MERYL STREEP - Palmares Oscar
Meryl Streep, considerata de multi critici „cea mai buna actrita din generatia sa si cea mai mare actrita in viată” a fost nominalizata la premiul Oscar de 21 de ori, si l-a obtinut de trei ori. O astfel de biografie artistica excepționala cu o durata impresionanta (intre prima nominalizare la Oscar-1978 si ultima, din acest an - 2018, au trecut 40 de ani) inseamna interpretarea a zeci de personaje care, dupa parerea mea, pare că au de multe ori ca motto „o iubire imposibila”, un acelasi destin, de eroine in situatii-limita, indiferent de identitatea lor civila si contextul uman si social in care traiesc, cu roluri memorabile, de la drama si melodrama la romance, thriller, comedie romantica și comedie, nominalizate si premiate nu numai la Oscar. Va invit sa va convingeti de arta lui Meryl Streep, vizionand rolurile diverse si interpretarile memorabile, din filmele care au consacrat-o, programate des pe canalele TV...
Comentarii (12)
Angelica1
Felicitari Adrian pentru acest pps.care ar trebui vizionat de
Meryl Streep,eu zic ca ar fi multumita de ceea ce ai facut ,frumos .
Astept urmatorul pps.,Angelica.
Adrian TOIA
Multumesc pentru felicitari, Angelica1, si pana la urmatorul pps, care va veni, mi-ar place sa-mi spui ce filme cu Meryl Streep sunt preferatele tale
Angelica1
Am urmarit mai multe ,dar chiar a fost demult si nu imi amintesc
chiar toate ,dar unele sunt :
Podurile din Madison
Afara din Africa
Kraker contra Kramer
Indoiala
Doamna de Fier,
Am urmarit de mica tot ce se putea atunci,iar acuma se poate orice.
O seara frumoasa si un sfarsit de saptamana placut,Angelica.
Adrian TOIA
Multumesc pentru companie, Angelica1.
De la Kramer contra Kramer au trecut 40 de ani si intre timp MS a realizat si alte filme deosebite, multe nominalizate la OSCAR, Globul de Aur si alte competitii cinefile, asa cum am prezentat si ilustrat in pps – inclusiv din cele nominalizate de tine...
Ma bucur si pentru numarul mare de vizionari, adunate in doua zile practic, ceea ce este o confirmare a interesului si aprecierii pentru interpretarile atator personaje feminine de neuitat…
Helmut Guertler
Minunata prezentare a unei minunate,exceptionale , artiste.
Multumesc Adriane pentru aceasta delectare.
Helmut
Adrian TOIA
Draga Helmut si eu multumesc pentru prezenta si implicare (nota + comentariu) Ma bucur ca esti si cinefil.
Cred ca piscurile naturii si artei ne apropie. Ma intreb daca 21 nominalizari la OSCAR din care 3 premii Oscar, nu pot fi comparate cu ascensiunile reusite din Dolomiti sau Alpi...Sau poate tu, ca alpinist experimentta ai alta parere...
Helmut Guertler
Draga Adriane, esti aproape de adevar,cu privire la arta si muntele.
Un mare filozof si alpinist ,Jaques Dieterlein, a spus odata :" Alpinistul pare asemenea unui artist: el creza frumusetea propriilor sale impresii.Ansamblul si amintirea unei ascensiuni sunt perfect compatibile unui obiect de arta intima. Dragostea este ca o floare : pentru a traii trebue cultivata, cati dintre noi stim sa cultivam dragostea de munte ? "
Nu sunt neaparat un cinefil, si nici un om al cuvantului si al scrisului . dar, cred, ca or care a vazut`o pe Meryl Sreep in compania lui Robert Redfort si a lui Karl Maria Brandauer sau a lui Klint Eastwood nu cred ca a putut sa nu scape de a se indragosti de ea. Eu mai am o dragoste : Julia Roberts.
