Făcutul fânului
Vara, de dimineața până seara în zonele de deal și de munte se muncește la fân. Sute de căpițe și clăi de fân răsfirate împânzesc teritoriul. Unele rămân pe câmp până iarna, târziu, când sunt încărcate în căruțe sau sănii trase de boi sau cai, pe măsură ce fânul de acasă se împuținează. Majoritatea fânului însă este transportat acasă şi așezat în șuri, poduri sau în stoguri.
Comentarii (4)
sanda michaela
Mulțumesc pentru această bucurie
Cipri
Cine nu a dormit macar o singura data si nu a admirat cerul plin de stele de pe o capita de fan a pierdut una dintre placerile pe care ti le poate oferi viata, nu este inca tarziu si merita sa incercati.
Multumim Cornel O.P. ca ne-ai oferit prilejul de a ne reaminti momente placute pe care le-am trait.
Cornel O. P.
Cu plăcere sanda michaela şi cipri. Reprezintă de fapt amintiri de la făcutul fânului “pe vremea mea” la poalele Munţilor Rodnei. Am participat personal la toate etapele (mai puţin bătutul coasei) multe veri la rând.
Angelica1
Felicitari pentru acest frumos si de aducere aminte pps. si eu am fost prezenta in copilarie la toate etapele ... ce frumoase explicatii pentru
cei care nu nu au trait ca noi la sat sa invete facutul fanului ... frumos
imi place ca apreciezi munca acestor oameni ,numai bine ,Angelica.