Teodora Buiţă

Membru din 10.02.2010, 5 abonati

Logheaza-te pentru a te putea abona sau trimite mesaj privat.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Activitate
Originalitate:
100.00%
Prezentari: 132 prezentari
Prezentari proprii: 132 prezentari
Comentarii: 904 comentarii
Prezentari apreciate: 1556 aprecieri

Comentarii scrise de Teodora Buiţă

Bună seara, Adrian!

Văd că în sfârșit ai înțeles și tu ce am dorit să transmit: „Fiecare are dreptul să-și folosească timpul cum crede și cum poate”! Și bineînțeles că, fiecare comunică pe site și transmite aprecieri cum crede de cuviință, fie bifând căsuța „Îmi place”, fie lăsând comentarii, fie amândouă!

Eu ți-am înțeles dorința „unei schimbări spre conținut în tipul de activitate și de comunicare de pe site” și ți-am explicat deja în primul comentariu de mai sus, de ce nu se poate ca toți să procedeze astfel: la anumite pps-uri, mai ales cele cu subiecte de specialitate, este mai greu pentru unele persoane să scrie comentarii referitoare la temele prezentate, chiar dacă ar avea timp! Plus că există persoane care nu au talent la scris, iar altele, pur și simplu nu vor să apară public, de aceea preferă aprecierile de tip „like”. Constat că n-ai văzut explicația mea sau nu ai vrut să o vezi, continuând să-mi aduc critici nejustificate!

Sincer, nu am înțeles rostul ultimului tău comentariu, presărat cu cuvinte așa de... „prietenoase”, din moment ce eu ți-am spus deja că-ți voi respecta dorința, privind modul de comunicare la pps-urile postate de tine, iar în rest voi proceda la fel ca și până acum!

Eu te respect și din considerație față de tine, pentru că nu-mi plac discuțiile neprincipiale, prefer să nu mai adaug nimic și nici să răspund în stilul scris de tine! Ce-am avut de spus, am spus!

Teodora Buiță

Comentariu la Lumea iesita din comun - XL , data: 16.07.2020, 21:52

Cipri, eu când am postat comentariul meu pe site, am citit doar discuțiile dintre tine și Adrian. Abia după postare am văzut și schimbul de mesaje dintre tine și Cristina, am înțeles că nu împărtășești decât o parte din părerile lui Adrian, de aceea am revenit cu un alt comentariu, cu scuze.

M-au surprins cele scrise de tine, referitor la felicitări, fiindcă eu întotdeauna răspund la comentariile primite și mesajele transmise aici, și cum nu-mi aminteam nimic în acest sens, m-am apucat să verific! Acum m-am lămurit, de aceea te rog să primești cele mai calde și sincere mulțumiri! Bineînțeles că totul este cu retur!

Fiindcă și mie îmi plac scrierile lui Iorga, îmi închei mesajul cu două citate înțelepte ale lui:

„Când un om ți se pare aspru, gândește-te întotdeauna că o cetate întărită nu e neapărat o cetate inamică.”

„Omul cu adevărat bun este doar cel care ar fi putut fi rău și n-a fost.”

Cu prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Lumea iesita din comun - XL , data: 16.07.2020, 04:35

Adrian, m-am obișnuit deja ca din când în când să ai câte o nemulțumire, să vii cu vreo observație care, după cum spui tu, consideri a fi bună pentru site, dar să-i superi pe toți care ți-au apreciat până acum lucrările fără comentarii scrise, spunând că aprecierile făcute astfel, nu te interesează, chiar nu mă așteptam! Acesta a fost și motivul pentru care am scris comentariul de mai sus, fiindcă printre cei care ți-au apreciat în acest mod lucrările, uneori, când s-a întâmplat să nu am timp să las și un comentariu scris, mă număr și eu!

Cum nu-mi place să supăr pe nimeni, am înțeles care ți-e dorința și, deși mi se pare ciudată, ți-o voi respecta! Nu voi mai lăsa la lucrările tale aprecieri „mute”, decât atunci când voi avea timp să las și un comentariu scris, în caz că tema prezentată face parte dintr-un domeniu cunoscut mie!

Dar fiindcă sunt o fire caldă, prietenoasă și îmi place din frumosul meu să împărtășesc și altora, nu voi renunța la „comentarii festiviste”, cum le numești tu, ci voi continua, ca și până acum, să îmi felicit colegii la anumite ocazii speciale și să postez pps-uri personale cu felicitări la anumite sărbători, chiar dacă tu le consideri „pierdere de timp”. Sunt multe persoane care apelează la acest site când doresc să-și felicite rudele, prietenii, în anumite momente deosebite din viața lor, iar dacă eu pot să ajut, să ofer o bucurie cuiva, de ce să nu o fac?

Nu toată lumea gândește ca tine, iar dacă nu-ți place aceasta, e problema ta, nu ne-o poți impune tuturor de pe site!

De ce nu înțelegi că e nevoie și de astfel de gesturi, fiindcă tocmai aceste momente constituie bucuria și frumusețea vieții?

Închei dorindu-ți multă inspirație în continuare și mult succes în realizarea de pps-uri cât mai frumoase și mai laborioase, cum știi tu să le faci!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Lumea iesita din comun - XL , data: 16.07.2020, 04:28

Cipri, aici este locul unde se creează frumosul, pentru mine este colțul meu de încântare, izvorul meu de bucurie, și de câte ori doresc să mă recreez, să-mi încarc sufletul cu minunății, cu imagini sau subiecte atrăgătoare, interesante... etc., deschid site-ul nostru, al autorilor de pps, fiindcă eu așa îl numesc! Iar întâlnirea virtuală cu voi, mai exact cu lucrările, comentariile voastre, pentru mine constituie prilej de bucurie. Poate acum înțelegi mai bine de ce am fost așa de surprinsă și de dezamăgită citind ultimele comentarii.

Ne cunoaștem de atâția ani (cel puțin eu am 10 ani de când postez pe site), cu unii dintre autori corespondez și pe e-mail, că am ajuns să vă consider nu doar colegii, ci și prietenii mei și tocmai de aceea mi-ar plăcea ca atmosfera creată aici să fie una plăcută, de armonie, nu de critici și veșnice nemulțumiri. Nici nu știi ce ușurată am respirat când dl. administrator a luat înțeleapta hotărâre de a renunța la notarea cu steluțe, de care unii s-au folosit ca să facă răutăți!

Suntem toți iubitori de frumos și doritori de a împărtăși din frumosul nostru și altora. Bineînțeles că nu suntem la niciun concurs și nici recompense materiale nu primim pentru munca noastră, ci doar sufletești. Tocmai de aceea nu înțeleg rostul unor reproșuri care strică atmosfera dintre noi!

Dl. administrator a înființat o rubrică specială pentru mesaje private. Prin urmare, când ceva ne nemulțumește, o putem face acolo, astfel nu-i mai implicăm și pe alții! Dacă se proceda și acum așa, nici eu nu mai transmiteam mesajul de mai sus!

Îți mulțumesc pentru răspuns și mă bucur că referirile făcute nu au fost cu trimitere la mine! Te rog să mă scuzi, dacă te-am supărat! Ce să fac, sunt Săgetător, iar printre caracteristicile zodiei se numără sinceritatea și corectitudinea! Îți doresc multă sănătate și tot ce e mai bine pentru tine și cei dragi!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Lumea iesita din comun - XL , data: 14.07.2020, 20:05

Stimați colegi, Adrian și Ciprian,

Nu-mi stă în caracter să fiu răutăcioasă, nu pot și nici nu-mi place să supăr pe cineva intenționat, dar, după ce am citit mai multe comentarii ale voastre, fiindcă printre cei pe care îi criticați, mă simt inclusă și eu, voi încerca să lămuresc lucrurile din punctul meu de vedere!

