Elena dragă, fiindcă în acest an încă nu ai ajuns la mare, după cum vezi, m-am străduit să ţi-o aduc eu mai aproape, prin sunet şi mai ales prin imaginile filtrate cu inima! La cât de emoţionant mi-ai scris, se pare că am reuşit... Sunt încântată că ai venit, cu prietenia şi căldura ta, să-mi fii alături şi să-mi atingi sufletul cu frumosul scris de tine! Îţi mulţumesc pentru vizualizare, pentru notare şi aprecieri, pentru urări, pentru tot ce mi-ai scris şi mai ales pentru prezenţa ta plăcută, care mi-a adus multă bucurie! Aceleaşi urări de bine şi frumos şi pentru tine, draga mea prietenă! Să te bucuri de o vară superbă!
Dl. Helmut, faptul că v-aţi răpit din timpul dvs., ca să reveniţi cu un comentariu deosebit şi aţi căutat în arhiva site-ului celelalte două prezentări ale mele, dedicate mării, pentru mine valorează mai mult decât orice cuvânt poetic. Este dovada unui suflet ales, a unui caracter nobil, de aceea aveţi toată admiraţia şi respectul meu. Vă mulţumesc din suflet pentru tot! Şi cine ştie, poate tot urmărind pps-urile cu versurile mele romantice, cu timpul, vorba Elenei, veţi ajunge un temerar romantic! Aţi zâmbit?
Mulţumesc, dl. Alin, pentru vizionare şi comentariul inedit, care, sinceră să fiu, m-a pus pe gânduri, mai ales că şi eu, de felul meu sunt o optimistă! Şi fiindcă şi alţii au gândit la fel ca dvs. (mulţi mi-au scris pe e-mail că s-au întristat după ce mi-au citit poezia), m-am gândit să îi mai adaug o strofă în plus, să îi dau astfel un ton optimist, de speranţă, aşa cum frumos mi-a scris şi dl. Adrian, în comentariul de mai sus: „Dar dragostea învinge totdeauna, până la urmă.” Deci, voi încerca să vă urmez exemplul, să-i dau o speranţă mării şi iubirii adevărate, care nu trebuie niciodată să piară: Eu sper totuşi că-ntr-o zi, După lunga aşteptare, Cei doi, visu’şi vor împlini, Iubirea va ieşi triumfătoare! Ce ziceţi, dl. Alin, e mai bine aşa? Doar nu degeaba se spune, „ascultă-ţi inima”! Adăugând strofa aceasta, cred că va fi mulţumit şi dl. Adrian şi toţi cei care mi-au scris că versurile sunt prea triste...
Dragă Veronica, aşa cum am scris şi la prezentările mele, „La malul mării”, „Azi plânge marea”, pe care cu iubire i le-am dedicat, marea, cu vraja şi măreţia ei, cu simfonia întinsului şi albastrului, cu veşnicul mister al adâncurilor, cu zbuciumul nesfârşit al valurilor şi cântecul pescăruşilor, m-a tulburat şi m-a cucerit din prima dată, de la prima întâlnire cu ea. De fapt, m-a fascinat chiar dinainte de a o întâlni, de când am citit poveştile şi legendele despre lumea ciudată şi misterioasă a apelor, a adâncurilor cu imagini fermecate, nespus de frumoase şi tulburătoare, care pe mulţi i-a atras ca o vrajă, ca un paradis necunoscut, dar promiţător... de viaţă eternă, sau despre istorii care au făcut-o să fie considerată leagănul civilizaţiei. Marea, printre lumini şi umbre, tenebre şi vis, cu tainele şi frumuseţea-i sălbatică, neîmblânzită uneori sau dulce şi tandră în alte momente, cu tot cerul reflectat în culori de-o frumuseţe stranie, invită foarte mult la reverie si visare, iar îmbrăţişarea răcoroasă a valurilor creează senzaţia de contopire deplină cu lumea de unde am venit cândva, cu milioane de ani în urmă. Mă bucur, Veronica dragă, că ţi-a plăcut prezentarea mea şi că am reuşit să-ţi aduc marea aproape, fiindcă ştiu că şi tu o iubeşti, chiar dacă în alt fel decât mine! Îţi mulţumesc mult pentru vizionare şi aprecierile tale care, aşa cum le spuneam şi prietenilor ce mi-au scris mai sus, mă onorează, venind de la un autor cu prezentări minunate! Să ştii că m-a emoţionat mult comentariul tău, fiind dovada unui suflet sensibil şi deosebit! Îţi doresc să ai parte de o vară frumoasă, să ajungi acolo unde visează sufleţelul tău!
Îmi pare rău, Adrian, că răspunsul meu nu este cel la care te aşteptai, dar nu întotdeauna, când iubeşti pe cineva, este de ajuns, pentru ca problemele să dispară ca prin minune sau să se rezolve de la sine, atunci când viaţa te procopseşte cu ele! Din păcate, însă, nu întotdeauna „dragostea învinge, până la urmă”, când destinul a hotărât altfel! Aminteşte-ţi de vechile tragedii greceşti sau cele scrise de Shakespeare, de exemplu, ca să înţelegi la ce mă refer! Mulţumesc pentru vizualizare şi tonul optimist pe care l-ai dat comentariului! Mă bucur că ţi-au plăcut imaginile văzute de mine cu ochiul sufletului, aprecierile tale mă onorează, venind de la un autor cu prezentări minunate! Te las cu dorinţa să ai o vară cât mai frumoasă, acolo unde îţi doreşti să fii!
Este firesc, dl. Helmut, ca eu, care sunt o romantică, să iubesc marea, să mă simt atrasă şi vrăjită de magia ei, de murmurul valurilor, de cântecul pescăruşilor, ducând pe aripile lor gânduri şi doruri spre înaltul necuprins, dar nu uitaţi că primul care a îndemnat entuziast şi generos, „să ne întoarcem la natură", la cucerirea muntelui, a fost tocmai un romantic, Rousseau, deschizând astfel tuturor oamenilor, un drum nou, o lume interesantă, plină de neprevăzut, poezie şi eroism. Spuneţi că n-aţi reuşit niciodată să fiţi un visător, dar eu cred că şi muntele, cu puritatea şi tăcerea înălţimilor, a zăpezilor, a gheţurilor, în nopţi de cleştar, iarna, sau cu lumea sonoră a pădurii, a izvoarelor, în clocot de viaţă nouă, primavara... invită tot la visare, la neprevăzut şi frumuseţe. Oricum le-am privi, dincolo de semnificaţiile lor istorice şi estetice, muntele şi marea, ramân două mari şi veşnice ispite ale omului modern, creând aceea,şi senzaţie de libertate şi nemărginire, de frumos şi tainic. Vă mulţumesc mult, dl. Helmut, pentru vizionare, pentru dărnicia notării şi mai ales pentru frumosul comentariu, care m-a emoţionat şi m-a onorat totodată, ţinând cont că vine de la un mare iubitor al muntelui, nu al mării, şi un realizator de prezentări încântătoare! Vă doresc să vă bucuraţi şi în această vară de marea dvs. iubire, muntele, pentru ca apoi, să veniţi şi să ne încântaţi iar cu imagini superbe, din locuri unde, aşa cum v-am mai mărturisit, nu cred că voi ajunge vreodată!
