Vă mulţumesc, dl. aministrator, pentru informaţiile date! Mulţumesc mult şi pentru urările transmise! Aceleaşi dorinţe şi din partea mea, pentru dvs. şi cei dragi, să vă bucuraţi în continuare de sărbători frumoase şi vesele! Iar Noul An să vă aducă tot ce vă doriţi, să vă împlinească tot ce speraţi, ce visaţi...!
Îţi mulţumesc, dragă Elena, pentru aprecieri, la fel pentru urări şi gânduri bune! Îţi mulţumesc din suflet şi pentru prietenia ta sinceră şi dezinteresată, pentru faptul că ţi-ai făcut timp să-mi fii mereu alături, vizionând şi notând toate prezentările mele, şi cu multă amabilitate, mi-ai transmis felicitări şi comentarii sensibile, calde, prietenoase! Fiecare An Nou, fiind un nou început, vine cu noi speranţe. Eu îţi doresc ca cel care vine acum să ţi le împlinească pe toate ale tale, să îţi dea energia necesară, voinţa şi perseverneţa de a realiza tot ce ţi-ai propus, de a face ca visele tale să devină reale, să ai înţelepciunea de a îmbrăţişa viaţa aşa cum este, de a aprecia fiecare zi prin micile bucurii pe care ţi le oferă şi pe acel cineva care să te facă să zâmbeşti! Asultă-ţi vocea sufletului, îmbracă-l cu frumos şi iubire, cu optimism şi gânduri pozitive, cu înţelegere, iertare şi compasiune pentru cei ce te supără, cu bunătate şi credinţa în bine, pentru a putea fi fericită! Eu aceasta îţi doresc, să fii cu adevărat fericită, să-ţi fie anul plin cu bucurii, să fii sănătoasă şi înconjurată cu iubirea pe care o meriţi!
Eu, care sunt o mare iubitoare de frumos, dacă aş avea în farfurie asemenea minunăţii de creaţii culinare, credeţi-mă că nu m-aş îndura să le stric, oricât de foame mi-ar fi! Noroc că nu mai sunt copil, nu-i aşa? Mulţumim, dl. Ciprian, că şi ultima lună a anului ne-aţi făcut-o frumoasă! Şi fiindcă suntem în ultimele zile ale lui 2017, acum la ora de bilanţ, când gândurile ni se îndreaptă cu bucurie şi recunoştinţă spre cei care ne-au fost alături în acest an, aşa cum le-am transmis şi altor colegi de pe site, vin să vă mulţumesc şi dvs., pentru amabilitatea şi bunăvoinţa cu care mi-aţi vizualizat, notat şi comentat unele din prezentările mele! Sincere mulţumiri şi felicitări şi pentru frumoasele dvs. lucrări, cu subiecte interesante, deosebite, cu care ne-aţi încântat de-a lungul întregului an! Şi fiindcă vorbeam mai sus de ora de bilanţ, mi-am amintit că am rămas datoare cu transmiterea unui mesaj pentru dvs. de la o cunoştinţă comună, care a apelat în vară la mine, crezând că vă cunosc adresa de e-mail, fiindcă nu doreşte să-i apară numele aici pe site! Cum însă nici eu nu vă cunoşteam adresa, am apelat la bunăvoinţa d-lui administrator, rugându-l pe dumnealui să vă transmită un mesaj de la mine. Dvs. nu mi-aţi comunicat nimic, aşa că nu ştiu dacă a ajuns sau nu la dvs. e-mailul dânsului! Sau... poate cunoştinţa noastră comună a făcut rost între timp de adresa dvs. şi v-a transmis personal mesajul (de atunci, nici mie nu mi-a mai scris...)? Închei cu dorinţa, ca anul care pleacă, să vă ia cu el toate supărările şi nemulţumirile, iar cel ce vine să vă împlinească toate speranţele, toate aşteptările, începând cu cele mai frumoase daruri: sănătatea şi iubirea, pentru dvs. şi cei dragi! Credinţa face orice posibil, speranţa ne dă putere să continuăm, iubirea face orice să fie frumos. Vă urez să să le aveţi pe toate!
Suntem în ultimele zile ale anului ce se pregăteşte de plecare şi în ajunul celei mai iubite sărbători creştine, Crăciunul, când gândurile ni se îndreaptă cu bucurie şi recunoştinţă spre cei care ne-au fost alături în acest an. Printre ei te numeri şi tu, Adrian, de aceea, acum la ora de bilanţ, vin să îţi mulţumesc din suflet, pentru amabilitatea şi bunăvoinţa cu care mi-ai vizualizat, notat şi comentat unele din prezentările mele! Sincere mulţumiri şi felicitări pentru minunatele tale lucrări, interesante, bine documentate, multe instructive, cu care ne-ai încântat de-a lungul întregului an! Îţi doresc, ca anul care pleacă, să ia cu el tot ce te-a durut sau te-a supărat, iar cel ce vine să-ţi împlinească toate visele, începând cu cele mai frumoase daruri: sănătatea şi iubirea!
CRĂCIUN FERICIT! LA MULŢI ANI, cu sănătate, bucurii şi împliniri!
Ce frumoase imagini, totul e alb şi pur, cu străluciri diamantine în mângâieri de raze aurii! Mulţumesc, Helmut, pentru imaginile de basm, cu care ai reuşit, la fel ca de atâtea ori, să ne încânţi şi acum, în ultimele zile ale anului ce pleacă! La fel, pentru urări şi gânduri bune şi pentru tot ce ai postat pentru noi, lucrări minunate cu care ne-ai încântat de-a lungul înregului an! De asemenea, îţi mulţumesc din suflet, pentru amabilitatea şi bunăvoinţa cu care mi-ai fost alături, vizualizând, notând şi comentând toate lucrările mele! De aceea, tot ce ne-ai urat, doresc să ţi se întoarcă înmiit! Îţi doresc, ţie şi dragilor tăi, ca anul care pleacă să ia cu el toată tristeţea, toate supărările, toată durerea...! Iar bunul Dumnezeu şi îngerii Lui să vă ocrotească şi să vă călăuzească paşii numai spre bine! Să fiţi sănătoşi, iubiţi şi fericiţi! Să vă bucuraţi de un Crăciun minunat, alb şi strălucitor, ca în poveştile copilăriei şi ca în pps-ul tău!
CRĂCIUN FERICIT! LA MULŢI ANI, cu sănătate, bucurii şi împliniri!
Cu stimă, Teodora Buiţă
Comentariu la Anul Nou 2018, data: 25.12.2017, 02:59
Dragă Cristina, tu ştii că mai ales în preajma marilor sărbători, gândul ni se îndreaptă spre cei dragi, cu urări şi gânduri bune! Printre ei, prietenii mei, acum te numeri şi tu şi mă bucur că s-a întâmplat ca destinul să ne aducă împreună, chiar dacă, deocamdată, doar virtual, fiindcă eşti o persoană sensibilă, deosebită! Acum, când cu nostalgie şi părere de rău privesc la anul care pleacă, când se apropie ora de bilanţ, vin cu emoţie şi recunoştinţă, să îţi mulţumesc pentru că mi-ai fost mereu alături aici, şi cu amabilitate şi bunăvoinţă mi-ai vizualizat, notat şi comentat unele din prezentările mele! Îţi transmit, de asemenea, sincere mulţumiri şi felicitări pentru încântătoarele tale lucrări, ce transmit multă sensibilitate şi frumos, cu care ne-ai bucurat în acest an! Draga mea, îţi doresc, ca anul care pleacă, să ia cu el tot ce te-a durut, ce te-a întristat sau te-a supărat, iar cel ce vine să-ţi împlinească toate speranţele, tot ce visezi!