Adriane ai avea un partener exceptional in conversatie pe aceasta tema : colega noastra Teodora Buita !!! Ce se intampla ? este bolnava ? Ai duc lipsa si dorul .
Destul cu palavrageala.
O dumineca placuta. Helmut
Adrian TOIA
Pe mine nu ma deranjeaza DELOC notele mici si vizibil rau-intentionate, primite la pps-urile mele.
Am mai spus ca nota acordata unui pps cu autor, arata nivelul de intelegere a subiectului din pps de catre cel care da nota respectiva...
Iata spre exemplu, care este nivelul pe care se situeaza Marina M, membra NICEPPS din 07.05.2015, cu ZERO prezentari, ZERO comentarii dar 1084 voturi…
Placerea principala a Marinei M este ca atunci sa se distreze pe NICEPPS, si atunci cand vede ca un pps a primit trei sau mai multe note de 10, vede ROSU, si strica media cu o nota de 5 sau 6, sau 1…
O alta placere este sa se ascunda probabil in spatele unui pesudonim, pentru a nu explica notele date in comentarii, la care are desigur dreptul....Au mai fost astfel de cazuri pe NICEPPS...
Presupun ca la unele pps nici nu se uita, e deajuns autorul sau titlul pps...
Iata ultimele note date de Marina M la pps cu media notelor = 10 in momentul in care s-a hotarat s-o scada...
M-am hotarat sa fac public aceste ultime exemple (ele sunt mult mai multe in cazul Marina M) pentru ca alti eventuali interesati de aceste pps sa stie cum s-a stabilit media notelor afisata cu pps...
29.04.2018 Marina M a votat cu 5 stelute prezentarea ta: MERYL STREEP - Palmares Oscar
29.04.2018 Marina M a votat cu 5 stelute prezentarea ta: EMINESCU-EPIGONII
29.04.2018 Marina M a votat cu 6 stelute prezentarea ta: BUJORII-vedetele lunii MAI
24.04.2018 Marina M a votat cu 5 stelute prezentarea ta: Privind tablouri cu Octavian Paler-Pluta Meduzei
24.04.2018 Marina M a votat cu 6 stelute prezentarea ta: Privind tablouri cu Octavian Paler-TIPATUL
24.04.2018 Marina M a votat cu 5 stelute prezentarea ta: OVIDIU-SCRISORI din EXIL-Tristele-Ponticele
24.04.2018 Marina M a votat cu 5 stelute prezentarea ta: ADRIAN PAUNESCU-Poezii de dragoste (I)
24.04.2018 Marina M a votat cu 6 stelute prezentarea ta: Privind tablouri de Magritte
24.04.2018 Marina M a votat cu 7 stelute prezentarea ta: The Last Supper
Helmut Guertler
Aceiasi persoana, Marina M, a avut placerea sa-mi dea de 72 ori (nu exagerez, uitati-va la pagina 2 din notarile cu stelute ale Marina M si va veti convinge) notarea cu 1 (unu) steluta.
De aceea am renuntat la aceasta notare. Imi pare numai rau ca in afara de tine si poate Teodora nimeni nu are o opinie publica.
Helmut
.
Adrian TOIA
Helmut draga, sigur ca postarea pe net a unor pps si comentarii permite ORICUI sa faca si sa spuna ORICE…
Acesta este UN RISC ASUMAT de utilizatorii NET si implicit, NICEPPS…
Am vazut si notele de 1 date tie, si nu numai tie, de Marina M si alti rau-voitori…
Tu ai renuntat la notari din cauza asta, deci si-au atins scopul de a te incomoda…
Altii au parasit NICEPPS...
