Argintul
Realizarea diaporamei despre aur mi-a trezit sentimentul datoriei de a prezenta si urmatorul metal pretios, argintul, caci ambele au avut un rol imens in dezvoltarea umanitatii, de la ambitia de a le avea, pana la ajutorul dat in realizarea unor proiecte, nu putine urmate de descoperiri remarcabile. Timpul cam lung s-a datorat faptului ca nu aveam suficiente fotografii, caci nu-mi place sa „ imprumut ” de la altii, decat in cazuri speciale. Cu stima, T Gorunescu
Comentarii (3)
Teodora Buiţă
Mai întâi, doresc să vă spun că mă bucur că ați revenit, mai ales că s-a redus numărul autorilor, mulți dintre vechii noștri colegi au ales să-și posteze lucrările pe YouTube, iar unii... au renunțat să mai realizeze prezentări!
Felicitări, dl. Teodor, pentru frumosul dvs. pps, foarte bine realizat, cu multe informații privind istoricul și beneficiile remarcabile ale argintului, beneficii constatate de specialiști încă din antichitate, dar ținute ascunse timp de milenii.
După cum ați văzut, în ultimul timp s-a constatat un adevărat reviriment în ceea ce priveşte interesul medicinei moderne în folosirea argintului, deoarece acest metal preţios este eficient în distrugerea bacteriilor rezistente la antibiotice, precum stafilococul auriu.
În 2007, clinicile din Marea Britanie au cheltuit peste 25,75 milioane de euro pentru achiziţionarea de bandaje confecţionate din fire de argint, ce pot fi aplicate pe ulcerele membrelor inferioare, iar Health Protection Agency a recomandat introducerea imediată în practica medicală a cateterelor placate cu argint, ca metodă de prevenire a infectării tractului urinar.
În plus, argintul este folosit tot mai mult în procesul de fabricare a echipamentelor şi furniturilor medicale, în scopul de a preveni infecţiile nosocomiale.
Argintul este folosit şi ca un element eficient în tratamentul unor maladii ale pielii, arsurilor, alergiilor, eczemelor şi plăgilor deschise.
Cercetătorii consideră că, în viitorul apropiat, acest metal preţios va putea fi folosit şi ca antibiotic cu uz intern. Potrivit unui studiu efectuat de University of Texas (SUA), particulele de argint au distrus în proporţie de 100% virusul HIV, în mai puţin de trei ore. Potrivit unor experimente de laborator similare, acest metal a fost extrem de eficient şi împotriva virusului gripei.
Mi-a plăcut comparația romantică pe care ați făcut-o, asociindu-l cu luna, cu „lumina blândă și plină de mister” a acesteia.
Închei cu speranța că veți reveni și cu alte lucrări frumoase și interesante!
Cu stimă,
Teodora Buiță
Helmut Guertler
O deosebit de interesanta pledoarie despre acest metal pretios,care, acum dupa randurile scrise de Teodora, pare a deveni si mai pretios. ARGINTUL.
Ma uimiti amandoi !
Ca si in comentariul meu la pps-ul domnului T.Gorunescu "Aurul" pentru mine aceste doua metale nu au mare importanta in viata si m-am mirat ca se poate scrie atat de mult despre ele.
Acum vad ca se poate, mai ales dupa complectarile aduse de tine Teodora.
Multumesc la amandoi pentru acest interesant pps.
Cu stima ,
Helmut
Teodor Gorunescu
Iata ce tarziu am aflat de comentariile dumneavoastra care ma onoreaza !
Si asta din cauza ca atentionarea din partea nicepps a ajuns la spam
deoarece am un antivirus suspicios ca o nevasta iubitoare si protectoare
in acelasi timp...
Acum va multumesc amandurora pentru comentariile care ma bucura, deoarece nu pot veni decat in urma vizionarii cu interes a diaporamei.
Eu nu am vrut sa dezvolt prea mult calitatile de antibiotic ale argintului,
sa nu cad in gresela cum o fac unii cu usturoiul pe care-l considera
antibiotic universal, la care nu putem remarca altfel decat ca microbilor
nu le place mirosul acestuia, din moment ce toate antibioticele
isi pierd efecul dupa cativa ani !!!
Am vrut sa inchei cu o gluma, ca sa ramana atmosfera destinsa !
Cu stima,
T Gorunescu