Cipri

Membru din 10.09.2014, 6 abonati

Logheaza-te pentru a te putea abona sau trimite mesaj privat.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Activitate
Originalitate:
100.00%
Prezentari: 310 prezentari
Prezentari proprii: 310 prezentari
Comentarii: 352 comentarii
Prezentari apreciate: 927 aprecieri

Ultimele prezentari primite de la Cipri

Minte pozitivă 15

În prag de sărbători, cu pacea, lumină şi căldură în suflet, trimit către toţi cei care publică diaporame pe nicepps.ro, către toţi cei care vizionează şi apreciază aceste aceste pps-uri şi nu în ultimul rând către Admin, toate gândurile bune pe care le am pentru voi. Vă doresc să aveţi parte de zile minunate, de un Crăciun cu linişte şi pace sufletească, multă sănătate, noroc şi speranţe de mai bine pentru Noul An. La mulţi ani! [...]

Vizualizari: 849 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 61 in total

Minte pozitivă 14

Un singur gând pozitiv îți poate schimba întrega zi. Numai gânduri bune tuturor! [...]

Vizualizari: 816 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 84 in total

Pictură iluzionistă

În lumea artei contemporane, abundă forme extrem de interesante și incredibil de diverse de expresie creativă. A fi un portretist de talie mondială, hiper-realist, merită să te simți încântat. Totuși, cu înțelepciune, Robin Eley și-a dat seama cum să adauge o dimensiune suplimentară de relevanță contemporană practicii sale - prin conceperea atentă, aproape metodică, a unei serii de portrete fotorealiste care explorează consecințele importante ale culturii digitale asupra v [...]

Vizualizari: 729 in total, 0 pe zi (in medie)

Descarcari: 99 in total

Povești decupate în hârtie

Artistul coreean autodidact Cheong-ah Hwang creează opere de artă frumoase și complicate care sunt realizate în întregime din hârtie, sculpturi delicate din hârtie care estompează linia dintre arta 2D și 3D folosind iluzia dimensională. Hârtia este tăiată și stratificată pentru a da obiectului final adâncime și formă, dar rămâne în esență o bucată plată. - Poveşti decupate în hârtie. „Pasiunea mea este să fac lucruri din hârtie. Fac mai ales sculpturi [...]

Vizualizari: 811 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 103 in total

Latte Art

Michael Breach, cunoscut sub numele de BaristArt, este artistul care a obținut recunoașterea globală creând imagini frumoase și portrete complicate în latte art, folosind espresso și lapte aburit, el este creditat drept pionierul acestei forme de artă. A lucrat cu unele dintre cele mai mari mărci globale la videoclipuri virale, proiecte de film și televiziune și în persoană la evenimente speciale, conferințe și activări majore.Consultați pagina de Instagram a lui Michael pentru [...]

Vizualizari: 823 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 86 in total

Pe taramul mistic al culorii

Artist autodidact , Tilien Ti s-a născut într-un orășel din Pahang, Malaezia și mai târziu a urmat Academia de Artă Saito unde a obținut o diplomă în artă comercială. În 2006, s-a mutat în Singapore, unde și-a început activitate în profesia de Graphic Designer. A început să picteze în acuarelă în 2009 și de atunci și-a făcut un nume pentru stilul său distinct. Acum expune în toată lumea iar întreaga sa colecție poate fi găsită pe Instagram și în magazinul său E [...]

Vizualizari: 816 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 91 in total

Minte pozitiva 13

„Ar fi bine… ca în loc să invidiem să apreciem mai mult.Ca în loc să rănim să ne sprijinim mai mult.Ca în loc să criticăm să încercăm să înțelegem. Ca în loc să lovim să mângâiem. Ca în loc să aducem lacrimi să încercăm să aducem un zâmbet. Ar fi tare bine...” Numai gânduri bune tuturor! [...]

Vizualizari: 840 in total, 1 pe zi (in medie)

Descarcari: 75 in total

Ultimele comentarii scrise de Cipri

Prin câte am trecut de-a lungul timpului, chiar și acum la sfârșit de an, sunt sigur și pot să afirm și eu cu tărie: Da  ,,există Dumnezeu, care ne ghidează pașii în sensul bun al vieții, doar noi urmează să ne deschidem ochii și să pășim cum și unde trebuie.’’ 

