Multumim colegilor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, care in ciuda profesiei, a autoritatii si rigurozitatii pe care o manifesta, sunt sensibili, sufletisti, manierati si nu in ultimul rand persoane pe care te poti bizui.
Nu este o poezie propriu-zisa,ci textul (partial) al cantarii ortodoxe "Calea Crucii". La final este o alta cantare ortodoxa " Fiecare are suferinta sa". Nu am adaugat linie melodica la prezetare deoarece mi s-a parut nepotrivita inlocuirea melodiei religioase originale cu orice fel de acorduri. Am folosit, insa prezentarea la Serbarea de Pasti iar corul vocal a intonat cantarea. Melodia, o stiu probabil toti preotii ortodocsi.
Comentariu la Calea Crucii, data: 05.04.2010, 21:50
Multumesc pentru aprecieri! Cred, ca pentru toti cei care posteaza prezentari ( fie chiar si incepatori) aprecierile din partea celor care le vizioneza sunt o motivare pentru perfectionarea tehnicilor si progres. Fondul sonor al prezentari este "Balada pentru Adeline" de Richard Clayderman.
Foarte reusita prezentarea! Provin dintr-o zona a tarii, unde meseria preponderent intalnita era cea de miner. Felicitari pentru ca ati reusit sa ilustrati foarte bine riscurile la care sunt expusi "rascolesc maruntaiele pamantului"!
" Tot ceace nu te doboara te intareste!" O prezentare reusita, plina de sensibilitate, o imbinare totala a textului cu linia melodica. Nu sunt o "specialista" in domeniu, dar mi-a placut foarte mult prezentarea d-voastra. Toata stima, FELICITARI, si mult succes in continuare.
Nu am fost foarte atenta la detaliile de acest gen, fapt pentru care imi cer scuze de la cei pe care i-ar fi deranjat acest lucru. Mesajul marelui Cosbuc, in acesta poezie nu cred ca ar fi fost unul profund nationalist, ci de o altfel de incarcatura emotionala.
Voi posta luni pe site poezia impreuna cu fundal sonor, impreuna cu alte prezentari. Imi cer scuze, este pentru prima data cand postez prezentari, iar acesta a fost postata inainte de a-i adauga linia melodica.