Pantazopol Emil Ioachim

Membru din 07.02.2017, 4 abonati

Logheaza-te pentru a te putea abona sau trimite mesaj privat.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Activitate
Originalitate:
100.00%
Prezentari: 281 prezentari
Prezentari proprii: 281 prezentari
Comentarii: 56 comentarii
Prezentari apreciate: 255 aprecieri

Ultimele prezentari primite de la Pantazopol Emil Ioachim

Sorrento.

Sorrento , Surrentum pentru romani a fost din secolul al VIII-lea î.Hr. o zonă în care prezența unei comunități de sate indigene era punct de trecere pentru traficul etrusc. Zona căzând în mâinile oscilor aceștia au exercitat o influență importantă, cele mai vechi ruine din Surrentum sunt oscane, datând din aproximativ 600 î.Hr.. În antichitate, Surrentum era renumit pentru vinul său,portocalele și lămâile cultivate pe scară largă , peștele și vasele sale roșii ca [...]

Vizualizari: 434 in total, 11 pe zi (in medie)

Descarcari: 48 in total

Bari.

Situat în sudul Italiei orașul Bari este cea mai mare zonă urbană la Marea Adriatică. Cunoscut în antichitate sub numele de Barium, a fost un port menționat încă din anul 181 î.Hr.. Orașul are o populație de 315.284 de locuitori și o suprafață de peste 116 kilometri pătrați , în timp ce zona urbană are 750.000 de locuitori, iar zona metropolitană 1,3 milioane de locuitori. Orașul este împărțit în cinci municipii cu 17 cartiere ,constituite în anul 2014.

Vizualizari: 388 in total, 7 pe zi (in medie)

Descarcari: 53 in total

Taranto

Orașul Taranto a fost fondat de grecii spartani în secolul al VIII-lea î.Hr..Cu o populație estimată la 300.000 de locuitori, până în anul 500 î.Hr., printre cele mai mari orașe din lume, devenind în timp o adevărată putere culturală,economică și militară care a dat naștere mai multor oameni de seamă , filozofi,scriitori,strategi și sportivi. [...]

Vizualizari: 389 in total, 5 pe zi (in medie)

Descarcari: 62 in total

Cosenza

Orașul Cosenza,capitala provinciei cu cel mai mare teritoriu din Calabria, este numit și orașul Bruzi, după numele civilizației cu același nume care a fondat localitatea în secolul al IV-lea î.Hr. Printre cele mai vechi orașe calabreze, orașul este situat la confluența a două râuri istorice, Busento și Crati, la 238 m deasupra nivelului mării. Orașul modern se află la nord, dincolo de Busento, pe un teren plan. [...]

Vizualizari: 422 in total, 5 pe zi (in medie)

Descarcari: 64 in total

Brindisi

Cucerit de romani în anul 267 î.Hr.orașul a fost distrus de mai multe ori în Evul Mediu timpuriu de invaziile ostrogoților, lombarzilor și a sarazinilor . Mai târziu în 1130 a fost reconstruit și anexat de normanzi la Regatul Siciliei. A devenit astfel unul dintre porturile majore pentru cruciații care se îndreptau spre Țara Sfântă. Între 1735 și 1860 orașul a fost dominat de regatele șvabe, angevine, aragoneze, venețiene, spaniole și austriece, iar apoi condus de Bourboni. [...]

Vizualizari: 423 in total, 4 pe zi (in medie)

Descarcari: 47 in total

Catanzaro.

Catanzaro a fost în istoria sa sub controlul mai multor grupuri de sarazini,normanzi,catalani sau venețieni. Orașul celor două mări ,se întinde pe trei dealuri și are vedere la Marea Tireniană la vest și la Marea Ionică la est. Catanzaro este și acum unul dintre cele mai dezvoltate centre urbane din regiune. Renumit pentru o serie de locuri de atracție turistică, Golful Squillace de la Marea Ionică este una dintre preferințele multor turiști . [...]

Vizualizari: 441 in total, 3 pe zi (in medie)

Descarcari: 50 in total

Red,expoziție de pictură.

Roșu este culoarea arhetipală,prima pe care omul a stapânit-o,a fabricat-o,a reprodus-o,a divizat-o in mai multe nuanțe,după cum scrie istoricul Michel Partoureau în cartea Roșu,istoria unei culori. Red,roșu este și tema expozitiei de arte vizuale a grupului Rod din Sibiu. [...]