Unul dintre motivele pentru care nu las întotdeauna comentarii, o constituie faptul că, ziua fiind ocupată cu altele, la calculator de obicei intru la ore târzii și atunci, din lipsă de timp, după ce vizualizez o lucrare care m-a încântat, ca să îi transmit aprecierea mea autorului ei și să-l felicit, bifez căsuța „Îmi place” (înainte notam cu steluțe). Procedând astfel, eu consider că am transmis ce am gândit, adică: „Felicitări! Îmi place ce-am văzut!”, fără să fie neapărat nevoie să mai scriu un comentariu! Sigur, când am timp, după cum ați văzut, revin și cu câteva rânduri de apreciere privind lucrarea respectivă.

Un alt motiv pentru care nu mai scriu comentarii la lucrările unor autori, o constituie faptul că nu mi s-a răspuns la comentariile făcute de mine. Atunci când cineva nu îmi răspunde la un comentariu, înțeleg că, fie nu i-a plăcut ce am scris, fie nu îl interesează. Și atunci, eu de ce mi-aș pierde din timpul meu cu cineva care nu are timp să spună nici măcar un simplu „Mulțumesc!”, așa cum este politicos să se procedeze între colegi?

Iar tu, Adrian, cum ai multe pps-uri cu subiecte de specialitate, trebuie să înțelegi că este mai greu pentru unele persoane să scrie comentarii referitoare la anumite teme! Plus că există persoane care nu au talent la scris, iar altele, pur și simplu nu vor să apară public. Și atunci, cel mai simplu mod de a arăta că le-a plăcut ce-au văzut, dau „like”! Așa se procedează peste tot, așa își arată oamenii aprecierea, iar cei care primesc astfel de „aprecieri mute”, cum le numești tu, obișnuiesc să mulțumească, nu să critice, așa, ca tine!

Crede-mă că nu e deloc colegială o astfel de atitudine! Indiferent de modul în care își manifestă cineva încântarea, așa „mută” cum e, tot o apreciere rămâne!

Spuneți că nu vă plac „felicitările destul de mimetice și de multe ori cu aparențe de reciprocitate” și nici „aprecierile „mute” și comentariile festiviste sau/și convenţionale”, ceea ce arată clar că nu ați înțeles că fiecare oferă ce poate, ce simte, și pentru aceasta, o spun încă o dată, ar trebui să le mulțumiți persoanelor respective, nu să le criticați! Doar acesta nu este un site de specialitate unde comentariile să fie făcute cu analize literare amănunțite ale temelor prezentate în pps-uri.

Și apoi, nu înțeleg ce vedeți voi rău în faptul că, la anumite ocazii speciale, cineva transmite o urare, un gând frumos? Doar nu totul în viață se rezumă numai la muncă... 

Sper să nu vă supere cele scrise, explicațiile pe care vi le-am dat, fiindcă nici eu nu m-am supărat pe voi, că m-ați criticat pe mine și pe alți colegi, ci să înțelegeți că e greșit felul în care priviți voi lucrurile!

Știu cât suflet se pune în realizarea unui pps, ca să nu mai spun de cât timp și câtă muncă e nevoie, mai ales la un pps cu un subiect mai amplu, dar aceasta nu înseamnă că trebuie să avem așteptări de la cineva, mai mult decât poate oferi!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Lumea iesita din comun - XL , data: 14.07.2020, 04:18

Mulțumesc pentru mesajul trimis în privat!

Mă bucur că vă place poezia, cu atât mai mult că, sunt din ce în ce mai puțini iubitori...!

Stilul versurilor mele este cel clasic (ritm, rimă, muzicalitate...), dar aceasta nu înseamnă că nu admir și alte abordări, cum sunt poemele haiku, care, în doar câteva cuvinte, mai exact 3 versuri, într-o formă concisă, scurtă, cuprind în ele o întreagă filosofie de viață, exprimând sentimente poetice care stimulează imaginația cititorului.

Dar, indiferent ce subiecte veți aborda în pps-uri sau ce comentarii veți primi, important este să continuați!

Încă o dată, vă doresc mult succes!

Cu drag,

Teodora

P.S. V-am răspuns aici fiindcă am un mesaj și pentru Cipri: În poemele haiku moderne, nu mai este obligatorie respectarea strictă în versuri a silabelor 5 - 7 - 5, prioritate având conținutul, așa că îndrăznește și fă primii pași! Concentrează-te pe a scrie expresii semnificative despre momentul prezent. Cunoști zicala: „O imagine valorează cât o mie de cuvinte.” Şi în haiku, trebuie să creezi o imagine care să permită cititorului să-şi folosească imaginaţia pentru a vedea cu ea! Te așteptăm! Succes!

Comentariu la Zodia RACULUI, data: 28.06.2020, 05:01

Da, exact așa este Racul, la fel de sensibil ca și acest pps! Știu ce spun, fiindcă am unul în familie. Felicitări amândurora autoarelor!

Bine ați revenit printre noi, d-na Constanța! Văd că v-ați adus și un ajutor talentat! Mă bucur mult că inițiativa d-lui administrator a avut succes. Să știți că ne-ați lipsit!

Sper să mai revină și alți colegi. Eu i-am anunțat pe toți de la care am avut adresa de e-mail, de noile condiții de postare a pps-urilor, foarte avantajoase!

Vă doresc multă inspirație și succes în continuare!

Vă așteptăm cu drag, să împărtășiți cu noi din frumosul dvs.!

Cu prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Zodia RACULUI, data: 26.06.2020, 04:54

Bună dimineața, Helmut!

Felicitări pentru acest pps minunat! Pentru mine, care sunt o romantică, a fost o încântare vizionarea lui, mi-a creat o stare specială.

Eram sigură că, după pps-ul cu răsăritul de soare, va urma și unul cu partea romantică a zilei, cu apusul soarelui, care aduce momente de nostalgie și visare.

În timp ce răsăritul vine cu speranță, cu renaștere, cu bucuria unui nou început, cu optimism..., apusul te duce cu gândul la un final, la o încheiere, la o plecare care, cu toată încântarea imaginilor superbe ce se desfășoară privirilor, face sufletul să vibreze, cuprins de o anume tristețe, de melancolie...

Indiferent de locul de unde le privești, la munte, la mare..., apusurile de soare sunt superbe cu jocul uimitor de culori, când soarele în fiecare moment își schimbă culoarea de la galben la portocaliu, pentru ca apoi, scăldat în raze roșietice, să dispară încet din fața privirilor...

Un apus nu este ca altul, culorile cerului nu sunt aceleași, fiecare apus de soare este un spectacol care de fiecare dată mă fascinează.

Foarte bine ales și fondul sonor, picurând în suflet liniște și pace!

Mulțumiri pentru tot frumosul transmis!

Cu prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Se stinge o noua zi. Apusuri de soare in Dolomiti., data: 26.06.2020, 04:45

Bună dimineața, domnul administrator!

 

Nu trebuie să-mi mulțumiți, am făcut-o cu mare drag, atât din gratitudine pentru tot ce ați făcut dvs. pentru noi, în decursul atâtor ani, sacrificând din timpul dvs. pentru acest hobby, cât și din dorința de a ne reîntâlni aici, cu toții, ca într-o mare familie, împărtășind fiecare din frumosul lui, așa cum făceam în anii anteriori! Ce-i drept, eu mă bucur în continuare de creațiile multora dintre dânșii, primindu-le pe e-mail, dar nu e păcat că vizitatorii acestui site nu o mai pot face? De aceea, din toate aceste considerente, am luat hotărârea de a le scrie, informându-i de noile condiții de postare foarte avantajoase.