Maia, iubesc atât de mult marea..., că veşnic mi-e dor de ea..., aşa cum ţi-e dor de o veche şi mare iubire, de aceea şi pozele le-am făcut cu mult drag, fiindcă am privit cu inima. Având camera chiar la malul mării, am fotografiat nu unul, ci mai multe superbe răsărituri de soare, în zile diferite, cu nori sau cer senin, de o frumuseţe tulburătoare, ce-ţi tăia respiraţia, privind la cel mai splendid tablou ce se desfăşura în faţa ochilor, pictat de marele virtuoz al culorilor, natura. Impresia asupra psihicului este copleşitoate, privind la „naşterea” unei noi zile! Baia de oranj oferită de răsăritul soarelui, ce pare că se ridică din apele mării, creează un sentiment de reîmprospătare, de bine, de frumos..., de parcă, odată cu binecuvântarea graţiei răsăritului, cu miracolul apariţiei astrului zilei, ai renaşte şi tu sub botezul frumuseţii acelor momente divine. Mă bucur că ţi-au plăcut pozele mele. Îţi mulţumesc mult pentru vizionare şi aprecierile tale care mă onorează, venind de la un autor cu prezentări minunate! Maia dragă, îţi doresc să ai parte de o vară frumoasă, să fie aşa cum o visează sufleţelul tău!
Dl. Helmut, v-am vizionat cu aceeaşi încântare şi ultimele două minunate prezentări, pentru care vă felicit şi vă mulţumesc din nou, pentru bucuria şi sentimentul de frumos pe care mi l-au transmis! Cred că nu v-am spus, dar să ştiţi că eu iubesc şi muntele, nu doar marea. Pentru ea nutresc un veşnic dor fiindcă e departe de mine, la sute de km., nu o pot vedea de câte ori îmi doresc, pe când muntele, locuind la poalele lui, îl am mereu aproape. Acum cred că înţelegeţi mai bine de ce îmi sunt dragi prezentările dvs. cu munţii şi privesc cu încântare imaginile cu locurile superbe, pe care le-aţi vizitat! Şi fiindcă dvs. mi-aţi lăsat un citat deosebit, privind comparaţia dintre mare şi munte, făcută de Albert Dauzant, vin şi eu acum cu un citat din cartea „Chemarea munţilor”, care sper să fie pe gustul şi în asentimentul dvs.: ”Muntele e vasta şi necontenit noua lume de privelişti, natura în soare, ceaţă şi furtună, omul în lupta cu înălţimile şi cu el însuşi. Marea a dat mai mulţi cuceritori, hoinari şi artişti: Columb şi Magellan, Loti şi Gerbault, Debussy şi Rimski Korsakov, Thurner şi Gauguin. În schimb, muntele rămâne măreţ prin chemarea, prin mirajul, prin ispita sa de necunoscut, frumuseţe şi glorie. Purtăm în noi cele două chemări - chemarea muntelui şi a mării. De la simfonia verdelui şi înaltului, la simfonia întinsului şi albastrului, de la efortul urcuşului şi al luptei pentru vârf, la reveria plajei însorite şi a valurilor nesfârşite. Prin varietate, prin bogăţia lui de locuri şi întâmplări, muntele poate fi socotit o înaltă şcoală a curajului, a caracterului, a personalităţii, într-adevar, nu există o şcoală mai bărbătească, mai dârză, dar şi mai plăcută în acelasi timp, ca muntele. Oameni, iubiţi muntele!... De pe înălţimi, frumuseţile naturii şi înţelesurile vieţii sunt altele. Mergeţi spre munte ca spre o bucurie necunoscută, dar dorită. Nu e nevoie să asaltaţi fisurile albastre şi piscurile inaccesibile. E de-ajuns să priviţi saltul curajos al caprelor negre şi zborul înalt al vulturilor. Mâine, sufletul vostru le va semăna. Atunci muntele va fi pătruns în voi, ca seva în copaci primăvara. Şi veţi putea, peste ani, spune fericiţi: noi am iubit muntele!” (Bucura Dumbrava) Şi... referitor la câinii din prezentarea dvs., există şi în carte un citat cu descrierea lor: „Câinii St. Bernard, imenşi şi buni, sunt şi ei un simbol al purităţii muntelui.”
Foarte inspirată alegerea unirii într-un pps a două mari personalităţi ale culturii româneşti: pe geniul poeziei noastre, Mihai Eminescu, cu capodopera sa „Luceafărul” şi marele actor Gh. Cozorici, căruia i se spunea „Prinţul” şi a cărui voce, cu acel timbru unic, îmbrăca sunetele „cu fir de aur şi mătase” când recita, în special poeziile eminesciene, preferatele lui. „Cred că rostindu-şi replicile undeva, într-o pădure adevărată, ar fi preschimbat uşor copacii în orgă, cerul în clopot şi frunzele în mişcătoare flăcări verzi". (Aurel Storin) L-am ascultat cu mare emoţie pe actorul „nepereche” al scenei româneşti recitând una din cele mai frumoase poezii de dragoste a unui poet „nepereche” al literaturii româneşti, pe care, aşa cum a mărturisit, îl avea aproape de suflet. Felicitări, Adrian, pentru o realizare minunată şi calde mulţumiri pentru bucuria făcută! Bineînţeles că de la mine ai 10 steluţe strălucitoare, ca de obicei!
Am citit şi eu despre picturile de dimensiuni liliput ale Dinei Brodski, expuse la Island Weiss Gallery, care şi-a numit expoziţia „Cycling Guide to Lilliput”, un ciclu de picturi miniaturale, ca nişte ecusoane de pus în piept, circulare, cu diametrul de 5,8 cm. . A expus 50 de astfel de medalioane, reprezentând peisaje romantice, multe castele şi locuri care au impresionat-o, lucrate cu multă migală şi talent, ce te duce cu gândul la desenatorii pe fildeş. Ca să poţi studia micuţele miniaturi, pe masă se află o lupă, cu care le vezi mărite. Frumos şi interesant subiectul prezentării, mi-a plăcut! Aşadar, dl. Cipri, calde mulţumiri şi sincere felicitări! Bineînţeles că de la mine aveţi 10 steluţe strălucitoare, ca de obicei!
Încântător subiectul prezentat, domeniul Chantilly, giuvaier al patrimoniului Franţei, ce excelează în graţie şi frumuseţe, un adevărat tărâm al visului, desprins parcă din basme, totodată un adevărat regal pentru iubitorii de artă, prin operele valoroase pe care le conţine, şi care, din 1884 aparţine "parlamentului savanţilor" (aşa cum se mai numeşte Institutul Academiei Franceze). Dacă aţi fost în a doua duminică a lunii iunie, atunci sigur vă număraţi printre norocoşii care au participat la sărbătoarea Dianei Hermes, o renumită competiţie unde se întrec cei mai frumoşi şi performanţi mânji de rasă din întreaga lume, iar spectatorii nu se lasă nici ei mai prejos, se întrec şi ei într-o competiţie neoficială: cine are cea mai spectaculoasă pălărie... Felicitări, dl. Alin, pentru frumoasa dvs. prezentare, bine documentată şi cu imagini încântătoare! Bineînţeles că de la mine aveţi 10 steluţe strălucitoare, ca de obicei!
