Teodora Buiţă

Membru din 10.02.2010, 5 abonati

Logheaza-te pentru a te putea abona sau trimite mesaj privat.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Activitate
Originalitate:
100.00%
Prezentari: 132 prezentari
Prezentari proprii: 132 prezentari
Comentarii: 904 comentarii
Prezentari apreciate: 1556 aprecieri

Comentarii scrise de Teodora Buiţă

Insulele Hawaii, cel mai izolat stat al Americii, format numai din insule, din care face parte și frumoasa O´ahu, o destinație superbă, cu o mulțime de atracții turistice, unele interesante, precum memorialul Pearl Harbor, iar altele încântătoare, ca: parcul tematic Polynesian Cultural Center, Parcul Național Diamond Head, unde se poate urca până pe culmea craterului, de unde se vede una din cele mai frumoase panorame din Hawaii (locul include și o mulțime de buncăre și tuneluri săpate de armată în vremea războiului), Dole Plantation - locul de unde a început una din cele mai mari companii producătoare de fructe din lume, plajele minunate, cum e faimoasa plajă Waikiki, cu nisip fin și apă lină, aflată la umbra palmierilor, Kualoa - parcul natural de la malul mării într-un peisaj de vis la poalele munților, o plajă fantastică (unii susțin că e mai spectaculoasă decât faimoasa plajă Waikiki), Halona Blowhole - un loc pitoresc la malul mării, unde valurile oceanului se izbesc de stânci și formează jeturi de apă care țâșnesc prin găuri la zeci de metri înălțime, Makapu Point - un deal unde se poate face o drumeție frumoasă până la farul construit în vârf, peisajele natuale splendide, Polynesian Cultural Center, cu un interesant parc tematic dedicat culturii polizeniene... etc., sunt doar câteva dintre minunățiile ce pot fi văzute aici, dar... tare departe pentru noi, românii!

Arhipelagul se află în mijlocul Oceanului Pacific, la 12 meridiane distanță de România, sau altfel spus, la capătul opus al planetei, în emisfera nordică. Deci, un loc pentru mine greu de ajuns, de aceea am vizionat cu multă încântare frumoasele imagini inserate în pps-ul minunat realizat, pentru care te felicit, Helmut, și îți mulțumesc!

Cu prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Arhipelagul Hawai´i - Insula O´ahu, data: 20.02.2025, 08:32

Meteora, unul dintre cele mai mari și mai importante complexe de mănăstiri ortodoxe din centrul Greciei, acest loc pitoresc uluitor, un fenomen geologic impresionant, de o frumusețe spectaculoasă, cu mănăstiri amplasate pe marginile stâncilor, este un miracol al naturii, ce-ți taie respirația! Pleci de aici cu un sentiment deosebit, un amestec de uimire, încântare, bucurie și mulțumire că ai avut norocul să vezi asemenea minunății!

Felicitări, dl. Ștefan, pentru frumoasa prezentare!

   Cu stimă,

   Teodora Buiță

Comentariu la GRECIA - Complexul Religios METEORA, data: 22.01.2025, 23:00

Vă mulțumesc și eu, dl. administrator, pentru urări și gânduri bune, dar și pentru tot ce faceți pentru noi, pentru efortul de a menține în continuare în funcțiune site-ul acesta drag nouă, unde ne postăm creațiile și pentru amabilitatea și înțelegerea de care ați dat dovadă mereu, de-a lungul anilor!

În anul care deja și-a deschis primele file, dar și în toți cei care vor veni, dvs. și tuturor celor dragi, vă doresc să vă fie bine, să aveți mult succes în toate, să fiți sănătoși și fericiți, să vi se împlinească toate visurile, toate speranțele, cele mai înalte aspirații!

LA MULȚI ANI!

Cu respect și prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Felicitari de Anul Nou 2025. La Multi Ani , data: 08.01.2025, 06:08

Bora Bora, un adevărat paradis exotic al Oceanului Pacific, este una dintre cele mai frumoase insule din Polinezia Franceză. Laguna cristalină de culoarea turcoazului, care se îmbină armonios cu cerul senin, vârfurile stâncoase, care domină peisajul, oferind priveliști uimitoare, plantațiile de palmieri, coralii colorați, peștii tropicali, creaturile marine exotice și plajele cu nisipul alb orbitor, transformă insula într-un loc magic, un ținut idilic care îi fascinează pe turiștii care caută o experiență excepțională în mijlocul naturii tropicale și a luxului rafinat..

Bora Bora găzduiește unele dintre cele mai exclusiviste complexuri hoteliere din lume. Resorturile de lux oferă servicii personalizate, vile private și facilități de prim rang, contribuind la o experiență de relaxare și rafinament.

Unele dintre complexurile de lux din Bora Bora dispun de piscine cu fund de sticlă, oferind o privire fascinantă în lumea subacvatică chiar din confortul vilei sau bungaloului de pe apă.

Pe lângă multele sale atracții, insula este renumită și pentru apusurile spectaculoase, atât de căutate de către cei romantici.

Cu imagini superbe și un cântec minunat interpretat de Tony Marshall, al cărui text se potrivește de minune cu această insulă de vis, ai realizat un pps foarte frumos!

Felicitări, Helmut, și mulțumiri pentru minunățiile transmise din acest colț de rai!

Cu prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Bora Bora, data: 08.01.2025, 06:03

Vielen Dank, Herr. Karel, für die Wertschätzung meiner Präsentation! Ich freue mich, dass es Ihnen gefallen hat.

Ich wünsche Ihnen, Ihrer Familie und allen Ihren Lieben, ein Neues Jahr mit Gesundheit, Glück, Frieden, vielen Freuden und schönen Erfüllungen! Alles, was Sie sich wünschen, möge es wahr werden!

Mit großer Wertschätzung,

Teodora Buiță

Comentariu la Felicitari de Anul Nou 2025. La Multi Ani , data: 05.01.2025, 22:24

Mulţumesc, Helmut, pentru această frumoasă surpriză, la început de an! Mă bucur că ți-a plăcut prezentarea mea!

Mulțumesc, de asemenea, d-lui Teodor, pentru apreciere și cele scrise cu amabilitatea dintotdeauna!

Iată că s-au cernut rapid prin clepsidra timpului și zilele lui 2024, amintindu-ne încă o dată cât de efemeră este viața, că suntem doar niște trecători pe aici...! Da, a mai trecut un an, într-o grabă nebună, de parcă ar fi fost un vis!

Știți cum spunea Marcus Aurelius: „Nu trebuie să se teamă un om de moarte, dar ar trebui să se teamă că nu începe să trăiască.”

Așadar, vă doresc dvs., familiilor dvs., prietenilor, colegilor de site, d-lui administrator și tuturor vizitatorilor, ca în acest an să râdeți mai mult, să fiți fericiți mai des, să credeți în miracole, ele chiar există, să aveți timp să iubiți, să sperați, să visați și să aveți încredere că visurile vi se vor împlini, să fiți mai buni, mai înțelegători, mai toleranți și să vă bucurați de fiecare zi, de fiecare ceas, de orice clipă, ca de un dar neprețuit, pentru că anii trec și trec repede...!

Noul An să fie un an bun, cu liniște și pace și să vă aducă zile minunate, pline de iubire și armonie, mult noroc și sănătate, succes și prosperitate, pace în suflet, bucurie, fericire, împliniri frumoase, tot ce aţi visat să aveţi şi nu aţi avut încă sau aţi avut, dar aţi mai vrea și credință în mai bine, alături de cei dragi! Și, desigur, multe excursii minunate, ca să ne puteți încânta în continuare cu noi prezentări frumoase!

Vă reamintesc unul din citatele mele preferate, scris de Victor Hugo: „Viitorul este un edificiu pe care-l construim astăzi, pentru mâine. Să-l făurim cu ce avem mai bun în suflet, cu dragoste!“. Sper că aşa veţi face şi dvs.!

LA MULȚI ANI

   Cu prietenie și aleasă prețuire,

   Teodora Buiță

Comentariu la Felicitari de Anul Nou 2025. La Multi Ani , data: 04.01.2025, 05:46

De la plajele luxuriante, care abundă cu nisip fin alb sau auriu, ape turcoaz calde și limpezi și până la impresionantele recife de corali, colorate și bogate, și cultura exotică, Insulele Maldive, adevărat paradis idilic din mijlocul Oceanului Indian, oferă o gamă largă de atracții turistice care, cu frumusețea și farmecul lor, cu peisaje tropicale încântătoare, captivează inima și imaginația.

