Beautiful Romania wallpapers
Sunt prezentate câteva peisaje frumoase, vederi uimitoare din ţara noastră, disponibile pe internet, pentru a fi folosite ca imagini de fundal (wallpapers) de către utilizatorii de calculatoare.
Sunt prezentate câteva peisaje frumoase, vederi uimitoare din ţara noastră, disponibile pe internet, pentru a fi folosite ca imagini de fundal (wallpapers) de către utilizatorii de calculatoare.
Comentarii (18)
Helmut Guertler
2-3 fotografii nu sunt din Romania.
In rest multumesc pentru minunatele imagini.
De la mine un 10.
Helmut
sanda michaela
Intr-adevar internetul deschide noi orizonturi si posibilitati: cum ar fi prezentarea muntilor din Patagonia ca plaiuri mioritice. Ex slide43 (Chaltén, Cerro Fitz Roy, or simply Mount Fitz Roy)
https://nature.desktopnexus.com/wallpaper/839420/
https://nature.desktopnexus.com/wallpaper/839420/
Cornel O. P.
Sunt de acord cu observațiile făcute de Helmut și Sanda Mihaela. Internetul pe lângă faptul că deschide noi orizonturi și posibilități, din păcate nu totdeauna poți verifica autenticitatea tuturor datelor prezentate pe internet și așa “din greșeală în greșeală spre victoria finală”.
Aș dori o informație. Cine poate să mă lămurească în ce mod pot înlocui această prezentare cu una “revizuită”, în care să nu mai apară imaginile menționate și în felul acesta să nu informez (în mod intenționat) greșit, adică să nu dezinformez.
Cipri
Scrie un mesaj catre Admin la ''Contact'' si te rezolva el imediat, la mesajul pe care ti-l trimite el atasezi noua varianta, cel putin asa m-a rezolvat pe mine cand am avut o problema.
Admin
Rezolvat. :)
sanda michaela
Mulţumesc că m-aţi luat în serios.
Suntem pe drumul bun. Eu chiar am crezut că va fi „revizuită″ dar….
mai avem posibilitaţi:
© Slide2: Fotograful spune Sequoia National Forest, Porterville CA
https://www.flickr.com/photos/jerryting/320800146
©Slide 57: Curbele luminate de un trafic pe care nu-l bănuiesc posibil în România nu mă conving datorită faptului că în zare se vede Oceanul. Este el chiar atât de aproape încât se vede de la noi?
http://www.googlenexusforum.com/forum/nexus-graphics/9639-share-your-wallpaper-v-4-0-a-29.html
©Castelul din slide65 nu ştiu de unde este dar nu cred că ar fi din România. Dacă cineva ştie unde este VĂ ROG MULT să interveniţi. Cândva făcusem un pariu să-l găsim dar n-am reuşit
© Profit de ocazie şi adresez tuturor vizitatorilor rugămintea să mă ajute să aflu unde este situată biserica din slide10.
Mulţumesc
Helmut Guertler
Hallo doamna Sanda Michaela
Cand am scris ca mi-ati lipsit si v-am dus dorul a fost putina ironie in randuri pentru care imi cer scuze. Totusi imi plac interventiile si comentariile dumneavoastra.
Venind la subiect. Este clar ca Sequoia nu cresc in Romania. Romania nu are marea sau oceanul cu munti atat de aproape unul de altul. ( imag.57). Imaginea cu biserica (imag.10) este sigur din Rom. In fundal se vad muntii Fagaras. Poate fi din comunele Porumbacu , Avrig,Sambata ,etc.
Si acum la concursul ghicitoare : Imag 65 reprezinta Castelul " Faber Castel" din Nürnberg. Fam.Faber este renumita familie a industriasului care inca acum peste 225 ani creat renumitele creioane Faber Castel.
Este un castel minunat si norocul face sa locuiesc in apropierea lui.
Demn de retinut. Florin Piersic a turnat filmul Secretul Cifrului, cooproductie Rom-RFG. in acest castel. La Wikipedia sub Schloss Faber Kastel Nürnberg vei gasi o multime de fotografii asemanatoare
Multe salutari prietenesti. Helmut
Cornel O. P.
1. Referitor la imaginile menționate prezint sursele folosite:
Slide2
https://www.wallpapersafari.com/romania-wallpaper/
Slide 57
http://wallpapermonkey.com/city/romania-wallpaper-hd/
slide65
http://www.thiswallpaper.com/romania-desktop-wallpapers.html
slide10
https://wall.alphacoders.com/big.php?i=103013
„Romanian traditional church”
2. În legătură cu o nouă “revizuire” posibilă „aștept provincia” (în traducere la zi „nu mă grăbesc, aștept și alte comentarii”).
sanda michaela
Mulţumesc Domnule Helmut pentru castelul Faber (sigur am să-l ţin minte: din cauza creioanelor). Pentru acest răspuns MULŢUMESC.