Odată cu trecerea timpului, Sfântul Graal, considerat a fi pocalul din care Iisus a băut la Cina cea de Taină, nu a devenit doar un simbol al credinţei, ci a fost însuşit cu diverse puteri magice. Poetul german Volfram von Eschenbach susţine, într-o lucrare apărută în secolul al XIII-lea, că Sfântul Graal a fost realizat din piatra filozofală (Lapis exilis), o piatră pură, căzută din cer. Poetul francez Chretien de Troyes scria pe la sfârşitul secolului al XII-lea, că Potirul nu ar fi altceva decât o tavă “fermecată”, pentru ca din lucrarea “Moartea lui Arthur”, scrisă de englezul Thomas Malory, să aflăm că Sfântul Graal era un vas de împărtăşanie, la care nu are acces decât un iniţiat. De asemenea, Hitler a făcut o obsesie pentru acest obiect mistic şi unele zvonuri susţineau că Sfântul Graal l-a ajutat să ajungă dintr-un simplu soldat, conducătorul unei naţiuni puternice. Legenda Sfântului Graal stă şi la baza romanului „Codul lui Da Vinci”, al scriitorului Dan Brown, după care a fost realizat un film, unde sunt prezentate o serie de teorii despre ce ar putea fi el, de fapt. Astfel, Sfântul Graal a devenit unul dintre cele mai râvnite artefacte, pe care, de-a lungul a aproape 2.000 de ani, omenirea l-a căutat obsesiv peste tot: unii spun că a fost găsit deja, alţii spun că este încă bine ascuns. Cert este că nu s-a oficializat niciodată găsirea lui, neexistând încă dovezi istorice concrete, iar părerile şi presupunerile despre existenţa Potirului Sfânt continuă să înfierbânte imaginaţia oamenilor de ştiinţă. Felicitări, dragă Maia, pentru prezentarea ta minunată, cu imagini frumoase şi date interesante, aşa cum ştii tu să le prezinţi!
Pe marele geniu al poeziei noastre îl iubesc de când mă ştiu, încă înainte de a învăţa să scriu şi să citesc. Iar poezia aceasta am scris-o cu multă emoţie şi din tot sufletul. Îţi mulţumesc, dragă Maia, pentru felicitări, pentru urări şi gândurile bune! Mă bucur că sufletul tău sensibil mi-a fost alături! Pentru mine a însemnat mult! Îmi cer scuze pentru întârzierea răspunsului, dar abia acum m-am întors acasă dintr-o călătorie ce mi-a încărcat sufletul cu frumos! Calde urări de bine şi tot ce e bun, pentru tine şi familie!
Fără el, poetul sufletului meu, nici nu-mi pot imagina poezia românească! Tocmai de aceea, mă bucur nespus când întâlnesc persoane care îl iubesc pe marele Eminescu, la fel ca mine! Îţi mulţumesc, dragă Angelica, pentru că mi-ai fost alături în acest moment special pentru mine şi mi-ai venit în întâmpinare aşa de frumos...! Toate gândurile mele de bine pentru tine şi cei dragi!
Eu îţi mulţmesc, dragă Angelica, pentru vizionare, comentariul tău plin de sensibilitate, dărnicia cu care mi-ai notat lucrarea şi, mai ales, pentru prezenţa ta caldă, care mă bucură de fiecare dată când apari în „căsuţa” mea!
Mă bucur, Angelica dragă, că ţi-a plăcut această călătorie virtuală, prin locuri cu adevărat frumoase, interesante, ce merită vizitate şi în real! Îmi cer scuze pentru întârzierea cu care îţi răspund, dar tocmai dintr-o călătorie minunată m-am întors şi eu! Aşadar, draga mea, mii de mulţumiri pentru tot! Aceleaşi urări de bine şi pentru tine! Să ai parte de tot ce e bun şi frumos!
Ce surpriză plăcută, la întoarcerea din vacanţă, eu, care iubesc atât de mult poezia, să găsesc un pps atât de încântător! Am recitit cu emoţie poeziile scrise cu sute de ani în urmă, dar care rămân mereu actuale prin subiectul abordat. De ce? Poate pentru faptul că, aşa cum am mai spus, iubirea are valenţe infinite şi în ea nimic, niciodată nu îmbătrâneşte! Prin cuvinte simple, dar de înaltă vibraţie spirituală, poeziile acestea m-au cucerit şi îmi doream parcă să nu se mai termine! Îţi mulţumesc, Adrian, pentru bucuria făcută! Bineînţeles că voi bifa cu drag cele 10 steluţe strălucitoare, fiindcă le meriţi pe deplin! Regret doar că bucuria nu a fost reciprocă şi că ultimele mele poezii nu au avut acelaşi ecou şi pentru tine (nici măcar cea dedicată lui Eminescu)! Îţi doresc să te bucuri de o vară deosebită, cu tot ce are mai frumos!
Bine aţi revenit, dl. Helmut! V-am urmărit cu încântare noile prezentări. M-aţi plimbat într-o lume ca de basm, pe unde nu am fost încă! Şi fiindcă mi-a plăcut tot ce-am văzut, bineînţeles că, de la mine aveţi, ca de obicei, nota maximă, cele mai sincere felicitări şi calde mulţumiri! Totodată, vă mulţumesc şi pentru că mi-aţi fost alături la ultimele pps-uri, la fel şi pentru notele date cu multă dărnicie! Vă scriu cu întârziere, fiindcă şi eu am fost plecată în călătorie, să-mi încarc sufletul cu frumos, la fel ca dvs.! Până la o nouă întâlnire virtuală, vă doresc numai bine, să vă bucuraţi de o vară minunată, cu mult spor în toate, mai ales la realizarea de noi pps-uri, la fel de frumoase!
Macul de câmp, micuţa floare roşie şi firavă, suavă şi frumoasă, care creşte pe marginea drumurilor şi mai ales pe lângă semănăturile de cereale, era cunoscută încă de acum 3000 de ani, când s-au găsit maci în piramidele egiptene. Romanii credeau că macii pot vindeca rănile din dragoste şi de aceea foloseau floarea în vrăjile de dragoste. În zilele noastre, unii bărbaţi oferă flori de mac persoanei dragi, ca simbol al frumuseţii şi gingăşiei acesteia! Îndrăgostiţii, văd în floarea de mac, ca fiind floarea dragostei pasionale, asociată cu ardoarea, nerăbdarea, senzualitatea... În cazul unei relaţii aflate la început, primirea unei flori de mac poate însemna dorinţa de "a avansa". În împrejurări nefericite, macul simbolizează regretul, dar şi speranţa că durerea va putea fi depăşită. Magda Isanos este una dintre preferatele mele. Şi cum îmi plac şi macii, ce mai pot spune, decât felicitări, dragă Maia, pentru minunata îmbinare dintre imagini şi poezie! Îţi doresc o vară superbă, înconjurată de tot ce e frumos, inclusiv de gingaşii şi sensibilii maci!