CRĂCIUN FERICIT! LA MULŢI ANI, cu sănătate, bucurii şi împliniri!
Dragă Angi, suntem în Ajunul unei mari şi iubite sărbători creştine, la vremea luminată a Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos, la răscrucea timpurilor, şi, aşa cum este firesc, gândul ni se îndreaptă spre cei dragi, transmiţându-le urări şi gânduri bune. Mă bucur că printre ei, prietenii mei, acum te numeri şi tu, fiindcă eşti o persoană caldă, deosebită! Acum, când cu o anumită nostalgie privesc la anul care se pregăteşte de plecare, când se apropie ora de bilanţ, vin cu emoţie şi recunoştinţă, să îţi mulţumesc pentru că mi-ai fost mereu alături, şi cu amabilitate şi bunăvoinţă mi-ai vizualizat şi comentat unele din lucrările mele! Îţi transmit, de asemenea, chiar dacă am mai făcut-o, sincere mulţumiri şi felicitări pentru frumoasele tale pps-uri, cu subiecte interesante, deosebite, sensibile, cu care ne-ai încântat în acest an! Draga mea, îţi doresc, ca anul care pleacă, să ia cu el toate nemulţumirile, tristeţile..., tot ce te-a supărat, iar cel ce vine să-ţi aducă, ţie şi celor dragi, doar ce e bun şi frumos, începând cu sănătatea şi iubirea!
CRĂCIUN FERICIT! LA MULŢI ANI, cu sănătate, bucurii şi împliniri!
Acum, când mai este atât de puţin până la trecerea în Noul An, la ora de bilanţ, vreau să vă transmit, domnul administrator, sincera mea recunoştinţă şi mii de mulţumiri pentru toată amabilitatea şi bunăvoinţa cu care m-aţi tratat de-a lungul întregului an şi în toţi anii ce au trecut, de când colaborăm (cred că sunt vreo 7)! Sunteţi o persoană deosebită şi mă bucur că aţi luat, cu ani în urmă, iniţiativa înfiinţării şi întreţinerii acestui site. Ştiu că este greu să mulţumiţi pe toată lumea, discuţii şi nemulţumiri au fost şi sigur vor mai fi, dar important este că nu aţi renunţat, că aţi trecut peste tot, cu răbdare şi înţelepciune! Datorită dvs. şi site-ului, am ajuns să ne cunoaştem şi să ne împrietenim virtual şi chiar personal, mulţi dintre cei care postăm aici. Înainte de a încheia, aş avea o întrebare, poate reuşiţi să-mi lămuriţi nedumerirea: nu înţeleg de ce nu se poate vizualiza lucrarea mea online, scrie „fişier prea mare”, când are doar 10 MB, iar volumul maxim admis pentru postarea pe site a pps-urilor, este de 15 MB? Plus că eu special am postat acest pps neparolat, pentru a putea fi văzut online de toţi cei care doresc, fără a fi nevoie de downloadare, iar aici apare ca fiind parolat! De ce? Ştiu că au fost câteva zile probleme cu serverul, nu s-a putut trimite şi nici vizualiza nimic, oare acesta să fie motivul? Închei, mulţumind din suflet, încă o dată, pentru tot şi cu dorinţa ca anul care vine să vă aducă toate împlinirile la care visaţi, să aveţi parte de ce e mai bun! Iar sărbătorile să vă fie pline de bucurii, cu pace, lumină, iubire şi binecuvântare! Aceleaşi calde mulţumiri doresc să le transmit tuturor colegilor şi vizitatorilor acestui site, pentru timpul acordat lucrărilor mele, pentru notele şi comentariile lăsate, pentru amabilitatea şi prietenia cu care mi-au fost alături! Suntem în Ajunul Crăciunului, în preajma aniversării celui mai iubit eveniment pentru omenire, naşterea Domnului Iisus. În fiecare an, am simţit şi am trăit acelaşi sentiment, cum o magie sfântă ţese legătura şi iubirea dintre suflete, umplânu-le de lumină, de speranţă, de căldură, de frumos... Vă doresc să aveţi o noapte cu un pic măcar din magia copilăriei, iar tot acest frumos, toate visele şi dorinţele din noaptea sfântă, să vi se împlinească! Să aveţi parte de cele mai preţioase daruri: sănătatea şi iubirea! Iar bunul Iisus să vă ocrotească mereu cu iubirea Lui infinită! CRĂCIUN BINECUVÂNTAT! AN NOU FERICIT! LA MULŢI ANI!
Îţi mulţumesc, dragă Elena, pentru prezenţa ta caldă, pentru vizionare, notare şi aprecieri! Ştiu că şi ţie ţi-s dragi trandafirii, de aceea mă bucur că frumosul meu a atins sufletul tău sensibil. Îţi doresc ca preţioasele flori să-ţi parfumeze în cel mai delicat mod cărările vieţii, fiindcă, aşa cum spune Luther Burbank: „Florile fac întotdeauna oamenii mai buni, mai fericiţi şi mai de ajutor; ele sunt raze de soare, miresme şi medicamente pentru suflet.”
Mulţumesc, Helmut, pentru vizionare, pentru notă şi pentru amabilitatea şi frumuseţea comentariului! Ştii ce e interesant, că deşi mă aşteptam ca notele şi comentariile să vină de la doamne, doar aşa se spune, că ele, fiinţe sensibile, sunt cele mai mari iubitoare de flori, de gingăşie, de frumos..., s-a întâmplat exact invers, se pare că au plăcut mai mult domnilor! Închei, mulţumind din suflet tuturor pentru trecere, vizionare şi notare!
Mă bucur, Adrian, că te-ai hotărât să realizezi încă un pps emoţionant, prezentându-ne, din lumina amintirilor trecutului, dar şi din prezent, sportivi români de mare valoare, cu performanţe deosebite, ce ne-au adus, iar alţii continuă să ne aducă, multă bucurie şi mândrie naţională! I-am privit cu admiraţie şi mare drag, vizionând frumoasa ta realizare. Mulţumiri şi felicitări pentru tot!
De aur este frunza pe coline Şi în culori vrăjite munţii s-au îmbrăcat, De sus, de-acolo, Helmut iarăşi vine Cu-al său Nikon ce pare fermecat! „Scopul fotografiilor mele e să surprindă puterea naturii şi să o redea sub o formă care să-l inspire pe cel care o priveşte, să simtă pasiune şi o anumită conexiune cu imaginea”, a declarat fotograful australian Peter Lik. Aceasta ai reuşit şi tu, Helmut, cu imaginile tale minunate, din cele două pps-uri, desprinse parcă dintr-o lume de poveste! Felicitări şi mulţumiri pentru tot frumosul transmis, încărcat, de data aceasta, şi de o anume nostalgie, provocată de despărţirea, până în primăvară, de munţii dragi!
