Picturi hiper-realiste de Omar Ortiz
Omar Ortiz este unul dintre cei mai cunoscuţi si apreciaţi pictori hiper-realiști din întreaga lume, în munca sa el folosește corpul uman ca element principal. Picturile lui hiper-realiste sunt surprinzător de rafinate, majoritatea picturilor sunt realizate în ulei, pe pânze mari, iar îmbinarea perfectă a nuanțelor, a umbrelor și jocul contrastelor te fac să jonglezi între ideea de fotografie și pictură.
Comentarii (4)
Adrian TOIA
Urmăresc de câte ori timpul îmi permite seria de pps-uri remarcabile dedicate Artelor contemporane realizate de Cipri, neobositul promotor al acestor artiști și modalități noi de expresie artistică.
Am văzut ca a ajuns la 98 de pps-uri din această categorie - Pictură antigravitațională, atemporală, ecologică, abstractă, figurativă, realistă, 3D, fotorealistă, suprarealistă, hiperrealistă, vibrantă, miniaturală, cu roci și cărămizi, în hârtie, cu/pe piatră, sticlă, pene, frunze și coajă de copac, după fotografii și după natura vie sau moartă, cu penel și fără penel, cu jocuri de texturi şi culori, ca să nu mai amintesc și de numeroasele pps-uri dedicate sculpturii și sculptorilor contemporani...
Aducând pe NICEPPS această lungă serie de artiști în căutarea unor noi forme de expresie artistică, CIPRI îmbogățește acest site și ne îmbogățește și pe noi, iubitorii de arte, invitându-ne atât de des în Universul artelor contemporane.
Pentru această operă pps-istă cred că Cipri merită mult mai mult decât felicitări, merită multe-multe mulțumiri și urări de a ne prezenta în continuare astfel de pps-uri...
Cristina G
Am așteptat, un timp, să mai văd și alte comentarii la această prezentare.
Știu că fiecare are timpul limitat, și că, uneori ne mulțumim doar să apreciem unele pps-uri. Nici eu nu mă abat de la această ,,regulă", să-i spun.
Dar citind comentariul domnului Adrian Toia, văd cât de multă dreptate are!
Da, Cipri, de-a lungul timpului, a adus un mare, mare plus acestui site, prin multitudinea de subiecte. Căutări îndelungi puse, frumos, în pagină, noutăți, nume de care nu aveam habar.
Felicitări, Cipri!
Felicitări, domnul Toia pentru activitatea dumneavoastră pe acest site, dar și pentru acest frumos comentariu, care m-a făcut și pe mine părtașă la aprecierea activității lui Cipri.
Vă doresc tuturor spor în a mai aduce frumuseți prin muzică, pictură, artă în general.
Cu mult respect,
Cristina G.
Cipri
Cristina, după cum vezi ,,nici eu nu mă abat de la această regulă’’, dar asta nu înseamnă că nu apreciez din tot sufletul o diaporamă care mi-a plăcut. Deja cam fiecare realizator de pps-uri are predilecție spre o anumită tematică, unele îmi stârnesc interesul pentru că se referă la lucruri pe care nu le cunosc, altele îmi provoacă emoții si nostalgii, unele îmi evocă locuri pe care le-am vizitat și eu sau pe care mi le-am dorit să le cunosc …
Atracția pentru artistii contemporani o am de mai multă vreme, am considerat că universul artelor contemporane este locul unde încă poți avea emoțiile proprii în fața actului artistic. Pentru operele clasice, ale artistilor care și-au validat valoarea în decursul timpului, pornești deja de la niște păreri care au fost unanim acceptate, spre exemplu, zâmbetul enigmatic al Mona Lisei îți provoacă emoție ori de câte ori privești tabloul lui Leonardo Da Vinci și cu greutate vei mai fi atras de alte aspecte.
Fiecare artist transmite un mesaj prin opera sa, încerc să deslușesc acest mesaj și doar să-l sugerez prin modul în care aranjez slide-urile în prezentarea PowerPoint pentru că, după cum am afirmat, pe tărâmul artelor contemporane este loc pentru ca fiecare să aibă emoțiile sale proprii în fața unui act artistic.
După cum ai sesizat unii artiști sunt încă foarte puțin cunoscuți și pot fi găsiți doar pe rețelele de socializare, alții au expoziții personale la mari galerii de artă, alții sunt foarte apreciați la case mari de licitații, peste ani, când poate noi nu vom mai fi, unii dintre ei vor primi recunoaștere unanimă, vom fi printre primii care am simțit emoție în fața operelor lor.
Cristina, îți mulțumesc pentru că aceste ,,căutări îndelungi’’ pe care le fac în lumea artelor contemporane ți-au stârnit interesul și de fiecare dată ai apreciat strădania mea.
Cipri
Pornind de la idea că arta contemporană este o reflectare a gândirii societății, am avut curiozitatea să văd cum percepe artistul realitatea și cum o transmite în opera de artă, care sunt evenimentele la care se raportează, care sunt tehnicile la care apeleză. Probabil că și arta lui Leonardo Da Vinci în secolul al XVI-lea, pentru acea societate de atunci, era arta ei contemporană. De atunci și până acum, în artă, au apărut noi și noi curente și mișcări, artiștii au avut idei novatoare care au făcut o revoluție în artă, deoarece au rupt modelele tradiționale.
Sunt fascinat de modul în care artistul se raportează la evenimente și lucruri de zi cu zi, la ceea ce trăim și noi, cum reușește să le transpună într-o operă de artă, de aici și interesul meu pentru arta contemporană.
Cu mândrie, am descoperit printre artiștii contemporani de mare succes pe Adrian Ghenie, singurul artist român contemporan ale cărui picturi se vând la sume ce trec de 10 milioane de dolari la marile case de licitații. Interesant este că Adrian Ghenie a intrat la a treia încercare la Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, de ce, pentru că arta sa spargea tiparele unanim acceptate la acea vreme. In artă, ca și în viață, cine are curajul de a merge pe un drum care nu a fost bătătorit de către alții, de cele mai multe ori, ajunge foarte departe.
Mă bucur, Adrian, că de câte ori timpul îți permite călătoreşti împreună cu mine în ,,Universul artelor contemporane’’. Dacă nu ai văzut diaporama dedicată lui Adrian Ghenie (Pictura figurativă care transcede istoria), cred că o să-ți placă.
Iți multumesc pentru cuvintele frumoase pe care le ai referitor la pps-urile dedicate artei, nu uit nici încurajările pentru seria de pps-uri dedicate Patrimoniului UNESCO, era anul jubileului de 100 de ani, 2018, doream să termin numaidecât acea serie pană la 1 decembrie, o cumpănă în care mă aflam mă facea să stau pe loc, cuvintele tale m-au făcut să nu renunț, îți mulțumesc din nou.