Si eu iti multumesc mult pentru vizita in Maramures, zona pe care o iubesc din tot sufletul. Din pacate vizitele mai multe le-am facut pe vremea cand nu aveam aparat de fotografiat digital si cand dramuiam cele 36 de clisee...disponibile pe un film si nu "stricam" mai mult de 10 filme.... Ar trebui sa faci fotografii obiectelor sculptate pe care le ai si sa ni le arati si noua. Eu cred ca orice lucrare artizanala sau de arta facuta cu suflet ii imbogateste pe cei care o vad
Ai dreptate Atics, este pagoda cu cinci nivele de la Templul Koji din Kyoto (cu cei 57 de metri fiind cea mai inalta pagoda din Japonia), simbol nu doar al templului ci si al orasului, ridicata initial in anul 826. Iti doresc din tot sufletul sa ajungi sa o vezi cu ochii tai.
Doamna Dea a ales intr-adevar aici o imagine foarte frumoasa
Vă mulțumesc mult Angelica1 pentru atenția, căldura și disponibilitatea (inclusiv amabilitatea) arătate și mai ales pentru timpul acordat. Mulțumesc pentru urmărirea acestei vechi călătorii în Africa de Sud
Cu mai bine de 100 de ani în urmă, în 1912, Japonia a facut cadou Statelor Unite ale Americii 100 de cireși japonezi, dintre care doi au fost plantați de către soția președintelui de atunci și de soția ambasadorului Japoniei. Acum sunt circa 3000 și din anul 1935 orașul Washington.DC. are un Festival anual al Florii de cireș care durează două săptămâni și are loc în preajma monumentului lui Washington (pag9) de lângă Bazinul Tidal (pag.13), Washington DS. Tot dintr-un parc din America este și banca de sub cireșul din slide 27 (http://all4desktop.com/4226227-cherry-tree-evergreen-park-washington.html). In Japonia nu vezi bănci în zonele unde te duci să admiri culorile naturii. (De așezat te așezi doar pe jos, după ce așterni o folie sau o pătură. Și nu vezi nici coșuri de gunoi ca acela (vopsit verde electric) din București, de lângă unul dintre cei mai frumoși copaci văzuți (slide21: http://www.summerday.ro/tag/simbolurile-japoniei/ http://www.summerday.ro/2014/04/15/sakura-mai-presus-de-cuvinte/ )
Mulțumim că ne-ați adus aminte că vine primăvara și că în luna martie cei din București vor putea vedea în Parcul Herăstrău sau în Grădina Botanică minunea florilor de cireș.
Bună ziua, eu chiar am remarcat că rezoluția fotografiilor este mai bună și dacă Domnul Helmut nu m-ar fi provocat stăteam în banca mea. dar așa voi lăuda și diversitatea fotografiilor care cuprind o arie foarte mare: În afară de Castelul Hohenschwangau din Germania mai putem admira și:
Pag.2 Le jardin japonais de Toulouse (France) Pag.3 Gyeongbokgung Palace « Pavilion of Far-Reaching Fragrance » (Seoul, Korea) Pag.6 Stone Forest - Kunming, China, UNESCO World Heritage Site Pag.7 Zhinan Temple Taipei, Taiwan Pag.9 Lower Pond, Japanese Garden, Washington Park, Portland, USA Pag.12 The Nan Lian Garden, a Chinese Classical Garden in Diamond Hill, Kowloon, HongKong, China Pag.27 Pavilion atop Yulongxue (“Jade Dragon Snow”) Mountain, near Lijiang, Yunnan province, China
Cred că adevărul este de partea dumneavoastră dar argumentarea imagistică este falsă. Hiroshima este azi un oraș modern și frumos, doar că imaginile nocturne stălucitoare și feeric luminate din această prezentare sunt din Yokohama nu din Hiroshima (la o distanță de peste 650 de kilometri)
Atics, îți mulțumesc că te-ai ținut de cuvânt cu Viena. Am fost acolo de câteve ori dar spre rușinea mea trebuie să recunosc că nici n-am știut că există sera asta cu fluturi. Mulțumesc că m-ai dus (și mi-a și plăcut, fără să-mi fie cald!) și …. la bună vedere!