Bineînțeles că le-am transmis și salutările din partea dvs., care au fost cu retur și cu mulțumiri din partea tuturor!

Mă scuzați că nu am răspuns mai repede, dar, după ce mi-am trimis mesajul informativ către toți autorii de pps cu care țin legătura pe e-mail, am așteptat răspunsul lor, ca să știu ce să vă informez!

Ca să nu ocup prea mult spațiu aici, vă voi transmite un e-mail cu ce mi s-a scris!

Cu stimă și prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Foi Deo - A fost Dumnezeu (fado) V2, data: 19.06.2020, 03:28

Bună seara, Helmut!
Ai ales imagini superbe cu cel mai frumos moment al zilei, răsăritul soarelui! Sigur, și apusurile sunt minunate, romantice, dar, așa cum spunea și Bach, „În fiecare răsărit de soare se naşte ceva frumos.”, adică se naște o nouă zi, un nou început, o nouă speranță... odată cu apariția soarelui în toată splendoarea lui și energia binefăcătoare.
Felicitări și mulțumiri, Helmut, pentru acest pps minunat!
Am văzut că ți-a scris și domnul Karel Hofmann. Să știi că este unul dintre vechii admiratori ai tăi, cred că urmărește tot ce postezi, fiindcă multe dintre pps-urile tale le trimite și pe e-mail, care ajung la mine printr-un corespondent comun.
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Se naste o noua zi. Rasarituri de Soare in Dolomiti, data: 15.06.2020, 19:42

Simbol al spiritualității românești, personalitate complexă, nuanțată, cu totul specială, Mihai Eminescu, poetul nostru național, „nepereche”, a rămas și azi la fel de actual.
Așa cum spune și academicianul Eugen Simion, „Ne întoarcem mereu la Eminescu, pentru că poezia lui nu s-a învechit.
Cred că se înșală cei care judecă poezia și proza lui Eminescu în funcție de tendințele lui naționaliste și tradiționaliste (...), cei care văd în Eminescu strămoșul xenofobiei românești, ori nu știu să citească, ori nu citesc ce trebuie.”
„Pe măsură ce-l cunoaștem, îl integrăm în categoria giganților poligrafi”, afirma eminescologul G. Munteanu.
Cu cât încercăm să pătrundem în tainele creației eminesciene, cu cât îl citim mai mult pe „omul deplin al culturii românești” (C-tin Noica), pe „uomo universale” (M. Eliade), constatăm că, de fapt, așa cum s-a spus, Eminescu rămâne „un univers deschis”, a cărui operă pătrunde în conștiința literară a fiecărei noi generații.
Mă bucur și te felicit, Adrian, pentru că ai venit și în acest an să-l faci cunoscut lumii pe „Luceafărul” poeziei noastre, „cea mai înaltă încorporare a inteligenței române” (Titu Maiorecu), cu un minunat pps, excelent realizat!
Ai ales una dintre cele mai valoroase poezii eminesciene, „Odă (în metru antic)”, care, alături de poemele „Glossă” și „Luceafărul”, întregește concepția poetului asupra existenței umane, privită prin prisma geniului.
Trecută prin 11 variante succesive, timp de 10 ani, scrisă în formele solemne, maiestuoase și grave ale prozodiei clasice antice, poezia impresionează încă de la primul vers, „Nu credeam să-nvăţ a muri vrodată”, când te simți contrariat, fascinat, copleșit de măreția și misterul acestui vers genial, socotit cel mai impresionant vers scris vreodată în limba română, cu atât mai mult că poezia a fost scrisă de poet, în prima variantă, la doar 23 de ani, dovedindu-se încă de atunci un profund filosof.
De fapt, întreaga poezie se organizează în jurul acestui extraordinar vers, cu imaginea geniului care trăiește în afara timpului, destinului și a morții.
Nichita Stănescu exemplifica mereu prin acest vers, ideea sa de „poezie metalingvistică” (care presupune a construi marea poezie fără a mai folosi niciunul din mijloacele poeziei). Într-adevăr, tipul de expresivitate este înalt-filosofică și enigmatică prin sine însăși, nu prin apelul la tropi, la figuri de stil.
Cum am scris mai sus, Adrian, ai făcut o analiză foarte bună, minuțioasă a poeziei, pe versuri, pe strofe, așa că nu are rost să o mai fac și eu, ci doar te felicit încă o dată pentru munca depusă pentru realizarea acestui pps deosebit!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la EMINESCU-ODA in metru antic-Note de lectura, data: 15.06.2020, 19:26

De când am ascultat prima dată muzică fado, cu acordurile ei melancolice, m-am îndrăgostit de ea. Și cred că Amália Rodrigues a fost prima solistă pe care am auzit-o cântând în stilul ei inconfundabil, ce m-a făcut să mă înfior, transmițând o tristețe sfâșietoare, un anume dor de ceva sau de cineva, care constituie, de altfel, laitmotivul acestor cântece. Chiar ea mărturisea că această muzică i-a cucerit inima, explicând că: „Fado nu este făcut pentru a fi cântat. Fado se întâmplă pur și simplu. Îl asculți, nu îl înțelegi și nu îl poți explica”.
Adică, esența fado există în fiecare experiență a vieții și poate fi doar trăită, nu cuprinsă în cuvinte.
Felicitări, Iosi, pentru lucrare și mulțumiri pentru aceste momente deosebite!
Mă bucur că te-ai hotărât să revii pe site, după o lungă perioadă de absență!
Le voi scrie prietenilor din grupul autorilor de pps, poate îi conving și pe ei să revină, ținând cont că domnul administrator a adus multe schimbări în bine privind interfața acestui site și condițiile de postare, devenind astfel mai prietenos și mai permisibil (se pot posta acum pps-uri cu volum mare – până la 40 MB și s-a renunțat la aprecierea cu steluțe, cele care au constituit motiv de supărare pentru mulți și i-au făcut să plece).
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Foi Deo - A fost Dumnezeu (fado) V2, data: 11.06.2020, 15:33

Citatul meu preferat, din cele scrise în pps, este cel al lui Gabriel García Márquez: „Nu înceta niciodată să zâmbeşti, nici chiar atunci când eşti trist, pentru că nu se ştie cine se poate îndrăgosti de zâmbetul tău.” Îl scriu de multe ori când transmit mesaje cu conținut amuzant, sigur, nu pentru partea cu „îndrăgostitul”, ci ca să le amintesc oamenilor că ar fi cazul că zâmbească mai des, fiindcă, printre multele beneficii aduse, zâmbetul este și cel mai bun medicament.
N-am văzut printre imaginile cu poduri deosebite, unul care îmi place mult și pe care am visat la un moment dat, meditând, ca tine în acest pps, la viață și efemeritatea ei. Este vorba despre Podul Alexandru al III-lea, ridicat pentru a uni malul stâng de malul drept al Senei, podul cu cele mai multe decorațiuni din Paris și o minune a ingineriei secolului XIX, construit din oțel și decorat generos în stil Art Nouveau, cu elemente inspirate din heraldica franceză și rusă: cu felinare și sculpturi reprezentând heruvimi, nimfe și cai înaripați, iar la fiecare capăt, podul are statui de 17 m înălțime.
Mulțumesc și te felicit, Helmut, pentru toate momentele de frumos transmise, aici și în celelalte pps-uri, postate în ultima perioadă!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Bruecken des Lebens. Cugetari, data: 11.06.2020, 15:26