Veronica, draga mea, am vizionat pps-ul cu aceeaşi încântare cu care l-am urmărit la primirea pe e-mail! Nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de o aşa minunăţie de căţeluş! Cred că vederea lui ţi-a alinat dorul pentru cel pierdut de tine! Îţi mulţumesc pentru bucuria de a ni-l prezenta pe drăgălaşul Tic şi simpaticii lui stăpâni! Mi-a plăcut mult şi cântecul ales, o împletire perfectă a versurilor de iubire cu imaginile prezentate! De la mine, sincere felicitări şi cele mai strălucitoare steluţe!
Maia, tu ai declarat că nu eşti o romantică şi tocmai de aceea, prezentarea aceasta a venit ca o surpriză plăcută pentru mine! Sau poate... nu am înţeles eu bine? Uneori o îmbrăţişare este tot ce avem nevoie. Oferind o îmbrăţişare, îi oferi siguranţă persoanei de lângă tine. E atât de important un umăr pe care să te poţi sprijini, să poţi să îţi deschizi sufletul în faţa celuilalt, să îl simţi atât de aproape, să îi auzi bătăile inimii… Ce e cel mai frumos, e faptul că tot timpul când oferim cuiva o îmbrăţişare, o primim înapoi, şi invers. Suntem oameni. Avem sentimente. Vrem să iubim şi să fim iubiţi. Vrem să oferim afecţiune, şi să primim în schimb acelaşi lucru. Uneori o îmbrăţişare face mai mult decât o mie de cuvinte… Nu degeaba se spune că îmbrăţişarea este limbajul universal. Ziua Internaţională a Îmbrăţişărilor a apărut pentru prima dată în Statele Unite, în anul 1986, iar în scurt timp s-a răspândit în toată lumea. Psihologii explică existenţa unei astfel de sărbători prin faptul că oamenii au nevoie de afecţiune, siguranţă, dragoste şi confort sufletesc. Cu drag şi caldă afecţiune, o îmbrăţişare virtuală prietenească şi de la mine pentru tine, dragă Maia! Teodora Buiţă
Comentariu la Imbratisarea, data: 11.05.2016, 22:49
Hristos a înviat! Paştele este cea mai veche şi cea mai mare sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul făcut în numele iubirii, de Domnul Iisus Hristos, Învierea fiind, după cum spunea părintele Arsenie Boca, singura minune care se arată tuturor, credincioşi şi necredincioşi. Indiferent cum este serbată sau câte tentative de denigrare a celei mai importante sărbători a creştinilor au existat, Iisus Hristos a izbutit cea mai strălucită biruinţă ce nu i-a putut fi luată, iar comemorarea acestei Învieri rămâne de milenii una dintre cele mai importante sărbători ale creştinătăţii. Este momentul să ne reamintim că Iisus, când a fost răstignit, El s-a sacrificat pentru noi, muritorii, ca să trăim în pace, înţelegere şi credinţă, să învăţăm să avem răbdare, să iertăm şi să iubim, să devenim mai buni! Tocmai de aceea vă doresc şi eu ca Învierea Domnului să vă umple sufletul de lumină şi împăcare, ochii de lacrimile bucuriei şi speranţei, mintea de gânduri senine şi nobile şi inima de iubire şi iertare! Să vă ajute să vă regăsiţi sufletul dumnezeiesc, să descoperiţi calea spre fericire, iar lumina Binelui să vă ocrotească viaţa, la fel şi tuturor celor dragi! Mulţumesc, dl. Alin, pentru urări şi tot frumosul împărtăşit cu această prezentare! Cu stimă, Teodora Buiţă
Am revăzut cu plăcere această prezentare şi mă bucur că ai postat-o, fiindcă mie îmi sunt tare dragi pisicuţele, aceste fiinţe drăgălaşe, afectuoase şi inteligente, dar şi cu multă personalitate. "Dacă eşti demn de afecţiunea ei, o pisică îţi va fi o bună prietenă, dar niciodată o sclavă." (Theophile Gautier) Dragă Angelica, fiindcă suntem într-un moment de cea mai mare importanţă spirituală pentru creştinătate, când celebrăm cea mai mare sărbătoare religioasă creştină, Sfintele Paşti, ca orice bun creştin ortodox, azi cu bucurie în suflet, îţi adresez salutul pascal: HRISTOS A ÎNVIAT! Îţi doresc ca Sfintele Sărbători Pascale să îţi aducă lumină şi binecuvântare, pace, bucurie, iubire în suflet şi în casă, pentru tine şi toţi cei care îţi sunt aproape! Cu mult drag, Teodora Buiţă
Sfintele Paşti, cea mai mare sărbătoare religioasă creştină, este un moment în care dragostea, pacea, bucuria, bunătatea, speranţa, iertarea şi credinţa se unesc în numele Domnului. Fie ca Lumina, Harul şi Binecuvântările Mântuitorului să fie revărsate din plin peste viaţa dvs., a familiei şi a tuturor celor dragi, să vă aducă tot ce e bun şi frumos! Vă doresc un Paşte fericit şi binecuvântat, pentru dvs. şi întreaga familie! Calde felicitări pentru prezentarea frumos realizată, cu multe date şi cu un subiect potrivit zilei pe care o celebrăm! Cu stimă, Teodora Buiţă
Prin Învierea Domnului Iisus Hristos, redevenim ceea ce Dumnezeu a dorit să fim încă de la început, fiinţe nemuritoare, fiindcă omul a fost creat după chipul lui Dumnezeu, „copil de lumină, fiul luminii”. Fie ca pacea şi bucuria aduse de Domnul Iisus Hristos prin Învierea Sa, să vă umple inima şi casa, să vă ajute să vă găsiţi sufletul dumnezeiesc şi cu gânduri curate, în lumină, iubire şi credinţă să trăiţi în Lumea Binelui, să aveţi tot ce vă doriţi! Din suflet vă doresc: Un Paşte fericit şi binecuvântat, pentru dvs. şi întreaga familie! Mii de mulţumiri pentru urări şi felicitări pentru prezentare!