Mulțumiri pentru minunatul dar de Crăciun, cu imagini superbe!

Helmut, îți doresc ție și familiei tale, ca bucuria cerească să coboare în casa voastră, iar Sărbătoarea Nașterii Domnului să vă găsească sănătoși, veseli și fericiți, să vă aducă liniște sufletească, pace, încredere și speranță într-un viitor mai bun, multe bucurii, prosperitate și să vă împlinească toate dorințele! Să vă simțiți apreciați, iubiți, respectați și împliniți sufletește!

Sărbători frumoase, pline de bucurie să aveți! Crăciun binecuvântat! An Nou prosper, cu sănătate, fericire și visuri împlinite!

La mulți ani!

Cu prețuire,   

Teodora Buiță

Comentariu la O simphonie in albastru - un cadou deosebit de Craciun., data: 25.12.2024, 08:36

   Eu vă mulțumesc, dl. Teodor, pentru prezență, pentru vizionarea și aprecierea prezentării și pentru comentariul frumos!

   Mulțumesc, de asemenea, cu recunoștință, pentru că mi-ați fost alături de-a lungul întregului an, cu comentarii amabile, apreciindu-mi lucrările postate pe site!

   Și fiindcă suntem în preajma aniversării celui mai iubit eveniment pentru creștinătate, când ne îmbrăcăm inimile cu bucurie și cu emoție deschidem larg ferestrele sufletului pentru a primi lumina și a fi înnobilate de minunea Nașterii Domnului Iisus, vă doresc dvs. și celor dragi, ca Sărbătoarea Nașterii Domnului să vă aducă liniște, pace, încredere și speranță într-un viitor mai bun, multe bucurii, prosperitate, lumină și armonie în casă, senin și bunătate în suflet, credință, iubire și să vă împlinească toate dorințele! Să fiți sănătoși și fericiți, să vă simțiți apreciați, iubiți, respectați și împliniți sufletește!

   Magia Crăciunului să vă învăluie și să presare cele mai frumoase binecuvântări peste toți!

   Sărbători frumoase și vesele să aveți! Crăciun fericit, dalb, magic și binecuvântat! An Nou prosper, luminat și bun!

   La mulți ani!

   Aceleași calde urări le transmit și d-lui administrator, colegilor și vizitatorilor acestui minunat site!

 

    Cu prietenie și prețuire,

   Teodora Buiță

Comentariu la Călător prin Grecia (3) - Mănăstiri și biserici, data: 21.12.2024, 05:37

Mulțumesc, Helmut, pentru aceste momente pline de frumusețe și relaxare!

„Privirea la frumusețea naturii este primul pas în purificarea minții.”, spune dr. Amit Ray, iar tu și cu d-na Edda v-ați purificat-o din plin, plimbându-vă prin acele locuri superbe, toamna, în cel mai romantic și pastelat anotimp al anului!

Felicitări pentru o prezentare minunată, cu fotografii excelente!

Cu prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la La sfarsit de an., data: 04.12.2024, 07:09

Călătoria nu este doar despre a vizita locuri și a întâlni oameni noi, ci și despre a trăi experiențe unice și a te descoperi pe tine însuți.

Da, dl. Teodor, așa cum bine ați scris, Grecia „are atât de multe obiective turistice de vizitat”, fiecare cu farmecul său... Pe mine însă cel mai mult m-au impresionat lăcașurile sfinte, locuri pline de încărcătură spirituală, unde chiar am trăit experiențe unice, m-am simțit mai aproape de cer!

Ați ghicit și în privința intenției mele de a continua cu încă o prezentare cu lăcașurile sfinte din Grecia și viața impresionantă a unor sfinți, exemple de smerenie, de sacrificiu, iubire dumnezeiască și credință!

M-am gândit că perioada aceasta, în care ne pregătim sufletește pentru a sărbători Nașterea Domnului, este foarte potrivită pentru asemenea subiecte, să ne încărcăm sufletul cu smerenie, bunătate, sfințenie și lumină!

Mulțumesc mult, dl. Teodor, pentru vizionarea și aprecierea lucrării, ca și pentru cele scrise!

Cu prietenie și prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător prin Grecia (2) - Mănăstiri și biserici, data: 04.12.2024, 06:27

„A fi bun român nu e un merit, ci o datorie pentru orice cetăţean al acestui stat.” (Mihai Eminescu)

1 Decembrie este o zi de sărbătoare pentru toți românii, indiferent în ce colț al lumii se găsesc! Este Ziua Națională a României, una dintre cele mai frumoase sărbători ale țării noastre.

Să sărbătorim, să iubim și să onorăm România în fiecare zi!

La mulți ani, României, tuturor românilor și celor ce simt și gândesc românește!

La mulți ani, dl. Ștefan! Mulțumiri și felicitări pentru frumoasa prezentare!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la 1 Decembrie - ziua nationala a Romaniei, data: 01.12.2024, 22:56

Deși este cunoscută încă din secolul XIII, clădirea actuală a fost ridicată în secolul XVIII și conține picturi detaliate ale Judecății de Apoi.

Paleokastritsa este solicitată și datorită faptului că este paradisul pasionaților de scufundări, apele cristaline ale celor 6 golfulețe lăsându-i să descopere fascinanta lume a subacvaticului.

De aici se organizează și scurte plimbări cu barca sau cu celebrul submarin galben. 

Un loc deosebit mi s-a părut a fi Canal d’Amour, care reprezintă partea cea mai renumită a stațiunii Sidari și se află în partea de nord a insulei. Aici, apa a sculptat diverse forme, care de care mai interesante, în roca moale din care este compusă faleza. Astfel, se pot observa o mulțime de peșteri subacvatice, dintre care cea mai renumită este Canal d’Amour, un canal de aproximativ 10-15m lungime, despre care, grecii spun că, după parcurgerea lui, îți vei întâlni dragostea adevărată.

Plajele au Blue Flag, nisip fin peste tot și o intrare lină în apă. Atât în sezon, cât și în extrasezon, stațiunea este foarte aglomerată și frecventată în principal de tineri. Are atât porțiuni amenajate cu șezlonguri și umbreluțe, cât și zone în care turiștii pot sta pe prosoape.

Helmut, la începutul comentariului, am promis să scriu câteva rânduri informative despre Corfu, așa cum ai dorit, dar insula are atâtea frumuseți și atracții speciale, că e imposibil să rezumi totul în doar câteva rânduri!

Îți mulțumesc pentru minunatul tău pps cu fotografii excelente din superba insulă și te felicit!

Cred că ai avut cu doamna Edda o vacanță de vis!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Republica Helena - Insula Kerkyra - Corfu, data: 22.11.2024, 08:30

Se spune despre încântătoarea insulă elenă Corfu, a cărei identitate multiculturală își are rădăcinile într-un trecut mitic plin de evenimente istorice, că pare a fi un tărâm al zeilor, iar o simplă plimbare pe malul mării aproape te poate convinge că legenda cu privire la iubirea dintre nimfă și Poseidon este adevărată.

Helmut, eu nu am vizitat încă această frumoasă insulă, nu m-am plimbat pe malul mării în culori irizante, în apusuri romantice, dar a fost suficient să vizionez pps-ul tău cu imagini superbe, ca s-o îndrăgesc și să doresc s-o văd, să pot să-i admir personal toate minunățiile!

Așadar, din moment ce nu am ajuns încă aici, nu pot împărtăși emoțiile și trăirile mele, dar, fiindcă m-ai rugat să fac o prezentare a insulei Corfu, încerc să o descriu în câteva cuvinte, din ce am citit și mi s-a povestit, pentru vizitatorii paginii tale, cei care doresc mai multe informații, în completare la cele prezentate de tine în pps-ul tău minunat!

Corfu este o insulă din Marea Ionică, situată între coasta vestică a Greciei și Italia, cu o suprafață de aproximativ 600 de kilometri pătrați, fiind mai aproape de Albania (la doar doi kilometri distanță) decât de coasta Greciei.

Grație numeroșilor măslini care cresc aici, insula Corfu și-a câștigat renumele de „Insula Verde”.

