Istoria croissantului
Cel mai cunoscut produs de patiserie, devenit bun national dar si simbol al Frantei, alaturi de Turnul Eiffel si macaron, nu a fost inventat in aceasta tara!
Cel mai cunoscut produs de patiserie, devenit bun national dar si simbol al Frantei, alaturi de Turnul Eiffel si macaron, nu a fost inventat in aceasta tara!
Comentarii (8)
Helmut Guertler
Fara a cunoaste istoria acestui croissant, el i-mi place la nebunie !
Indiferent unde este locu lui de nastere , la noi in Bayern se numeste Bamberg, in alte Bundeslanduri probabil altfel, nu exista ceva mai placut la o cana cu lapte proaspat.
Multimesc Maia/Angi.
In alta ordine de idei : Se pre ca ai un mare admirator in Canada !
Un nepot de al meu ! Nu stie ca postez la nice, nu stie ca-ti cunosc, si-ti admir lucrarie, si-mi trimite mereu din ppsurile tale.
O seara placuta in fata unui croissant . Helmut
maia / angi
Multumesc mult Helmut pentru bunavointa de a-mi comenta acest pps.
atics
Nu stiu cine le-a inventat,dar stiu ca sunt bune ! Pacat ca dureaza o jumatate de zi,sau chiar mai mult,prepararea lor si se termina destul de rapid cele 3 tavi care se fac la noi in casa.Dar si cand sunt la cuptor,parfumeaza toata bucataria si abia astepti sa se coaca prima tava.
Felicitari,mi-au placut legendele despre croissant !
Cand o sa am timp o sa fac o prezentare cu prajituri si croissantul ti-l daruiesc tie,simbolic .
maia / angi
Ma bucur ca ti-a placut pps-ul si astept cu nerabdare platoul tau cu prajituri. pentru ca nu mananc croissant. Trebuie sa recunosc ca nu ma omor dupa el, dar ca poveste l-am gasit interesant.
Iti multumesc mult pentru comentariu si iti doresc numai bine, tie si familiei tale.
Teodora Buiţă
Deşi, la fel ca tine, nu prea mă omor eu după croissant (altcineva din familia mea e mare amator), la ce frumos l-ai prezentat tu, Maia dragă, meriţi toate felicitările! Plus că am descoperit şi cine sunt pofticioşii pentru dulciuri! Bineînţeles, aşa cum mă aşteptam, sunt domnii... Noi, care ne gândim mai întâi la siluetă, suntem mai cuminţele! Ai zâmbit?
Cu drag, Teodora Buiţă
maia / angi
Ai facut, Teo, ca totdeauna, un comentariu minunat. Nici nu bagasem de seama ca domnii au fost cei care mi-au scris impresiile lor la pps. Sigur ca am zambit si m-am bucurat ca pe langa stimularea papilelor gustative, am reusit sa ating si sufletul celor care s-au uitat la lucrarea mea. Te sarut si iti doresc numai bine.
Angelica1
Langa cafeluta de dimineata ,am petrecut cateva minute citind
istoria croissantului ... gustos dealtfel ... si placut atator pofticiosi ...
Numai bine si da mai putine dulciuri daca se poate,cu drag Angelica.
maia / angi
Multumesc, Angelica1 pentru comentariu si pentru bunavointa de a te uita la pps-uri mai vechi. Ma bucur ca ti-am facut pauza de cafea mai frumoasa.