Hambach . Leaganul democratiei Germane
Negru - Rosu - Auriu . De la noapte Neagra,prin sangele Rosu spre soarele Auriu, mtto-ul revolutionarilor germani, care au participat pentru prima data la 27 Mai 1832 la un mars de protest de la orasul Neustadt an der Weinstrasse la castelul - cetate Hambach.Acesti revolutionari au purtat cocarde.panglici si steaguri cu aceste trei culori Negru-Rosu-Auriu.De atunci,27 Mai 1832,cetatea Hambach este considerata leaganul democratiei Germaniei, iar drapelul de stat este Negru-Rosu-Auriu.
Comentarii (4)
Angelica1
HALLO HELMUT !
Frumoasa vizita am facut prin intermediul acestui pps.,
felicitari si pentru melodia frumoasa,dansanta !
O adevarata lectie de istorie .
Sanatate multa,sa mai faceti calatorii ,Angelica
Helmut Guertler
Multumesc Angelica1 ca ai avut rabdarea si curiozitatea de a te uita la acest mic episod din istoria atat de sbuciumata a Germaniei.
Si eu am participat intamplator la aceasta lectie de istorie. Eram in orasul Speyer unde am vizitat exozitia technica. Avand timp liber, iar cetatea Hambach era doar la cca.40 de km. curiozitatea ne-a impins s-o vizitam.
Surpriza a fost enorma . M-a impresionat istoria culorilor drapelului Germanie -Negru , Rosu si Galben, si asa s-a nascut acest PPs.
Melodia este um mars pentr fanfara de Ernst Mosch.Nu mergea altceva !
Ma bucur ca ti-a placut pps-ul.
Cu stima Helmut
Teodora Buiţă
Mulţumiri şi felicitări, Helmut, pentru acest pps bine lucrat, cu date informative despre trecutul istoric tumultuos al cetăţii Hambach!
Foarte reuşite imaginile folosite, frumoase, clare!
Şi fiindcă pe 9 martie, conform tradiţiei româneşti, la noi s-a sărbătorit Ziua Bărbatului sau Mucenicii, eu îţi întorc urările pe care cu amabilitate le-ai făcut de Ziua Femeii, îţi transmit „La mulţi ani!” cu sănătate, bucurie şi... frumoase împliniri!
Aceleaşi calde urări pentru toţi colegii noştri de pe site!
Îmi pare rău că nu le-am putut transmite chiar pe 9 martie, dar am avut probleme cu calculatorul!
Cu stimă şi aleasă preţuire,
Teodora Buiţă
Helmut Guertler
Hallo Teodora,
Si eu am fost plecat (putin cu Nikonul la skiat) si n-am avut ocazia sa-ti multumesc pentru urarile tale de ziua Mucenicilor. O fac acum cu mult drag.
Tatal meu a murit in cel de al doilea razboi mondial .Mama s-a recasatorit cu un Buzoian,care ne-a infiat (3 copii) De la el am invatat romaneste si tot de la el obiceiurile Romanesti. Mi-aduc bine aminte de aceasta zi a Mucenicilor.
Mama facea din aluat 8 (opturi) pe care le cocea si apoi le ungea cu miere si nuca tocata.Erau groave ! Apoi mai facea un fel de carlice asemanatoare cifrei alfa Grecesc pe care le fierbea si le mancam cu un sos dulce.
Amintiri, amintiri !
O zi placuta. Helmut