Iosi S. Avni

Membru din 15.11.2008, 3 abonati

Logheaza-te pentru a te putea abona sau trimite mesaj privat.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Activitate
Originalitate:
84.76%
Prezentari: 164 prezentari
Prezentari proprii: 139 prezentari
Alte prezentari: 25 prezentari
Comentarii: 176 comentarii
Prezentari apreciate: 2 aprecieri

Ultimele prezentari primite de la Iosi S. Avni

Ororile Jihadiștilor Hamas – Potopul al-Aqsa

„Potopul al-Aqsa”, așa cum și-a numit gruparea paramilitară palestiniană Hamas operațiunea prin care a atacat Israelul pe 7 octombrie, printr-un asalt de o magnitudine fără precedent, de pe uscat, din aer și de pe mare, a redeschis violent rana conflictului dintre palestinieni și israelieni. Luptătorii Hamas au tras mii de rachete din Fâșia Gaza asupra localităților din Israel și au reușit ceva greu de imaginat până acum: au trecut cu ușurință granița considerată extr [...]

Vizualizari: 666 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 40 in total

Hefaistos, Afrodita și Ares - un triunghi al amorului din Olimp

În mitologia greacă, Afrodita era căsătorită cu Hefaistos, zeul focului, al fierarilor și al prelucrării metalelor. Afrodita îi era deseori necredincioasă și avea mulți iubiți. În Odisea, este prinsă în actul adulterului cu Ares, zeul războiului. [...]

Vizualizari: 819 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 53 in total

Mitul lui Narcissius și Echo

Narcis obișnuia să respingă avansurile amoroase ale tuturor fetelor, indiferent cât de frumoase ar fi fost ele. Îndrăgostită și ea , fără speranță, de Narcissus, Echo a pierit, măcinată de dorul iubirii, doar glasul ei a continuat a viețui pe muntele Helikon. Legenda lui Narcis este una dintre cele mai celebre și mai fascinante povești oferite lumii de mitologia elenă. Conform legendelor grecești, Narcis este simbolul iubirii de sine, iar Narcisele ar fi aparut în momentul [...]

Vizualizari: 761 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 47 in total

Atac terorist Hamas în localitățile din Israel 07/10/2023

Sute de teroriști Hamas ai islamului Fanatic au reușit sâmbăta 07/10/2023 să se infiltreze în localitățile Israeliene la granița cu Fâșia Gaza pe uscat cu motociclete și camionete pe mare cu bărci Zodiac și prin aer cu parașute motorizate. S-au năpustit asupra civililor pe șosele, au intrat în casele oamenilor făr de apărare ucigând cu nemiluita și fără socoteală nunumai bărbați ci și bătrâni, femei și copii. Da, au intrat și la un Festival de dans cu peste 1000 d [...]

Vizualizari: 822 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 50 in total

Mitul despre Pygmalion și Galateea

Mitul lui Pygmalion şi Galateei, unul dintre cele mai cunoscute, mai influente şi mai inspiratoare din antichitatea grecească, a fost preluat în numeroase opere literare si muzicale, picturi şi sculpturi moderne. Acest mit neobişnuit despre un creator îndrăgostit de creaţia sa, o creaţie ce a prins viaţă datorită dragostei creatorului, a fascinat omenirea până în zilele noastre. Nu întâmplător l-a inspirat pe Goethe (Pygmalion, eine Romanze), pe George Bernard Shaw într-o pi [...]

Vizualizari: 920 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 62 in total

Mitul lui Orfeu și Euridice

Apollo i-a dat fiului său Orfeu o liră și l-a învățat să cânte. Se spunea că „nimic nu putea rezista frumoaselor melodii ale lui Orfeu, nici dușmanilor, nici fiarelor”. Orfeu s-a îndrăgostit de Euridice, o femeie de frumusețe și har, cu care s-a căsătorit și cu care a trăit fericit pentru o scurtă perioadă de timp. Cu toate acestea, când Hymen a fost chemat să binecuvânteze căsătoria, el a prezis că fericirea căsătoriei lor, nu e menită să dureze. [...]