Insula dispune de un mare număr de stațiuni diverse, ceea ce o face să fie pe placul tuturor. Exisă stațiuni special dedicate familiilor cu copii sau, dimpotrivă, tinerilor dornici de distracție. De asemenea, prezintă multe atracții pentru orice fel de turist: coasta nordică și estică se adresează celor care vor să se bucure de sporturi nautice, distracții litorale și viața de noapte intensă, pe când coasta vestică și sudică, zone mult mai liniștite și izolate, mai neatinse de civilizație sau, să zicem, mai puțin „transformate”, se adresează celor care își doresc un concediu mai relaxat.

Orașul Corfu, capitala insulei, impresionează și încântă vizitatorii cu cele două fortărețe, străzi înguste, case albe, înalte, arcade, clădirea sălii venețiene, grădini cu flori și balcoane cu garduri din fier forjat, Biserica Sfântul Spiridon, celebră pentru valoroasele sale icoane și gravuri în aur și argint, care adăpostește moaștele întregi ale Sfântului Ierarh Spiridon al Trimitundei, patronul spiritual al insulei Corfu.

Orașul este așezat pe coasta de est și este cel mai mare oraș medieval din Grecia. Frumusețea lui unică vine din îmbinarea diferitelor stiluri arhitectonice, lăsate de civilizațiile ce au trecut pe aici, având câte puțin și din arhitectura specifică orașelor Veneția și Napoli.

Corfu a fost construit pe un mic promontoriu ce împarte oraşul în două. În ciuda distrugerilor pe care le-a suferit în urma bombardamentelor din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, încă mai păstrează stilul arhitectural veneţian. Piaţa Spinada de lângă Liston este cel mai atractiv punct din partea nouă a oraşului. Pe partea de est a pieţei Spinada, pe un promontoriu micuț, care înaintează în Marea Ionică, se ridică Vechea Fortăreaţă, separată de oraş printr-un şanţ de apărare, cunoscut sub denumirea de Kontrafosa.

Fortul a fost construit de către veneţieni pentru a întări zidurile de apărare ale oraşului. Înăuntrul fortului se află Biserica Sfântul Gheorghe, una dintre cele mai frumoase biserici din insula Corfu.

Insula deține o mulțime de plaje plăcute, unele cu nisip fin roșiatic, altele cu nisip fin galben sau cu nisip și pietricele sau chiar cu piatră albă și apă cristalină. Dintre acestea, merită amintite: Agia Varvara, Glyfada, Paleokastritsa, Issos Beach, Kalami & Kouloura, Agios Georgios, Canal d’Amour, Avlaki, Kassiopi Beach, Imeroulia, Roda Beach, Agios Spiridonas, Kalamaki Beach, Cape Asprocavos, Marathias Beach, Arillas Beach, Agios Stefanos, Nissaki Beach, Barbati Beach, Dassia Beach, Ipsos Beach, Gouvia Beach, Benitses Beach, Mesonghi Beach, Ermones Beach, Pelekas Beach, Agios Gordios Beach.    

Foarte căutată este Paleokastritsa, o bijuterie a insulei Corfu, de care amintești în pps, care are 3 plaje cu Blue Flag și un peisaj deosebit. Prima este cea de la baza hotelului Akrotiri, iar celelalte 2 sunt în capătul stațiunii, la baza muntelui, pe care este construită Mănăstirea Agia Panagia. Cea mai mare dintre ele are nisip fin, iar celelalte 2 sunt cu nisip și pietricele.

Superba Paleokastritsa, cu apele sale de smarald – turcoaz, este a doua mare stațiune de pe coasta de vest și cel mai pitoresc loc din Corfu, înzestrată cu frumuseți naturale, dar și încărcătură istorică. Datorită aşezării geografice foarte bine poziţionate, cu o paletă impresionantă de atracții, este o alegere ideală atât pentru familii, cât şi pentru acei turişti care sunt fanii plimbărilor lungi şi excursiilor pe cont propriu.

Una dintre cele mai apreciate atracții turistice este și Mănăstirea Moni Theotokou. Deși este cunoscută încă din secolul XIII, clădirea act

Comentariu la Republica Helena - Insula Kerkyra - Corfu, data: 22.11.2024, 08:27

Noiembrie, luna de toamnă melancolică, romantică și tristă, cu miresme de frunze și ierburi uscate, cu dimineți reci cu brumă, ploi mărunte, vânt, ceață și vreme mohorâtă, când doar din când în când, câte o rază răzleață de soare mai reușește să răzbată printre norii unui cer plumburiu, este excelent redată în pps-ul tău cu fotografii foarte reușite, care mi-au adus o stare de nostalgie, de visare, de meditație!

Cred că toamna, cu gingașele crizanteme și ultimii trandafiri ce luptă eroic cu bruma, cu copacii ei goi și frunzele îngălbenite, veștede, plângând în cale, resemnate, este anotimpul care ne învață cel mai bine că nimic nu este veșnic, amintindu-ne că după vara vieții, urmează, inevitabil, toamna, cu tot ce aduce ea...!

De aceea, este bine să ne bucurăm acum, alături de cei dragi, de fiecare clipă pe care viața ne-o oferă în dar, indiferent de vreme sau vremuri!

Mulțumesc, Helmut, și felicitări pentru frumosul tău pps!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Noiembrie - Adio Toamna, data: 16.11.2024, 23:55

Se întâmplă de multe ori ca ascultând muzica acestui titan, să trăim o revelație care ne influențează simțurile, purtându-ne parcă într-o altă lume!

Marele Beethoven chiar susținea că: „Muzica este vinul care inspiră către noi procese de creație, iar eu sunt zeul Bacchus care făurește acest minunat vin pentru omenire și o îmbată spiritual. Muzica trebuie să fie scânteia ce aprinde focul în sufletul omenesc. Muzica este graiul sufletului. Ea stârneşte în noi, nu instinctele, ci gândurile cele mai profunde.”

Înțeleg că aceasta ți s-a întâmplat și ție, Adrian!

„Ascultând Beethoven” m-am încărcat cu frumos și poezie, cu emoție și trăiri speciale, vizionând un pps excelent realizat, cu muzică, versuri și imagini tulburătoare, pentru care îți mulțumesc și te felicit!

Îți doresc multă inspirație în continuare, ca să realizezi pps-uri cu versuri la fel de minunate!

Cu prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Ascultând BEETHOVEN., data: 09.11.2024, 04:15

Fotografiile sunt vii mărturii ale unor momente minunate pe care le-am trăit cândva, în trecut, trezindu-ne amintiri prețioase, iar uneori, dorința de a le împărtăși cu alții, așa cum ai făcut și tu acum, Helmut, creând această frumoasă prezentare, cu fotografii excelente, pentru care îți mulțumesc și te felicit!

Așa cum ți-am mărturisit în răspunsul la comentariul ce mi l-ai lăsat la pps-ul meu „Călător prin Grecia”, eu în Creta nu am fost, de aceea am aștepat curioasă să văd pps-ul cu fotografiile tale de acolo, care, sincer, m-a făcut să zâmbesc!

Cunoscând istoricul insulei, care se bucură de munți maiestuoși, m-am gândit că este imposibil să nu te atragă la o drumeție măcar, împreună cu doamna Edda!

Altul în locul tău ar fi prezentat imagini pe unde s-a plimbat cu soția, cu plaje exotice, văi frumoase, flori superbe, ape cristaline și multe alte comori deosebite, despre care știam că se găsesc din abundență pe „insula zeilor”, cum mai este denumită Creta (conform legendei, este considerată a fi locul de naștere al lui Zeus) pe când tu, veșnicul pasionat al muntelui, ai lăsat marea deoparte și tot spre munte te-a atras inima!

De fapt, chiar mi-a plăcut subiectul ales, venind cu informații și fotografii inedite, emoționante, despre Canionul Samaria, alcătuit din adevărate ziduri înalte de piatră ce închid între ele un hău, în care, se spune că, altădată se ascundeau răufăcătorii. Sunt impresionante aceste chei, săpate în timp de râul Tarraíos, care șerpuiesc, când mai înguste, când mai late, urmând un traseu cu serpentine și meandre prin Levká Ori, adică Munții Albi, ai căror versanți sclipesc alb în soarele verii, îmbrăcați pe alocuri în verdele unor chiparoși, smochini și leandri superbi, care cresc în crevasele din pereții cheilor.