Am simţit ironia dumneavoastră dar nu mă deranjează. Eu consider de datoria mea să lupt pentru un internet corect. La început era cea mai fantastică sursă de informare visată. Acum fiecare persoană poate publica orice, fără vreo verificare şi toate informaţiile de pe net vor trebui filtrare şi analizate şi nimic nu mai este sigur. Eu nu am pus niciodată note pe lucrările unde am semnalat publicarea unor informaţii greşite: am atras doar atenţia asupra greşelilor. Uneori au fost corectate. Mulţumesc în acest sens încă odată domnului Cornel O.P.
Dumneavoastră nu vă pot mulţumi pentru că mai dăinuie încă fortificaţia Bourtange (fortul în formă de stea) în prezentarea dumneavoastră despre Giethoorn.
E bine oare să aşteptaţi provincia domnule Cornel? Mai bine reverificaţi lucrarea şi eliminaţi imaginile despre care nu aveţi informaţii sigure. Aşa cum dumneavoastră citaţi nişte surse de unde aţi preluat aceste informaţii greşite, şi lucrarea publicată de dumneavoastră a devenit o sursă (la fel de greşită) care va întări doar posibilitatea răspândirii informaţiilor false. Mâine oricine poate susţine că acesta este adevărul indicând linkul lucrării dumneavoastră. Vi se pare mai plauzibilă posibilitatea ca oceanul sa fie în România doar pentru că l-aţi văzut publicat pe net de o sursă oarecare?
Eu cred că dacă fiecare dintre noi ar încerca să lupte pentru ca să salveze de la înecarea în informaţii eronate a internetului am fi toţi câştigaţi. E preferabil să facem ceva decât să ne ferim să supărăm pe cineva. Oricine poate greşi dar atunci când află că a greşit şi nu face nimic să corecteze devine un terorist intelectual. La fel cu cei care deformează imaginile pe care le publică
sanda michaela
Bună ziua domnule Cornel O.P.
Dacă mai asteptaţi provincia vă pot spune că m-am uitat pe primul link pe care îl indicaţi ca sursă pentru imaginile din prezentarea dumneavoastră şi am văzut că în afară de Sequoia National Forest, Porterville au mai fost prezentate în Romania şi:
©(Imaginea de după râul îngheţat din Vatra Dornei) câmpuri de orez mărginite de tufe de bambus, secerate în China, undeva pe fluviul Li
https://www.panoramio.com/photo/4064374
http://www.guilin.la/news/show/id/1378
© (după steagul cu Dracula) Beaver Pond (Lacul castorilor) Grand Teton National Park, Wyoming 8 (By Robert Bynum December 26th, 2013). Fotograful spune:
Grand Tetons. The photo is a little busy, but I have always like something about it. The perfect reflection, the symmetry of the dead tree in front of the live conifer. We watched otters and a beaver play for almost an hour the morning we took this.
https://interfacelift.com/wallpaper/details/3455/beaver_pond.html
©(după steagul României) Pasul Saint-Gothard (în germană Gotthardpass, în italiană Passo del San Gottardo) din Elveţia
http://www.mergebrici.ro/cele-mai-frumoase-drumuri-din-europa-trebuie-sa-mergi/
Nici imaginea a treia nu este din Romania dar nu stiu sigur unde este. Forest Lake?
http://www.wallpapersguru.com/forest-lake-wallpaper.html
La celelalte surse nici nu mă mai uit. Cred că este foarte important să analizăm seriozitatea sursei pe care o folosim şi să nu difuzăm informaţii false doar pentru că cineva înaintea noastră a făcut-o.
Cornel O. P.
Faptul că nu m-am grăbit și am așteptat și alte comentarii a fost util.
Deocamdată e clar că Sequoia nu cresc in Romania, că la noi marea sau oceanul cu munți atât de aproape unul de altul nu există, iar Castelul Faber este la Nürnberg.
De asemenea e clar că biserica (imag.10) este sigur din România.
Așa cum am spus în legătură cu o nouă “revizuire” nu mă grăbesc, aștept și alte comentarii.
Apreciez lupta îndârjită dusă de doamna Sanda Michaela pentru ca să salveze de la înecarea în informaţii eronate a internetului.
Cu mulțumiri doamnei Sanda Michaela și domnului Helmut,
Helmut Guertler
Hallo domnule Cornel O.P.
Nu trebue sa va faceti prea multe batai de cap .Dumneavoastra nu aveti nici o vina, doar aceea ca v-ati increzut in veridigitatea acestor informatii de pe internet. Am intrat si eu pe acest www.thiswallpaper.com si sunt uimit de cate erori contine. Este de necrezut !.
Un singur lucru ma uimeste : N-ati recunoscut fotografia muntilor Fitz Roy din Patagonia cu renumitele formatiuni Cerro Torre (poarta spre cer) care sunt de neconfundat si unice in lume.
Se pare ca sunteti inca tanar si la inceput de drum. Din greseli se invata !!!!
Va doresc succes in continuare. Helmut
P.S. Folositi "masina de cautat" Google sau Mozilla Firefox si introduceti
"Schloss Faber Castell Nürnberg " sau Schloss Faber Castell Stein-Nürnberg si va veti convinge ca fotografia 65 nu este din Romania.
