Teodora Buiţă

Membru din 10.02.2010, 5 abonati

Logheaza-te pentru a te putea abona sau trimite mesaj privat.

Nu ai cont? Creeaza-ti cont.

Activitate
Originalitate:
100.00%
Prezentari: 132 prezentari
Prezentari proprii: 132 prezentari
Comentarii: 904 comentarii
Prezentari apreciate: 1556 aprecieri

Comentarii scrise de Teodora Buiţă

Cu o persoană minunată ca tine, Elena dragă, crede-mă că mi-ar plăcea să călătoresc și în real, nu doar virtual! Cine știe, poate chiar o vom putea face cândva, după ce se termină cu pandemia și toate problemele și restricțiile aduse de ea!

Mulțumesc pentru mesajul cald și aprecierile tale prietenești!

Ca întotdeauna, bucuroasă să te revăd și încântată că ți-a plăcut lucrarea mea!

„Fie ca a ta călătorie prin lume să fie vibrantă și plină de culorile curcubeului!”

Cu același drag, te sărut și eu și te îmbrățișez!

Teodora

Comentariu la Călător prin lume, data: 25.04.2021, 02:57

Știu că ați fost în mai multe călătorii, dl. Teodor, fiindcă printre cei care s-au delectat cu pps-urile dvs. frumoase, cu imagini deosebite și povestiri interesante, referitoare la locurile vizitate, am avut norocul să mă număr și eu!

Mulțumesc că ați venit să-mi fiți alături cu gânduri și aprecieri amabile!

Să știți însă că nu acesta este primul meu pps cu versuri despre o călătorie, ci cel cu excursia făcută de mine la Paris. Dacă doriți să îl vedeți, vă las un link, e postat chiar aici, pe site:

http://www.nicepps.ro/prezentare-powerpoint-la-paris-26474.html

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător prin lume, data: 19.04.2021, 22:48

Imagini frumoase și romantice, cu străluciri de raze aurii, care însoțite de minunata „Nightingale Serenade” a lui Enrico Toselli, contele de Montignoso, cunoscutul pianist și compozitor italian, îi dau acestui încântător pps un farmec cu totul aparte.

Mulțumiri și felicitări, Helmut, pentru tot frumosul transmis, care m-a bucurat și mi-a creat o stare de bine!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Enrico Toselli, Serenata OP 6,1 (pps refacut), data: 19.04.2021, 22:44

Da, Cipri, așa este, când există imaginație, totul este posibil, doar se știe cât de mare este puterea gândului! De fapt, și viața noastră tot o călătorie este, în care mereu învățăm lucruri noi, până când ne vom întoarce iar „acasă”!

„Călătoritul te lasă fără cuvinte, apoi te transformă într-un povestitor”, spunea savantul și călătorul musulman Ibn Battuta. Cu mine s-a întâmplat altfel, am devenit „povestitor” al unei călătorii pe care nu am făcut-o în real, ci într-un mod inedit, mai rar întâlnit, nu-i așa?

Mă bucur că ți-a plăcut și ai apreciat ce ai văzut! Mulțumesc sincer pentru tot!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător prin lume, data: 19.04.2021, 22:38

,,Călătoriile au tendința de a intensifica toate emoțiile umane.”, spune Peter Hoeg, și așa s-a întâmplat și cu mine la vizionarea acestui minunat pps, cu imagini superbe, care îți creează un sentiment incredibil, chiar dacă e o călătorie doar virtuală! Îți dai seama ce superbă ar fi, făcută în real?

Mulțumiri și felicitări, Adrian, pentru tot frumosul transmis, care, pentru moment, m-a făcut să uit de prezentul ciudat în care trăim!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la PE GLOB cu WINDOWS 10 Home (24), data: 19.04.2021, 22:30

Bineînțeles că bucuria întâlnirii virtuale este reciprocă!

Mulțumesc, Adrian, pentru amabilitatea mesajului, a frânturilor de gânduri lăsate și a aprecierii lucrării mele!

Cum am mai scris și la alte prezentări realizate de mine cu această temă, iubesc călătoriile, deoarece consider că, întâlnind lucruri noi, interesante, locuri deosebite, oameni noi, civilizații diferite, cu tradiții, culturi și obiceiuri specifice, toate acestea ne schimbă în bine, ne fac să privim altfel restul lumii și chiar pe noi înșine, să înțelegem cât de minunată este lumea în care trăim și că indiferent cât de multe am cunoaște, încă mai avem multe de învățat.

„Nimeni nu realizează cât de frumos este să călătorești, până nu vine acasă și își odihnește capul pe vechea lui pernă familiară”, spune scriitorul chinez Lin Yutang, cuvinte pe care le înțelegi cel mai bine la întoarcerea dintr-o călătorie, când cu emoție îți amintești de trăirile unice avute, de uimirea care te-a copleșit la vederea unor locuri tulburător de frumoase sau observarea stilului de viață al altor oameni, a unor priveliști care îți par nepământești, fiindcă fiecare loc are specificul său, un univers propriu, un spirit aparte… și nu cred să existe vreo destinaţie, în România sau în alte țări, unde să nu găsești ceva minunat!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Călător prin lume, data: 19.04.2021, 22:24

Da, se pare că „primăvara a urcat la munte”, în timp ce iarna s-a reîntors în oraș, de parcă lumea sărbătorea Crăciunul, nu Paștele!