“Dintre toate creaturile lui Dumnezeu, există una care nu poate fi înrobită. Aceea este pisica.”, spunea Mark Twain. La fel ca tine, dragă Angi, şi eu iubesc animalele, mai ales pisicuţele, drăgălaşe, inteligente, cu o fire independentă, în multe privinţe eu le găsesc asemănătoare femeilor. „Relaţia om-pisică este, şi astăzi, mai degrabă o colaborare sau coabitare, decât o subordonare a pisicii faţă de om. Pisicile sunt cele care au ales compania omului”, susţine dr. Geigl, de la Institut Jacques Monod din Paris. Da, deşi pare greu de crezut, se pare că pisicile domestice, aceste dragi animale de companie, au o istorie de-a dreptul surprinzătoare, un trecut interesant, pe care l-ai prezentat foarte frumos în lucrarea ta, în care ne vorbeşti despre pisicile vikinge, frumoasele feline cu blana lungă şi bogată, ce se numără printre cele mai apreciate animale de companie din ţările nordice. Cu mare drag am vizionat totul, de aceea îţi mulţumesc şi te felicit!
Păcat că o boală necruţătoare i-a grăbit mult prea devreme sfârşitul acestui mare talent ieşit din comun, ce a devansat epoca sa, ale cărui compoziţii cu o tonalitate personală au avut un efect determinant aproape o jumătate de secol asupra stilului interpretativ al concertelor de pian, acestea fiind preferate şi azi în programele de concerte. Digitaţia, utilizarea pedalelor şi ritmul au făcut tonalitatea pianului mai colorată, i-au mărit expresivitatea. Dar, muzica lui Chopin, pe lângă virtuozitatea sa, poartă şi un mesaj profund, contrar altor compozitori care scriau doar pentru etalarea virtuozităţii instrumentale. Felicitări, Averio, pentru emoţionantul tău pps, frumos şi deosebit realizat, cu un fond muzical tulburător („Tristesse”), care, de la inima lui Chopin, marele artist romantic, cu un suflet sensibil şi nobil, vine să ne atingă suav inima noastră, precum o petală gingaşă...! Cu drag, Teodora Buiţă
Pe vremea când Victor Hugo publica romanul „Cocoşatul de la Notre Dame”, carte ce în scurt timp s-a bucurat de un succes incredibil, despre Quasimodo, tragicul personaj, clopotarul surd, cu figura sa hidoasă şi spatele deformat, se credea ca fiind o fiinţă ce a prins viaţă din imaginaţia scriitorului francez. Într-adevăr, aşa cum menţionezi în pps, în afară de Hugo, despre existenţa lui Quasimodo, cel care a constituit sursa de inspiraţie în roman, mai ştia şi Henry Sibson, un sculptor britanic, care, aşa cum mărturiseşte în memoriile sale, a fost angajat, împreună cu mai mulţi colegi, printre care şi unul mai special, pe care îl strigaul „Le Bossu” (având spatele foarte deformat), să lucreze la restaurarea Catedralei Notre Dame, în aceeaşi perioadă în care Victor Hugo şi-a scris romanul. Mai ştia, de asemenea, despre existenţa Cocoşatului, şi cel care îl angajase, cunoscut sub numele de Trajin, nume pe care avea să îl poarte şi un personaj al lui Hugo din romanul „Mizerabilii”, dar pe care, înainte de publicare, scriitorul îl schimbă cu Jean Valjean. „Este o descoperire fascinantă. Mulţi specialişti au încercat să facă o conexiune între Quasimodo şi diferite condiţii medicale. Dacă personajul chiar a existat este de apreciat şi mai mult puterea talentului lui Hugo care prelua detalii din viaţa reală şi le transforma în literatură magică.”, spune profesorul Sean Hand, şeful departamentului de Studii Franceze de la Universitatea din Warwick. Felicitări, dragă Angi, pentru o lucrare foarte bine realizată, documentată, cu texte şi imagini explicative bine alese! Mi-a plăcut totul! Cu drag, Teodora Buiţă
Spre deosebire de fotografii tradiţionali, artistul turc Hüseyin Şahin nu captează momente, captează idei cu ajutorul camerei şi imaginaţiei sale, realizând colaje surprinzătoare, suprarealiste, prin combinarea mai multor fotografii. Scopul este acela de a face să pară totul cât mai realist posibil, chiar dacă scena însăşi conţine elemente imposibile. În cele din urmă, totul se rezumă la rezolvarea problemelor, găsind o modalitate de a captura imposibilul. Felicitări, Averio, pentru frumoasa ta realizare şi prezentarea unui subiect interesant şi deosebit! Mulţumesc pentru o călătorie imaginară tulburătoare, în lumi unde totul este posibil, datorită unui artist cu o imaginaţie fabuloasă, dar şi pentru fondul muzical ales, cu unul dintre preferaţii mei: Charlie Landsborough! Cu drag, Teodora Buiţă
Bine ai revenit, Cristina! Chiar mă gândeam de curând la tine, în timp ce scriam poezia mea, „Toamnă, bine ai venit!”, fiindcă ştiu ce mult iubeşti toamna. Eram convinsă că trebuie să apari cu vreo prezentare dedicată ei şi uite, că nu m-am înşelat! Desigur că mi-a plăcut, ai realizat-o frumos, în stilul tău, aşa că, dă-mi voie să te felicit şi să-ţi ofer 10 steluţe care să-ţi lumineze toamna! N-am uitat că se apropie ziua ta, de aceea:
Un buchet de calde-urări Îţi trimit din depărtare, „La mulţi ani!”, felicitări Pentru-a ta aniversare!
Îţi doresc ziua frumoasă, Alături de cei dragi ai tăi, Să fii iubită, sănătoasă, Să-ţi dea viaţa tot ce vrei!
Toamna este anotimpul care îmi încarcă cel mai mult sufletul cu frumos şi visare, vorbindu-mi cu tăceri de cuvinte nerostite, în culori fascinante şi imagini de vis... Ştiu că şi tu, dragă Elena, iubeşti natura şi iubeşti şi toamna, acest anotimp tulburător, care adună la un loc bucuria şi tristeţea, iubirea şi dorul, fericirea şi melancolia..., care ne răscoleşte sufletul cum numai ea ştie, de aceea, printre cei la care m-am gândit când am scris versurile şi am realizat prezentarea, te numeri şi tu! Mă bucur că au ajuns la sufletul tău şi că ţi-au plăcut! Mulţumesc, draga prietenă, pentru tot! Ca întotdeauna, mi-a făcut bine să te simt aproape. Îţi doresc o toamnă romantică, plină de iubire, mereu să-ţi atingă cu tot ce e mai frumos, sufletul!