Sper ca în viitor, când mai merg în Grecia, să ajung și pe această insulă deosebită, dar traseul prezentat de tine, sigur nu îl voi face, deși, din cele aflate, am înțeles că este foarte bine întreținut, are pe tot parcursul lui foarte mulți copaci, care te feresc de soarele dogoritor, multe locuri de popas, coșuri de gunoi, toalete amenajate, puncte de stingere a incendiului și cel puțin 8 izvoare amenajate cu apă potabilă, motiv pentru care turiștii nu trebuie să se încarce cu multă apă, având posibilitatea de a realimenta pe traseu! Condiție fizică am pentru drumeție, deci nu faptul că terenul este destul de accidentat mă sperie, ci căderile de pietre care se produc uneori, provocate de capre sălbăticite sau de vânt.

Am citit că din cauza acestora au avut loc mai multe accidente mortale, ultimul fiind chiar în luna septembrie a acestui an, când o turistă în vârstă de 35 de ani şi-a pierdut viaţa, după ce a fost surprinsă de o cădere de pietre în Canionul Samaria.

Helmut, am văzut că în final ai inserat totuși și fotografii superbe cu marea mea iubire, marea, unde apare și d-na Edda printre valuri, așa că am fost încântată pe deplin, urmărindu-ți minunatul tău pps!

Încă o dată, calde felicitări și mii de mulțumiri pentru frumosul transmis!

   Cu prețuire,

   Teodora Buiță

Comentariu la Republica Helena - Insula Kreta - Canyonul Samaria, data: 02.11.2024, 23:19

Geiá sou, agapití Averio!

Bună ziua și bine te-am găsit, draga mea Averio!

Tu care ai fost prin atâtea locuri minunate, eram convinsă că ai vizitat și însoritele meleaguri elene, binecuvântate cu atâtea frumuseți! Mă bucur că ți-am trezit amintiri dragi, cu prezentarea mea!

Îți mulțumesc pentru prezența ta plăcută, pentru felicitări și pentru comentariul drăguț lăsat!

Antío!

Me agápi,

Teodora

Comentariu la Călător prin Grecia (1) , data: 16.10.2024, 08:46

Îți mulțumesc, Adrian, pentru prezența ta aici și pentru amabilitatea de a-mi lăsa un frumos comentariu referitor la pps-ul meu!

Mă bucur că am reușit să-ți trezesc amintiri plăcute din perioada când ai vizitat minunata Grecie!

Referitor la informațiile despre descrierea lui Hefaistos de către Homer în „Iliada”, putem spune că Hefaistos, zeul focului, fierarul divin, inventatorul şi patronul meşteşugarilor, se bucură de o situaţie unică în religia şi mitologia greacă. Lucrările sale sunt capodopere de artă şi minuni magice în acelaşi timp, precum automatele, între care cele mai celebre sunt trepiedele din aur care se mişcau singure şi cele două „servitoare de aur", având înfăţişare de fecioare tinere şi care îl sprijineau la mers, el fiind șchiop.

Tot el o făureşte și pe Pandora, din lut şi îi dă viaţă.

Cu prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător prin Grecia (1) , data: 16.10.2024, 08:42

Mulțumesc, Helmut, pentru revenire cu un nou comentariu prietenesc, care m-a bucurat, dar m-a și surprins!

Știindu-te mare iubitor al muntelui, nu m-am gândit că ai fost cu doamna Edda în Grecia, într-una dintre cele mai mari și mai frumoase insule, cu un farmec propriu și un trecut fascinant.

Insula Creta, binecuvântată cu plaje exotice, văi fertile, peisaje muntoase deosebite și o colecție de obiective turistice menite să împărtășească secretele primei civilizații de pe bătrânul continent, acest mic univers abundă în comori deosebite și cred că ați fost foarte încântați!

Eu în Creta nu am fost, așa că abia aștept să văd pps-ul cu fotografii de acolo! Multă inspirație și spor la muncă îți doresc!

Cu prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător prin Grecia (1) , data: 16.10.2024, 08:26

Mulțumesc, Helmut, pentru timpul și răbdarea acordate vizionării prezentării mele, precum și pentru aprecierea ei și cuvintele frumoase din comentariu, care, sincer m-au emoționat, dar m-au făcut și să zâmbesc! Ești uimitor! Chiar ți-a trebuit răbdare și timp, ca să stai și să numeri fotografiile și slide-urile cu texte informative despre minunata și însorita Grecie!

Promit că voi încerca în viitor să realizez pps-uri mai scurte! Nu de alta, dar risc să mă certe d-na Edda, că din cauza lor i se răcește mâncarea, și-i dau dreptate! Ai zâmbit?

Mulțumesc încă o dată, amândurora, pentru tot! Mă bucur că v-a plăcut ce ați văzut, chiar dacă sunteți iubitori de munte, nu de mare, ca mine!

Cu prețuire și prietenie,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător prin Grecia (1) , data: 14.10.2024, 04:11

Mulțumesc, dl. Teodor, pentru aprecierea prezentării mele, pentru cuvintele frumoase și pentru răbdarea de a o fi urmărit până la sfârșit! Cam mare, nu-i așa? De fiecare dată când încep o prezentare de acest fel, îmi propun să introduc un mic text informativ, însoțit de câteva imagini, dar apoi, „furată” de multele informații, uit...!

Până la urmă, mă gândesc că fiecare urmărește ce-l interesează, unii, informații, din dorința, cum ați scris și dvs., de a cunoaște mai bine țara pe care vor să o viziteze, alții, fotografii, care poate le trezesc amintiri frumoase, iar cei cu mai multă răbdare, așa ca dvs., o vizionează integral, până la sfârșit! Oricum, cred că fiecare are ceva de câștigat, deci nimeni nu rămâne în pierdere...

Cu prețuire și prietenie,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător prin Grecia (1) , data: 14.10.2024, 01:15

Interesant subiectul abordat în acest pps, cu multe informații, privind inteligența artificială, lucru ce a implicat, desigur, și multă muncă în căutarea acestora, fapt pentru care îți mulțumesc, Adrian, și te felicit!

Dacă în trecut visam la mașini care se conduc singure și la un robot care să ne răspundă la orice întrebare, astăzi acestea deja fac parte din normalitate.

Într-adevăr, inteligența artificială este o tehnologie cu potențial enorm de a îmbunătăți viața și societatea noastră, dar și cu unele riscuri, cum ar fi pierderea locurilor de muncă, a datelor, a intimității sau a controlului, iar cel mai grav ar fi ca dezvoltarea necontrolată a AI să ducă la distrugerea omenirii!

Dar, cum bine ai scris, acestea sunt doar „Scenarii, ca alternative posibile... Nimeni nu știe ce va urma.”  Probabil că AI va avea un impact uriaș asupra vieților noastre în viitor, din moment ce a transformat și continuă să transforme modul în care trăim, lucrăm și interacționăm cu tehnologia. Cel mai important este însă, să ne asigurăm că AI nu este folosită în mod excesiv și că ascensiunea acesteia nu va scăpa de sub control.

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la SCENARII pentru secolul XXI și următoarele - Viitorul Inteligenței Artificiale, data: 13.10.2024, 04:45

Bine te-am găsit, Helmut!

M-am întors din nou acasă de pe frumoasele și însoritele meleaguri spaniole vizitate, și printre primele lucruri pe care le-am făcut, a fost să vizionez noile pps-uri postate pe site în perioada cât am lipsit!

Mi-au plăcut toate din cele realizate de tine, cu imagini și cântece minunate, ca de obicei, dar cel care m-a fermecat a fost acesta, cu fotografii superbe ale răsăritului de soare pe munte! Unele imagini sunt atât de frumoase, că par ireale, cu cerul pictat în culori diafane, aurii, portocalii,

purpurii...! „Jocul de culori al răsăritului este cea mai frumoasă operă de artă pe care ne-o oferă Mama Natură. Și vine cu un mesaj ascuns: profită de ziua aceasta!”

Mi-a plăcut mult și cântecul inserat, foarte bine ales și el!

Am urmărit totul cu încântare, de aceea îți mulțumesc mult pentru frumosul transmis și te felicit!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Cand soarele se trezeste sus pe munte, data: 13.10.2024, 04:39

„Numai credința neclintită mântuiește pe om aici și dincolo, deopotrivă. Credința este puntea vie peste prăpăstiile dintre sufletul zbuciumat și lumea plină de enigme, și mai cu seamă între om și Dumnezeu.” – Liviu Rebreanu

Felicitări și mulțumiri, Adrian, pentru această minunată lucrare, care mi-a umplut sufletul de pace și lumină!