Vizualizari: 829 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 46 in total

Mitul Andromedei și stânca ce-i poartă numele

Fie că marea este plată sau furtunoasă și dacă soarele arde, ascunzându-se sau scufundându-se în vestul culorilor strălucitoare. Există o stâncă de care se lovesc valurile Și în spatele ei sunt povești vechi de mii de ani. Se numește „Stânca Andromeda”. Pare mică la suprafață, Dar în ea istoria, mitologia și prezentul. Unindu-se în briza sărată care se ridică din mare. [...]

Vizualizari: 757 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 39 in total

Ultimele comentarii scrise de Iosi S. Avni

De fapt nu e nicio poveste, este pur și simplu esența vieții, fiind un mare păcat dacă o ratezi.

Comentariu la Mitul lui Orfeu și Euridice, data: 15.10.2023, 21:26

Ai perfectă dreptate, dragostea și venerarea față de femeia iubită e din timpuri imemorabile. Nu putem trăi unul fără de cealaltă.

Dar extrema iubire este să te îndrăgostești de propria ta creație...

Comentariu la Mitul despre Pygmalion și Galateea, data: 15.10.2023, 21:21

T.G. mulțumesc de comentarea atașată!

Comentariu la Atac terorist Hamas în localitățile din Israel 07/10/2023, data: 15.10.2023, 21:15

 Dragă Teo,

Mulțumim că ne-ai invitat în această călătorie virtuală prin magnificul Banat Montan, adevărat îndotat cu priveliști de neuitat unde natura le îmbracă într-o mulțime de culori de neuitat, strălucind sub cerul senin al toamnei.

Am avut ocazia să trec fugitiv prin acest județ și să observ o mică parte din frumusețile pe care le descrii cu atâta măiestrie nu numai prin talentele tale la alcătuirea prezentărilor ci se observă foarte bine marea ta dragoste nemărginită pentru frumusețea țării în care trăiești și a venerării loculilor natale.

 Precum a spus și D-ul Helmut prin datele, fotografiile și informațiile descrise în această lucrare, care trebuiesc lecturate și bine asimilate, lucrarea depășește cu mult limitările unei prezentări care va trebui vizionată și chiar studiată pe larg, deci coborâtă de pe site și revăzută și lecturată de mai multe ori.

Poate data viitoare se va putea organiza înâlnirea clubului PPS-știlor prin acest județ???

În ultimul timp nu prea faci prezentări, iar când le faci, le faci deosebite, neținând seamă de cantitate ci doar de calitate.

Cu admirație și sincere felicitări pentru munca depusă,

Iosi.S.Avni

Comentariu la Călător prin Banatul Montan (4), data: 13.10.2023, 10:19

O știu foarte bine că D-ul Donea Gheorghe nu e încântat de comentările mele dar o fac ca mai mulți vizionatori să poată afla traducerea mai corectă și erorile care apar în Biblia Română.

În general întregul text din această prezentare e destul de corect cu excepția frazei a 15-cea. Sfetnice și candele nu sunt descrise în Biblia Originală ci în locul lor sunt puse: candelabre (menorot) și lumănări (neirot). Sfetnicele (pamotim) și candle (neirot zikaron) precum am spus nu sunt pomenite în acest citat.

Astfel traducerea frazei 15 mai corectă, ar fi:

„Și greutatea candelabrelor de aur și a lumănărilor lor, aur în greutatea fiecărui candelabru și candelabru cu a lumănărilor lor, și a candelabrelor de argint în greutatea candelabrului și a lumănărilor sale, ca funcția menită a fiecărui candelabru și candelabru”.

Vă amintesc că Domnul ne-a poruncit de a nu modifica, adăuga sau reduce nici măcar cel mai simplu semn ori literă din sfintele Sale scripturi. Dacă nu sunt pe înțelesul nostru, le vom studia cu dascăli mai cunoscători și știutori specialiști în materie. Totul are o explicație!

