Calatorind pe Glob cu Windows 10 Home si Google Images-(6)
Într-o zi WINDOWS 10 HOME a ajuns cu imaginile în Antarctica, la coloniile de pinguini de acolo... Cu ajutorul COOGLE IMAGE am aprofundat subiectul, și am descoperit scene puțin cunoscute din viața pinguinilor. Iar la un moment dat mi-am amintit de unele lecturi mai vechi ale unor lucrări și teorii lansate de perechea de cercetători Rand și Rose Flem-Ath, despre deplasarea scoarței terestre și posibila locație a Atlantidei, insula-continent despre care s-au scris multe tomuri, încă din vremea lui Platon... Povestea migrării Atlantidei la polul Sud a fost argumentată și cu celebra hartă a amiralului turc PIRI REIS de la 1513, găsită de un grup de istorici în 1929... Harta lui Piri Reis arată coasta de vest a Africii, coasta de est a Americii de Sud și coasta de nord a Antarcticii fără gheață. Coasta de nord a Antarcticii este perfect detaliată, și arată adevărata coastă de sub gheață, foarte precisă cu 300 de ani înainte de a fi descoperită. Dovezile geologice confirmă că ultima dată la care ar fi putut fi trasată harta Antarcticii fără gheață este 4000 î.Hr. Se pare că linia de coastă a fost cartografiată înainte de a fi acoperită de calota glaciara, care are acum o grosime de aproximativ o milă. Vă invit să facem această călătorie în Antarctica și să descoperim (și prin lecturi suplimentare) controversele referitoare la teoriile și misterele ei.
Comentarii (2)
Teodora Buiţă
Mulțumesc, Adrian, și felicitări pentru acest pps deosebit, cu multe informații despre un ținut despre care s-au scris atâtea…! Ai avut ceva de muncit… ca să aduni toate informațiile acestea interesante! Și cum iubesc pinguinii, aceste ființe atât de drăgălașe, am vizionat totul cu plăcere! Am citit că cel mai rapid este Pinguinul Gentoo, care atinge la înot viteza de 35 km/h.
Cu stimă,
Teodora Buiță
Adrian TOIA
Și eu mulțumesc Teodora, pentru vizita în Antarctica !
Pentru informațiile și imaginile din pps, munca a fost plăcută. Foarte rar am avut ocazia de a trăi într-o colonie de pinguini...
Au o viață interesantă, între mai multe pericole climatice și zoologice, bine organizată și cu obiceiuri mai rare în regnul animal.
Dar vizita acolo mi-a prilejuit și reîntâlnirea cu subiecte, lecturi și teorii mai vechi, despre istoria planetei noastre, care ilustrează cât de puțin știm și înțelegem din ceea ce s-a întâmplat în trecut...
Subiecte și teorii care merită cunoscute și eventual aprofundate...