Stimată doamnă Dea, nu era vorba dacă îmi plac sau nu lucrările dumneavoastră, nu am pus niciun fel de calificativ sau steluță și nici nu am spus că nu îmi plac. Este vorba despre dreptul la corectă informare a cititorilor. Oamenii sunt obișnuiți să creadă că ceea ce este scris (scripta manent) este și adevărat dar mai nou apar prea multe informații greșite peste tot. Cine n-a fost la HongKong sau în Dubai ar putea crede, văzând lucrarea despre care vorbim, că această imagine este în Dubai, sau că în Dubai au crescut munți și s-au construit biserici cu turle ascuțite. Suntem datori toți (pentru că toți putem greși) să nu persistăm în greșeală și să încercăm să verificăm ceea ce difuzăm, fără concesia de „merge și așa″ iar dacă cineva ne ajută semnalând o eroare, să încercăm să o remediem. Toți cititorii au dreptul la o informare corectă iar dacă semnalez erorile nu o fac ÎMPOTRIVA dumneavoastră ci PENTRU cei care citesc. Puteți corecta lucrarea și să-l rugați pe Admin să o reposteze, pentru că desigur și el dorește ca site-ul acesta să aibă cât mai puține greșeli
Sunteți plină de surprize Doamna Dea: cred că nu este ușor să plasezi in Dubai un proiect al NL Architects in Netherlands prevazut să fie realizat eventual în China, Amethyst Hotel, Hangzhou, (cu munți cu tot!) ca în slide 12, dar nici o imagine de noapte din HongKong (și aceasta cu munți cu tot, dar peste care este lipit același proiect olandez al hotelului Amethyst) ca în slide23. Ce vă determină să faceți cu noi aceste teste?
Și mie mi-au plăcut comentariile dar ai pus un slide în plus: Bourtange (local, Boertang) este un oraş fortificat olandez din provincia Groningen. Bourtange este situat în oraşul Vlagtwedde, în regiunea Westerwolde, în apropiere de graniţa cu Germania. Fortul în formă de stea a fost construit în timpul Războiului de 80 de ani si se afla la 130,3 km distanta de Giethoorn
Foarte frumoasă colecție de imagini, însă pentru respectarea cititorilor trebuie spus că http://www.geo-encyclopedia.com/2012/02/photos-from-japan.html a făcut câteva greșeli care au fost preluate și de dumneavoastră:
Slide24- este un pavilion din palatul regal din Seul: Hyangwonjeong Pavilion - Gyeongbokgung Palace (or Gyeongbok Palace), the main royal palace of the Joseon dynasty. Northern Seoul, South Korea (https://en.wikipedia.org/wiki/Gyeongbokgung)
Slide23 - Oraşul Interzis sau Palatul Imperial din Beijing, China
Cu toată stima cuvenită v-aș sugera să înlocuiți bucovinenii din titlu, acești coconi colindători fiind din Maramureș. Mă înfurie când citesc la americani că România are capitala la Budapesta dar mă doare când un talentat pictor român face o confuzie de acest fel....
In Bucovina broboada (năframă se leagă la spate, nu se poartă gubă ci bundiță, nu se poartă catrințe cu dungi orizontale ci fotă (priştoare sau pregitoare), traista ţesută din păr sau din bumbac, în patru iţe, este în vrâste (dungi) și așa mai departe....
Desigur titlul îl alegeți dumneavoastră, rugămintea mea este să nu apară Bucovina:
Și mie mi-a plăcut calitatea imaginilor însă titlul acestui montaj nu este adecvat. Este vorba de Malaezia (mai puțin pagina 8 care este din grădina botanică din Phuket, Thailanda), dar nu doar despre Kuala Lumpur (am fost acolo anul trecut).
Pag 3 și 5 reprezintă Temple of Supreme Bliss or Temple of Sukhavati (or Jile Si) - templu Budist situat in Air Itam in Insula Penang – (cunoscuta ca fiind “Perla Orientului”)
Pag11 The Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah Mosque aflată în orașul Shah Alam, este moscheea Statului Selangor (stat federal din Malaezia)
Pag14 si 15 sunt imagini din noul oraș Putrajaya (14The Perdana Putra - primeminister office, iar 15 The Putra Mosque)
Pagina 16 moscheea Masjid Darul Quran din Kuala Kubu Bharu, statul Selangor, Malaysia
Nu știu unde sunt situate plantațiile de ceai din pag 7 și 18, nici plajele exotice din paginile 17, 19,32, 33 și nici imaginea din pag4 dar nu pot crede că sunt din Kuala Lumpur.