Și fiindcă azi este sărbătorit Sfântul Adrian, îți transmit cele mai calde urări de sănătate, bucurie, împliniri și numai bine, alături de cei dragi! Sfântul Adrian, care și-a dat viața în numele credinței, al cărui nume îl porți, să te ocrotească mereu și să-ți lumineze drumul vieții!

LA MULȚI ANI!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Tatăl Nostru-istoria unei rugăciuni, data: 26.08.2024, 16:39

Bună seara, dl. Emil!

V-am citit mesajul, v-am înțeles nemulțumirea și m-am întristat, dar să știți că dl. administrator nu are nicio vină pentru faptul că lucrările noastre postate în ultimele zile au stat foarte puțin pe prima pagină! Ați văzut că acum pps-urile apar direct pe site în momentul când le trimitem, nu mai intervine dl. administrator să stabilească timpul păstrării lor pe prima pagină și când să fie postate altele noi, cum proceda în anii anteriori. Drept urmare, dacă cineva vine după dvs., după mine sau după alți colegi, și postează mai multe prezentări deodată, cum pe prima pagină este stabilit un anumit număr fix, postările anterioare vor trece automat la arhivă.

Oricum, pps-ul dvs. apare pe prima pagină, în dreapta, la „Cele mai apreciate din ultima lună”, deci nu aveți de ce să fiți supărat, fiindcă se poate viziona în continuare, fără a fi nevoie a se apela la arhiva cu prezentări!

Singurul lucru pe care l-ar putea face dl. administrator, ca să vină în ajutor, să fie mai multe pps-uri pe prima pagină, ar fi să elimine postările acelea vechi, care apar de mai multe luni în partea de jos a paginii și să rămână doar cele mai recente.

Dl. Emil, sper ca cele expuse mai sus să vă determine să renunțați la ideea de a părăsi site-ul, tocmai dvs., care, așa cum a scris și dl. Helmut, aveți multe prezentări frumoase postate aici, pe care mereu le-am urmărit cu încântare! Și nu numai eu, ci și alte persoane, drept dovadă că pe unele mi le trimiteau pe e-mail să le văd!

Tocmai acum, când site-ul are nevoie de susținere, ca să nu fie închis, fiindcă am rămas atât de puțini care mai postăm aici, chiar ar fi tare rău, dacă ați mai pleca și dvs.! Plus că ne privați de posibilitatea de a vă mai admira noile creații!

Multă sănătate și numai bine vă doresc, alături de cei dragi!

Cu stimă,

Teodora Buiță

 

 

Comentariu la Sorrento., data: 18.08.2024, 05:05

Bine ați revenit, dl. Teodor!

Mă bucur de întâlnirea virtuală și vă mulțumesc pentru aprecierile privind prezentarea mea!

Să știți că ați nimerit-o, chiar am „scos puțin prin lume” grupul nostru, fiindcă am trimis pps-ul la toți corespondenții mei din lumea mare! Și știți ce mi-au scris unii? Că sunt plăcut surprinși că există un grup al autorilor de pps așa de frumos și unit, vesel și prietenos, fiindcă niciunde se pare că nu mai există un astfel de club! Dl. Steve din Slovacia, care are postări și aici, pe site, ne-a transmis felicitări, urându-ne mult succes și inspirație în continuare, și multe întâlniri la fel de plăcute și în anii viitori! Desigur că i-am mulțumit din partea tuturor!

În ceea ce-l privește pe dl. Helmut, în anii anteriori l-am invitat și eu, din partea mea și a grupului, să vină împreună cu doamna Edda la întâlnirile noastre, în orașele vizitate. Ne-a mulțumit, explicând cu părere de rău că nu a putut veni, deoarece data venirii dânșilor în țară în vizită la rude nu a coincis cu cea a întâlnirii grupului, iar ca să vină de două ori, e prea obositor și are dreptate!

Ei, dar până la viitoarea întâlnire a grupului în anul viitor, mai este mult, așa că, cine știe, poate se hotărăște totuși, de data aceasta să vină!

Eu în curând mă pregătesc să plec în vacanță în Spania, în frumoasa regiune a Andaluziei, dar până atunci sper să ne mai auzim, fiindcă nu am realizat încă nici pps-ul cu excursia făcută în Grecia!

Sănătate și numai bine vă doresc, dvs. și tuturor celor dragi!

Cu stimă și prietenie,

Teodora Buiță

Comentariu la La Craiova, data: 11.08.2024, 00:23

Bună seara, Helmut!

Sunt persoane din grupul nostru care nu doresc să apară în public în fotografii făcute de aproape și nici să le apară numele alături de fotografie, de aceea nu am pus la final un tablou cu fotografiile participanților la întâlnire și cu numele fiecăruia scris alături. Plus că la întâlnirile grupului nu participă doar autori de pps, ci și rude sau prieteni, pe care nu doresc să-i supăr. Din acest motiv, după cum ai văzut, am inserat în pps câteva fotografii de grup făcute la distanță, primite de la prietenii participanți la întâlnire (d-na Veronica și dl. Teodor), cele făcute de mine fiind mai de aproape.

La prima întâlnire a grupului, unul dintre autorii de pps, fiindcă cineva a inserat într-un pps postat public, fotografii unde apărea de aproape, s-a supărat așa de tare, că s-a retras definitiv din grup!

Să știi că eu prezentări am făcut cu fiecare întâlnire la care am participat, însă nu le-am postat aici pe toate, fiindcă la unele din aceste întâlniri au fost persoane care, din anumite motive personale, nu au dorit să apară pe site-uri publice, așa că le-am trimis spre vizionare doar celor din grup. De fapt, și acum, la fel ca în fiecare an, am trimis mai întâi pps-ul participanților la întâlnire, spre vizionare și cum nu au fost obiecții, l-am postat pe site!

O săptămână plăcută, cu spor în toate îți doresc!

Teodora

Comentariu la La Craiova, data: 06.08.2024, 05:36

Bună ziua, dl. Ștefan!

Mă bucur că v-ați hotărât să vă postați prezentările aici! Dvs. aveți lucrări frumoase, cu subiecte diversificate, din multe domenii, și e păcat să nu fie împărtășite și altora, site-ul acesta fiind cunoscut multor persoane, din întreaga lume.

Mulțumim pentru cântecele minunat interpretate de marele nostru artist, Gheorghe Zamfir, le-am ascultat cu plăcere! Felicitări și mult succes în continuare!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la GHEORGHE ZAMFIR (I) - lirice, data: 04.08.2024, 21:52

Bună ziua, Helmut!

Felicitări pentru un nou pps minunat realizat cu iubiții tăi munți, aici maiestuoșii Dolomiți Sesto! Superbe și uimitoare imagini, mai ales cele cu vârfurile munților scăldați în razele de soare sau cele în care apar învăluiți în ceață!

M-am bucurat să o văd și pe d-na Edda în câteva imagini. Cred că în această prezentare ai inserat fotografii din mai multe excursii, la vârste diferite!

Deși, cum am mai spus, eu prefer marea, știu că vara la munte este nemaipomenit de plăcut să te bucuri de aer curat, de liniște și pace, fără aglomerație și fără senzația de sufocare din zilele toride... Plus senzația aceea deosebită, plină de emoție, pe care ți-o dă înălțimea și măreția unui munte...

Helmut, pentru munca depusă ca să ne transmiți toate aceste frumuseți, îți mulțumesc din nou!

Mult succes în continuare!

Cu stimă,

Teodora Buiță

 

Comentariu la Di nou in Dolomiti. Dolomiti di Sesto., data: 04.08.2024, 21:48

Bună ziua, Adrian!

Cam rar realizezi tu prezentări cu teme romantice, dar și când le faci, este o adevărată încântare să le urmărești! De fapt, cred că bănuiești, acestea sunt preferatele mele, așa că mulțumiri și felicitări!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Vorbește mai încet, data: 04.08.2024, 21:39

Bună dimineața, Helmut!

Mulțumesc mult pentru aprecierea lucrării mele, cât și pentru cele împărtășite, care m-au surprins!

Da, se pare că suntem firi destul de diferite! Spre deosebire de tine, eu sunt o fire veselă, sociabilă, toată viața am fost înconjurată de prieteni. Nici n-aș concepe viața fără ei...