Da, e toamnă iar, cu crengi brumate şi foşnet de frunze ruginii plutind în jocul vesel al vântului sau suspinând cu aripile frânte de un pas nepăsător, cu nori învolburaţi uneori sau strălucitori alteori, printre raze de soare, cu melancolii, nostalgii şi doruri fără nume, cu dimineţi înrourate şi amiezi blânde, cu plimbări romantice prin parcuri arătând ca într-o poveste... Mulţumesc, Helmut, pentru trecere, pentru cele împărtăşite şi pentru dărnicia notării! Mă bucur că ţi-a plăcut „Toamna” mea! Este anotimpul care mă fascinează şi mă tulbură cel mai mult! În fiecare an mă vrăjeşte iar şi iar... Da, şi pe mine toamna mă predispune la melancolie şi visare... E bine că în Dolomiţi încă nu a sosit, înseamnă că vei veni să ne mai încânţi cu noi pps-uri cu imagini superbe. Eu îţi doresc să te bucuri, alături de cei dragi, de o toamnă minunată, îmbelşugată, plină de împliniri şi cât mai lungă, ca să poţi face multe excursii în locuri îmbrăcate cu cele mai frumoase culori ale ei!
Nu înţeleg ce se întâmplă, dar fraza tot neterminată mi-a apărut??? Aşa ceva n-am mai păţit!!! Poate că motivul este că am folosit mai multe tipuri de ghilimele (am scris un citat într-un alt citat), prin urmare, voi renunţa la unele. Poate aşa va apărea şi textul complet: Dacă s ar încerca realizarea unui profil al întregii sale creaţii, aşa cum spunea cineva, am descoperi că ne aflăm în faţa unei măreţe „simfonii neterminate“.
Nu ştiu din ce motive, o frază nu îmi apare în întregime, de aceea o rescriu mai jos: Dacă s-ar încerca realizarea unui profil al întregii sale creaţii, aşa cum spunea cineva, .
Frumos şi interesant subiectul ales, despre invenţiile unuia dintre cele mai importante genii din istoria omenirii, pictorul, sculptorul, arhitectul, muzicianul, inventatorul, anatomistul, geologul, cartograful, botanistul şi scriitorul Leonardo da Vinci, considerat şi cel mai mare inginer al tuturor timpurilor. Nu ştiu, Adrian, dacă îţi mai aminteşti, într-un comentariu am scris că pictura mea preferată este Mona Lisa, a fost dragoste la prima vedere, m-a fascinat din primul moment când am văzut-o, cu ani în urmă, când eram o copilă. Cum era şi firesc, am dorit să aflu cât mai multe despre ea şi autorul ei. La fel ca mulţi alţii, am fost impresionată de personalitatea acestei minţi strălucite, ce-şi depăşea cu mult contemporanii. Era un perfecţionist desăvârşit, ce ducea în suflet o nelinişte continuă şi în timp ce lucra la o invenţie sau la un tablou, îi veneau în minte alte şi alte idei, astfel că, de cele mai multe ori lăsa neterminat ce începea. Dacă s-ar încerca realizarea unui profil al întregii sale creaţii, aşa cum spunea cineva, . Un artist înnăscut, întruchipând poate mai mult ca oricine idealurile umaniste ale Renaşterii, interesat de toate laturile cunoaşterii, ajutat de inteligenţa sa sclipitoare, de puterea neobişnuită de observaţie, excelând în artă şi ştiinţă deopotrivă, Leonardo da Vinci a lăsat posterităţii opere de mare valoare în domeniul artei, dar şi schiţe ale unor tehnologii care lasă să se întrevadă o viziune aparte asupra viitorului. Caietele sale ne dezvăluie spiritul ştiinţific, iscoditor şi ingeniozitatea lui mecanică, situându-l cu mult înaintea timpului său. Faima neasemuită de care s-a bucurat în timpul vieţii, a rămas neatinsă până azi, dovadă fiind şi cele prezentate în lucrarea ta foarte bine realizată, pentru care te felicit, Adrian! Desigur că o asemenea prezentare frumoasă nu o pot nota decât cu nota 10!
Universul este extrem de îmbelşugat şi darnic, ne dă tot ce ne trebuie, peste tot suntem înconjuraţi de frumos, trebuie doar să ştim să-l vedem, să-l descoperim şi chiar să ni-l imaginăm, aşa cum ne propune şi ilustratoarea olandeză Tineke Meirink în fotografiile ei: o joacă de-a imaginaţia, nespus de amuzantă, pornită de la obiectele care ne înconjoară în viaţa de zi cu zi. Mi-a plăcut ideea lui Tineke, dar şi a dvs., dl. Ciprian, de a ne-o prezenta într-un pps aşa de frumos realizat, pentru care vă mulţumesc şi vă felicit! Mi-a transmis o stare de bine, de bucurie!
Copilăria, acest cuvânt dulce, încărcat de amintiri frumoase, din verile de demult, cu miros de iarbă crudă şi parfum de fructe şi flori, precum şi dantelele fine, făcute de bunica mea, cu mâinile ei fermecate, toate acestea mi-au revenit în gând la vizionarea frumosului tău pps, ce transmite farmecul şi nostalgia unor vremuri apuse... Felicitări şi mii de mulţumiri, dragă Angi, pentru tot ce m-ai făcut să simt!
Cu drag, Teodora
Comentariu la Odata, demult, data: 29.09.2017, 21:51
Bună ziua, Helmut!
Ai realizat un pps cu adevărat minunat, pentru care îţi transmit cele mai sincere felicitări şi mulţumiri! Nu cred să fie vreo femeie căreia să nu-i placă realizarea ta, fiindcă nu cred să existe vreo femeie care să nu iubească florile, aceste nepreţuite minuni create de Dumnezeu ca ele să ne facă să vedem prin frumuseţea lor şi să uităm de tot ce-i urât! Deci, poţi să fii sigur că pentru mine a fost o adevărată încântare să admir frumoasele creaţii ale naturii, flori preţioase, delicate şi rare din pps-ul tău! Cred că ţi-a luat ceva timp ca să aduni atâtea minunăţii la un loc! Îţi mulţumesc şi pentru propunere, dar nici eu nu cunosc denumirea în limba română la unele flori, iar ca să traduc din limba latină, nu mă încumet. E adevărat că am studiat în facultate şi latina, dar... am cam uitat-o! Ştii doar ce se întâmplă cu o limbă străină, dacă nu o mai foloseşti... Despre Sângele Voinicului (Nigritella rubra), de care aminteşti în comentariu, această gingaşă orhidee, ale cărei flori cu parfum delicat, par rubine strălucitoare în bătaia soarelui, întâlnită pe pajiştile alpine, pe brânele abrupte şi acoperite cu iarbă, ori printre stâncării însorite (poate fi întâlnită şi în România, în Munţii Bucegi, Buzăului şi Ciucaş o legendă spune că: “O picătură din sângele voinicului ce lupta cu balaurul-cu-şapte-capete a căzut pe o floare fără culoare. De atunci floarea a devenit purpurie.” Cealaltă floare de care aminteşti, Garofiţa Pietrei Craiului (Dianthus callizonus), o floare rară, care creşte doar într-un singur loc pe planeta noastră - Piatra Craiului, este foarte frumos descrisă de savantul Ion Simionescu: “...Micuţa Dianthus callizonus, ce-i drept o raritate, poate fi luată ca tipul artei întrebuinţate de natură pentru pictarea unei flori... E una din podoabele Carpaţilor noştri, de care Alpii ar putea fi invidioşi.” Cei care vor avea bucuria de a o întâlni în drumeţiile lor, sper să nu uite recomandarea domnului Emil Pop, valabilă şi pentru alte flori protejate de lege: “Aviz stăruitor celor care cu toată opreliştea oficială, nu-şi vor birui ispita: să rupă ori să taie numai partea aeriană, să cruţe organul din care va renaşte floarea; păcatul lor va fi mai mic!” Helmut, să ştii că ţi-am urmărit cu multă încântare şi celălalt pps, „Din perlele Dolomitilor. Val Gardena”, de asemenea frumos realizat, cu imagini splendide, dintr-un adevărat „colţ de rai”, cum bine spui, pentru care te felicit! Constat că Nikonul tău iar a făcut minuni, spre bucuria noastră, a privitorilor. De fapt, rolul principal l-a avut ochiul tău, care a văzut frumosul, fiindcă, aşa cum spune Alfred Eisenstaedt, „Pentru un fotograf, cel mai important lucru nu este camera foto, ci ochiul.”
