Sfantul Graal din Valencia
Mirajul Sfantului Graal va continua sa retina atentia specialistilor si nu numai. Este el potirul din care Isus a baut la Cina cea de taina sa nu. Ce este Sfantul Graal? Este el la Valencia sau nu.
Mirajul Sfantului Graal va continua sa retina atentia specialistilor si nu numai. Este el potirul din care Isus a baut la Cina cea de taina sa nu. Ce este Sfantul Graal? Este el la Valencia sau nu.
Comentarii (2)
Teodora Buiţă
Odată cu trecerea timpului, Sfântul Graal, considerat a fi pocalul din care Iisus a băut la Cina cea de Taină, nu a devenit doar un simbol al credinţei, ci a fost însuşit cu diverse puteri magice.
Poetul german Volfram von Eschenbach susţine, într-o lucrare apărută în secolul al XIII-lea, că Sfântul Graal a fost realizat din piatra filozofală (Lapis exilis), o piatră pură, căzută din cer.
Poetul francez Chretien de Troyes scria pe la sfârşitul secolului al XII-lea, că Potirul nu ar fi altceva decât o tavă “fermecată”, pentru ca din lucrarea “Moartea lui Arthur”, scrisă de englezul Thomas Malory, să aflăm că Sfântul Graal era un vas de împărtăşanie, la care nu are acces decât un iniţiat.
De asemenea, Hitler a făcut o obsesie pentru acest obiect mistic şi unele zvonuri susţineau că Sfântul Graal l-a ajutat să ajungă dintr-un simplu soldat, conducătorul unei naţiuni puternice.
Legenda Sfântului Graal stă şi la baza romanului „Codul lui Da Vinci”, al scriitorului Dan Brown, după care a fost realizat un film, unde sunt prezentate o serie de teorii despre ce ar putea fi el, de fapt.
Astfel, Sfântul Graal a devenit unul dintre cele mai râvnite artefacte, pe care, de-a lungul a aproape 2.000 de ani, omenirea l-a căutat obsesiv peste tot: unii spun că a fost găsit deja, alţii spun că este încă bine ascuns. Cert este că nu s-a oficializat niciodată găsirea lui, neexistând încă dovezi istorice concrete, iar părerile şi presupunerile despre existenţa Potirului Sfânt continuă să înfierbânte imaginaţia oamenilor de ştiinţă.
Felicitări, dragă Maia, pentru prezentarea ta minunată, cu imagini frumoase şi date interesante, aşa cum ştii tu să le prezinţi!
Cu mult drag,
Teodora
maia / angi
Multumesc, draga mea, pentru completari (care dovedesc si interesul tau pentru asemenea subiecte) si pentru aprecieri. Iti doresc numai bine si o vara linistita.