Iar din 2012, în afara grupului prietenilor de acasă, am avut norocul să mă mai alătur și la Club PPS.Ro, format din unii autori de pps, cu care mă întâlnesc în fiecare an în câte un oraș din țară, ale cărui frumuseți le prezentăm apoi în pps-uri sau videoclipuri, pentru a le face cunoscute!

În acest an, după cum ai văzut în pps-ul meu, întâlnirea a avut loc în Craiova, un frumos oraș cultural, cu o vastă istorie și care se mândrește cu un centru superb, ce abundă în clădiri vechi, cu o arhitectură bogată, renovate, monumente, biblioteci, muzee, parcuri și desigur, nelipsitele povești.

Mă bucur că ți-a plăcut ce ai văzut!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la La Craiova, data: 01.08.2024, 07:24

Bună dimineața, dragă Averio!

Mulțumesc că ți-ai făcut timp să lași un comentariu prietenesc cu gânduri și felicitări privind prezentarea mea!

Da, am venit la întâlnire cu mari emoții, nu doar pentru că urma să mă întâlnesc cu voi, bunii mei prieteni, ci și fiindcă, așa cum ți-am mărturisit, de Craiova mă leagă unele dintre cele mai frumoase amintiri, din perioada studenției!

Spre surprinderea mea, am găsit orașul chiar mai frumos decât îl știam, cu multe noutăți, vechi clădiri excelent renovate, altele noi construite, monumente, muzee, biblioteci, Parcul Romanescu arătând spectaculos, după superba amenajare, cu drumuri, alei, piste de biciclete, ape, cascade, poduri, sculpturi, un hipodrom, o grădină zoologică și multe alte minunății care ne-au încântat pe toți.

Tocmai fiindcă de acest minunat oraș mă leagă amintiri speciale, am dorit să ofer și eu în dar acest pps, care să rămână o amintire peste timp, pentru prietenii dragi, printre care te numeri și tu!

Cu drag,

Teodora

Comentariu la La Craiova, data: 01.08.2024, 07:17

Bună dimineața, Helmut!

Mă bucur că ai revenit cu frumoase prezentări cu fotografii minunate, despre iubiții tăi Dolomiți, care mai sunt numiți și Munții Palizi, datorită faptului că predomină rocile de culori deschise. Le-am vizionat cu deosebită încântare!

Să fac „puțină mișcare” pe acolo însă, nu cred să ajung vreodată (știi că eu iubesc marea), în schimb, mi-a făcut plăcere să privesc și să admir vârfurile masive, care apar ca niște turnuri și ziduri impunătoare, unele ridicându-se pe platouri stâncoase, contrastând cu verdele plăcut al pădurilor sau albastrul-verzui al lacurilor, în oglinda cărora se răsfrâng arborii și razele aurii ale soarelui.

Dintre încântătoarele lacuri prezentate, cel mai mult mi-a plăcut superbul lac alpin Sorapiss, cu apă de culoare turcoaz.

Mi-au plăcut mult și imaginile în care ai surprins fenomenul de strălucire a Dolomiților, care apare în zilele de vară, mai ales la răsărit și la apus, despre care se spune că este amplificat de reflexia fețelor stâncoase ale munților, ale căror roci de culori deschise conțin dolomit, un compus de carbonat de calciu și magneziu, diferit de calcar.

Pentru munca depusă ca să ne transmiți toate aceste frumuseți, eu te felicit și îți mulțumesc!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Di nou in Dolomiti. Dolomiti Ampezzane, data: 30.07.2024, 06:29

„Păsările măiestre m-au fascinat şi nu m-au mai eliberat din mreaja lor niciodată.

Eu nu am căutat, în toată viaţa mea, decât esenţa zborului! Zborul - ce fericire!

Eu văd această Pasăre de aur foarte departe - la o sută de kilometri depărtare şi de o asemenea măreţie, încât să umple întreaga boltă cerească.

Pasărea măiastră este un simbol al zborului ce îl eliberează pe om din limitele materiei inerte. Aici am avut de luptat cu două mari probleme. Trebuia să arăt în formă plastică sensul spiritu­lui, care este legat de materie. Concomitent, trebuia să fuzionez toate formele - într-o unitate perfectă.

Chiar formele contra­dictorii trebuiau să se unifice într-o comuniune nouă, finală, în filosofia mea asupra vieţii, separarea materiei de spirit şi orice soi de dualitate rămân o iluzie.

Sufletul şi lutul formează o uni­tate.

Prin acest oval al trupului Păsării măiestre, eu am separat şi am combinat două mişcări imperioase - una deasupra ovalului şi alta dedesubt. Mă întrebam singur: cum trebuie să balansez oare formele pentru a da Păsării un sens al zborului - fără efort?

După cum observaţi, am reuşit cumva să fac ca Pasărea măiastră să plutească.”, mărturisea Constantin Brâncuși, marele sculptor român cu contribuţii covârşitoare la înnoirea limbajului şi viziunii plastice în sculptura contemporană mondială, iar ție, Adrian, care ai venit să ne împărtășești din frumusețea operei lui, în citate și imagini, într-un pps minunat realizat, îți mulțumesc și te felicit!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la BRANCUȘI, Esența lucrurilor-Note de lectură, data: 30.07.2024, 02:49

Bună dimineața, Helmut!

Știu că tu locuiești în Germania, nu în Austria, așa că nu așteptam un comentariu special, care să vină cu completări la prezentarea mea și totuși, uite că ai venit, fapt ce m-a bucurat, amintind de parcul de distracții Prater, din inima capitalei austriece, un loc cu multe atracții pentru cei mici, dar și pentru cei mari. Spun și pentru cei mari, pentru că, tu, care ești mare amator de fotografii, dacă ai urcat în faimoasa roată uriașă, Riesenrad, ai avut parte de cele mai superbe priveliști ale orașului, văzute de sus, de la 65 m înălțime.

Mulțumesc mult pentru aprecieri, pentru cuvintele frumoase și informațiile lăsate!

Îți doresc multă sănătate, ție și d-nei Edda, ca să vă bucurați de o vară minunată, cu excursii plăcute în continuare, poate chiar și în Viena, ca să vezi locurile frumoase ale capitalei imperiale, descrise de mine în prezentare!

Cu stimă și prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător pe drumuri europene (3) - Austria (Viena), data: 14.06.2024, 06:48

Da, „nimic nu mai este ca înainte”, iar „noi nu vom mai avea niciodată 15 ani”, nici visurile și iluziile de atunci, dar avem în schimb amintirile, prețioase comori, care ne vor însoți de-a lungul anilor...!

Felicitări, dragă Cristina, pentru această romantică prezentare, minunat realizată, și mii de mulțumiri pentru bucuria făcută, fiindcă și eu iubesc acest cântec de dragoste, pe care nu l-am mai auzit de mult și care mi-a umplut acum sufletul de nostalgie, reascultându-l!

Cu drag,

Teodora Buiță

Comentariu la Michèle Torr - J'aime – Ador, data: 14.06.2024, 06:39

HRISTOS S-A ÎNĂLȚAT!

Foarte binevenit acest pps frumos, cu sculpturi emoționante, reprezentându-L pe Iisus, tocmai când Îi sărbătorim azi Înălțarea la cer!

Ceea ce mi se pare interesant la talentatul sculptor canadian, Timothy Paul Schmalz, este faptul că  se străduiește să creeze opere de artă epice care conectează cu spectatorii prin design și detalii care nu numai că ating spectatorul la nivel emoțional, dar îi permit și să se simtă oarecum o „parte” a piesei.

„Îmi descriu sculpturile ca fiind rugăciuni vizuale. Când creez o sculptură tridimensională în bronz, sunt destul de conștient că va dura mai mult decât mine. Îmi dau seama că sunt între două lucruri care sunt mult mai durabile decât mine: creștinismul și bronzul. Între acestea am dezvoltat o apreciere subtilă pentru ceea ce a înțeles Sfântul Francisc prin „instrument”.

Scopul meu este să dau creștinismului cât mai multă demnitate vizuală. Sculpturile creștine sunt ca niște predici vizuale douăzeci și patru de ore pe zi.”, mărturisea artistul.

Mulțumiri și felicitări, dragă Angi, pentru momentele de emoție și spiritualitate, transmise cu minunata ta lucrare!

De frumos și binecuvântare îți doresc să ai parte nu doar azi, ci în toate zilele ce vin!

