Westul Statelor Unite - San Francisco
San Francisco - California.Poarta de intrare a noastra, a Europenilor, in Westul Statelor Unite . Insfarsit dupa un zbor de peste 11 ore, obositi de atata stat, am aterizot pe frumosul aeroport din San. Francisco . A inceput o aventura. O aventura in necunoscut. O aventura de 3 saptamani in "Lumea Noua" . Veniti cu noi !
Comentarii (9)
Karel Hofmann
Hallo Helmut,
mal wieder eine Datei von dir, die die Professionalität deines geliebten Hobbys Fotografie beweist. Wie kannst du eine Person mit schönen Bildern entführen.
Vielen Dank für die tolle Fotostrecke.
Ich wünsche dir Gesundheit und Wohlbefinden,
Karl
Radu Liliana
Domnule Helmut Guertler,
Frumoase locuri - San Francisco, frumos pps. Felicitări !
Am fost și eu de două ori în USA și am multe poze de acolo.
Întâi am fost pe cont propriu la New York, Washington, Florida
și Niagara. A doua oară am fost într-o excursie organizată de o
lună, în multe locuri din USA.
Pozele mele sunt de 800 KB și îmi intră puține poze într-un ppsx
cu limita de la nicepps.ro de 40 MB. Faceți poze mai mici de 800 KB
sau cum reușiți să puneți 30 de poze, într-un pps de până la 40 MB.
Dacă încă sunteți în excursie (văd că nimeni nu poartă mască), vă
urez petrecere frumoasă în continuare !
Liliana Enescu Radu
Helmut Guertler
Hallo doamna Radu Liliana, ma bucur ca va luati timp sa-mi vizualizati pps-urilr mele, dar mai ales ca va plac. Multumesc pentru aceasta.
Fotografiile sunt facute acum 4 ani de aceea persoanele nu sunt cu masca. . Despre fotografii : Aparatul meu de fotografiat Nikon D 3000 (profesional) face fotografii cu o rezolutie cuprinsa intre 5-10 MB (5.000-10.000 KB) la alegere.
Eu fotografiez cu 7-8 MB si pentru pps-uri comprim (program special) fotografia la intre 200-400 KB. rezolutie suficienta pentru o fotografie clara, conditia este ca fotografia sa fie facuta cu cati mai multi MB.
Nu putem avea pretentia sa facem fotografii de calitate cu aparatura ieftina.
Cu stima ,
Helmut
Teodora Buiţă
Bună seara, Helmut!
Mă bucur că ai revenit cu încă o prezentare, despre unul din cele mai frumoase orașe ale Americii, San Francisco, cu fotografii din excursia ce ți-a lăsat amintiri de neuitat, făcută în 2018, când ai postat mai multe pps-uri minunate!
Deși nu am vizitat San Francisco, acest oraş cosmopolit, cunoscut ca „City by the Bay”, plin de referiri istorice (începând cu arhitectura clădirilor în stil Victorian), restaurante renumite şi privelişti care îţi taie respiraţia, prin fotografiile inserate, alegându-le pe cele mai reprezentative, dintre cele făcute de tine și de Dieter, m-am simțit ca și cum v-am fost alături în călătorie, deși, cum am mai scris, nicio fotografie sau vreun film nu pot reda frumusețea văzută pe viu!
Am privit cu încântare mulțimea de obiective turistice deosebite, prezentate în lucrare, începând cu faimosul Golden Gate Bridge, atracția numărul 1 pe toate listele turiştilor în San Francisco, de când s-a deschis, în 1937 (cine nu l-a văzut în filme sau nu a auzit despre acest cunoscut pod, considerat simbolul orașului?), de unde se pot admira cele mai frumoase priveliști, continuând apoi cu Fisherman’s Wharf San Francisco (unde găsești de toate, de la bărci de pescuit, magazine de suveniruri și nave istorice, lei de mare care lenevesc la soare, standuri de fructe de mare și restaurante, divertisment în familie și brutării care fac pâine din faimosul aluat sourdough...), cu renumitele chei Pier 39, asaltate de turişti, unde poţi găsi atracţii precum Acvariul (Aquarium of the Bay), muzeul de ceară Madame Tussauds sau San Francisco Dungeon.
Am citit un lucru interesant despre Golden Gate, fiind foarte cunoscut numărul mare al oamenilor care se hotărăsc să se sinucidă, aruncându-se în apă, americanii au instalat telefoane de urgență pe benzile pentru bicicliști și pietoni. Există un serviciu special, numit “Crisis Counseling”, prin care cei care sună chiar de pe pod, sunt consiliați de către psihologi sau psihiatri să se răzgândească.
Am privit zâmbind, tramvaiele istorice (Cable Cars), o emblemă a orașului californian, care funcționează și în prezent, la fel ca în 1873, când au fost puse prima dată în funcțiune, admirând apoi mulțimea de flori de pe Lombard Street, cea mai înclinată stradă, cu cele mai multe curbe, pe o porțiune atât de mică, poreclită „cea mai strâmbă stradă din oraș”, chiar dacă acest statut nu e chiar corect. Însă indiferent de eroarea topografică, am citit că a devenit una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din oraș, turiștii vin aici zi de zi, minunându-se de cele 8 curbe care formează această stradă. Iar motivul pentru care autoritățile au construit-o sub forma aceasta fiind diferența de nivel dintre cele două străzi principale aflate la un capăt și la celălalt al cartierului Lombard, care ar fi fost prea mare pentru o cale de rulare obișnuită, așa că s-a recurs la această variantă, al cărei singur impediment e acela că viteza e limitată la doar 5 km pe oră.