Comentariu la You Say (Tu Spui) - Lauren Daigle, data: 06.02.2023, 23:02

Două ştiri pe care le aşteptam de multă vreme:

«Comitetul Interguvernamental pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, reunit la Rabat, Maroc, a decis includerea dosarului "Arta cămăşii cu altiţă - element de identitate culturală în România şi Republica Moldova" în Lista Patrimoniului Imaterial al Umanităţii.»

«Comitetul Interguvernamental pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, reunit la Rabat, în Maroc, a decis înscrierea în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii a Tradiţiilor de creştere a cailor de rasă lipiţană din cele şapte ţări (Austria, Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, Italia, România, Slovacia, Slovenia şi Ungaria), în care acest patrimoniu este păstrat activ şi neîntrerupt.»

Aşadar în zi de mare sărbătoare, 1 decembrie 2022, Patrimoniului Cultural Imaterial UNESCO a fost îmbogăţit cu "Arta cămăşii cu altiţă" şi "Tradiţia de creştere a cailor de rasă lipiţană", astfel celor 21 de diaporame, pe care le-am dedicat Patrimoniul mondial UNESCO din România la Centenarul Marii Uniri, se vor mai adăuga încă două în curând cu speranţa că şi celelalte dosare depuse de către România vor fi aprobate.

Comentariu la Patrimoniul UNESCO-Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității, data: 02.12.2022, 20:28

Minunat!

Este povestea ta, a mea şi-a tuturor.

Numai gânduri bune pentru toți cei care îşi amintesc cu drag atunci când…

Comentariu la Remember When - Aminteşte-ţi, atunci când..., data: 26.11.2022, 23:29

„Dacă este toamnă, sunt și frunze veștejite, dar și amintiri din cele trecute. Nostalgii...”

Minunat!

Frunze veștejite, nostalgii, dar și ... iluzii pierdute.

Traian Demetrescu - Frunze de toamnă

Pică frunzele de toamnă,

Scuturate de furtună,

Şi picând ca o ninsoare

Fac pământului cunună.

Melancolic, prin fereastră,

Mi-arunc ochii către ele,

Şi privindu-le le-asamăn

Cu iluziile mele...

Comentariu la Les feuilles mortes (Frunzele veştejite) – Yves Montand - Tradus în limba română, data: 09.09.2022, 11:55

Pictura Pie Fight Interior 12 de Adrian Ghenie s -a vândut cu 81,06 milioane HKD (aproape 10,4 milioane USD) la o licitație Christie's din Hong Kong săptămâna trecută. Suma reprezintă un nou record de licitație pentru artistul român. Pictura in ulei pe panza este semnata si datata 'Ghenie 2014' (pe verso). A fost estimat inițial la 68 - 98 milioane HKD si este printre cele mai mari pânze din întreaga sa activitate.

Recordul precedent la licitație a fost stabilit de Degenerate Art pe 19 mai, când s-a vândut cu aproximativ 9,28 milioane USD la Sotheby's, potrivit News.ro . Acest tablou de Adrian Ghenie a avut un preț estimat de 7 - 10 milioane USD.

Comentariu la Pictura figurativa care transcede istoria, data: 12.08.2022, 19:13

Pornind de la idea că arta contemporană este o reflectare a gândirii societății, am avut curiozitatea să văd cum percepe artistul realitatea și cum o transmite în opera de artă, care sunt evenimentele la care se raportează, care sunt tehnicile la care apeleză. Probabil că și arta lui Leonardo Da Vinci în secolul al XVI-lea, pentru acea societate de atunci, era arta ei contemporană. De atunci și până acum, în artă, au apărut noi și noi curente și mișcări, artiștii au avut idei novatoare care au făcut o revoluție în artă, deoarece au rupt modelele tradiționale.

Sunt fascinat de modul în care artistul se raportează la evenimente și lucruri de zi cu zi, la ceea ce trăim și noi, cum reușește să le transpună într-o operă de artă, de aici și interesul meu pentru arta contemporană.