Propun să fie schimbat titlul acestui mozaic de imagini
Comentariu la Kuala Lumpur, data: 07.01.2016, 21:27
Îți mulțumesc Maia, ție care ai scris, mulțumesc celor ce au notat, mulțumesc celor ce s-au uitat și desigur lui Admin, fără de care bucuria din această corespondență n-ar fi existat
Mulțumesc Maia. Adevăratul merit nu este însă al meu. Orice fel de imagini din Paris sunt o bucurie însă de data aceasta fiica mea și colega ei au reușit fotografii cu adevărat reprezentative pentru postura de „călător″ prin oraș. Atunci când am fost eu la Paris nu aveam aparat de fotografiat digital iar mai târziu, deși de multe ori, am fost doar în trecere (câteva ore) de fiecare dată. Îți mulțumesc pentru timpul acordat acestui serial, pentru note, pentru suportul moral, pentru tot.
Mulțumesc de asemenea tuturor celor ce au urmărit călătoria prin Paris
Vă mulțumesc Atics (n-am putea renunța la pronumele de politețe fiind colegi aici? - chiar dacă vârsta mea l-ar impune?)
Mă bucur de fiecare vizită pe pagina mea de reportaje de călătorie! Vă doresc, ție și celor ce-ți sunt dragi, un An Nou Bun și plin (tixit) de bucurii multe și mărunte!!!
Mulțumiri și lui Admin (și echipei sale) pentru că ne găzduiește în acest spațiu virtual în care poți găsi atâtea lucruri fascinante (ca de exemplu un București ce pare chiar frumos atât de plin de Lumini!!!)
Mulțumesc mult Cipri și Un An Nou Bun (plin de bucurii)! Și să știi că mă bucur mult de fiecare participant la explorarea „detaliilor" unei călătorii. Cândva demult am promis că dacă voi ajunge să văd Parisul și Barcelona am să întocmesc un ghid de călătorie pentru cei ce nu pot ajunge acolo. Între timp au apărut imaginile digitale așa că încerc să mă țin de cuvânt alcătuind montaje-reportaj pentru călătorii imaginare. Îți mulțumesc că mă însoțești. Te aștept și în Japonia (http://www.slideshare.net/michaelasanda/japan16-nikko8). Mulțumesc
Mulțumesc Maia pentru susținerea permanentă și atentă și mulțumesc tuturor celor care m-au încurajat pe parcurs: Angelica1, Andy A, Andy B, Atics, Adrian Toia, Bogdan P, Cipri, Christa, Christian, Claudia Trifoi, Coca, Columbita, Cristina G, Eduard P, Gabi Bart, Helmut, Ionita Gh, Jackie, Karel Hofmann, Marcel2, Maria Luca, Marina N, Melinte, Miron3, Miron S, Papilion, Plutto, Radu Neacșu, Rcalin, Teodora Buiţă, Urotar, Wladislaw, precum și tuturor celor care și-au făcut timp să urmărească „reportajele″ mele de călătorie.
La mulți ani pentru Nicepps.ro, pentru Admin și echipa lui dar și pentru toți „utilizatorii″ acestui site plin de surprize și bucurii
Vă doresc tuturor Sărbători pline de Lumină, bucurii multe și mărunte, prezența celor dragi și multe imagini frumoase.
Dragă Atics, mulțumesc pentru încurajare. Ești obligat însă să ne arăți și nouă pe unde te-ai plimbat. Fiecare prezentare este o bucurie pentru cei ce privesc și din reportajele de călătorie avem totdeauna ceva de învățat sau măcar ne ajută să rememorăm vacanțele sau să planificăm alte destinații. Aștept Viena
Mulțumesc Cipri. Ești atât de atent cu noi toți și este și pentru mine o bucurie să știu că ți-a plăcut plimbarea. Mulțumesc pentru toate notele și mai ales pentru atenția cu care ai urmărit serialul (care încă nu s-a terminat) MULȚUMESC