Mă bucur, domnul Cipri, că faceţi parte dintre cei care sunt fermecaţi de tangou şi mai ales, că v-a „fermecat” şi „Tangoul” meu! Ca de obicei, sunteţi amabil atât cu aprecierile, cât şi cu notarea lucrării, ceea ce face ca prezenţa dvs. să fie de fiecare dată moment de bucurie pentru mine! Pentru toate acestea vă mulţumesc din suflet! Nu, niciodată nu voi răspunde răutăcioşilor, cu răutăţi! Nu ţine de firea mea, de caracterul meu. Aşa cum spune Nicolae Steinhardt, aşa gândesc şi eu: „Nimic nu poate înlocui şi suplini niţică bunătate sufletească, niţică bunăvoinţă, toleranţă, înţelegere. Niţică susţinută bună-cuviintă.” Dacă “sensul existenţei noastre este să fim fericiţi”, atunci de ce ne-am umple viaţa cu nefericire, cu răutăţi fără rost? Închei cu dorinţa ca viaţa să vă aducă în cale doar oameni cu suflet frumos, să aveţi tot ce vă face fericit, cu cei dragi alături!
Bine ai revenit, dragă Angelica, cu prezenţa ta plăcută! Bănuiam că îţi place să dansezi şi că s-ar putea să-ţi placă şi „Tangoul” meu! Mă bucur că nu m-am înşelat, dovadă fiind mesajul tău drăguţ şi bunăvoinţa notării lucrării mele! Mulţumesc mult pentru tot! Numai bine îţi doresc şi eu, să ai parte doar de zile frumoase, vesele, să fii fericită alături de cei pe care îi iubeşti!
Poezia lui Lermontov mi-a amintit de o veche legendă, ce povesteşte despre o frumoasă nimfă Sirinx, care, urmărită fiind de Pan, zeul pădurii, ce s-a îndrăgostit de ea, îi cere ajutor zeului râului Ladon, iar acesta o transformă în trestie. Ajuns pe malul râului, Pan înţelesese că nu-şi va mai vedea niciodată iubita prefăcută în trestie. Atunci, el a decis să taie tulpina trestiei şi să facă din ea câteva fluiere de diferite lungimi. Le-a lipit cu ceară şi a creat astfel un fel de instrument muzical cu mai multe ţevi, pe care l-a numit Sirinx. Bietul Pan, a cutreierat mult pădurile cântând de dor şi jale şi uite aşa a apărut în lume naiul - flautul lui Pan. Desigur că mi-a plăcut prezentarea ta, cu imagini încântătoare şi o poezie minunată. Pentru tot acest frumos, Angi dragă, îţi mulţumesc şi te felicit! Închei dorindu-ţi să ai mlădierea unei trestii, să te unduieşti printre toate vânturile şi furtunile vieţii şi să ieşi din ele de fiecare dată învingătoare, mai puternică, mai împlinită, gata pentru o viaţă mai frumoasă!
Mulţumesc, Helmut şi Adrian, pentru cele scrise! Nu faptul că cineva, ascuns după un pseudonim, mi-a notat lucrarea „în bătaie de joc”, m-a întristat, ci că are un asemenea suflet! Păcat că din cauza unor astfel de persoane, mulţi autori buni au renunţat să mai posteze aici pps-uri! Nu am înţeles niciodată răutatea şi nici nu cred că o voi înţelege vreodată! Chiar ştiind cine se ascunde după pseudonime, nu am răspuns cu răutăţi, ci am continuat să fiu la fel de amabilă şi respectuoasă! De ce să fiu rea, când pot fi bună? Eu încă sper că într-o zi se vor ruşina şi aceste persoane şi îşi vor schimba atitudinea... Ştiţi cum spunea Dostoievski: „Nu-ţi umple memoria cu supărări, căci nu va rămâne loc pentru clipe frumoase.” Închei mulţumind încă o dată pentru tot, tuturor care mi-au vizionat prezentarea, celor care mi-au notat-o, celor care mi-au lăsat comentarii, şi cu dorinţa ca viaţa să vă fie mereu plină doar de clipe frumoase!
Una dintre personalităţile reprezentative în domeniul istoriei ştiinţei, G. Sarton, în lucrările sale subliniază caracterul evolutiv al ştiinţei, deoarece, spune el, toate realizările ştiinţei se bazează pe continuitate. Iar tu, Adrian, în lucrarea ta foarte bine elaborată şi documentată, ai inclus lucrări fundamentale care prezintă foarte bine evoluţia ştiinţei, începând cu timpurile vechi şi până în prezent. Mulţumiri şi felicitări pentru un pps bine realizat, deosebit şi foarte instructiv!
„Natura este singura carte în care fiecare filă păstrează câte un adevăr”, spunea Goethe, iar prezentarea aceasta ne înfăţişează de minune tocmai acele adevăruri, în imagini tulburătoare, deosebite. De data aceasta, frumoasele imagini prezentate au fost învăluite şi de o legendă, ceea ce le-a făcut şi mai încântătoare şi încărcate de un anume mister. Pentru toate acestea, eu vin cu mulţumiri şi sincere felicitări!
Mulţumesc, Marius B, pentru nota acordată cu „mărinimia” care te caracterizează! Ce s-a întâmplat, te-au deranjat notele de 10 date lucrării mele, aşa că, ţi-ai scos iar „corniţele” şi hop cu un 3?!? Un om înţelept a afirmat odată: "Singurul lucru constant din viaţă este veşnica schimbare!". Constat însă, cu părere de rău, că tu eşti excepţia de la regulă, ai rămas aceeaşi persoană frustrată, care, crezând că nu ştie nimeni cine eşti, dacă te ascunzi după pseudonime, continui să faci răutăţi! Aşa cum am mai scris cândva, fiecare oferă ce are în suflet...
