O călătorie în timp
Oraşul Rădăuţi este o veche aşezare, care adăposteşte cea mai veche necropolă a voievozilor moldoveni: „Biserica Bogdan Vodă” ctitorită pe la 1360 de către voievodul Bogdan I (1359-1365), întemeietorul statului feudal moldovean.Prima menţionare documentară a localităţii apare într-un hrisov din 16 noiembrie 1393 al domnitorului Roman Muşat. Data de 6 iulie este ziua oficială a municipiului, în amintirea primului document istoric, din anul 1413, de pe vremea lui Alexandru cel Bun, în care apare denumirea de Rădăuţi.De-a lungul timpului oraşul a suferit numeroase prefaceri, unele reuşite, altele mai puţin inspirate, unele locuri au rămas totuşi neschimbate, păstrând înca parfumul vremurilor care au trecut.Vă invit sa faceţi o călătorie în timp alături de Corneliu G Cîrdeiu autorul proiectului fotografic „Time Travel”.
Comentarii (4)
maia / angi
Mi-a placut mult prezentarea ta, Cipri, si ca idee si ca realizare. Felicitari.
Angelica1
Multumesc pentru frumoasa calatorie in Radauti,frumos proiect ...
frumoasa idee dea combina trecutul cu prezentul,felicitari...
O duminica placuta,Angelica.
atics
Ingenioasa ideea acestui fotograf ! Intotdeauna mi-a placut sa compar ce a fost cu ce este si desi evoluam si nu ne mai putem desparti de telefon,masina,calculator,...,parca tot mai bine era in trecut. Oamenii erau mai linistiti,mancau mai sanatos si traiau mai mult,erau mai putin lacomi si mai buni la suflet.
Am vazut intr-o poza veche o caruta cu o vaca si pe dedesubt se vede in poza prezenta,o masina . Foarte utila masina,dar vaca nu polua,dadea si lapte,tragea si caruta.
Mi-a placut prezentarea si poate mai gasesti si cu alte orase poze vechi comparate cu prezentul.
Teodora Buiţă
Nu am fost niciodată în Rădăuţi, iar acum, datorită încântătorului dvs. pps, l-am văzut de două ori, cum a fost în trecut şi cum este în prezent! Având un ghid aşa de drăguţ şi amabil, binînţeles că nu putea fi decât o plimbare frumoasă!
Deci, mulţumesc mult, dl. Cipri, pentru plăcuta călătorie şi felicitări pentru o realizare deosebită!
Cu stimă,
Teodora Buiţă