Mulţumesc pentru urări şi bunătăţile prezentate în acest pps! Aceleaşi gânduri bune şi urări de bine, din partea mea, pentru tine, dragă Maia, şi toţi cei dragi sufletului tău! Fie ca Domnul să vă binecuvânteze, să vă aducă lumină, bucurie, pace şi iubire în suflet şi în casă! Să fiţi sănătoşi, veseli, fericiţi, să aveţi parte de tot ce este mai bun! Să aveţi destul din tot ce vă doriţi! Să vă bucuraţi de un Paşte fericit, luminat şi binecuvântat! Cu mult drag, Teodora Buiţă
Învierea Domnului Iisus Hristos sau biruinţa asupra morţii este darul lui Dumnezeu pentru întreaga omenire. Spiritul acestei sfinte sărbători ne vorbeşte despre credinţă, speranţă, pace, iubire, iertare şi bucuria de a trăi, amintindu-ne de trecerea noastră de la întuneric la lumină şi de la moarte la viaţă! Mulţumesc, dragă Claudia, pentru urări şi felicitări pentru frumosul cuprins în prezentare! Fie ca această mare zi sfântă, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul Domnului Iisus Hristos, să însemne un nou început, cu o mai mare prosperitate, succes şi fericire, în viaţa ta şi a celor pe care îi iubeşti! Fie ca toate visele şi dorinţele să devină realitate! Din suflet îţi doresc: Un Paşte fericit şi binecuvântat, pentru tine şi întreaga familie! Cu mult drag, Teodora Buiţă
Dragă Maia, cum eu mai mult seara târziu intru pe Internet, sper să fi rămas şi pentru mine o cană cu ceai, ţinând cont că nu ai avut prea mulţi musafiri de dimineaţă... Apropo de invitaţia ta, tot pe acest site am mai fost invitaţi, printr-un pps, la o cafea virtuală, de către o doamnă la fel de amabilă, pe care viaţa, într-o zi, a adus-o în drumul meu şi am ajuns să ne cunoaştem în real, să ne împrietenim şi chiar să bem ceai împreună! Aşa că, nu se ştie niciodată ce surprize ne pregăteşte viaţa, poate într-o zi şi drumurile noastre se vor întâlni şi în real... Deocamdată însă, cum tu eşti o persoană drăguţă, am venit cu multă bucurie la întâlnirea virtuală, cu mulţumiri pentru invitaţie! Sper să te bucuri în continuare şi de prezenţa altor prieteni, din moment ce invitaţia este pentru toţi „cei de pe Nicepps”. Cu drag, Teodora Buiţă
Dragă Maia, doream să luăm legătura pe e-mail pentru că voiam să-ţi fac o invitaţie, din partea mea şi a grupului autorilor de pps din care fac şi eu parte. M-am gândit apoi că, invitaţia pe care doresc să ţi-o transmit personal, poate e mai bine să o fac aici, public, în ideea că poate doresc să ni se alăture şi alţii. Despre ce invitaţie este vorba? Nu ştiu dacă tu cunoşti, suntem un grup de autori de pps (după nume cred că ne ştii aproape pe toţi, fiindcă majoritatea au pps-uri postate aici, pe site), care ne-am întâlnit în fiecare an, începând cu 2012, în localităţi frumoase din ţară, pe care le-am vizitat, am făcut poze, pps-uri, dar cel mai important e că ne-am cunoscut, ne-am împrietenit, ţinem permanent legătura unii cu alţii, ne trimitem tot ce realizăm, spre vizualizare, apoi comentăm lucrările, facem schimb de impresii şi ne simţim ca într-o mare familie. De aceea, de fiecare dată ne revedem cu mult drag. Întâlnirea din acest an a fost stabilită pentru perioada 6 – 9 iunie, la Mânăstirea Humor, o zonă superbă, cu locuri şi mânăstiri deosebite, cu pictură exterioară, din patrimoniul UNESCO: Humor, Voroneţ, Moldoviţa, Suceviţa...; de asemenea, putem merge la Muzeul Oului din Vama, dar şi la Colecţia de linguri din lemn de la Câmpulung Moldovenesc sau se poate face o plimbare pe Transrarău. Deci, vom avea ce vedea! Dar poate că ai fost deja la mânăstirile din Moldova şi ştii cum este... M-aş bucura şi ne-am bucura dacă te-ai hotărî să vii (invitaţia este valabilă, cum am scris mai sus, pentru toţi cei care doresc să ni se alăture), bineînţeles dacă se poate..., dacă nu există un alt program stabilit pentru perioada respectivă! E cel mai frumos mod de a face schimb de experienţă, de opinii, de a ne cunoaşte şi personal, nu doar virtual, de a lega prietenii noi, de a ne revedea vechii prieteni... Te-aş ruga mult să-mi scrii cât mai repede, în caz că te hotărăşti să vii (şi cu câte persoane), fiindcă în funcţie de răspunsurile primite se va face rezervarea la pensiune şi va trebui trimis un avans pentru cazare! Până la noi veşti, îţi doresc să te bucuri în continuare, de un weekend cât mai plăcut! Cu drag, Teodora Buiţă
Lapis lazuli, simbol al cerului şi al zeiţei Venus, la unele civilizatii, este una dintre cele mai fascinante pietre semipreţioase. Multe persoane din lumea întreagă asociază lapis lazuli cu prietenia adevărată, spunându-se despre minunata piatră albastră că întreţine armonia relaţiilor interpersonale. Deşi puterile vindecătoare ale pietrelor preţioase şi semipreţioase rămân un subiect controversat, lapis lazuli se consideră a se număra printre pietrele cu efecte benefice, menţionate de secole de către vindecători şi şamani. Fiind considerată ca o piatră norocoasă a zodiei mele şi cucerită de frumuseţea ei deosebită şi de spectacolul inegalabil al unui albastru profund, pe care doar lapis lazuli îl oferă, am urmărit cu încântare tot ce a apărut în legătură cu ea, în pps-uri, videoclipuri sau cărţi. De aceea, la cele scrise de tine, Maia, vin cu următoarele completări pentru toţi iubitorii acestei fascinante pietre. Lapis lazuli, pe lângă multele ei utilizări, este folosită şi pentru decorare, exemple fiind coloanele catedralei Sf. Isaac şi pereţii Palatului de Iarnă din Sankt Peteresburg, placaţi cu lapis lazuli de o frumuseţe rară. De asemenea, în Muzeul Ermitaj din acelaşi oraş sunt expuse vaze şi mese de lapis lazuli, ceea ce face oraşul Sankt Petersburg să devină un important centru pentru pasionaţii decoraţiilor din lapis lazuli. Nici vestul Europei nu se află mai prejos în găzduirea unor splendide obiecte din lapis lazuli, în Muzeul Luvru din Paris putând fi găsită marea solniţă a lui Ludovic al XIV-lea din lapis lazuli, iar în Galeriile Uffizi din Florenţa se găsesc pocalele gravate ale familiei Medici. Felicitări, dragă Maia, pentru frumoasa ta realizare! Şi fiindcă am o informaţie personală să-ţi transmit, te rog, ia legătura cu mine pe e-mail! Cu mulţumiri, Teodora Buiţă
