiță, nu se poartă catrințe cu dungi orizontale ci fotă (priştoare sau pregitoare), traista ţesută din păr sau din bumbac, în patru iţe, este în vrâste (dungi) și așa mai departe....
Desigur titlul îl alegeți dumneavoastră, rugămintea mea este să nu apară Bucovina:
La o expozitie,am vazut un tablou care avea pete de culoare rosie si verde pe toata panza si nu am inteles nimic. Am citit apoi titlul si se numea "Moartea garoafei", atunci am inteles tabloul dar tot nu ne-a placut. Sanda Michaela are dreptate,colindatorii par din Maramures,dar pictura este foarte reusita si mie mi se pare cel mai frumos din tot ce ati pictat,cu exceptia celui cu castelul Peles,care nu mi se deschide si imi pare foarte rau ca nu-l pot vedea. Felicitari !
Stimate Domnule Maxim, vă rog din suflet modificați numele tabloului Dumneavoastră. Dacă nu vreți să scrieți Maramureș cel puțin ștergeți Bucovina pentru că aceia care cunosc România știu de unde este. Vorbim despre cele două zone ale țării noastre care au păstrat până acum respectul pentru costumul popular românesc. La costumul popular al femeilor din Maramureș principalele elemente de identificare au fost zadiile (catrințe), prin dispunerea și cromatica dungilor orizontale. În plus, culoarea dungilor (în alternanță cu dungi negre) avea rol decisiv în identificarea zonei de proveniență: galben deschis sau verde pentru Valea Marei, portocaliu pentru Valea Vișeului, roșu pentru Valea Izei. Am întâlnit în Japonia un om fenomenal: Kosei Miya - un fotograf, eseist si autor de lucrări documentare, japonez, care vizitează Maramureșul de 50 de ani încoace. A învățat să vorbească românește și spune că e îndrăgostit de aceste locuri. Mulțumită lui moroșencele harnice dar și peisajele unice pot fi admirate acum în marile galerii ale lumii. Datorită lui pe site-ul National Geographic, Maramureșul apare în topul celor mai bune destinații din 2015 și este descris ca un loc cu "dealuri vii și drumuri uitate demult oriunde în Europa, un loc în care totul e dictat de anotimp, vreme si tradiție". Fotografiile japonezului privind Maramureșul au fost apreciate în expoziții organizate la Paris, Viena, New York și chiar în Noua Zeelanda. http://stirileprotv.ro/stiri/travel/povestea-fotografului-japonez-indragostit-de-maramures-pozele-sale-au-aratat-lumii-ca-e-o-destinatie-de-top-in-2015.html Multe dintre cărțile sale și trei volume de fotografii – Rumanian Rhapsody (1986) Europa Orientalis (1991) – și Maramureșul meu (2015) sunt consacrate României. (http://www.slideshare.net/michaelasanda/japan31-tokyo3-56953797)
Pentru putea adauga comentarii trebuie sa te autentifici.
Lumea noastra
Avem peste 30800 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1081 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.
Comentarii (7)
Balas Adriana
V-o citez pe fiica mea, la vederea acestei prezentari ( la randul ei adora pictura/ desenul): "Wow! Ce real pare! Ce culori!!!"
Felicitarile noastre!
Mihai-Stelian MAXIM
Multumesc frumos d-na pt. aprecieri!
Sanatate fetitei dvs. si multa inspiratie & creativitate artistica la pictura/desen!
Toate cele bune!
sanda michaela
Stimate Domnule Maxim, cred că titlul acestui tablou este greșit
Mihai-Stelian MAXIM
Stimata d-na Sanda Michaela, posibil sa fi gresit titlul, nu va pot contrazice!
Cred ca mai important este totusi creatia, pictura in sine, inspirata sa mai putin reusita...aici stiti ca frumusetea se oglindeste in ochiul si sufletul admiratorului....
Da chiar va rog sa-mi sugerati dvs. alt nume de tablou mai inspirat!