EU NU AM RENUNTAT SI NU RENUNT pentru ca cineva cu putina pricepere in temele si pps respective, da note mici – persoane lipsite de respect fata de munca si aprecierile altora, poate mai pregatiti…
Daca Marina M sau altii ca ea, vad UN PPS CU MEDIA NOTELOR 10 se grabesc sa dea o nota mica…
IDEM pentru unii autori, indiferent de pps…
Eu am preferat SA ANUNT IN COMENTARIILE LA CATEVA PPS NOTATE DE MARINA M CU 5, cum a scazut media de la 10….
Pentru informarea celor care se vor uita la pps-urile respective, ca sa afle ce face Marina M si altii ca ea…
Este UN MOD DE A PREZENTA IN PUBLIC, pe Net, ce si cat gandesc, ce si cum fac, astfel de persoane…...
Daca ADMIN ar dori ar putea sa introduca niste filtre in astfel de situatii…
Dar ADMIN spune, pe buna dreptate, ca nu poate face politie pe site…
Ar putea totusi sa le trimita autorilor de note prea mici, mesajele celor care reclama comportamentul lor reprobabil…
Pentru ca nu este vorba de pareri sau/si gusturi diferite, ceea ce este posibil si normal, este vorba de rea intentie… Poate ii ajuta in viata…
Deci „Salutare, Marina M” Tine-o tot asa…Si vei ajunge unde meriti…
Teodora Buiţă
Mary Louise Streep, cunoscută mai ales sub numele de actriţă, Meryl Streep, deţinătoare a două recorduri în materie de nominalizări - 30, la Globurile de Aur, şi 21, la Oscar, câştigătoare a trei premii Oscar, opt Globuri de Aur şi a numeroase alte trofee, într-o carieră de 40 de ani, este considerată de unii critici ca fiind cea mai mare actriţă de teatru, film şi televiziune, din generaţia sa.
În 2003, Meryl Streep a primit din partea guvernului francez, Ordinul Artelor şi Literelor în rang de Comandor.
În 2004 a câştigat al doilea premiu Emmy, cu rolul din miniseria TV „Îngeri din America”, produsă de postul HBO. Tot în 2004 a primit premiul pentru întreaga carieră, din partea Institutului American de Film (AFI), şi Kennedy Center Honour, în 2011, pentru contribuţia adusă promovării şi dezvoltării culturii americane.
Preşedintele Barack Obama i-a oferit în 2010 National Medal of Arts şi, în 2014, Presidential Medal of Freedom.
În 2017 actriţa a fost recompensată cu trofeul Cecil B. DeMille la gala Golden Globes Awards.
Am citit într-un comunicat scris de BBC că a început demersurile pentru a-şi patenta numele, în încercarea de a opri exploatarea lui. A depus mai multe acte la US Trademark Office, în vederea deţinerii drepturilor exclusive de folosire a numelui în industria de divertisment. Totuşi, „această măsură nu va interzice oamenilor să se refere online la Meryl Streep”, a explicat Georeg Sevier, avocat de drept al proprietăţii intelectuale.
Mă bucur şi te felicit, Adrian, că ai ales şi ai prezentat un subiect aşa de frumos, amplu şi bine documentat! Ca mulţi alţii, desigur că şi eu o admir pe această mare actriţă americană, atât de talentată, ce a realizat roluri nemuritoare în filme care, fie m-au impresionat până la lacrimi [„Kramer contra Kramer” (1979), „Alegerea Sophiei” (1982)], fie m-au fermecat, cu poveşti de iubire, aventuri... [„Iubita locotenentului francez” (1981), „Când te îndrăgosteşti” (1984), „Departe de Africa” (1985), „Podurile din Madison County”(1995), „Oraşul judecăţii de apoi” (1991), „Dragoste frântă” (1986), „Diavolul se îmbracă de la Prada” (2006)...] sau m-au amuzat [„Tinereţe veşnică” (1992), „E tare complicat” (2009), „Julie şi Julia” (2009), „Florence” (2016)], iar unele, în acelaşi timp m-au amuzat, dar m-au şi pus pe gânduri şi chiar m-au întristat [„Terapie de cuplu” (2012)].