Mulţumesc, Adrian, pentru invitaţia la o călătorie virtuală aşa de frumoasă şi interesantă! Referitor la subiectul prezentat, am citit că în vara anului trecut, NASA a descoperit un corp ceresc misterios, o cvasi-lună, un nou companion în spaţiu al planetei noastre, care ne „vizitează” de aproape un secol. Noua lună, denumită 2016-H03, nu este atât de mare precum Luna, cu toate că îi ţine şi acesteia „companie” în drumul său prin spaţiu. Dimensiunile noului nostru „tovarăş de drum” din spaţiu nu au fost încă stabilite cu exactitate, dar se pare că acest corp ceresc are un diametru cuprins între 40 şi 100 de metri şi va ţine companie Pământului în secolele ce vor urma. Adrian, ai muncit mult ca să aduni atâtea date, informaţii şi imagini deosebite, mi-a plăcut mult prezentarea ta, aşa că de la mine ai cele mai sincere felicitări şi 10 steluţe luminoase, la fel ca unele din imaginile prezentate de tine!
Mulţumesc, Helmut, pentru încă o plimbare frumoasă, în mijlocul naturii, printre cabanele aşezate în locuri de o frumuseţe tulburătoare! A fost minunat, chiar dacă s-a întâmplat doar virtual! Dar... cum bine ştii, nu se compară cu ceea ce simţi, aflându-te la faţa locului, în mijlocul naturii, admirând maiestuozitatea muntelui, care-ţi taie respiraţia, şi imensitatea cerului, mângâiat de razele binefăcătoare... în străluciri de aur! Mi-a plăcut mult ultima fotografie, care încheie pps-ul, este splendidă! Felicitări pentru tot şi mult succes în continuare! Cu stimă, Teodora Buiţă
Angi dragă, trebuie să-ţi mărturisesc că ţi-am vizionat pps-ul cu multă nostalgie, fiindcă mi-a amintit de zilele copilăriei, de vremea când mergeam vara la ţară, la bunici, şi, spre amuzarea lor, uneori adunam de pe malul râului, pietricele deosebite, uimită de frumuseţea lor, fără a şti ce adorabile opere de artă se pot crea cu ele sau că pot fi oferite chiar în semn de iubire, aşa cum o fac pinguinii pentru alesele inimii lor! Apoi, mai târziu, când am mai crescut şi am început să merg la mare, am găsit o altă pasiune, scoicile. Felicitări şi mulţumiri, dragă Angi, pentru frumosul transmis cu lucrarea ta, pentru duioşia şi încântarea simţite la vizionare! Cu drag, Teodora
Ce surpriză frumoasă mi-ai făcut, Helmut, m-am emoţionat aşa de mult, că am rămas fără cuvinte! Chiar nu mă aşteptam!!! Să ştii că în calendarul creştin ortodox mai există o Sfânta Teodora şi în septembrie (este vorba de Sfânta Teodora din Alexandria), aşa că darul tău minunat, tot bine a sosit! Şi chiar dacă nu se întâmpla să vină la timp, aşa cum bine spui, „urările de bine nu vin niciodată prea târziu”, oricând sunt bine primite şi cu drag! Se spune că numele pus de părinte unui copil, îi trasează destinul în viaţă. Numele de Teodora vine din greacă şi înseamnă „dar de la Dumnezeu”. Poate că aceasta este una din explicaţiile de ce sunt eu aşa cum sunt... Iar textul sensibil din acest încântător pps floral, se potriveşte de minune („Eine Rose ist Dein Herz“)! Trandafirul este numit simbolul iubirii, iar locul iubirii unde să fie, dacă nu în inimă? Mi-a plăcut mult şi cântecul, superb şi romantic, interpretat de Air Supply. Pentru urările şi darul tău prietenesc, pentru toată delicateţea şi atenţia ta, pentru bucuria făcută, eu îţi mulţumesc din suflet! Fie ca tot ce îţi doreşti să ţi se întoarcă înmiit, să fii sănătos, iubit şi fericit alături de cei dragi!
Adrian, ce comentariu frumos mi-ai lăsat! L-am citit cu multă emoţie, mai ales că am simţit în rândurile şi printre rândurile scrise, un uşor regret şi nostalgie a vremurilor trecute. Te înşeli dacă tu crezi că nu se mai dansează azi tango. Cel puţin eu nu-mi amintesc să fi fost la vreo petrecere unde să nu fi dansat acest dans al sufletului, a cărui istorie se scrie clipă cu clipă, în inima fiecărui dansator. Poate şi pentru că, aşa cum îl descrie dansatorul şi coregraful Juan Carlos Copes: "Tangoul este un bărbat şi o femeie care se caută unul pe celălalt. Este o căutare a îmbrăţişării, a unui mod de a fi împreună", tangoul va rămâne un dans nemuritor, ce se poate dansa la orice vârstă. Îţi mulţumesc, Adrian, pentru felicitări, pentru emoţionantul mesaj şi pentru dărnicia notării! Mă bucur că ţi-au plăcut versurile mele! Probabil ţi-au trezit dulci amintiri... Eu îţi doresc, ţie şi tuturor celor care mi-au vizionat lucrarea, şi cărora le mulţumesc, ca tangoul vieţii să vă fie mereu frumos, alături de perechea dorită! Cu stimă, Teodora Buiţă
Martha Graham spunea că, „Dansul este limbajul ascuns al sufletului.”, şi cum sufletul nu are vârstă, acelaşi lucru este valabil şi pentru tango. Şi poate tocmai fiindcă este un dans accesibil oricărei vârste, este unul dintre cele mai îndrăgite dansuri. Îţi mulţumesc, dragă Elena, pentru trecere, notare şi mesajul prietenesc lăsat! Mă bucur că ţi-a plăcut prezentarea! Probabil că în versurile mele te-ai regăsit şi tu şi ai retrăit totul cu aceeaşi emoţie cu care eu le-am scris! Draga mea prietenă, eu îţi doresc ca tangoul vieţii să-ţi poarte paşii inimii doar acolo unde îţi doreşti şi eşti dorită, să te simţi iubită, fericită, împlinită! Cu drag şi preţuire, Teodora Buiţă
Mulţumesc, Helmut, pentru revenire şi explicaţii! Sincer, mi se pare ciudat să scriu fără a mă adresa cu „dvs.”, fiindcă eu aşa m-am obişnuit! De fapt, eu tuturor domnilor de pe acest site mă adresez folosind formula de politeţe. Fac excepţie doar faţă de cei care mi-au cerut să n-o mai folosesc! De ce? Fiind un site public, nu îmi permit să mă adresez familiar, fiindcă nu doresc să creez nimănui probleme acasă (mai sunt iubite sau soţii geloase...). Aşa cum bine ştii, Braşovul este un oraş foarte frumos, încărcat de istorie, la fel şi împrejurimile, ca atare, am avut ce vedea şi vizita cu grupul nostru de pps-işti. Păcat că n-ai putut veni cu doamna, ne-am fi întâlnit cu toţii! Pentru la anul s-a stabilit ca întâlnirea să fie la Oradea, care, de asemenea este un oraş minunat! Poate veţi reuşi atunci să veniţi... Cu stimă, Teodora Buiţă