Dl. Alin, îmi cer scuze că vă răspund cu o aşa mare întârziere, dar eu abia acum v-am văzut comentariul! M-am apucat să fac puţină curăţenie în inbox, aşa am găsit anunţul, care era trecut la Spam. Ciudat este că deşi era trecut şi aici, la „Profil”, nu ştiu cum s-a întâmplat, dar nu am observat! Îmi pare rău, dar epigramele mele nu erau trecute decât în site-ul la care, aşa cum v-am spus, am renunţat, aşa că nu aveţi cum să le citiţi! Nu e rea însă ideea pe care mi-aţi dat-o, poate într-o zi mă voi hotărî să realizez o prezentare în care să includ câteva. Eu fiind cu predilecţie o romantică, m-am gândit că nu mă reprezintă acest stil de prezentări... Mă bucur că aţi rezolvat şi problema cu cântecul lui Charlie Landsborough! Pentru conversia din mp3 în wav folosesc programul Quintessential! Dar dvs.? Aveţi un altul mai bun? Dl. Alin, cum nu ştiu ce religie aveţi, azi fiind o mare sărbătoare a credincioşilor catolici şi protestanţi, Sfintele Paşti, dacă dvs. şi familia dvs. faceţi parte dintre cei care sărbătoresc, vă doresc dvs., celor dragi, la fel şi tuturor prietenilor, un Paşte fericit şi binecuvântat, cu sănătate, lumină, pace şi iubire! Cu stimă, Teodora Buiţă
Dl. Helmut, îmi cer scuze pentru revenire, dar abia după postare, am văzut că s-a strecurat o greşeală de exprimare, ţinând cont că nu dvs. sunteţi autorul acestei lucrări! Deci, fraza din alineatul 3 şi următoarea, rog a se citi: „Aşadar, sincere felicitări pentru postare, iar autorului, pentru frumoasa realizare! Îmi pare rău că aţi renunţat la steluţe, fiindcă, cu mult drag, vi le-aş fi dat, bineînţeles, pe toate cele 10, la fiecare dintre noile dvs. lucrări postate, la fel şi acesteia, chiar dacă nu vă aparţine!” Vă rog să mă credeţi că, dacă nu vin prea des cu comentarii, motivul este doar lipsa de timp, nu altul! Cu aceleaşi gânduri alese, Teodora Buiţă
Mulţumesc, dl. Helmut, pentru încântătoarea plimbare virtuală prin multe locuri minunate, pe care mi-ar plăcea să le vizitez şi în realitate! Deşi preferatele mele rămân prezentările cu fotografiile personale ale locurilor colindate de dvs., pe care le-am trimis de multe ori şi prietenilor pentru vizualizare (să ştiţi că e-mailul cu un pps al dvs., despre care vă mărturisea un prieten că l-a primit, de către mine a fost trimis), mi-a plăcut mult şi aceasta. Mi-a creat o stare de bine şi frumos! Aşadar, sincere felicitări pentru frumoasa dvs. realizare! Îmi pare rău că aţi renunţat la steluţe, fiindcă, cu mult drag, vi le-aş fi dat, bineînţeles, pe toate cele 10. Şi fiindcă dvs. azi sărbătoriţi Sfintele Paşti, vă doresc dvs., celor dragi, şi tuturor prietenilor care sărbătoresc, un Paşte fericit şi binecuvântat, cu sănătate, lumină, pace şi iubire! Cu stimă, Teodora Buiţă
Fiind cel mai căutat metal de pe Pământ, aurul a provocat de-a lungul istoriei omenirii nenumărate conflicte între oameni. Poate de aceea a stârnit interesul tuturor. Frumoasa lui culoare – rară în rândul metalelor – şi minunata lui strălucire sunt, foarte probabil, primele însuşiri care i-au atras pe oameni spre aur, încă din preistorie. Şi, folosindu-l, i-au descoperit cu vremea şi alte calităţi, graţie cărora l-au preţuit şi mai mult, timp de milenii. Fiind afectat de foarte puţine chimicale (normal, „fiind metal nobil, nu se prea combină cu oricine”), chiar şi dacă este îngropat timp de mii de ani, aurul rămâne la fel de strălucitor. Până în ziua de azi, aurul, acest metal preţios atât de iubit şi de dorit, cu calităţi de neegalat, continuă să fie extrem de apreciat, în artă şi ştiinţă deopotrivă, tocmai datorită remarcabilelor sale proprietăţi. Am vizionat prezentarea cu multă încântare, mi-au plăcut nu doar imaginile frumoase şi... strălucitoare, ci şi stilul dvs. drăguţ, antrenant, picurat cu umor fin, de a prezenta metalul care, aşa cum afirmaţi, „a rămas cel mai iubit, căci oferă acea sclipire inimitabilă care înflăcărează frumuseţea feminină şi satisfice cu prisosinţă şi orgoliul masculin”! De la mine, dl. Teodor, aveţi 10 steluţe strălucitoare şi cele mai sincere felicitări şi mulţumiri! Cu stimă, Teodora Buiţă
Proverbele sunt, probabil, cele mai cunoscute forme de manifestare a înţelepciunii poporului. Deosebite cu greu de zicători, adesea spunându-li-se vorbe din popor sau chiar ziceri, proverbele sunt vorbe cu tâlc, pline de înţeles profund, prin care se manifestă felul de a gândi sau de a simţi al unui popor, chintesenţă de exprimare a unei experienţe îndelungate. Ele exprimă adevăruri general-umane observate într-o anume împrejurare, dar cu o capacitate de repetabilitate, ceea ce le conferă caracter de expemplu sau pildă. Felicitări şi mulţumiri, dl. Ciprian, pentru acest frumos pps, încărcat cu înţelepciunea multimilenară a multor popoare! Presupun că l-aţi inclus şi pe cel preferat de dvs.! Cu aceleaşi gânduri frumoase, Teodora Buiţă
“Cărţile constituie un capital. O carte din bibliotecă ţine la fel de mult ca o casă, pentru sute de ani. De aceea nu este un simplu articol de consum, ci un capital, şi de cele mai multe ori, în cazul oamenilor care sunt la început în viaţă, este singurul lor capital.” - Thomas Jefferson Există un proverb care spune că „Omul învăţat îşi poartă mereu averea cu dânsul.” La fel şi eu consider cărţile, că sunt cea mai mare avere sau, aşa cum un rege a scris cândva, pe bliblioteca lui, „medicamentele sufletului”. Felicitări, d-na Mariana, pentru inspirata idee de a realiza pps-uri cu picturi reprezentând pe aceşti dragi şi înţelepţi prieteni ai sufletului nostru! Deşi am văzut pps-urile pe e-mail, le-am vizionat şi acum cu aceeaşi încântare! Şi fiindcă nu doar cele două pps-uri mi-au plăcut, ci toate postate pe această pagină, la care, pe lângă multă dăruire, aţi depus şi multă muncă pentru realizare, eu v-am acordat câte 10 steluţe frumoase ca şi ele, pentru fiecare lucrare în parte! Cu mult drag, Teodora Buiţă
Anumite sentimente, trăiri... sunt atât de speciale, că e greu să le exprimi în cuvinte. Te trezeşti aşa, deodată, năvălind peste tine în anumite momente, aşa cum mi s-a întâmplat când am auzit-o pentru prima oară pe Indila, care a rupt toate topurile, apărând brusc în lumina reflectoarelor scenei muzicale franceze, cu „Dernière danse”. Ador nu doar textul şi linia melodică, ci şi vocea ei suavă, cu inflexiuni speciale, care îmi trezeşte dorinţa să o ascult iar şi iar... Într-adevăr, are dreptate Ioan Gyuri Pascu când afirmă că: „Muzica este vibraţia iubirii pe înţelesul fiecărei inimi.” Maia dragă, mă bucur că te-ai gândit să realizezi un pps cu acest câtec superb! L-am vizionat cu aceeaşi emoţie cu care am ascultat prima dată cântecul! Felicitări şi mulţumiri pentru tot! Cu mult drag, Teodora Buiţă