Am văzut că ați vizitat și Chinatown, unul dintre cele mai vechi și pitorești cartiere din State, aflat dincolo de iconica Poartă a Dragonului, cu un labirint plin de străzi și alei, restaurante tradiționale, brutării, magazine de suveniruri și baruri de karaoke, temple decorate specific, precum și Muzeul Societății Istorice Chineze din America.
Cu uimire și cuprinsă de fiori am privit și la una din cele mai neobișnuite atracții turistice din San Francisco, fosta închisoare Alcatraz, situată în Golful San Francisco, pe care am văzut că ați vizitat-o!
California este senzaţională până și cu renumitele sale apusuri cu tente violet sau roz, iar tu, cu ochiul tău de fotograf talentat, ai reușit să surprinzi câteva în fotografii pe care le-am admirat încântată, fiindcă iubesc nespus apusurile și răsăriturile.
În concluzie, mi-a plăcut tot ce am văzut, cu fotografiile voastre minunate, ați redat excelent atmosfera și frumusețea orașului californian, așa că vă felicit pe amândoi, domnii Helmut și Dieter, cu mulțumiri pentru toate minunățiile împărtășite cu noi!
Cu stimă,
Teodora Buiță
Helmut Guertler
Multumesc mult Teodora.
Multumesc Teodora ca m-ai rugat si ai acceptat sa-ti complectez minunata descriere a orasului San. Francisco cu cateva fotografii reprezentative . Mi-a fost greu sa urmaresc si sa transcriu (fotografic) ceeace cu multa competenta ai descris.
M-am straduit si cred ca cu ajutorul tau a iesit o lucrare buna. N-am putut vizita toate minunatiile orasului. Am stat doar trei zile, telul nostru era altul. "Westul salbatic" !!! acolo vroiam sa ajungem. Nici vremea nu a fost grozava de aceea unele din fotografii le-am luat din internet ( erau mai frumoase ) dar am fost si noi meru acolo.
Alcatrazul ne-a impresionat deosebit si venind acasa am vazut acest film.
Imagini deosebite ne-a prezentat San. Francisco-ul noaptea. De la fereastra hotelului am reusit cateva fotografii reusite.
Dupa trei zile am plecat mai departe. Monterey, Santa Monica, Santa Barbara, Las Vegas Grand Canyon etc.etc..... peste 3.000 km.
Astept sa-mi dai din nou multe descrieri si informatii ce sa fotografiez sau ce am fotografiat.
Multumesc din nou.
Cu deosebita stima, Helmut
Helmut Guertler
O mica complectare la pps-ul Westul Statelor Unite - San Francisco : Autorii pps-ului Teodora & Helmut, photo : Dieter & Helmut si Internet .
Teodor Gorunescu
Iata-ma iarasi in periplu prin intinsa si fascinanta America, privind ca un copil la minunile din jur, dand inapoi imaginile care fug prea repede si nu ma lasa sa ma satur de priveliste. Am mai vazut de multe ori acest oras fantastic, dar imaginile de acum m-au facut sa cred ca chiar sunt acolo revenit dupa mult timp si sa simt bucuria revederii unor locuri cunoscute. Nu conteaza cine a facut aceste fotografii minunate, vad ca sunteti mai multi autori, iar doamna Teodora a completat cu iscusinta cunoscuta diaporama, astfel incat a iesit o prezentare superba.
Si vad ca traseul continua, ma pregatesc si pentru alte drumetii, chiar daca vin mai greu si mai tarziu...
Cu multumiri,
T Gorunescu
Helmut Guertler
Hallo Teodor, Intradevar America este deosebit de fascinanta, mai ales pentr noi Europenii, dar pur si simplu n-as vrea sa traiesc acolo. Ca turist este altceva. Grupul de turisti cu care am fost sunt toti fost colegi de clasa, inca din Romania, ai baiatului.
Pe mine m-au luat deoarece unul din ei a renuntat, fiin bolnav, si cum totul a fost organizat si platit in Nürnberg. ar fi fost o pierdere.
Totul a fost deosebit de acurat organizat. Traseul de urmat stabilit pe zile. Sa-u rezervat locuri la hotel de pe parcus, s-au rezervat cele 2 masini, s-au rezervat si platit tichete de intrare in rezervate. Totul , totul a fost pregatit, platit aici in Nürnberg.
3 saptamani si peste 3.000 km, parcursi. A fost greu dar s-au meritat banii.
Ma bucur nespus de mult ca doamna Teodora Buita mi-a luat munca de a face o descriiere a orasului. Tot n-as fi putut sa o fac ca dansa. ! este uimitoare.!
Ma bucur ca ti-a placut pps-ul.
Mai urmeaza si altele. Suntem doar la inceput de drum.
Cu stima, Sevus,
Helmut
Teodor Gorunescu
Hello domnule peregrin, caci nu pot sta de piatra la asemenea raspuns. Cred ca a fost greoaie calatoria, mai ales ca se desfasura pe niste fuse orare mult diferite de cela ale metabolismului nostru european. Si inteleg, America e frumoasa, dar e altfel decat am vrea noi sa fie. Dar cand isi dezvaluie frumusetile cu care e dotata, mananci un burger, bei o cafea de-a lor, care e mai diluata decat ceaiul de la noi, dar mergi inainte si te bucuri ca esti acolo.
Eu..., da, sunt mai putin in fata calculatorului, ma misc in natura inconjuratoare, saptamana viitoare voi fi in mijlocul ei, la mosia rurala, caci am ramas in urma cu campania de toamna si trebuie sa fac ceva sa indrept lucrurile, Si ca sa fiu sincer pana la capat, imi si place !
Dar cand vin imi fac timp si pentru o iesire pe meleaguri americane, sau oriunde gasesc imagini frumoase cu care sa-mi clatesc ochii.
Asa ca domnule, la teaba !
Cu simpatie,
T Gorunescu