„Florile sunt simboluri frumoase ale naturii, prin care ne arată cât de mult ne iubește.”, spunea Johann Wolfgang Von Goethe și fiindcă deocamdată încă nu am ieșit în natură să mă bucur de toate aceste minunății oferite cu dărnicie, am vizionat și admirat cu multă încântare regalul floral plin de culoare și gingășie din pps-ul tău splendid, pentru care te felicit și îți mulțumesc!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Culori ce ne incanta privirea. Primavara a urcat si ea la munte., data: 07.04.2021, 22:57

Felicitări, Helmut, pentru încă un pps minunat, cu imagini superbe, unele de-a dreptul tulburătoare!

Mă alătur totodată urărilor d-lui Karel, ca să transmit întregii familii să aveți un Paște fericit și binecuvântat!

Vă doresc ca Sărbătoarea Învierii Mântuitorului să vă găsească sănătoși și fericiți, să vă aducă credință, pace, sentimente alese, bogăţie sufletească, speranță și tot ce e mai bun, să-L primiți pe Iisus cu bucurie și iubire în casă și în inimă, iar lumina sfântă să vă protejeze mereu!

Cu stimă și prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la L´eco delle Dolomiti., data: 04.04.2021, 19:50

Mulțumiri pentru toate informațiile prezentate în acest pps!

Ca să aduni toate pozele și să culegi datele referitoare la statuetele respective, sigur că a necesitat muncă și timp. Despre unele am mai citit și eu, iar altele acum le-am văzut prima dată…

Oricum, e clar că în vremurile străvechi cu totul altul era conceptul de frumusețe feminină, față de standardul actual…!????

Felicitări și mult succes în continuare!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la VENUS din PALEOLITIC, data: 20.03.2021, 11:56

Imagini minunate, completate de gingășia câtorva flori, un cântec emoționant, toate ingredientele necesare unei prezentări încântătoare, pe care am vizionat-o cu multă plăcere!

Felicitări și mulțumiri, Helmut, pentru momentele de frumos transmise, care m-au încântat, dar totodată mi-au umplut sufletul de dor și de dorința de a mă afla în mijlocul naturii, să mă pot bucura în voie de toate minunățiile ei!

Acum, când natura renaște, odată cu venirea primăverii, și cu ea o nouă speranță, abia aștept să ies și eu măcar prin împrejurimile minunate ale orașului meu, dacă în alte părți nu pot, să mai uit de tot urâtul adus de pandemie!

Până la o nouă întâlnire virtuală, ție, d-nei Edda și întregii familii, vă transmit calde urări de sănătate și numai bine!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Dolomiti di Brenta. Parcul Natural Brenta.Cabane si refugii, data: 20.03.2021, 11:40

Talentatul pictor italian Silvio Porzionato a început să expună în 2007, făcându-se repede remarcat, astfel că doar după un an a fost selectat pentru Premiul Arte Mondadori, de către unul dintre cele mai mari grupuri editoriale din Europa, Arte Mondadori. Pe lângă numeroase expoziții solo și de grup, a câștigat Premiul Criticii la Saluzzo Arte, Premiul Leonardo (2010) și a fost selectat pentru a 54-a Bienală de la Veneția (2011) pentru a 150-a aniversare a Unificării Italiei, expunând atât în ​​Pavilionul regional Piemont, cât și în Pavilionul italian din Torino.

În 2013 a realizat 112 tablouri pentru MACS (Muzeul de Artă Contemporană din Sicilia), aproape o galerie de oglinzi care reflectă diferitele vârste ale omului de la copilărie până la bătrânețe: fiecare portret are aceeași intensitate și semnificație.

Ultimele sale expoziții solo și de grup au avut loc la Hong Kong, Miami, Chicago, Londra, Paris, Bogotá, New York, Seoul și Istanbul.

Îmi plac portretele fotorealiste ale pictorului figurativ Silvio Porzionato, foarte expresive, în palete colorate și alb-negru, m-au dus cu gândul la pictorul de portrete Chuck Close, ale cărui lucrări de asemenea le admir (și el execută portrete pe dimensiuni mari, de o mare perfecţiune tehnică şi atenţie la detalii), de aceea ți-am urmărit pps-ul cu încântare și te felicit, Cipri, pentru subiectul ales și modul de prezentare!

Așa cum ți-am mai scris, mă bucur că ești un căutător de frumos și mereu găsești subiecte cu care să ne încânți!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Pictura figurativa, data: 24.02.2021, 02:19

Da, se pare că părerile oamenilor de știință care au investigat forma, natura și modalitatea bizară de deplasare a misteriosului obiect cosmic în formă de ţigară, botezat „'Oumuamua”, depistat în octombrie 2017, sunt împărțite.