Comentariu la Ultimul dans, data: 20.03.2016, 20:41
Diferenţele culturale dintre lumea occidentală şi cea asiatică pot reprezenta diferenţa dintre un contact, o discuţie şi o afacere reuşite şi un eşec pe linie. Scriitorul britanic Rudyard Kipling a scris despre contrastul culturilor: „Estul este est şi vestul este vest, iar cele două nu se vor întâlni niciodată”, considerând că un occidental nu va putea niciodată înţelege culturile asiatice, atâta vreme cât acestea din urmă diferă foarte mult de cele ale vestului. Yang Liu este un artist grafic care oferă un prim set de diferenţe culturale dintre cele două lumi, de ajutor în a înţelege modul în care oamenii privesc lumea, relaţiile cu ceilalţi, dar şi modul în care oamenii vorbesc despre ei, despre ceilalţi sau despre ideile lor. Felicitări, Adrian, pentru prezentare, pentru ideea de a face cunoscut proiectul demarat de artistul Yang Liu, despre diferenţele culturale dintre cele două lumi, în câteva zeci de ilustraţii în roşu şi albastru! Referitor la diferenţele dintre Est şi Vest, Buddha avea o cu totul altă părere: „Pe cer nu este nicio diferenţă între Est şi Vest. Fiecare om îşi creează propriile diferenţe şi apoi le crede adevărate.” Cu stimă, Teodora Buiţă
Vasile Voiculescu, poetul român care, după 1948, a suferit cumplit pentru convingerile sale democratice, devenind deţinut la vârsta de 74 de ani, şi luându-i-se dreptul de a publica, a lăsat o operă literară de mare rafinament artistic, din care fac parte şi „Ultimele sonete închipuite ale lui Shakespeare...”. Cele 90 de sonete sunt o monografie închinată "paradisului şi infernului iubirii", după cum le descrie criticul Ovid S. Crohmălniceanu. Sonetul CLXXVIII este deosebit de frumos, iar cu imaginile romantice şi fondul muzical ales în ton cu versurile, prezentarea este cu adevărat încântătoare. Fiind o mare iubitoare de poezie şi cum îmi plac mult şi sonetele lui Vasile Voiculescu, am vizionat prezentarea cu mare bucurie! Sincere mulţumiri şi calde felicitări! Cu stimă, Teodora Buiţă
Felicitări, dragă Veronica, pentru frumoasa prezentare, ţesută într-un mod plăcut şi interesant, cu texte şi imagini care m-au dus cu gândul în lumea poveştilor şi legendelor din copilărie, de care cu drag îmi amintesc! De la mine ai 10 steluţe frumoase! Mi-e dor de tine şi abia aştept să ne revedem în 6 iunie, la întâlnirea anuală cu autorii de pps! Sper că vei veni! Cu mult drag, Teodora Buiţă
Slujind frumoasei idei că istoria naţională trebuie prezentată ca o carte deschisă, în care fiecare privitor să găsească ceva din măreţia trecutului şi astfel să mediteze la valorile spirituale, morale ale poporului nostru, fresca Ateneului Român este semnificativă pentru caracterul emblematic al monumentului. Mi-a plăcut felul cum ai conceput realizarea videoclipului, descrierea succintă a scenelor cu valoarea lor ideatică, din "povestea glorioasă a neamului" , la fel şi muzica aleasă. Aşa că, dragă Veronica, de la mine ai 10 steluţe şi cele mai sincere felicitări! Cu mult drag, Teodora Buiţă
"La Traviata" de Giuseppe Verdi, este o operă în care vechiul şi noul se împletesc, iar povestea din această capodoperă lirică, deşi atât de cunoscută în întreaga lume şi cu o istorie deja celebră, rămâne actuală şi în prezent, întrucât la baza operei stă romanul lui Alexandre Dumas fiul, "Dama cu camelii". Punctele de forţă ale operei, mijloacele de expresie, toate sunt concentrate în vederea realizării unui portret realist, de intens zbucium sufletesc şi trăiri psihologice, care este Violetta. Pentru aceasta, Verdi a recurs la o muzică adecvată, predominant lirică, intimistă, transparentă, menţinută în piano, de mare fineţe şi efect, atât în partida vocală, cât şi în cea de orchestră. Acest portret muzical i-a oferit lui Verdi posibilitatea creării unei muzici de factură nouă, deosebită, predominant lirică, emoţionantă, cu un puternic ecou în conştiinţa publicului, toate celelalte personaje jucând un rol secundar. Deşi opera a fost pusă în scenă prima dată pe 6 martie 1853, la Teatro La Fenice din Veneţia, povestea sa este încă actuală, întrucât vorbeşte despre feminism şi despre dorinţa de libertate într-o lume a bărbaţilor, precum şi despre nevoile fireşti ale oamenilor. Întrebat de ce mai este încă actuală această operă, după atâţia ani de la prima montare, Paul Curran, regizorul care a pus în scenă "La Traviata" la Opera Naţională Bucureşti, are o explicaţie simplă: . "La Traviata" este o operă care trebuie văzută de cât mai mulţi oameni, pentru că, aşa cum spune şi scenograful Gary McCann, „este relevantă şi astăzi, pentru că oamenii încă iubesc, simt presiunea societăţii, dar au aceleaşi nevoi şi aceleaşi sentimente”. Felicitări, Adrian, pentru inspirata idee, de a te opri la această operă frumoasă, pe care ne-ai prezentat-o într-un încântător pps, cu vocile minunate ale unor mari artişti români, Virginia Zeani şi Nicolae Herlea! Calde mulţumiri pentru un adevărat regal muzical! Cu preţuire, Teodora Buiţă
Ce poţi să scrii depre o femeie? Poţi să scrii multe, dar nu o să ştii niciodată cu ce să începi şi nici cu ce să termini, pentru că femeia a fost şi a rămas un dulce mister. Vreţi sau nu, noi suntem răul bun din viaţa voastră, a bărbaţilor! După Grigore Vieru, „femeia este al cincilea anotimp”. Poetic, romantic şi atotcuprinzător. Aşa-i că are dreptate, că definiţia aceasta surprinde exact complexitatea femeii? E ceva de care nu aveţi habar, nu ştiţi nici dacă îl doriţi, şi totuşi vă place să-l ştiţi în viaţa voastră. În fiecare anotimp! Probabil, comentariul meu v-a făcut să zâmbiţi şi poate, să îmi daţi şi dreptate! Mulţumesc, dl. Doru, pentru urări şi calde felicitări pentru încântătoarea dvs. prezentare! Cu stimă, Teodora Buiţă
Comentariu la 8 Martie 2016, data: 08.03.2016, 14:54
Când eşti fericit, sufletul îţi zâmbeşte, iar ochii îţi strălucesc de lumina bucuriei unei vieţi trăite în iubire şi armonie. Aceasta vă doresc şi eu d-na Viorica, să fiţi mereu iubită şi fericită, nu doar acum, de Ziua Femeii, ci în fiecare zi din viaţă! Felicitări pentru realizare (îmi pare rău că nu ştiu din ce motive, la mine nu s-a auzit muzica) şi mulţumiri pentru frumosul transmis! O zi minunată să aveţi, plină cu cele mai plăcute surprize! La mulţi ani!