„O mamă e acea persoană care poate lua locul oricui, dar nu poate fi înlocuită cu nimeni.”, fiindcă mama e unică!
Atent ca întotdeauna, mulțumiri, Helmut, pentru urări și frumoasele pps-uri, calde, gingașe, pline de sensibilitate, așa cum e și sufletul unei mamei!
La noi Ziua Mamei s-a sărbătorit pe 3 mai, dar fiindcă la voi este celebrată azi (la fel ca în peste 70 de țări), doresc să-i transmit doamnei Edda, calde felicitări, urări de bine, „La mulți ani!” cu sănătate și fericire!
„LA MULŢI ANI!”, de asemenea, tuturor mamelor, minunatele femei, fără de care viaţa nu ar exista pe pământ!
Și fiindcă la noi, în România, azi se aniversează Ziua Tatălui, aceleași calde urări ți le transmit și ție, domnului administrator și tuturor colegilor și vizitatorilor acestui site!
Să vă bucurați de o zi frumoasă, chiar dacă de data aceasta va fi într-un mediu restrâns!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la De ziua Mamei, data: 10.05.2020, 17:23

Congratulations and many thanks, Mr. Steve, for your beautiful pps!
With much esteem,
Teodora Buiță

Comentariu la India (Kerala), data: 20.04.2020, 01:05

Felicitări și mulțumiri, dl. Emil, pentru acest minunat pps, cu fotografii frumoase, la fel și pentru celelalte ultimele postate, toate încântătoare!
Dvs., familiei și tuturor celor dragi, vă doresc un Paște binecuvântat, cu sănătate, credință, iubire, bucurie, liniște sufletească și speranță în bine!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Jelgava, data: 20.04.2020, 00:52

Multe mulțumiri, Ciprian, pentru toate lucrările frumoase, interesante, cu o mulțime de informații, cu care mereu ne încânți!
Calde urări pentru tine, familie, tuturor celor dragi, de Sfintele Paști!
Să vă bucurați de sărbători luminoase, cu sănătate, credință, iubire, liniște sufletească și speranța că în curând se va intra în normalitate, că totul va fi bine, sub binecuvântare divină!
Cu prețuire,
Teodora Buiță

Comentariu la Lumea iesita din comun - XXXIII, data: 20.04.2020, 00:39

Mulțumiri calde, domnul Cornel!
Vă doresc dvs., familiei, celor dragi, d-lui administrator, colegilor și tuturor vizitatorilor site-ului, să aveți un Paște luminat și binecuvântat, cu sănătate, credință, iubire, bucurie, liniște sufletească și speranță că în curând totul va fi bine!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Paste 2020, data: 20.04.2020, 00:23

Într-adevăr, frumos fondul sonor, dar cel mai mult m-au încântat imaginile alese, în culori calde, ce te îndeamnă la visare!
Felicitări, Helmut, pentru acest minunat pps, dar și pentru ultimele postate, toate frumoase!
Și fiindcă la voi se sărbătorește Paștele, doresc ca Sărbătoarea Învierii Mântuitorului, binecuvântată de lumina sfântă, să vă aducă credință, pace, sentimente alese, bogăţie sufletească, speranță, multă sănătate și tot ce e mai bun, în familie, prietenilor și tuturor celor dragi!
Să aveți un Paște luminat și binecuvântat!
Cu stimă și aleasă prețuire,
Teodora Buiță

Comentariu la Hubert von Goisern., data: 12.04.2020, 01:12

„Vremea trece, vremea vine...” şi iată-ne din nou într-una dintre cele mai frumoase zile dedicate femeii, întruchiparea frumosului și a iubirii, ființa unică ce exprimă feminitatea și frumusețea ce izvorăsc dintr-un suflet plin de iubire.
Fiindcă frumuseţea exprimată cu şi prin iubire este înscrisă în codul ei genetic, feminitatea femeii este un preţios har cu care vine în această viaţă.
Mulțumim, dragă Cristina, pentru minunatul tău dar, încărcat de emoție și frumos!
Îți doresc să-ți fie viaţa plină de iubire, împlinire, lumină şi frumos şi să te bucuri de toată minunea ei!
Să fii iubită, admirată, respectată, preţuită..., fiindcă o meriți din plin!
Aceeași caldă urare tuturor femeilor minunate, oriunde s-ar afla!
La mulți ani!
Cu drag și prețuire,
Teodora Buiță

Comentariu la Wonderful Tonight (Minunată în seara asta), data: 09.03.2020, 03:36

“Femeia… frumuseţe, fascinaţie, mister şi putere.
Femeia… cântec, poezie, imn.
Femeia… iubită, mamă, muză, savant, sfântă.
Dar mai presus de toate şi înainte de orice, FEMEIE.”
Mulțumim, Adrian, pentru acest frumos pps, un emoționant omagiu adus femeii, considerată pe drept cuvânt sufletul lumii, simbol de viață și mister, al iubirii, purității și frumusetii spirituale, al gingășiei, al jertfei și dăruirii de sine.
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la De Ziua Femeii, data: 09.03.2020, 03:31

Felicitări, dl. Teodor, pentru acest pps încântător, bine documentat, cu imagini și informații despre Tunis, principala poartă de intrare în Tunisia, pentru turiști, oraș cu multe zone incluse în patrimoniul UNESCO!
Mulțumiri pentru minunata plimbare virtuală în frumosul și vechiul oraș al Tunisiei, cu un bogat trecut istoric, fondat de către berberi în mileniul al doilea înainte de Hristos, pe care dvs. ați avut norocul să-l vedeți și personal!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Tunis, data: 02.03.2020, 01:01

Felicitări, Adrian, pentru noul tău pps, bine realizat, bogat în informații, dedicat marelui teolog şi filosof umanist italian din epoca Renașterii, Giordano Bruno, o personalitate complexă şi fascinantă, specialist într-o serie de arte astăzi uitate, ca arta memoriei, care-l face celebru în epocă.
Giordano Bruno a scris o serie de tratate de magie, fiind intens preocupat de teoria şi practica „Marii arte” (o combinaţie de divinaţie, astrologie, alchimie, magie etc.).
Teoriile lui au influenţat ştiinţa şi filosofia din secolul al XVII-lea şi începând cu secolul al XVIII-lea, au fost preluate de mulţi filosofi moderni. Ca simbol al libertăţii de gândire, a inspirat mişcările liberale europene din sec. al XIX-lea, mai ales Risorgimento italian (mişcarea pentru unitate naţională şi politică;). L-a influenţat şi pe filosoful olandez Baruch Spinoza, care în secolul al XVII-lea a anticipat dezvoltarea monismului, ca mod de reprezentare a lumii (identifică divinitatea cu întreaga materie şi cu Universul).
Condamnarea lui Giordano Bruno constituie unul din momentele cele mai întunecate ale Contrareformei catolice.
Numele lui a devenit sinonim cu cel de victimă a obscurantismului. La patru sute de ani după executarea sa, Biserica Catolică, prin glasul papei Ioan Paul al II-lea, şi-a exprimat „profunda durere” pentru eroarea comisă prin condamnarea sa la moarte.
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la GIORDANO BRUNO Viata si Moartea., data: 02.03.2020, 00:56

Mulțumesc, Helmut, pentru acest minunat dar floral, plin de culoare și suavitate, în așteptarea primăverii care ne bate la ușă!
Felicitări pentru ultimele pps-uri postate, frumoase, cu imagini deosebite!
Și fiindcă suntem în prima zi de primăvară, îți doresc să își reverse asupra ta și a întregii familii, din cupa ei de frumusețe și plinătate, tot ce are mai bun, să aveți parte de o primăvară așa cum v-o doriți!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Martie, vine PRIMAVARA., data: 02.03.2020, 00:45