Cu drag,

Teodora Buiță

Comentariu la Isus este aici!, data: 14.06.2024, 02:35

Vă mulțumesc, dl. Teodor, că v-ați făcut timp nu doar să-mi vizionați prezentarea, să o apreciați, ci să lăsați și un comentariu cu un mesaj frumos, prietenesc, deși sunteți un hărnicuț mereu ocupat!  

Știu că iubiți călătoriile, și dvs. ați vizitat multe locuri frumoase, tocmai de aceea mă bucur că v-a plăcut prezentarea mea, cu încântătorul oraș imperial, încărcat de istorie și de muzică, îmbrăcat în ținută sărbătorească strălucitoare, luminat feeric, ca într-un basm, pregătit să întâmpine cea mai veselă și frumoasă sărbătoare creștină, Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos!

Dar Viena, cum bine știți, este foarte frumoasă și vara, încărcată de flori și parfum, cu parcurile ei splendide și superbele grădini de la palatele imperiale, de aceea îmi doresc ca în viitor să mai fac o excursie și în această perioadă, să mă plimb în aerul proaspăt al dimineții, sub strălucirea și mângâierea primelor raze de soare, când minunata capitală este tăcută și liniștită, fără agitația și zgomotul obositor de peste zi, invadată de turiști, că nici măcar o fotografie nu mai poți face cum îți dorești.

Da, a venit deja vara, cu tot frumosul și surprizele pe care le aduce, cu vacanțele mult visate, de aceea vă urez dvs., d-nei Olimpia și tuturor celor dragi, să vă bucurați de o vară superbă, cu momente speciale și excursii minunate!

Cu prietenie și prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător pe drumuri europene (3) - Austria (Viena), data: 09.06.2024, 22:44

„De mii de ani, călătoria a fost o necesitate a spiritului uman și cea mai mare aventură a ființei umane.”, spune E.D. Hill, iar eu aș adăuga că, o călătorie este o necesitate nu doar spirituală, ci și fizică, fiindcă așa cum bine ai scris, dragă Averio, „ne umple de o energie aparte, strălucitoare, încărcată de o stare de bine, în contratimp cu efortul fizic depus”.

Tu știi că sunt o fire veselă și optimistă, iar în excursia aceasta chiar m-am simțit ca un copil plecat în lumea mare ca să se bucure de toate surprizele minunate întâlnite în cale, în preajma celei mai vesele, luminoase și frumoase sărbători, Nașterea Domnului nostru Iisus Hristos.

Fericită de a te avea și aici alături, cu aprecieri, cuvinte frumoase și gânduri bune, îți mulțumesc mult pentru tot!

Și fiindcă știu că și tu iubești mult călătoriile, îți doresc să ai parte de cât mai multe, pentru ca să aduni amintiri prețioase și experiențe minunate, de neuitat!

Cu mult drag,

Teodora

Comentariu la Călător pe drumuri europene (2) - Polonia (Zakopane și Cracovia), data: 06.06.2024, 04:33

Un templu azuriu creat de natură, Catedrala de Marmură, frumoasa rețea de peșteri, este o minune a naturii, care oferă un spectacol uimitor de lumină și culoare. Formate de-a lungul a mii de ani, aceste roci de marmură unice sunt adevărate bijuterii din regiunea Patagoniei. Cu modele colorate învolburate și apă de un albastru turcoaz, Peșterile din Marmură, în ciuda locației îndepărtate și a dificultății de acces, constituie un punct de atracție pentru vizitatorii din întreaga lume.

Le-am văzut într-un film pe YouTube și m-au fermecat.

Felicitări, dragă Angi, pentru minunatul tău pps cu informații și imagini frumoase!

Cu drag,

Teodora Buiță

Comentariu la Catedrala de marmura din Patagonia (Chile), data: 28.05.2024, 05:11

Alba Iulia este unul dintre cele mai vechi, mai frumoase și mai interesante orașe din țară, un adevărat centru spiritual și cultural al românilor de pretutindeni.

Nu există alt oraș care să sublinieze mai bine idealurile de unitate și identitate ale românilor de-a lungul veacurilor. Cu o istorie tumultuoasă, martirică și glorioasă, Alba Iulia este un oraș deosebit de bogat în obiective istorice, culturale și turistice, de aceea, fără îndoială, merită vizitat măcar o dată, pentru a admira tot ce are de oferit!

L-am vizitat acum câțiva ani împreună cu mai mulți autori de pps (ne-am constituit într-un grup și în fiecare an ne întâlnim în câte un oraș, pe care îl vizităm, facem fotografii, apoi realizăm pps-uri sau videoclipuri cu ce am văzut) și am fost foarte încântată de acest minunat oraș-cetate, a cărui istorie îndeamnă la respect, considerație și aducere aminte a oamenilor și faptelor care au făurit și menținut națiunea și statul român, aici realizându-se mărețul act istoric – Marea Unire a românilor, de la 1 decembrie 1918.

D-na Stela, mi-au plăcut toate prezentările cu Alba Iulia, le-ați realizat foarte frumos, inserând nu doar fotografii, ci multe date și informații bine documentate, pentru care vă felicit, mulțumind totodată pentru dulci și nostalgice amintiri!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Alba Iulia - Catedrala Incoronarii, data: 27.05.2024, 04:57

„Dorul!? Nu știu... Cred că nu trece niciodată. Amintirea este un permanent dor.", scria Ileana Vulpescu și cred că are dreptate! Adevărul este că „oricât de multe am avea, tot ne e dor de ceva sau de cineva în fiecare zi.”

Mulțumiri și felicitări, Helmut, pentru acest minunat pps!

Și fiindcă tocmai am aflat că în această lună frumoasă te-ai născut, îți transmit din partea mea și a familiei, cele mai calde urări de sănătate, fericire, prosperitate, împlinirea dorințelor, bucurii nenumărate și mult succes în toate, alături de cei dragi!

LA MULȚI ANI!

Cu stimă și prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Mi-este dor de acasa., data: 27.05.2024, 01:20

Cristina, draga mea, mă bucur că avem gusturi comune! Și pe mine m-a încântat acest cântec interpretat de Tatiana Turtureanu, de prima dată când l-am auzit. Pe Tatiana o știu de când a participat la Vocea României, acum câțiva ani, are o voce superbă, cu „har de sus”, cum spune ea! Mi-a atras atenția și povestea ei de viață: mărturisea că s-a recăsătorit cu fostul soț, la o lună după ce au divorțat!

Îmi place și cântecul „Iubește-mă”, însă acesta este mai profund prin mesajul transmis, o lecție pentru noi toți.

Ce frumos ar fi dacă ne-am vedea

Fiecare de grădina sa!

Ce frumos dac-am arunca

Cu flori, în loc de pietre!

Ce frumos dacă ne-ar păsa

Uneori de durerea altuia,

Ce frumos dacă n-am mai judeca!”

De fapt, chiar solista o numește „o piesă de suflet”!

Mulțumiri și felicitări pentru minunata ta prezentare! Mi-a încărcat sufletul cu frumos.

Cu drag,

Teodora

Comentariu la Ce frumos - Tania Turtureanu, data: 27.05.2024, 01:16

„ADEVĂRAT A ÎNVIAT!” vă răspund și eu, dl. Teodor, la strămoșescul salut! Noi, la oraș, îl folosim mai mult în primele zile de la Sfintele Paști, dar, să știți că în Grecia, la biserici și la mănăstiri, peste tot pe unde am fost, așa am fost întâmpinați! Nu știu cum mai este acum la noi la țară, nu mai am la cine merge, dar îmi amintesc că atunci, când eram mică și trăiau bunicii, mergeam la ei și așa se salutau oamenii până la Înălțare!

Așa cum spune prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, la fel cred și eu: „Pentru mine Iisus este cel mai mare învățător al tuturor timpurilor! Știți ce aduce Iisus în plus față de Buddha? Nu numai Iubirea, ci și Iertarea. Este extraordinar!

Ce înseamnă Iertarea? 

Din punct de vedere spiritual, înseamnă pace şi armonie. Din punct de vedere științific, știți ce înseamnă Iertare? 

Înseamnă pur și simplu modificări la nivelul ADN-ului, adică al fundamentului nostru genetic.

Iată, după 2.000 de ani, explicat acest fantastic îndemn al lui Iisus, Iertarea prin genetică. 