Dl. Helmut, sunteţi amabil ca întotdeauna, de aceea vă mulţumesc din suflet pentru tot, începând cu vizualizarea lucrării, dărnicia notării, emoţionantul mesaj lăsat cu o mărturisire care e prilej de bucurie pentru orice autor, şi anume, că vă place ce aţi privit şi ascultat! De un singur lucru nu sunt lămurită: de ce aţi revenit la adresarea cu „dvs.”, din moment ce într-un mesaj anterior aţi promis că nu o veţi mai face? Sau... aţi uitat? În ceea ce priveşte locul postării pps-ului în pagină, pentru mine chiar nu contează! Important este să placă privitorilor. Eu consider că fiecare dintre noi este un mic făuritor de artă, în felul lui, subiectele prezentate sunt multe şi diversificate, prezentările colegilor sunt frumoase, astfel că fiecare persoană ce intră pe site, îşi poate alege să privească ce doreşte, iar dacă în timp, unii vizitatori au ajuns să-i prefere pe anumiţi autori, indiferent în ce loc vor fi postate lucrările acestora în pagină, ei le vor căuta şi le vor deschide! Cu stimă, Teodora Buiţă
Cartea parizianului Julien Knez, „Paris, Fenêtres sur l’Histoire”, cu fotografii vechi ale Parisului, suprapuse peste altele recente, acompaniate de scurte texte explicative, referitoare la locurile respective, „o imagine în altă imagine”, cred că este o mare bucurie pentru toţi iubitorii de fotografii vechi ale Parisului, pentru orice colecţionar sau pasionat de istorie, la fel şi pentru toţi cei care adoră Parisul, aşa ca mine! Acest salt în timp, o comparaţie între trecut şi prezent, ne ajută, într-un mod emoţionant, de a ne întâlni cu trecutul, de a trăi nostalgia unui loc, a unei epoci... sau de a afla lucruri pe care poate nici nu le cunoşteam! La artistul Ben Heine am mai întâlnit această idee genială, în „Creion vs cameră foto”, însă el a suprapus schiţe din creion, ţinute în mână, peste o porţiune a unor fotografii originale, ceea ce i-a permis să adâncească realitatea şi să deschidă uşi către o lume imaginară. Iubesc Parisul, iar vizionarea lucrării dvs. a fost moment de adevărată încântare! Mulţumesc, dl. Ciprian, pentru bucuria făcută şi felicitări pentru realizarea dvs. frumoasă şi deosebită! Cu stimă, Teodora Buiţă
Mă bucur şi te felicit, Adrian, pentru ideea de a veni cu un subiect nu doar frumos, ci şi de mândrie naţională, prezentând sportivii valoroşi ai ţării noastre! I-am privit cu admiraţie şi mare drag, vizionând încântătorul tău pps. Mulţumiri şi felicitări încă o dată, pentru tot!
"Viaţa mea a fost modelată de nevoia imperioasă de a călători şi de a observa, iar aparatul fotografic este paşaportul meu.", mărturisea Steve McCurry şi cred că vi se potriveşte şi dvs., dl. Helmut, ţinând cont de locurile şi imaginile frumoase, prezentate în aceste trei noi pps-uri încântătoare. Mi-a plăcut tot ce am văzut, de aceea vă felicit şi vă mulţumesc! Dovadă că nu doar mie mi-au plăcut lucrările dvs., o consituie numărul mare de vizualizări. Aşa că bucuraţi-vă şi nu mai luaţi în seamă răutăţile nimănui, pentru acordarea unor note nemeritate! Cei care ştiu să aprecieze frumosul, în niciun caz nu se lasă influenţaţi de numărul steluţelor acordate, ci de ceea ce văd! Vă doresc mult succes în continuare! Cu stimă, Teodora Buiţă
Deşi a fost o perioadă când multe dintre scrierile lui Serghei Esenin au fost interzise, marele poet a fost şi a rămas unul dintre poeţii cei mai îndrăgiţi ai Rusiei. Chiar dacă a trăit numai 30 de ani, genialul poet a dat literaturii ruse creaţii nemuritoare, ce au fost traduse în multe limbi, poeziile lui influenţând operele multor autori, inclusiv din literatura noastră. Păcat că un aşa mare talent a dispărut atât de tânăr... Sensibil, romantic, dar şi vulcanic uneori, a trăit şi a ars intens în flacăra creaţiei, a iubirii şi a vieţii sale atât de zbuciumate. I-am citit de multe ori poeziile, unele sunt atât de triste..., că de fiecare dată când le recitesc, mi se umplu ochii de lacrimi! Felicitări, dragă Angi, pentru frumoasa ta prezentare, îmbrăcată cu imagini minunate, bine alese! Cu drag, Teodora
Mulţumesc, dragă Averio, pentru vizionare, notare şi frumoasele cuvinte lăsate! M-am gândit că s-ar putea să-ţi placă cele prezentate, fiindcă şi tu, în lucrările tale minunate, vorbeşti despre locuri deosebite, speciale şi constat cu bucurie, că nu m-am înşelat! Singapore m-a cucerit încă de la primele lecturi despre minunăţiile şi exotismul lui. De aici dorinţa de afla cât mai multe şi de a le împărtăşi apoi şi altor doritori de frumos. Draga mea, îţi doresc să ai o vară plăcută, cu o vacanţă de vis, în locuri la fel de încântătoare, ca cele din Singapore! Cu drag şi preţuire, Teodora Buiţă
O apreciere atât de frumoasă, venită de la un autor de pps-uri încântătoare, cu imagini din locuri minunate, nu avea cum să nu mă emoţioneze. Sunteţi foarte amabil! Vă mulţumesc, dl. Helmut, pentru tot! Poate nu o să vă vină să credeţi, dar zilele trecute chiar m-am gândit la dvs., fiindcă întâlnirea cu autorii de pps, în acest an a avut loc la Braşov, oraşul copilăriei şi tinereţii dvs., un oraş frumos, cu un trecut încărcat de istorie, cu locuri şi împrejurimi superbe! Vă doresc să vă bucuraţi de o vară cât mai plăcută, să faceţi excursii în locuri speciale, pentru ca să ne încântaţi cu pps-uri la fel de frumoase, ca şi până acum!