Felicitări, dragă Cristina, pentru ultimele lucrări! Muzică și pictură, emoție și gingășie, țesute într-un tot frumos și încântător, care farmecă ochii privitorului!
Mulțumesc pentru tot! O zi perfectă îți doresc și eu, în prima zi a primăverii și în toate care vor veni!
Să te bucuri, împreună cu cei dragi, de o primăvară superbă, cu toate minunățiile pe care le va aduce acest tulburător anotimp al speranței și renașterii!
Cu drag,
Teodora Buiță

Comentariu la Perfect Day - Miriam Stockley, data: 02.03.2020, 00:38

Vă mulțumesc, dl. Teodor, pentru vizionarea lucrării, pentru dărnicia notării și mesajul frumos!
Să știți că eu consider că oamenii pot trăi clipe minunate la orice vârstă, nu doar la tinerețe, fiindcă iubirea poate înflori la orice vârstă. Inima nu îmbătrânește niciodată, iar la maturitate, iubirea poate înflori într-un mod deosebit, luminos, liniștit și profund.
Da, iubirea este cel mai pur și curat sentiment, singurul și cel mai măreț, ce poate da peste cap orice rațiune și putere de autocontrol.
Așa cum frumos spune și Osho, „Viaţa nu este altceva decât o ocazie pentru ca iubirea să înflorească. Chiar dacă v-aţi ratat până acum întreaga viaţă, dacă în ultima clipă, odată cu ultima suflare, deveniţi iubire, atunci nu aţi ratat nimic, căci un singur moment de iubire este egal cu întreaga eternitate a iubirii.”
Și fiindcă iubirea este cea care ne face viața frumoasă, cea care ne apropie de divin, eu vă doresc să nu vă lipsească niciodată!
Aceeași dorință pentru toți cei care au avut bunăvoința să-mi vizioneze prezentarea, cărora le mulțumesc, la fel și domnilor Emil și Helmut, cu recunoștință pentru dărnicia notării!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Puterea iubirii, data: 16.02.2020, 23:15

Felicitări și mulțumiri, dl. Teodor, pentru încântătorul dvs. pps, o minunată călătorie virtuală în Montecatini Terme, cea mai mare și mai faimoasă stațiune balneoclimaterică din regiunea italiană Toscana, situată la 48 km de Florența, un oraș foarte popular în rândul nobililor încă din secolul al XVI-lea, datorită apelor termale cu efecte curative asupra ficatului și a sistemului digestiv, dar și pentru aerul curat și peisajele de poveste!
Cu explicații bogate și imagini frumoase ați reușit să ne convingeți să mergem să vizităm acest oraș balnear deosebit, ce ascunde cetăți medievale, biserici și centre termale cu arhitectură impresionantă, fiind și astăzi o atracție turistică pentru turiștii sosiți din întreaga lume pentru tratamentele cu ape termale.
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Montecatini Terme, data: 10.02.2020, 03:17

Felicitări, Helmut, pentru acest minunat pps, cu imagini superbe, ale unei ierni ca-n basme și fețe vesele, zâmbitoare, bucurându-se de tot frumosul din jur, oferit de darnica natură!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Pe Marte nu avem zapada., data: 10.02.2020, 03:12


Felicitări și mulțumiri, Helmut, pentru prezentările tale instructive, despre istoria schiului și cu imagini deosebit de frumoase!
Da, pentru mulți, schiul este un mod plăcut de a petrece timp în natură, un sport foarte căutat mai ales de cei care iubesc adrenalina, iar pentru alții, această activitate este o rutină, cum sunt civilizațiile nordice, care fiind înconjurate de zăpadă o mare parte din an, trebuie să se deplaseze în aceste condiții.
Dar, indiferent de motivul pentru care oamenii practică acest sport, un lucru este sigur: spiritul competitiv străvechi cu care fiecare dintre noi ne naștem, ne face să vrem să încercăm lucruri noi. De foarte mult timp oamenii au început să dezvolte o pasiune pentru jocurile care provocă adrenalină.
De fapt, așa cum ai menționat, schiul cunoscut în prezent nu este altceva decât o versiune îmbunătățită a prototipurilor din timpurile preistorice. Există o legendă care spune că prima schioare a fost zeița frumuseții și dragostei din regiunea nordică, Skade, care, încercând odată să vâneze un ren în munți, fiindcă acesta era mult prea rapid, pentru a nu rata prada, și-a pus niște tălpici de lemn în picioare și astfel a devenit prima schioare cunoscută umanității.
Deși la ora actuală schiul este considerat a fi unul dintre cele mai scumpe sporturi, totuși există multă lume care îl practică atât ca pasiune, cât și la nivel de profesie.
Iar printre pasionații acestui sport, am văzut că te numeri și tu și încă de foarte mulți ani! Felicitări, Helmut și mult succes în continuare, cu satisfacții din plin!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Din istoria skiului alpin.Heliskiing., data: 03.02.2020, 02:14

După clipele pline de lumină din zilele magice, în întâlnirea cu sacrul, la Sărbătoarea Nașterii Fiului lui Dumnezeu, „Mântuitor al lumii și Lumină a Universului”, cu sufletul încărcat de bucurie și pace, dar și cu o urmă de nostalgie datorate ultimelor ore ale vechiului an, vin acum și eu, Adrian, să mă alătur celor care îți transmit urări de bine pentru Noul An, de sănătate, împliniri, succes și cât mai multe bucurii!
Tot ce-ți dorești, să ți se împlinească, tot ce visezi, să devină realitate! Și de ce nu, poate și o călătorie pe Marte, despre care tu ne vorbești în acest pps și nu numai, cu informații interesante, o lumină de speranță pentru noile generații și pentru cele viitoare!
Mulțumesc, totodată, pentru toate prezentările tale încântătoare, pentru tot ce ai împărtășit cu noi, pentru toată bogăția de informații și pentru lucrurile frumoase transmise de-a lungul întregului an!
AN NOU FERICIT! LA MULȚI ANI!
Cu stimă și prețuire,
Teodora Buiță

Comentariu la Colonizarea planetei MARTE (3) - anii 2020-2050, data: 01.01.2020, 14:33

Mulțumim, Helmut, pentru că ai venit să ne fii alături cu o urare frumoasă, o „Serenadă” din lumea ta minunată, din lumea de basm a munților tăi dragi, cu care ne-ai încântat sufletul, cu imaginea de curat și pur, culoarea albă fiind de fapt, culoarea Noului An 2020, care în astrologia chinezească este Anul Șobolanului Alb de Metal. Și fiindcă, după cum se știe, culoarea albă simbolizează puritatea, înțelepciunea, sinceritatea, intențiile nobile și perfecțiunea, se spune că semnul zodiacal îi va ajuta doar pe cei care vor încerca să-și atingă țelurile prin mijloace oneste, altfel, vor fi loviți de eșecuri și dezamăgiri. Să sperăm că așa va fi…!
Mulțumesc, încă o dată, pentru toate urările și gândurile bune, transmise de tine și d-na Edda, în ultimele zile! Vi le reîntorc înmiit, cu aceeași dorință: să vă fie mereu bine, întregii familii, prietenilor și tuturor celor dragi! Să fiți sănătoși, iubiți și fericiți, speranțele să vi se împlinească, toate visele să devină realitate!
Mulțumesc, de asemena, pentru tot frumosul transmis nouă de-a lungul întregului an, cu lucrările tale minunate!
AN NOU FERICIT! LA MULŢI ANI!
Cu stimă și preţuire,
Teodora Buiță