La fel ca Meryl Streep, şi eu „Cred în puterea omului de a strânge într-un tot ce avem mai bun în noi înşine. În dragoste, speranţă şi optimism - aceste lucruri minunate care par inexplicabile.”
Cu stimă,
Teodora Buiţă
P.S. În ceea ce priveşte notele mici date de unii răutăcioşi, printre care se numără şi Marina M. (o persoană care sigur e la vârsta senectuţii, din moment ce nu mai are nici ţinere de minte - cel puţin la mine, a revenit la aceeaşi lucrare şi m-a depunctat nu doar o dată, de ex.: „Dalbă floare - iubirea”), credeam că te-ai lămurit că nu e cazul să le mai iei în seamă! Eu, în ultimul timp, aşa am procedat! Dacă acestor persoane nu le e jenă de ceea ce fac, e treaba lor, e ruşinea lor, de ce să mă necăjesc eu degeaba? Cei care ne vizualizează lucrările au deja o părere formată, sunt sigură că le apreciază la adevărata lor valoare, nu se lasă influenţaţi de notele date de anumiţi răuvoitori!
Am totuşi o nedumerire, de aceea îl rog pe dl. administrator, dacă mă poate lămuri, cum e posibil ca o persoană să dea aceleiaşi lucrări, mai multe note? Eu credeam că o lucrare poate fi notată o singură dată de către o persoană, nu de mai multe ori! Chiar nu există o posibilitate de a se stopa notarea de mai multe ori a unei lucrări, de către aceeaşi persoană? Cu atât mai mult când respectiva persoană e pusă pe răutăţi (altfel de ce ar reveni să depuncteze o lucrare, pe care deja o notase „în bătaie de joc”), ca Marina M. şi alţii din aceeaşi categorie, ce umblă cu pseudonime!!?
Adrian TOIA
Bine ai revenit, intre noi, Teodora, si multumiri pentru nota si comentariu...
Poate ai vazut mai sus ca Helmut ti-a dus dorul..”Adriane ai avea un partener exceptional in conversatie pe aceasta tema : colega noastra Teodora Buita !!!”
Si intr-adevar, informatiile adaugate de tine despre cariera prodigioasa a acestei mari actrite Mweryl Strrep, il confirma
pe Helmut...
Eu am focalizat pps NUMAI pe palmaresul ei la OSCAR, ca sa pot ilustra in cateva slides distincte si unele din memorabilele ei interpretari din filmele care au consacrat-o...
Sunt filme deosebite, cu o mare varietate de personaje, cu interpretari de exceptie, cum remarci si tu....
Poate ca tu, o poeta a iubirii, vei adauga si un eventual comentariu la ceea ce am afirmat in descrierea pps : “interpretarea a zeci de personaje care, dupa parerea mea, pare că au de multe ori ca motto „o iubire imposibila”, un acelasi destin, de eroine in situatii-limita, indiferent de identitatea lor civila si contextul uman si social in care traiesc”
Cred ca putem discuta si despre asta, nu numai despre “notele mici date de unii răutăcioşi”, amintiti in PS.-ul tau…
Cred ca ai retinut din postarile mele anterioare ce cred despre ele si notele lor, si cat de putin ma afecteaza ele…
„Pe mine nu ma deranjeaza DELOC notele mici si vizibil rau-intentionate” Nu este nimic de adaugat in aceasta situatie…
In schimb, cred ca ai dreptate cand intrebi ADMIN daca se poate bloca notarea cu mai multe note a unui pps de catre o aceeasi persoana – sunt unii care dau note de 1 sau 4, altor pps si 10 de mai multe ori, pps-urilor postate de ei…
Se poate Teodora, daca ADMIN isi face putin mai mult timp pentru
NICEPPS…Si eu am facut unele propuneri…
Sa asteptam „intoarcerea” lui ADMIN…