Heidelberg , orasul studentilor.
Cu Nikonul la drum. Heidelberg , orasul celei mai vechi universitati din Germania, orasul celei mai renumite cetati - ruina de pe raurile Neckar si Rhein (Rin). Orasul cu cel mai mare numar de studenti raportat la numarul de locuitori. 31.000 studenti la o populatie de 150.000 locuitori Orasul cu un scharm si o frumusete deosebita. HEIDELBERG
Comentarii (4)
Angelica1
Frumoasa calatoria de azi Helmut !
Asa cunoastem locuri care trebuie vizitate neaparat.
Numai bine si drum bun in urmatoarea calatorie,Angelica.
Helmut Guertler
Asa este Angelica1. Heidelbergul trebue neaparat vizitat.
Ma bucur ca esti alaturi de noi. Urmeaza Hamburgul !
O dumineca placuta.
Helmut.
Teodora Buiţă
Nu am fost la Heidelberg, dar am fost încântată de ce am citit, de imaginile văzute cu acest frumos oraş, al cărui castel, timp de câteva secole a fost reşedinţa principelui elector al Palatinatului.
Iar pps-ul tău minunat, cu explicaţii bine documentate şi fotografii splendide, pentru care te felicit, a venit ca o completare, care să-mi întărească părerea formată!
Excepţională perspectiva asupra oraşului şi a râului Neckar, mai ales în imaginea cu apusul de soare!
Pe lângă cele două rarităţi din Heidelberg, menţionate de tine, aş adăuga una mai nouă: Muzeul Ambalajelor Germane, deschis în 1997, primul şi singurul muzeu de acest gen. O fostă biserică a fost transformată în mod inovativ pentru a găzdui fascinanta documentare a ambalajelor şi proiectării ambalajelor de produse de marcă. Vizitatorii Deutsches Verpackungs-Museum au posibilitatea de a descoperi cât de mult poate varia aspectul exterior al unui produs, exponatele variind de la tradiţional la avangardism.
Am mai reţinut un amănunt interesant legat de castelul din Heidelberg, bine de ştiut pentru când mă voi hotărî să vizitez oraşul: de regulă, în prima sâmbătă din iunie, a doua sâmbătă din iulie şi în prima sâmbătă din septembrie, seara, în jurul orelor 22, se organizează un impresionant foc de artificii, eveniment care, aşa cum e de aşteptat, adună extrem de mulţi spectatori.
ÃŽn concluzie, meditând la trecutul istoric şi privind la toate frumuseţile din Heildeberg, e de înţeles de ce marii scriitori, precum Goethe şi Thomas Mann şi-au găsit în acest oraş muza şi de ce Alexandru Ioan Cuza a ales acest oraş pentru a-şi trăi ultimi ani ai vieţii sale în exil.
Cu stimă,
Teodora Buiţă
Helmut Guertler
Hallo Teodora,
Mi-au lipsit comentariile tale deosebit de competente,asa ca acuma despre Heidelberg. Ma bucur mereu cand le primesc.
Cu toate ca am trait catva timp in Heidelberg (la un curs de specializare) n-am auzit si stiut de acest muzeu al deseurilor, si nici n-am stiut ca domnitorul A.I.Cuza a trait in exil aici in Heidelberg. Acum m-am dumirit ! Am trait in oras inainte de 1997.
Am colindat de mai multe ori pe "Drumul Filosofilor" de unde,la randul lor,unii din marii filosofi ai timpului (si nu numai) au admirat silueta minunatului oras. Ese ceva deosebit sa stii ca pe aceste pietre au calcat un Göethe,un Thomas Mann sau domnitorul Cuza, dar cel mai mult m-a impresionat atmosfera ce degaja acest oras datorit studentilor. Este de nedescris veselia , voia buna, tineretea ce se face simtita or unde te-ai afla.
De un lucru imi pare rau : Cantecul studenteasc "Ich hab mein Herz in Heidelberg verloren" - Eu mi-am pierdut inima in Heidelberg" L-am postat doar ca melodie ,cand de fapt textul este tot farmecul lui. Am zis ca si asa putini cunosc Germana.
Teodora inca odata multumesc de frumoasele randuri.
Iti doresc um Mai insorit cu multi bujori.
Helmut