Comentariu la O "Serenada" pentru Noul An., data: 01.01.2020, 14:27

În aceste momente de nostalgie, când vechiul an se îndreaptă spre veșnicie şi mii de imagini, de amintiri... mi se perindă prin faţa ochilor, la ora de bilanţ, vin să vă mulțumesc, dl. Emil, la fel ca și altor colegi, pentru toate momentele de încântare, oferite de dvs., cu pps-uri de călătorie minunate, plimbându-ne virtual prin multe locuri frumoase, unele pe care nici nu le-am vizitat încă!
Vă doresc ca în Noul An, norocul să vă fie mereu alături, oriunde vă vor duce pașii, iar credința, iubirea, speranța, bucuria împlinirii să vă lumineze fiecare zi, alături de familie și toți cei dragi! Să fiți sănătoși, iubiți și fericiți în ficare clipă a vieții, odată cu cununa bogată adusă de Noul An!
AN NOU FERICIT! LA MULŢI ANI!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Roma prima parte., data: 01.01.2020, 14:23

Acum, când luminile speranței se aprind în case şi în suflete şi toată lumea speră ca Anul Nou să fie unul bun, vin să te felicit și să-ți mulțumesc, Ciprian, pentru tot frumosul și informațiile interesante, împărtășite cu noi de-a lungul întregului an, cu lucrările tale minunate!
Ce îți urez eu pentru Noul An? Să ți se împlinească tot ce-ți dorești pentru tine, familie, prieteni..., să fiți sănătoși, iubiți și fericiți, speranțele să prindă viață, iar visele să devină realitate!
Aceleași dorințe și urări de bine transmit d-lui administrator și tuturor prietenilor și vizitatorilor acestui site!
AN NOU FERICIT! LA MULŢI ANI!
Cu stimă și preţuire,
Teodora Buiță

Comentariu la Lumea iesita din comun - XIX , data: 01.01.2020, 01:09

Mulțumesc, Cipri, pentru mesajul de suflet, pentru dorințele frumoase pentru noi toți!
Îți mulțumesc, de asemenea, și te felicit, pentru tot frumosul transmis cu încântătoarele și interesantele tale pps-uri, cu mulțimea de informații oferite nouă cu dărnicie!
În aceste zile speciale, pline de miracol, în această sărbătoare a credinței, a speranței și a iubirii universale, îți doresc ție și celor dragi, să vă deschideți inimile, să simțiți cu suflet de copil toată frumusețea, magia și spiritul Crăciunului! Să aveți un Crăciun luminos și binecuvântat, cu iubire, înțelegere, prosperitate și multă voie bună! Iar Anul Nou să fie presărat cu zâmbete, realizări și împlinirile dorite!
De asemenea, vreau să le mulțumesc tuturor, care mi-au fost alături în acest an și nu numai, cu notări, comentarii la lucrările mele și să le doresc, începând cu domnul administrator, ca binecuvântarea divină care se revarsă peste lume în Noaptea Sfântă, să aducă lumină, pace, iubire, credință, speranță, împlinirile visate, cu succes în toate! Iar Noul An să fie unul bun, liniștit și prosper, să fie bine pentru toată lumea!
CRĂCIUN FERICIT! LA MULȚI ANI!

Cu stimă și prețuire,
Teodora Buiță

Comentariu la Dragă Moș Crăciun, data: 24.12.2019, 20:18

Vă mulțumesc, domnul Emil, pentru frumosul mesaj lăsat, pentru aprecieri, pentru urări, notare, pentru tot!
Vă mulțumesc, de asemenea, și vă felicit pentru încântătoarele dvs. pps-uri, cu care m-ați plimbat virtual printr-o mulțime de locuri minunate!
Vă doresc dvs. și întregii familii, în aceste zile speciale, pline de miracol, să fiți sănătoși și fericiți, să vă fie plină viața cu tot ce e bun și frumos, să aveți parte de sărbători de vis, să vi se împlinească tot ce așteptați!
CRĂCIUN FERICIT! LA MULȚI ANI!

Cu stimă și prețuire,
Teodora Buiță

Comentariu la Dragă Moș Crăciun, data: 24.12.2019, 20:15

Îți mulțumesc, dragă Cristina, pentru urări și gânduri bune! Ți le returnez cu aceeași căldură, cu dorința să îți fie mereu bine, ție și celor pe care îi iubești, nu doar de Crăciun sau Anul Nou, ci în toți anii care vor veni! Doresc ca această sărbătoare luminoasă să-ți umple inima cu căldură, să-ți ofere multe clipe minunate, să-ți șteargă emoțiile triste din suflet, dacă au fost, și să-ți pregătească o cale plină de bucurie și fericire!
Da, Crăciunul, această mare și frumoasă sărbătoare creștină, este considerată sărbătoarea familiei, tocmai fiindcă îi aduce împreună pe cei dragi. Dar, din păcate, așa cum ai scris și tu, uneori se întâmplă, din diverse motive, ca unii să-l petreacă cu cei dragi doar în gând! Îmi pare rău că te numeri și tu printre ei, știu cât dor poate cuprinde inima unei mame departe de copilul ei, dar important este că e sănătos, că este bine și că vă veți vedea, atunci când se poate, chiar dacă nu la Crăciun!
Draga mea, îți doresc ca Moșul să-ți lase sub brad tot ce aștepți, tot ce speri, ba chiar și în plus! Iar Anul Nou să completeze cu tot ce-ți mai lipsește! Să fii sănătoasă, iubită și fericită! Și desigur, să-ți aducă și multă inspirație, în realizarea și în continuare de pps-uri frumoase, cu care să ne încânți!
CRĂCIUN FERICIT! LA MULȚI ANI!
Cu drag,
Teodora Buiță

Comentariu la Dragă Moș Crăciun, data: 24.12.2019, 20:14

Dragă Cristina, văd că ai ales același cântec ca și cel din prezentarea mea de Crăciun, însă într-o altă interpretare, fiindcă amândouă ne-am dorit să avem un Crăciun alb, îmbrăcat în strălucirea fulgilor de nea, un Crăciun frumos și curat, ca în vremea copilăriei noastre. Din păcate însă, se pare că dorința nu ni se va împlini, nu va ninge...
Cu sau fără zăpadă, Sărbătoarea Nașterii Domnului Iisus este prilej de bucurie, de aceea doresc ca sărbătoarea credinței, a speranței și a iubirii universale, să te găsească sănătoasă și fericită împreună cu toți cei dragi ție! Să aveți un Crăciun luminos și binecuvântat, cu iubire, înțelegere, prosperitate și multă voie bună! Iar Noul An să fie presărat cu zâmbete, realizări și împlinirile dorite!
De asemenea, doresc tuturor, ca binecuvântarea divină care se revarsă peste lume în Noaptea Sfântă, să aducă lumină, pace, iubire, credință, speranță, împlinirile visate, cu succes în toate!

Cu drag,
Teodora Buiță

Comentariu la WHITE CHRISTMAS (Crăciun alb) - Bing Crosby (varianta originală din 1942), data: 24.12.2019, 20:08

Lucrările sunt toate frumoase, Helmut, mi-au plăcut, așa că merită 10 cu felicitări! Am vrut și pe ultimele postate să le notez, dar văd că iar ai renunțat la steluțe și nu înțeleg de ce?
În privința pps-ului cu Brașovul, dacă îl mai ai, te rog mult trimite-l prietenului nostru comun!
Mulțumesc mult pentru amabilitate și bunăvoință!
Îți doresc o săptămână cât mai plăcută, cu spor în toate, alături de cei dragi!
Cu stimă și prețuire,
Teodora Buiță