Cu mândrie, am descoperit printre artiștii contemporani de mare succes pe Adrian Ghenie, singurul artist român contemporan ale cărui picturi se vând la sume ce trec de 10 milioane de dolari la marile case de licitații. Interesant este că Adrian Ghenie a intrat la a treia încercare la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, de ce, pentru că arta sa spargea tiparele unanim acceptate la acea vreme. In artă, ca și în viață, cine are curajul de a merge pe un drum care nu a fost bătătorit de către alții, de cele mai multe ori, ajunge foarte departe.

Mă bucur, Adrian, că de câte ori timpul îți permite călătoreşti împreună cu mine în ,,Universul artelor contemporane’’. Dacă nu ai văzut diaporama dedicată lui Adrian Ghenie (Pictura figurativă care transcede istoria), cred că o să-ți placă.

Iți multumesc pentru cuvintele frumoase pe care le ai referitor la pps-urile dedicate artei, nu uit nici încurajările pentru seria de pps-uri dedicate Patrimoniului UNESCO, era anul jubileului de 100 de ani, 2018, doream să termin numaidecât acea serie pană la 1 decembrie, o cumpănă în care mă aflam mă facea să stau pe loc, cuvintele tale m-au făcut să nu renunț, îți mulțumesc din nou.

 

Comentariu la Picturi hiper-realiste de Omar Ortiz, data: 09.08.2022, 13:00

Cristina, după cum vezi ,,nici eu nu mă abat de la această regulă’’, dar asta nu înseamnă că nu apreciez din tot sufletul o diaporamă care mi-a plăcut. Deja cam fiecare realizator de pps-uri are predilecție spre o anumită tematică, unele îmi stârnesc interesul pentru că se referă la lucruri pe care nu le cunosc, altele îmi provoacă emoții si nostalgii, unele îmi evocă locuri pe care le-am vizitat și eu sau pe care mi le-am dorit să le cunosc …

Atracția pentru artistii contemporani o am de mai multă vreme, am considerat că universul artelor contemporane este locul unde încă poți avea emoțiile proprii în fața actului artistic. Pentru operele clasice, ale artistilor care și-au validat valoarea în decursul timpului, pornești deja de la niște păreri care au fost unanim acceptate, spre exemplu, zâmbetul enigmatic al Mona Lisei îți provoacă emoție ori de câte ori privești tabloul lui Leonardo Da Vinci și cu greutate vei mai fi atras de alte aspecte.

Fiecare artist transmite un mesaj prin opera sa, încerc să deslușesc acest mesaj și doar să-l sugerez prin modul în care aranjez slide-urile în prezentarea PowerPoint pentru că, după cum am afirmat, pe tărâmul artelor contemporane este loc pentru ca fiecare să aibă emoțiile sale proprii în fața unui act artistic.

După cum ai sesizat unii artiști sunt încă foarte puțin cunoscuți și pot fi găsiți doar pe rețelele de socializare, alții au expoziții personale la mari galerii de artă, alții sunt foarte apreciați la case mari de licitații, peste ani, când poate noi nu vom mai fi, unii dintre ei vor primi recunoaștere unanimă, vom fi printre primii care am simțit emoție în fața operelor lor.

Cristina, îți mulțumesc pentru că aceste ,,căutări îndelungi pe care le fac în lumea artelor contemporane ți-au stârnit interesul și de fiecare dată ai apreciat strădania mea.

 

 

Comentariu la Picturi hiper-realiste de Omar Ortiz, data: 09.08.2022, 12:43

Ultimele prezentari apreciate de Cipri

DataPrezentareaTrimisa de
03.06.2024You Say (Tu Spui) - Lauren DaigleCristina G
03.06.20241) Drumul Crucii - Traian DorzCristina G
03.06.20242) Hristos a Înviat! - Vasile MilitaruCristina G
03.06.2024Dream On - Visează în continuare - Aerosmith - Tradus în limba românăCristina G
03.06.2024Ce frumos - Tania TurtureanuCristina G
11.03.2024VrsarPantazopol Emil Ioachim
27.09.2023Simboluri de plante IVPantazopol Emil Ioachim