Faptul că astăzi putem explica toate cuvintele lui Iisus prin termenii științelor moderne, mie mi se pare extraordinar de important.

După 400 de ani de dispute între știință și religie, noua știință vine să confirme religia, existența Divinității...”

Vă mulțumesc mult pentru vizionarea prezentării mele, mă bucur că v-a plăcut!

Sănătate și numai bine vă doresc dvs., familiei și tuturor colegilor și vizitatorilor acestui site!

Cu prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Un Paste Luminat, data: 25.05.2024, 23:37

Bună ziua, dl. Teodor și bine v-am găsit!

Vă rog să-mi scuzați întârzierea răspunsului, dar am fost plecată din țară, într-o altă excursie, un circuit prin Grecia, și doar ce m-am întors!

Da, Pământul este plin de frumuseți uluitoare. E atât de multă frumusețe în lume, însă oamenii, în marea majoritate, sunt prea ocupați cu altele, ca să vadă aceasta! Eu consider că e păcat să nu le vizităm măcar o dată în viață pe unele din minunățiile planetei, atunci când avem posibilitatea! Știți cum zice William Hazlitt: „Nu există mai mare bucurie decât să ai nesfârșitele amintiri ale călătoriilor frumoase și un mare bagaj de experiențe nemuritoare.”

Pot zice că nu se aseamănă o călătorie cu alta. Din fiecare m-am întors încântată de ce-am văzut, ce-am simțit, ce-am trăit și cu dorința de a o lua oricând de la capăt, pentru a vizita noi locuri, noi țări, noi ținuturi!

Vă mulțumesc mult pentru vizionarea și aprecierea prezentării mele și pentru că v-ați făcut timp să lăsați și un mesaj cu gânduri, impresii, fapt ce m-a bucurat nespus!

Cu prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător pe drumuri europene (2) - Polonia (Zakopane și Cracovia), data: 25.05.2024, 23:25

Mulțumesc, d-na Stela, pentru vizionare și cuvintele frumoase! Mă bucur că v-a plăcut ce ați văzut! Nu-i niciodată prea târziu să ajungeți să vizitați Cracovia! Cred că o să vă placă frumosul oraș polonez, cu multe atracții turistice deosebite, un oraș vibrant, cu un trecut încărcat de istorie, aliniat la unele dintre cele mai moderne standarde de viață, un oraș regal superb, ce-și poartă mândru destinul de-a lungul frumoasei Vistule, pe care eu l-am îndrăgit.

Știți cum spunea Sf. Augustin: „Lumea este o carte, iar cei care nu călătoresc, citesc doar o pagină.”

Un weekend plăcut, cu multă bucurie, vă doresc și eu!

Cu prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător pe drumuri europene (2) - Polonia (Zakopane și Cracovia), data: 12.05.2024, 07:45

Îți mulțumesc și eu, dragă Cristina, pentru mesajul prietenesc și aprecierea prezentării mele! Mă bucur că ai avut răbdare să o vizionezi toată, fiindcă am realizat-o cam prea mare!😊

Noroc că peste câteva ore plec într-un circuit în Grecia, că probabil mai adăugam și alte poze! Așa, m-am grăbit ieri noapte s-o termin!

Oricum, dacă vei avea ocazia, te sfătuiesc să mergi, să vizitezi Polonia, este o țară minunată, care, pe lângă frumusețile cu care a fost binecuvântată, are și un popor prietenos, vesel, ospitalier, sigur te vei întoarce încântată, la fel ca mine!

Îți doresc numai bine!

Cu mult drag,

Teodora

Comentariu la Călător pe drumuri europene (2) - Polonia (Zakopane și Cracovia), data: 12.05.2024, 07:41

Felicitări, Adrian, pentru o prezentare deosebită! Mi-au plăcut citatele inserate, dar mai ales imaginile foarte frumoase! Îmi pare rău însă că nu am putut să ascult muzica, nu am reușit să descarc pps-ul la mine în calculator, așa că l-am urmărit doar aici pe site, fără sonor! Poate a fost vreo problemă cu serverul sau poate problema e la calculatorul meu! Oricum, cunosc muzica inserată de tine, fiindcă și mie îmi place Johann Sebastian Bach.

De o pioșenie rară, genialul muzician și-a consacrat creația preamăririi lui Dumnezeu și înălțării spirituale a omului. Tocmai expresivitatea muzicii marelui dăltuitor al sunetelor, este cea care îi transmite umanitatea și îi atinge pe ascultătorii de pretutindeni.

„Johann Sebastian Bach este cel mai uluitor miracol pe care muzica l-a dăruit omenirii”, spunea Richard Wagner, care și el, la rândul lui, a fost unul din cei mai de seamă reprezentanți ai romantismului muzical.

În ceea ce privește problema ridicată de tine, cu scrierea titlului prezentării fără diacritice, eu m-am obișnuit, dintotdeauna am scris așa! Tu știi că multe site-uri și-au încetat activitatea, nici acesta nu se știe cât va mai funcționa, așa că în loc să venim cu critici, eu zic că ar fi mai frumos să-i mulțumim d-lui administrator pentru efortul pe care-l face, inclusiv financiar, ca să-l mențină încă funcțional!

Sănătate multă și numai bine îți doresc!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Cioran, Muzica și Inteligența Artificială, data: 12.05.2024, 07:36

Într-adevăr, crucificarea Domnului Iisus este văzută de sculptorul scoțian David Mach, într-un mod unic, lucrările lui au un puternic impact emoțional asupra privitorului, te înfioară și te impresionează.

Felicitări și mulțumiri, dragă Angi, pentru acest pps frumos realizat, cu un subiect și imagini tulburătoare, înfățișându-l pe Domnul Iisus trecând pentru noi prin durerea morţii, pentru a deschide o cale către împărăţia vieţii! „El suferinţele noastre le-a purtat și durerile noastre le-a luat asupra Lui, și noi am crezut că este pedepsit, lovit de Dumnezeu și smerit. Dar El era străpuns pentru păcatele noastre, zdrobit pentru fărădelegile noastre. Pedeapsa care ne dă pacea a căzut peste El, și prin rănile Lui suntem tămăduiţi.”

Da, cu El putem spera la o viaţă care este bună, deplină şi eternă, pentru că Dumnezeu Însuşi s-a apropiat de noi, împărtăşindu-se de umanitatea noastră. Toţi trăim sub binecuvântarea Lui şi trebuie să nu uităm niciodată mesajul de iubire şi iertare, pe care ni L-a lăsat cu preţul suferinţelor Sale...!

Tocmai de aceea, cu smerenie, cu iubire și recunoștință azi spun:

HRISTOS A ÎNVIAT!

Vă doresc tuturor un Paște fericit, cu lumină, bucurie, sănătate și binecuvântări divine!

Cu drag,

Teodora Buiță

Comentariu la David Much-Golgota, data: 05.05.2024, 12:04

Calde mulțumiri și felicitări, dragă Cristina, pentru minunatul tău videoclip, cu o deosebită încărcătură spirituală! L-am vizionat cu multă emoție, în timp ce prin fața ochilor mi se derulau imaginile frumoase și cunoscutele versuri ale poetului Vasile Militaru.

În această zi prețioasă și sfântă, când sărbătorim ÎNVIEREA MÂNTUITORULUI, singurul Om care ne dăruieşte toată experienţa bunătăţii şi adevărului lui Dumnezeu, care ne-a eliberat de rău nu într-un mod superficial şi trecător, ci radical, ne-a vindecat desăvârşit şi ne-a restaurat demnitatea, cu preţul suferinţelor Sale, lăsându-ne mesajul Său special, de iubire şi iertare, eu cu recunoștință și smerenie spun:

HRISTOS A ÎNVIAT!

Ție, familiei și tuturor celor dragi, vă doresc zile cu pace, armonie, gânduri și fapte bune, cu inima plină de dragoste și credință, de bunătate, de iertare...! Iar Lumina Sfântă din Noaptea Învierii Mântuitorului, să vă strălucească în suflet, să vă aducă sănătate, liniște, bucurie, multă iubire, raze de speranță și încredere că răul va lua sfârșit, că totul va fi iarăși bine, sub ocrotirea Domnului nostru!

Să aveți un PAȘTE FERICIT ȘI BINECUVÂNTAT!

Cu drag,

Teodora Buiță

Comentariu la 2) Hristos a Înviat! - Vasile Militaru, data: 05.05.2024, 11:52