Comentariu la E toamnă..., data: 18.12.2019, 22:06

Crăciunița, Floarea Crăciunului sau Steaua Crăciunului, floarea magică a sărbătorilor de iarnă, cu numele științific Euphorbia pulcherrima, cunoscută și sub numele Poinsettia, după numele ambasadorului SUA în Mexic, Joel R. Poinsett, care în 1820 o aduce din Mexic în SUA, face parte din categoria acelor plante care ne fascinează nu datorită florilor, ci a frunzelor frumos colorate. Frunzele sunt cele care impresioneză. Ele cresc până în vârful crenguțelor, având o caracteristică specială: în preajma Crăciunului își schimbă culoarea, devenind o minunată podoabă, cu un aspect deosebit, înveselind casa cu coloritul lor viu, aducător de bucurie și noroc. De fapt așa se și spune, că cine dăruiește o Crăciuniță, va avea parte nu doar de sărbători liniștite, ci și de o viață plină de noroc.
Această floare frumoasă, vedeta sărbătorilor de iarnă, este una dintre cele mai îndrăgite în Statele Unite, ca dovadă, ziua de 12 decembrie a fost desemnată Ziua Națională a Crăciuniței.
Asocierea acestei delicate plante cu Nașterea Domnului, a transformat Crăciunița într-un simbol al datinilor și obiceiurilor de iarnă, așa cum este și bradul de Crăciun.
Istoria Crăciuniței, care este numită și Floarea Nopții Sfinte, a făcut-o simbol al credinței, al purității, al încrederii.
Potrivit legendei, doi copii săraci au dorit să îi ducă lui Iisus, de Crăciun, un dar la biserică. Însă, fiind foarte săraci, tot ce au putut face a fost să culeagă niște crenguțe și frunze verzi de pe drum. Deși ceilalți oameni și copii au râs de cadoul lor, frunzele cele verzi se transformă în steluțe roșii scânteietoare. Credința copiilor este răsplătită de Dumnezeu. De aceea, Crăciunița este un simbol al simplității și al lucrului dăruit din inimă, care poate bucura prin mesajul lui propriu-zis.
Mi-e dragă această minunată floare (chiar zilele trecute am primit una), darul tău frumos și delicat m-a bucurat și pe mine, Helmut, de aceea am venit să-ți mulțumesc și să te felicit pentru tot frumosul transmis acum, dar și de-a lungul întregului an! Chiar dacă ne-ai oferit virtual, Crăciunițe, eu sunt convinsă că îți vor aduce noroc și că îți va merge foarte bine în anul care va veni, așa cum se spune! Eu aceasta îți doresc ție, doamnei Edda și întregii familii, să fiți sănătoși și fericiți, să vă vedeți visurile împlinite!
Să aveți un Crăciun fericit și binecuvântat!
La mulți ani!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Craciunita - floarea Craciunului partea doua., data: 18.12.2019, 21:20

Nu înțeleg ce se întâmplă, cum atâtea persoane au putut viziona prezentarea, iar eu nu o pot face? Văd că a primit și note de 10!
Îmi pare rău, Christian, fiindcă Brașovul, așa cum spui, este într-adevăr un oraș frumos, l-am vizitat și mi-ar fi plăcut să văd imaginile din pps!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Frumosul Brasov, data: 06.11.2019, 01:22

Comentariul referitor la epopeea „Iliada”, operă literară de mare anvergură, atribuită lui Homer, l-am făcut deja la primul pps, așa că acum vin doar să te felicit, Adrian, pentru laborioasa ta lucrare, pentru felul cum ai tratat subiectul, alăturând textelor imagini frumoase, în ton cu tulburătoarea poveste a căderii cetății Troia! Știu că nu a fost ușor să găsești cele mai potrivite imagini pentru a ilustra momentele tragice din timpul desfășurării luptelor, dar tu ai reușit să o faci foarte bine! Deci, încă o dată, felicitări și spor la muncă în continuare!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la ILIADA (2) – Razboiul troian, data: 06.11.2019, 01:16

Da, așa este, Cristina, fiecare anotimp are frumusețea și farmecul lui! Important este să știm să ne bucurăm acum de frumosul ce ni se oferă, să trăim clipa, fiindcă nimic nu se mai întoarce! Ieri a fost octombrie, acum deja a sosit noiembrie, iar mâine ne bate iarna la ușă..., ca în imaginile din frumosul tău pps romantic, plin de nostalgie, pentru care te felicit și îți mulțumesc!
Cu drag,
Teodora

Comentariu la NOIEMBRIE, data: 06.11.2019, 01:07

Cu recunoștință îți mulțumesc, Helmut, pentru ce mi-ai scris! Cu asemenea cuvinte frumoase și neașteptate, acum chiar ai reușit să mă emoționezi!
Mă bucur că ți-au plăcut unele din lucrările mele, cu atât mai mult că tu ai lucrări foarte frumoase!
Te asigur că stima este reciprocă!
Mulțumesc încă o dată, din suflet, pentru tot!
De asemenea, sincere mulțumiri Cristinei și lui Cipri, pentru dărnicia notării prezentării!
La fel și tuturor care au avut bunăvoința să o vizioneze!
Cu stimă și prețuire,
Teodora Buiță

Comentariu la E toamnă..., data: 03.11.2019, 01:18

"Sunt foarte recunoscătoare soartei că am trăit într-un loc în care am acces la aceste pietricele...
Studioul meu este în colțul grădinii, unde există o mulțime de pietricele...
Este un loc minunat, plin de soare vara și căldura unui foc de lemne confortabil iarna. Este locul meu fericit. Dar întotdeauna simt că am nevoie de mai mult", mărturisește artista Sharon Nowlan, care își motivează arta sa în câteva versuri:
„Păstrez o pietricică în palma mea.
Este veche și plină de secrete.
A trecut prin zece mii de furtuni.
Numeroase zile de vară sunt, de asemenea, vizibile.
A atins suprafața apei.
S-a odihnit pe fundul moale al oceanului.
Dar valurile au adus-o pe pământ, pe plaja de la picioarele mele.
Voi face ceva special.”
Felicitări, Cipri, pentru realizarea acestui minunat pps, ce transmite mult frumos, și mulțumiri pentru reîntâlnirea cu creațiile unei artiste pe care și eu o admir pentru sensibilitatea, imaginația și talentul ei, care, din niște materiale simple și banale, reușește să dea viață unor opere de artă încântătoare, „fiecare material fiind atent selectat, pentru a crea emoția perfectă”!
Cu prețuire,
Teodora Buiță

Comentariu la The Pebble Artist, data: 03.11.2019, 01:12

Îți mulțumesc, Helmut, pentru comentariu, notare și cuvintele amabile, de apreciere! Chiar mă simt onorată, ținând cont de frumoasele fotografii făcute de tine, în care ai surprins natura în splendide culori.
Da, aici la noi am avut parte de o toamnă superbă, cu zile calde, însorite, încântându-ne cu toată paleta ei fascinantă de culori, de aceea am și revenit cu acest pps, așa cum am promis!
Am folosit câteva fotografii personale, dar și colaje făcute de mine, cu o toamnă, așa cum ai scris tu, „puțin altfel”!
Cu bucuria întâlnirii virtuale, îți doresc, ție și doamnei Edda, numai bine, multă sănătate și cât mai multe ieșiri în natură, cel mai bun remediu contra stresului și păstrarea organismului sănătos!
Cu toată stima,
Teodora Buiță

Comentariu la E toamnă..., data: 01.11.2019, 02:04

Felicitări, Helmut, și pentru aceste două noi pps-uri cu imagini minunate, dintr-o toamnă ca-n povești! Mi-au transmis o stare de bine și de frumos, așa cum se întâmplă de fiecare dată când admir minunățiile naturii sau imagini cu ele, iar pentru aceasta îți mulțumesc!
Mă bucur că ai avut parte, împreună cu doamna Edda, de plimbări în natură prin locuri superbe!
Am o mică nedumerire, nu am înțeles din comentariul de mai sus, la ce te-ai referit prin „nu prea poate umbla”, când eu am spus că îmi plac excursiile și ies în natură de câte ori am posibilitatea?
Cu stimă,
Teodora Buință
P.S. Ce s-a întâmplat, iar ai renunțat la notarea lucrării? Oricum, tu consideră că ți-am dat cele 10 steluțe, la fel ca și la celelalte!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Pasteluri pentru zile cenusii., data: 01.11.2019, 01:34