Cu stima!
sanda michaela
Cu toată stima cuvenită v-aș sugera să înlocuiți bucovinenii din titlu, acești coconi colindători fiind din Maramureș.
Mă înfurie când citesc la americani că România are capitala la Budapesta dar mă doare când un talentat pictor român face o confuzie de acest fel....
In Bucovina broboada (năframă) se leagă la spate, nu se poartă gubă ci bundiță, nu se poartă catrințe cu dungi orizontale ci fotă (priştoare sau pregitoare), traista ţesută din păr sau din bumbac, în patru iţe, este în vrâste (dungi) și așa mai departe....
Desigur titlul îl alegeți dumneavoastră, rugămintea mea este să nu apară Bucovina:
http://www.graiul.ro/2015/12/05/craciun-in-maramures/
http://destepti.ro/colinde-traditionale-romanesti
http://www.ecreator.ro/eseistica/1534-festivalul-de-datini-si-obiceiuri-de-iarna-din-sighetu-marmatiei.html
http://www.tvr.ro/de-craciun-la-tvr-1_14969.html#view
http://tvri.tvr.ro/un-program-plin-de-craciun-la-tvri_15009.html
http://www.offero-tours.ro/holiday/craciun-in-maramures-hotel-romanita-4/
http://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-craciun-in-trasilvania-traditii-si-obiceiuri
http://www.turism-360.ro/sejur/craciun-2013/romania/maramures/craciun-2013--craciun-traditional-in-maramures_212440.html
atics
La o expozitie,am vazut un tablou care avea pete de culoare rosie si verde pe toata panza si nu am inteles nimic. Am citit apoi titlul si se numea "Moartea garoafei", atunci am inteles tabloul dar tot nu ne-a placut.
Sanda Michaela are dreptate,colindatorii par din Maramures,dar pictura este foarte reusita si mie mi se pare cel mai frumos din tot ce ati pictat,cu exceptia celui cu castelul Peles,care nu mi se deschide si imi pare foarte rau ca nu-l pot vedea.
Felicitari !
sanda michaela
Stimate Domnule Maxim, vă rog din suflet modificați numele tabloului Dumneavoastră. Dacă nu vreți să scrieți Maramureș cel puțin ștergeți Bucovina pentru că aceia care cunosc România știu de unde este. Vorbim despre cele două zone ale țării noastre care au păstrat până acum respectul pentru costumul popular românesc.
La costumul popular al femeilor din Maramureș principalele elemente de identificare au fost zadiile (catrințe), prin dispunerea și cromatica dungilor orizontale. În plus, culoarea dungilor (în alternanță cu dungi negre) avea rol decisiv în identificarea zonei de proveniență: galben deschis sau verde pentru Valea Marei, portocaliu pentru Valea Vișeului, roșu pentru Valea Izei.
Am întâlnit în Japonia un om fenomenal: Kosei Miya - un fotograf, eseist si autor de lucrări documentare, japonez, care vizitează Maramureșul de 50 de ani încoace. A învățat să vorbească românește și spune că e îndrăgostit de aceste locuri. Mulțumită lui moroșencele harnice dar și peisajele unice pot fi admirate acum în marile galerii ale lumii. Datorită lui pe site-ul National Geographic, Maramureșul apare în topul celor mai bune destinații din 2015 și este descris ca un loc cu "dealuri vii și drumuri uitate demult oriunde în Europa, un loc în care totul e dictat de anotimp, vreme si tradiție". Fotografiile japonezului privind Maramureșul au fost apreciate în expoziții organizate la Paris, Viena, New York și chiar în Noua Zeelanda.
http://stirileprotv.ro/stiri/travel/povestea-fotografului-japonez-indragostit-de-maramures-pozele-sale-au-aratat-lumii-ca-e-o-destinatie-de-top-in-2015.html
Multe dintre cărțile sale și trei volume de fotografii – Rumanian Rhapsody (1986) Europa Orientalis (1991) – și Maramureșul meu (2015) sunt consacrate României. (http://www.slideshare.net/michaelasanda/japan31-tokyo3-56953797)