Femeia, cea mai fascinantă creatură, frumoasă, enigmatică, tulburătoare, romantică, fragilă şi puternică în acelaşi timp, a constituit dintotdeauna motiv de inspiraţie pentru marii artişti în operele lor de artă. Aici, în pps-ul tău, ai prezentat-o în cea mai delicată, dulce şi binecuvântată postură: aceea de mamă! Imaginile, de o gingăşie aparte, vorbesc singure, aduc atâta lumină şi frumos în suflet..., fără a mai fi nevoie de cuvinte. Felicitări, dragă Maia, pentru frumoasa şi sensibila ta realizare! Îţi doresc să ai o zi superbă, plină de bucurii! „La mulţi ani!, draga mea, ţie şi tuturor femeilor minunate, fără de care viaţa nu ar exista pe pământ! „La mulţi ani!” tuturor mamelor, în faţa cărora mă înclin cu evlavie, respect, adâncă recunoştinţă, mulţumire, iubire şi preţuire pentru toată dăruirea şi iubirea necondiţionată faţă de copiii lor! Cu mult drag, Teodora Buiţă
Dl. Adrian, aţi dedus cât se poate de corect, da, aşa este, recunosc sincer că mă număr printre „oamenii fericiţi ai acestei lumi”, care au avut parte toată viaţa de iubire! Nici nu aş putea concepe viaţa fără de iubire, doar iubirea e însăşi esenţa vieţii. Iubirea presupune libertate, necondiţionare, dăruire plenară... Şi ca să vedeţi că şi alţii gândesc ca mine, vă propun spre lecturare un citat superb despre ce înseamnă a iubi cu adevărat pe cineva, din cartea „Gândiţi frumos”, care aparţine arhimandritului Teofil Părăian: „Ştiţi ce înseamnă să iubeşti pe cineva? Să-l aduci în tine. Să nu-l laşi lângă tine. Să nu-l laşi departe de tine. Să-l aduci aproape de tine. Să-l îmbrăţişezi. Să-l transferi din afară înlăuntru. Să-l aduci în suflet. Să poţi zice: „Te port în mine, te port în suflet, te port în visuri, te port în braţe”. Şi dacă nu spui lucrul acesta şi dacă nu poţi spune lucrul acesta, să ştii că nu iubeşti. Nu-i iubeşti nici pe cei despre care crezi că-i iubeşti. Nu-i iubeşti pe aceia de care vrei să scapi. Nu-i iubeşti pe aceia pe care nu-i apropii. Nu-i iubeşti pe aceia pe care nu-i ajuţi. Nu-i iubeşti pe aceia pe care nu-i mângâi. Nu-i iubeşti pe aceia pe care-i bruschezi. Să luăm aminte la toate lucrurile acestea şi să ştim că iubirea aduce şi durere când nu poţi face ceva pentru omul pe care-l iubeşti.” În momentul în care un bărbat are de-a face cu o femeie, îl vom vedea cum se transformă sub dragostea femeii, precum lutul sub mâna olarului. De aceea, femeia va trebui, mai mult decât bărbatul, să se străduiască să se desăvârşească, deoarece prin desăvârşirea ei va produce desăvârşirea acestei lumi, prin transformarea ei conştientă se va produce transformarea benefică a întregii lumi. Închei cu cele mai alese gânduri şi sincere mulţumiri pentru vizionare, vot şi comentariul sensibil, transmiţându-vă, cu emoţie şi gingăşie, calde urări de primăvară cu tot ce e bun şi frumos în viaţa dvs.! Vă doresc să iubiţi şi să fiţi iubit! Cu preţuire, Teodora Buiţă
Frumosul întotdeauna bucură şi trezeşte sentimente uneori chiar nebănuite! Asadar, dl. Alin, felicitări pentru frumosul cuprins în prezentarea dvs., pentru împletirea încântătoare dintre muzică, imagini şi poezie şi mii de mulţumiri pentru urări şi pentru invitaţia la dans! Referitor la invitaţia la dans, am să vă scriu o mică povestioară, aceasta ca să răspund şi eu tot cu ceva frumos, pentru că mi-aţi încântat ziua. "Odată, demult, un misionar străbătea Munţii Stâncoşi împreună cu un tânăr indian, care-i era şi călăuză. În fiecare seară, la acelaşi moment al apusului, tânărul indian se îndepărta, se întorcea spre soare şi începea să se mişte pe ritmul unei melodii suave şi pline de nostalgie, pe care o cânta încet. Imaginea tânărului care dansa şi cânta cu faţa spre soare îl umplea pe misionar de o curiozitate plină de admiraţie. Într-o zi îl întrebă pe ghidul său: - Ce înseamnă tot acest ritual pe care-l îndeplineşti în fiecare seară? - O, e ceva foarte simplu, răspunse tânărul. Eu şi soţia mea am compus acest cântec împreună. Când suntem departe unul de celălalt, fiecare, oriunde s-ar afla, se întoarce spre soare puţin înainte să apună şi începe să cânte şi să danseze. Astfel, chiar dacă suntem departe, cântăm şi dansăm împreună." Vă doresc să vă fie viaţa şi sufletul o primăvară şi să aveţi mereu cu cine dansa în ritmurile vieţii! Cu drag, Teodora Buiţă
Mulţumesc, dragă Angelica, pentru vizionare, votare şi mai ales, pentru căldura mesajului. Da, m-ai descris foarte bine, „tot ce ţine de mine... ţine de iubire...” Nu cred că poate cineva să-mi arate o minune mai mare decât dragostea. Adevăratele miracole nu trebuie să le vezi, ci să le simţi. Şi în orice creştin se întâmplă un miracol atunci când, apropiindu-se de ceilalţi prin dragoste, simte cum se apropie de Dumnezeu. Fiindcă, aşa cum spune Sfântul Ioan Gură de Aur, „Sfinţenia vine din dragoste. Dragostea este rădăcina şi izvorul binelui. Dragostea schimbă însăşi natura lucrurilor. În mâna dragostei, toate devin bune. Cel ce iubeşte, niciodată nu poate urî, chiar de ar fi orişice împrejurare, şi acesta este tocmai cel mai mare bun al dragostei.” Aceasta îţi doresc şi eu, draga mea, să iubeşti şi să fii mereu înconjurată cu iubire! Şi atunci, sigur, eşti fericită! Cu drag, Teodora
Un pps încântător, care mi-a amintit de lumea dulce a copilăriei! Felicitări, dl. Cezar! Comentariul meu vine cu mare întârziere, dar eu abia acum l-am văzut şi mă bucur că s-a întâmplat, fiindcă mi-a înseninat ziua! Numai bine vă doresc şi multă inspiraţie, pentru realizarea de noi prezentări, la fel de frumoase!
Îţi mulţumesc, dragă Angelica, pentru că ai trecut şi pe aici şi ai împărtăşit căldură sufletească şi mult frumos! Mulţumesc pentru felicitări şi urările pe care ţi le returnez înmiit, cu aceeaşi dorinţă şi pentru tine: să fii iubită şi fericită, să ai parte de toată magia iubirii, să te bucuri de o viaţă împlinită alături de cine îţi doreşti! La mulţi ani, de Dragobete! Cu mult drag, Teodora Buiţă
Comentariu la O viaţă avem, data: 23.02.2016, 23:16
Lumea noastra
Avem peste 30800 prezentari PowerPoint (format pps, pptx sau ppt, ppsx) primite de la 1081 de persoane. Prezentarile sunt grupate in 29 de categorii.