Comentariu la Biblie Vechiul Testament - Cartea întâia Paralipomena (întâia a Cronicilor) Capitolul 28, data: 02.10.2023, 13:58

Un număr nespus de autori PPS și comentatori, continuă necontenit de a ignora adevăratele numiri ale localităților și a numelor diferiților eroi ai Bibliei. Obervăm și în această prezentare cum apare numele orașului ân textul englez și cum în cel românesc.

Bethlehem și în textul românesc = Betleem. Dacă cel englez e mai plauzibil, cel românesc e totalmente greșit.

Numele acestui oraș precum apare și în limba ebraică oricinală a Bibliei este: Beithlechhem care înseamnă = Beit = casa + Lechhem = Pâine (Casa Pâinii). Dacă vă uitați în legile de traduceri românești, este menționat că numirile și numele persoanelor nu se traduc și trebuiesc transcrise precum apar în limba lor originală. Lehem e scris aici Lechhem, deoarece H-ul ebraic e aspru pronunțat din gât și dacă e adăugat un c înaintea sa apoi urmat de e se va citi „Ke” precum chei, cheie.

A Juns timpul ca cineva, mai ales Biserica Ortodocsă Română să rectifice erorile strecurate în Biblia Română. Cel puțin cei ce folosesc compiuterul pot compara denimirile prin translatorul Google. Astăzi e posibil.

Niciun Gheorhe nu va accepta să fie numit George sau Grigore...

Comentariu la Betlehem, data: 29.09.2023, 15:02

Stimate Adrian Toia,

Am vizionat chiar de mai multe ori aceste două prezentări de artă despre Capela Sixtină și câteva nuduri ale diferiților pictori. Ambele lucrări de o înaltă calitate atât profesionale și foarte bine documentate pe care puțini s-ar fi angajat de a le face. Ați dat dovadă de un foarte bun cunoscător al artei în picturi. Aceste capodopere ale lui Michaelangelo vor rămâne nemuritoare de-alungul secolelor și d-vs ați reușit a ni le explica nouă, celor mai puțini cunoscători pe larg și amănunțit.

Desigur că aceste picturi au provocat senzație la timpul lor, care continuă pe deoparte și în zilele noastre. Desigur nudurile afișate într-un lăcaș sfânt nu au fost aceptabile și bine că artistul nu a ascultat de criticile multora și a susținut că omul a venit pe lume nud și nud se va reîntoarce la judecata de apoi.

Acești critici perverși îmi amintesc de „Hainele noi ale împăratului” a lui Hans Christian Andersen. Ca toți nepricepuții care n-au vrut să decadă în ochii societății de pe vremea lor. Curios e faptul cum ideile s-au schimbat cu timpul care a trecut și după părerea mea, pictura cea mai cea în acest domeniu al nudului am văzut-o în 1983 la Muzeul d'Orsay din Paris denumită: „La mére de tout le monde”, pictură în care e expusă doar o vulvă femeiască, în toată „splendoarea” ei.

Nu vă mirați că lipsesc comentariile vizionatorilor ale acestor două diaporame, căci puțini o vor cumeta de a o face.

Acum câteva observații constructive neînjositoare, ați introdus extrem de mult material în fiecare prezentare ceea ce nu va mai dat posibilitatea de a pune textele explicative separat ci le-ați pus pe grundul picturilor. Astfel textele apar mici de culori diferite, care nu întodeauna din cauza culorilor nu pot fi clar observate ceea ce îngreunează cititul și obosesc ochii. Părerea mea e că puteați face fiecare prezentare din mai multe părți lăsând picturile neatinse și mărite în diferite detalii.

În rest, mă înclin și-mi „dau jos pălăria” în fața d-vs și în valoarea totală a lucrărilor. Ați ridicat modul acestor prezenrtări la un nivel foarte înalt, vom vedea cum vom putea ține pasul.

Cu respect,

Iosi S. Avni,

activ pe acest site din 2014

Comentariu la Nuduri contestate care au provocat scandal-Note de Lectura, data: 27.09.2023, 06:57

Ultimele prezentari apreciate de Iosi S. Avni

DataPrezentareaTrimisa de
13.10.2023Călător prin Banatul Montan (4)Teodora Buiţă
26.08.2023Călător prin Câmpulung Muscel (Partea I)Teodora Buiţă