Vizualizari: 367 in total, 2 pe zi (in medie)

Descarcari: 35 in total

Ultimele comentarii scrise de Pantazopol Emil Ioachim

Mulțumesc domnule Helmut pentru încurajările primite.Sper să trec și eu ,cu bine,peste această perioadă și să revin cu forțe proaspete, dar din păcate acest lucru nu depinde numei de mine.Vă doresc multă sănătate ,cu respect Emil.

Comentariu la Sorrento., data: 24.08.2024, 21:47

Bună ziua domnule Gurtler,doamnă Buiță ,domnule Admin.M-au bucurat mult, atenția pe care mi-ați acordat-o,frumoasele aprecieri și sfaturile primite.Domnule Gurtler,când am spus că nu a rezistat nici două zile m-am referit la prezentarea mea Sorrento.Niciodată nu m-am îndoit de profesionalismul și imparțialitatea echipei nicepps.ro.doamnă Buiță.V-am admirat neîncetat pentru munca și abnegația dumneavoastră domnule Admin.

De când am trimis prima prezentare și până acum,după mai bine de de 7 ani ,nicepps.ro a făcut parte din mine ,a dat un nou sens vieții mele ,am regăsit în fiecare zi o bucurie,o rază de soare. Vreau să păstrez aceste sentimente și de aceea sunt obligat să renunț,poate numai pentru o scurtă perioadă de timp,la realizarea prezentărilor  și trimiterea lor  spre publicare la nicepps.ro.Vă mulțumesc pentru întelegere, să auzim numai de bine.  Cu respect și stimă Emil.

Comentariu la Sorrento., data: 21.08.2024, 00:42

Mulțumesc Helmut pentru frumoasele aprecieri,pentru timpul acordat vizionarii

prezentarilor mele.vă doresc multă sănătate și succes în toate încercările cu care va confruntați. Emil.

PS.Din păcate faptul că publicarea prezentării mele nu a rezistat nici două zile ,mă determină să mă retrag ,cu mari regrete,din această frumoasă familie Nicepps.ro.

Comentariu la Sorrento., data: 16.08.2024, 22:57

Intr-adevăr,am fost plăcut surprinși de frumusetile localităților de pe Coasta Dalmației .Mulțumesc domnule Guertler pentru atenția acordată,orașul Dubrovnik ,de fapt ca și alte câteva orase ale republicilor desprinse din fosta Jugoslavie sunt in lucru și sper să apară cat de curând.Pânaă atunci vă doresc multă sânâtate și să auzim numai de bine.

Cu stimă Emil

Comentariu la Trogir, data: 08.11.2023, 16:59

Multumesc Helmut pentru frumoasele cuvinte ,pentru aprecierea prezentarii mele,consideratie care ma incanta venind din partea unui apreciat si bun cunoscator al nicepps-ului.Iti doresc o prezenta cat mai indelungata si cu acelasi succes, cu importanta noastra gazda Nicepps.ro. .

Cu stima Emil.

Comentariu la Oaze din deșert, data: 12.03.2023, 15:24

M-au bucurat mult rândurile ,comentariile și aprecierile venite din partea dumneavoastră.Vă mulțumesc pentru atenția deosebită acordată prezentărilor mele ,vă doresc zile senine și fericire în noul an.

Cu stimă și respect Emil.

Comentariu la Printre cei mai renumiți artiști ai picturii murale II, data: 25.01.2023, 09:42

Mulțumesc domnule Helmut Guertler pentru frumoasele rânduri ,mă bucur că ele vin din partea unui foarte apreciat și bun cunoscător al prezentărilor .Vă doresc multă sănătate si frumoase aprecieri din partea apropiaților.

Cu stimă Emil.

Comentariu la Polonia,Sabat-Krajno Miniature Park, data: 27.11.2022, 09:43

Ultimele prezentari apreciate de Pantazopol Emil Ioachim

DataPrezentareaTrimisa de
13.08.2024La mulți ani, de Sfânta Maria!Teodora Buiţă
30.07.2024La CraiovaTeodora Buiţă
09.07.2024Tablouri preferateAdrian TOIA
05.06.2024 Călător pe drumuri europene (3) - Austria (Viena)Teodora Buiţă
15.04.2024Călător pe drumuri europene (1) - Slovacia (Donovaly și Bratislava)Teodora Buiţă
04.02.2024Bavaria - Bayrischzell - muntele WendelsteinHelmut Guertler
31.10.2023Toamna in NürnbergHelmut Guertler