”Doar după ce ultimul copac a fost doborât,
Doar după ce ultimul râu a fost otrăvit,
Doar după ce ultimul peşte a fost prins,
Doar atunci veţi realiza că banii nu pot fi mâncaţi.” (Profeţia indienilor Cree)
Din păcate, așa cum se vede și în acest emoționant pps, există persoane care, în loc să se folosească înțelept de bogățiile pe care natura le oferă din belșug, o exploatează fără măsură, abuzând-o de multe ori. Fără să le pese ce lasă urmașilor, urmărindu-și doar propriile interese, au distrus valori economice și stări de echilibru care nu se mai pot reface!
Felicitări, Helmut, pentru prezentarea unei lucrări bine realizată și mai ales, pentru ideea pe care o transmite, aducând în atenția publică fapte cu adevărat condamnabile!
Așa cum spune Ștefan Milcu, „Dacă nu vom gospodări cu înţelepciune rezervele planetei şi nu vom ocroti natura, vom rămâne în cele din urmă singuri, pe o planetă pustie.”

Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la Mama ta Natura, data: 01.11.2019, 01:06

În jurul eroilor războiului troian, cu povestea căderii cetății Troia, s-au țesut nenumărate legende, s-au făcut filme, piese de teatru, s-au scris cărți..., dar neîndoielnic, cea mai veche și cea mai cunoscută rămâne epopeea atribuită lui Homer, „Iliada”, valoroasă operă literară a civilizației grecești, care ne-a rămas în totalitate din moștenirea antichității. În jurul ei s-au iscat multe discuții aprinse, ce implică atât data când acest vast poem a fost scris, cât și autorul ei.
Dincolo de poezie, „Iliada” este o frescă unitară a unei vechi epoci, un veritabil testament, în care se poate întrezări permanenta grijă de a lăsa posterității învățămintele și experiențele de veacuri ale unei civilizații care a preluat de la alții, dar a și adăugat de la sine lucruri și fapte ce merită consemnate peste veacuri.
Operă literară de mare anvergură, scrisă cu un stil elegant, cu construcții simetrice, „Iliada” devine poemul forței, povestea luptei și a morții. În sângerosul război ce se desfășoară, Homer pune accent pe dârzenia luptătorilor, asociată cu ideea de onoare. Curajoși sunt cu toții. Chiar și Paris, cel mai simpatic dintre eroii lui Homer, un nepriceput în treburile războiului, se alătură până la urmă spiritului de sacrificiu, găsește puterea să meargă la luptă și înfruntă moartea.
Poetul pune omul în centrul întregii acțiuni, ca un simbol al recunoașterii supremației omului datorită sentimentelor pure și nobile ale eroilor. Aceștia sunt, mai toți, personaje complexe. Au frământări interioare, sunt sortiți greșelilor, se lasă înșelați și se căiesc.
„Iliada”, cu povestea căderii Troiei, chiar și azi, după atâtea secole de la scrierea ei, oferă, ochiului critic al cititorului modern, o lectură incitantă. Ea nu este doar redarea monotonă a unei înșiruiri de fapte. Este mult mai mult decât atât. În paginile ei sunt descrise ritualuri vechi, jertfe, calitățile muritorilor în contrast cu defectele zeilor, sunt expune, într-un mod fascinant, modalitățile și strategiile de luptă ale celor două tabere, o poveste de iubire care a adus o cetate la pieire și ceea ce este cel mai impresionant lucru, este originalitatea cu care Homer descrie personajele mitologice, cu toate că unele descrieri nu sunt tocmai obiective. Așa cum spunea cineva, „Iliada” „este un joc în care troienii sunt piesele albe de pe o tablă de șah, aheii piesele negre, iar zeii spectatorii care îți vând vreun pont”.
Felicitări, Adrian, pentru felul cum ai tratat subiectul și imaginile frumoase găsite, cu picturi ce redau fidel povestea „Iliadei”, și mulțumiri pentru bucuria reîntâlnirii cu una dintre cele mai valoroase opere ale antichității!
Văd ca ai ales să o prezinți în mai multe părți, așa că îți urez spor la muncă și mult succes în continuare!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la ILIADA (1) - Introducere, data: 26.10.2019, 18:42

Revin cu o completare, cred eu, importantă, de care, observ că nu a amintit nimeni aici, și anume, trecând peste manipulări și interese, adevărul este că s-a constatat că au loc schimbări climatice nu doar pe planeta noastră, ci și pe celelalte planete din sistemul solar. Motivul?
Toate indicațiile par să sugereze că sistemul solar se apropie de cea mai înaltă poziție din galaxie, cea mai apropiată poziție posibilă de miezul galactic. Aceasta este cea mai energetică regiune cu care Soarele poate fi înconjurat. Această regiune densă alterează câmpurile magnetice ale Soarelui și câmpurile magnetice ale tuturor planetelor din sistemul solar .
Creșterea petelor întunecate de pe Pluto, raportarea unor aurore pe Saturn, schimbarea polilor pe Uranus și schimbările în intensitatea luminii lui Neptun sugerează că au loc schimbări în întregul sistem solar.
O altă dovadă concretă a evidenței schimbărilor solare vine de la Pluto, care, deși se află în cea mai rece regiune a sistemului solar, se încălzește. Concret, presiunea atmosferică de pe Pluto a crescut cu 300%, ceea ce este mai mult decât pe oricare altă planetă din sistemul solar.
Iar câmpul magnetic al Soarelui, potrivit unui studiu realizat de Mike Lockwood la Laboratoarele Naționale Rutherford Appleton din California, a crescut cu 230% doar în secolul XX.
Așadar, observări valide și clare arată că Pământul nu este singura planetă din sistemul solar care trece prin schimbări climatice, iar creșterea în putere a câmpului magnetic al Soarelui este una dintre cele mai evidente dovezi ale schimbării dramatice care are loc în sistemul nostru solar, ceea ce e într-adevăr îngrijorător!
Închei, felicitându-te încă o dată, Adrian, pentru munca depusă în realizarea unor pps-uri cu subiecte interesante și de actualitate!
Cu stimă,
Teodora Buiță

Comentariu la SCHIMBAREA CLIMEI -Greva climatica globala, data: 26.10.2019, 18:33

Mulțumesc, Adrian, pentru frumosul tău mesaj, de apreciere a lucrării mele! Mă bucur că ai pășit în universul meu romantic și ți-a plăcut toamna mea plină de nostalgie, cu frunze covor în splendide culori sau plutind fantomatic prin aer în jocul vântului tomnatic și păsări ce se pierd în depărtare, ducând pe aripile lor cântecul anotimpurilor și bucuria pădurii, pe care au lăsat-o cuprinsă de-o tăcere nefirească...
Dar toamna, care e un nemaipomenit de talentat pictor, colorează natura în imagini de basm, încântându-ne, în fiecare an cu frumusețea ei de vis și parfum, aduse parcă de pe alte tărâmuri...
Și atunci, cum să n-o iubim când e așa de minunată și ne face să ne simțim deosebit?
Eu ți-o doresc cât mai frumoasă, cu sănătate, iubire și speranțe împlinite! Și bineînțeles, cu multă inspirație, ca să ne bucuri în continuare cu minunatele tale pps-uri!
Cu stimă și prețuire,
Teodora Buiță

Comentariu la Când toamna vine..., data: 21.10.2019, 01:26