Mulţumesc, Adrian, pentru vizionare şi amabilitatea de a-mi lăsa şi un mic comentariu! Răspund cu întârziere fiindcă am fost plecată la întâlnirea anuală cu grupul meu de prieteni, autori de pps. Nu, nu am trecut de la poezie la turism, rămân fidelă stilului meu. Doar din când în când, când îmi place mult ceva, mai fac şi eu excepţie de la regulă. De fapt, nu e primul meu pps de acest gen, mai am, dar probabil nu le-ai văzut tu! Dacă am reuşit să-ţi trezesc interesul cu subiectul prezentat, ţie, care ai călătorit prin multe locuri frumoase, deosebite, desigur că eu mă bucur! Înseamnă că nu am muncit degeaba... Mulţumesc, de asemenea, tuturor celor care, la fel ca tine, şi-au făcut timp să-mi vizioneze prezentarea! Mii de mulţumiri şi dragei Cristina G., pentru dărnicia cu care mi-a notat lucrarea! O vară frumoasă, cu vacanţe minunate, în locuri încântătoare, doresc tuturor! Cu preţuire şi respect, Teodora Buiţă
Vă mulţumesc, dl. Cipri, că v-aţi făcut timp nu doar să-mi urmăriţi prezentarea, ci să o şi notaţi cu amabilitatea care vă caracterizează şi să-mi lăsaţi un mesaj de apreciere a muncii mele, care m-a bucurat, mai ales că vine de la un autor de pps-uri frumoase, deosebite! Într-adevăr, Singapore, micuţul şi frumosul stat insular asiatic, are locuri minunate şi, ceea ce este interesant, la fiecare vizită, mereu are ceva nou de oferit, fiindcă aici tot timpul se construieşte câte ceva! Plus că este cel mai sigur stat, unde te poţi plimba liniştit la orice oră, iar de corupţie nici nu mai vorbesc..., în Singapore nu există, având, în această privinţă, legi foarte drastice!
Mii de mulţumiri şi caldă recunoştinţă şi d-lui Ion Pop, pentru vizualizarea şi bunăvoinţa cu care mi-a notat nu doar lucrarea aceasta, ci multe altele!
La Catedral de Nuestra Señora (en francés, Cathédrale Notre Dame) es una catedral de culto católico, sede de la archidiócesis de París, la capital de Francia. Se trata de uno de los edificios más señeros y antiguos de cuantos se construyeron en estilo Gótico. Dedicada a la Virgen María, madre de Jesucristo, se sitúa en la pequeña Isla de la Cité, rodeada por las aguas del río Sena. Es uno de los monumentos más populares de la capital francesa. Existe aún en esta catedral una dualidad de influencias estilísticas: por un lado, reminiscencias del Románico normando, con su fuerte y compacta unidad, por otro lado, el ya innovador aprovechamiento de las evoluciones arquitectónicas del Gótico, que confieren al edificio una ligereza y aparente facilidad en la construcción vertical y en el soporte del peso de su estructura (siendo el esqueleto de soporte estructural visible sólo desde el exterior). ¡Muchas gracias y felicitaciones, Sr. Jesús Mota! Es muy agradable el pps, con hermosas imágenes, linda canción y bonita combinación, de la canción y las imágenes.
V-am vizionat cu bucurie şi multă emoţie, pps-urile cu Praga, fiindcă mi-au trezit dulci amintiri, dintr-o altă perioadă a vieţii mele, când am vizitat şi eu oraşul, dar pe atunci nu realizam pps-uri. Praga, unul dintre cele mai frumoase oraşe ale Europei, este plin de obiective turistice şi locuri frumoase, ce pot fi explorate zile întregi. Oraşul are un farmec aparte, cu o arhitectură pe care nu îmi amintesc să o mai fi văzut în vreun altul din întreaga lume! Iar plimbarea pe străduţele cu pavele, m-a făcut să mă simt ca şi cum aş fi intrat într-o lume de basm, într-o cu totul altă epocă, o lume cu construcţii aurite, cu multe biserici construite în stilul gotic (dintre care, cea mai mare, mai reprezentativă şi mai impresionantă este Catedrala Sf. Vitus, fiind şi cea mai importantă catedrală din Republica Cehă, multe muzee cu adevărat fascinante, clădiri istorice deosebite (cum ar fi vechea Primărie, al cărei turn este unul din cele mai impresionante clădiri ale oraşului Praga, construit în 1338, dinăuntrul căruia se poate admira Piaţa vechiului oraş, ca să nu mai vorbesc de minunatul Pod Carol, cel mai vizitat şi mai cunoscut dintre cele 100 de poduri din Praga. Cu toate că ziua este foarte animat (caricaturişti, muzicanţi, statui umane... etc.), eu, care sunt o romantică, mi-a plăcut mult mai mult seara, privind statuile în lumina blândă a lunii, la fel şi clădirile liniştite din jur, fără prea mulţi turişti şi toată acea agitaţie ameţitoare... Şi, bineînţeles, printre primele locuri vizitate, a fost Piaţa Primăriei Vechi, cu obiectivele turistice: Ceasul Astronomic, statuia lui Jan Hus, biserica Sf. Maria din Tyn. Ajunsă în faţa Primăriei Vechi, cea care găzduieşte Ceasul Astronomic, curioasă, ca toţi turiştii străini, m-am alăturat şi eu mulţimii care privea la această minune a mecanicii, construită acum 500 de ani şi unde, din oră în oră, o uşiţă mică se deschide şi procesiunea unică în lume, a celor doisprezece apostoli este pusă în mişcare la ora fixă, iar tot ritualul se încheie odată cu cântatul unui cocoş de aur, care anunţă ora şi încep să bată clopotele. Sub ceas sunt 12 medalioane cu semnele zodiacului, adăugate de Josef Manes în 1865. Dacă aţi fost în centrul vechi, cred că aţi fost surprins de frumuseţea Bisericii Sf. Nicolae, o biserică barocă, al cărei interior a fost inspirat din interiorul bisericii de la Domul Invalizilor din Paris şi care, acum serveşte nu doar ca biserică, ci şi ca sală pentru unele concerte de muzică clasică. Păcat, dl. Doru, că nu aţi avut mai mult timp pentru vizitarea în linişte a cartierului evreiesc, un punct de atracţie deosebit, al cărui muzeu deţine una din cele mai impresionante colecţii de artă evreiască, cărţi, textile şi argintării din lume. Am menţionat, doar o parte din punctele turistice importante, ce pot fi vizitate, dar desigur sunt multe altele, în funcţie de gusturi, dorinţe şi timp (Prague Castle – unde se schimbă garda o dată pe oră şi cu o ceremonie mai amplă la ora 12, Petrin Hill & Observation Tower - un turn Eiffel în miniatură, cu o vedere incredibilă, Mirror Maze - 2 camere cu oglinzi, John Lennon’s Wall - zid dedicat lui John Lennon, The Dancing House, Piaţa Wenceslas / Vaclavske Namesti, Palatul Lobkowicz - unul din cele mai frumoase locuri culturale din Praga, Sea World, Palatul şi grădinile Wallenstein... etc.), în acest splendid oraş „de aur”, de unde te întorci cu sufletul strălucind de frumos şi, cum spunea cineva, „în ochi, cu sclipiri de aur”. Furată de amintiri, m-am cam întins cu mărturisirile... aşa că e cazul să închei, nu înainte de a vă transmite mulţumiri şi felicitări pentru minunatele dvs. pps-uri! Cred că şi dvs., dl. Doru, aţi fost foarte încântat, la fel ca mine, de frumosul întâlnit în acest fermecător oraş.