Chiar si aceasta fotografie o gasiti acolo.
Salutari prietenesti . acelas Helmut
sanda michaela
Apreciez la justa sa valoare umorul dumneavoastră ca şi metoda de a aştepta să vă anunţe provincia ce alte erori mai conţine România pe care ne-aţi prezentat-o. Aşa că mai pot să vă spun că imaginea din slide 11 este întitulată Charm of Chamonix (ID 951813 © Rechitan Sorin Dreamstime.com)
https://www.dreamstime.com/stock-photos-charm-chamonix-image951813
Cornel O. P.
În legătură cu erorile ce conţine România pe care am prezentat-o, ca fapt divers, menționez cum este descrisă o fotografie pe internet.
Chamonix:
https://www.dreamstime.com/stock-photos-charm-chamonix-image951813
Charm of Chamonix (ID 951813 © Rechitan Sorin Dreamstime.com)
Pe un alt site am găsit o altă imagine similară, panoramică: „Chamonix Property For Sale”.
România:
https://wall.alphacoders.com/big.php?i=689198
Photography - Landscape Pink Flower Earth Mountain Carpathian Mountains Romania Village Flower Valley Wallpaper
Aceeași imagine însă fără ©.
Pe un alt site „186 Valley HD Wallpapers | Backgrounds - Wallpaper Abyss” aceeași imagine tot fără ©: „Carpathian Mountains in Romania”.
sanda michaela
Desigur!
Şi eu am găsit această imagine (fără ©) ca fiind din România pe site-ul:
http://www.nicepps.ro/prezentare-pps-ppt-beautiful-romania-wallpapers-25138.html
dar am considerat că fotograful cu © ştie unde a făcut poza. Şi mai consider încă valabil faptul că nu mă scuză faptul că eu doar repet un neadevăr spus de altul înaintea mea ci important este să caut adevărul nu argumentele justificative ale istoriei naşterii erorii.
Dar fiindcă se pare că avem cu totul alte păreri despre importanţa informării corecte n-am să mai continui, păstrând doar splendidele prezentări cu imagini din India nu şi România cu ocean, seqvoia, castele din Germania etc
Să ne cunoaştem (extindem) Patria!
Cornel O. P.
Nu cred că avem cu totul alte păreri despre importanţa informării corecte. Prezentarea celor patru variante am făcut-o în ideea că e foarte greu de căutat adevărul și nu în ideea de a găsi argumentele justificative ale istoriei naşterii erorii.
Din păcate ceea ce facem acum este lupta pentru o picătură de apă curată într-un ocean plin de neadevăruri. Să rămânem încrezători că “Pic cu pic se face râul. Strop cu strop se face marea”.
Jackie
Trebuie sa ai mult tupeu,Helmut_christian_dagoberth_papilion_miron 3_marina m1_christa_guriones_miki maus 2_Plutto_goofy_Caligula_Helmut1_Helmut2_Helmut3_Helmut4_Helmut5_Marionette_columbita_Eduard P_Gabi Bart 1_Pascu_Traianus_Gabi Barti_Marina N_...................,daca atunci cand ți se atrage atenția ca tu ai gresit,nu recunosti chiar daca omul vine cu argumente,ba mai ești si ironic,dar tu iti permiti sa le critici lucrările altora si sa dai sfaturi,chiar daca este cazul sau nu.
sanda michaela
In legatură cu afirmaţia atât de hotărâtă a domnului Helmut că „Este clar ca Sequoia nu cresc in Romania″ doresc să precizez că asta nu este deloc CLAR:
„Câțiva astfel de arbori există şi în România, grație unor iubitori de natură care au plantat aceste specii pe meleaguri mioritice, fiind răspândiți, potrivit www.sequoia.ro, în mai multe zone, precum: rezervația forestieră Arborele de Sequoia de la poalele Masivului Vlădeasa, județul Cluj, Dealul Mare din satul Măderat, județul Arad, dar și la Oradea sau Băile Herculane, în județul Caraș Severin″
În Arad, pe Dealul Mare din satul Măderat, pot fi văzuți doi arbori similari, aduși din California, în anul 1845, de baronul Dietrich Jozsef, proprietarul unei podgorii din această zonă. Arborii au o înălțime de aproximativ 35 de metri și o circumferință de peste 5 metri.
De asemenea, trei exemplare de arbori Sequoia se găsesc în Oradea, în vecinătatea Școlii Generale nr. 14. Aceștia au o vechime de peste 100 de ani, o înălțimea ce variază între 19 și 22 de metri, și un diametru cuprins între 64 și 90 cm.
Arborele mamut de la Băile Herculane este o specie rară de Sequoia Gigantea, singurul exemplar declarat monument al naturii, din cele câteva existente pe teritoriul României.
Sursa: AGERPRES (Documentare — Cerasela Bădiță, editor: Horia Plugaru)
Clar era doar faptul că imaginea din diaporamă era din Sequoia National Forest, Porterville, California
© Profit de ocazie şi adresez încă odată tuturor vizitatorilor rugămintea să mă ajute să aflu unde este situată biserica din slide10.
Mulţumesc