Una dintre somitățile astronomiei, profesorul Avi Loeb, de la Harvard, de care amintești în pps, este convins că 'Oumuamua, primul obiect cosmic detectat, venind dintr-un alt sistem solar, care a traversat în mare viteză sistemul nostru solar, „ar fi putut fi o sondă trimisă intenționat în apropierea Pământului de o cultură extraterestră”.

„Sunt multe alte civilizații în univers și trebuie pur și simplu să le găsim.”, susține astrofizicianul în noua sa carte, intitulată „Extraterestrul. Primul semn al unei vieți inteligente”.

În schimb, cercetătorii dintr-o echipă internaţională, în urma studierii anumitor date, au precizat că nu au descoperit „dovezi convingătoare în favoarea unei ipoteze extraterestre''.

„Cea mai importantă concluzie la care am ajuns este că proprietăţile lui 'Oumuamua sunt în concordanţă cu o origine naturală, iar o explicaţie extraterestră este neîntemeiată'', a precizat Matthew Knight, astronom în cadrul Universităţii din Maryland, unul dintre coordonatorii acestui studiu, publicat în revista Nature Astronomy.

„Desigur, dacă ar fi făcut o întoarcere bruscă, inexplicabilă, acest lucru ar fi justificat explorări suplimentare", a adăugat Matthew Knight.

Oricare ar fi adevărul, ar trebui să ne considerăm „norocoși că telescopul era îndreptat spre locul potrivit la momentul potrivit pentru a surprinde acest moment istoric”, așa cum a spus a spus și Lindley Johnson, NASA Planetary Defense Officer.

Felicitări, Adrian, pentru lucrare, pentru felul minunat cum ai reușit să găsești imaginile cele mai potrivite pentru informațiile prezentate!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la CAZUL Oumuamua-primul mesager indepartat, data: 23.02.2021, 00:34

Chiar m-ai emoționat cu versurile citate, mai ales venind de la tine, care nu prea cochetezi cu poezia! Mulțumesc, Helmut, pentru frumoasa întâmpinare de bun venit în acest an! Da, am cam lipsit cu pps-uri în ultima perioadă, dar, așa cum am mai scris într-un comentariu, toate evenimentele triste, apărute odată cu pandemia, pierderea mai multor prieteni m-au marcat și m-au întristat enorm!

Voi încerca să revin și cu alte lucrări, dacă voi avea momente de inspirație...!

Important este să fim sănătoși! Aceasta vă doresc tuturor, să fiți sănătoși și să fiți iubiți, fiindcă, așa cum spune Victor Hugo, „Cea mai mare bucurie a vieții este să fii convins că ești iubit”!

În plus, vă mai doresc și mult succes, ție și harnicilor noștri colegi, în realizarea de pps-uri minunate, la fel ca cele cu care ne-ați încântat până acum!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Iubirea, data: 18.02.2021, 23:54

Ce surpriză frumoasă mi-ai făcut, să-ți amintești de o veche poezie de-a mea! Mulțumesc, Adrian!

M-am gândit că fiind în luna iubirii, să vin și eu cu subiectul meu preferat, să mai încălzesc puțin atmosfera...

Nu știu dacă am reușit, dar... am încercat!

Lev Tolstoi spune că „Iubirea ne face să vedem frumusețea.”, iar Paulo Coelho afirmă că atunci „Când iubim, întotdeauna ne străduim să devenim mai buni. Când ne străduim să devenim mai buni decât suntem, totul în jurul nostru devine mai bun.”, de aceea îți doresc să iubești și să fii mereu înconjurat de iubire, să nu-ți lipsească niciodată!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Iubirea, data: 18.02.2021, 23:51

Aflat între Elveția și Franța, Lac Léman, așa cum se numește în franceză Lacul din Geneva, având forma unei secere (sau de corn, sau de semilună, cum îl descriu unii), este cel mai mare lac elvețian și cel mai mare rezervor de apă dulce din Europa, cu împrejurimi superbe, unde se găsesc din abundență flori multicolore, vegetație bogată, plante de toate felurile.

Dacă ești un turist pasionat de frumos și inedit, farmecul și culoarea locului sigur te vor încânta! Vei descoperi aici un adevărat colț de paradis, unde lacul își dă întâlnire cu muntele, unde este adunată la superlativ flora mai multor continente și anotimpuri în același timp, într-un parc bogat în vegetație de tot felul, ce adăpostește palmieri, trandafiri, narcise, arbori exotici, flori mici de munte sau copaci seculari, ce își împart aceleași spații frumos amenajate, bine delimitate și îngrijite, alături de ansambluri de statui surprinzătoare.

Felicitări și mulțumiri pentru acest încântător pps cu imagini minunate, ce mi-au înfrumusețat ziua, un regal floral fermecător, într-o revărsare de culori!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Flori la Laxul Leman, data: 07.02.2021, 14:15

Mulțumesc pentru invitație! Ce onoare pe mine, să am un ghid așa de temerar, dar totodată priceput și în arta fotografiei, la fel ca și tizul meu, pe care l-ați invitat, dl. Teodor, care, de asemenea a realizat pps-uri cu fotografii frumoase!

Deși locuiesc la poale de munte, în ultima vreme nu am mai fost deloc pe Semenic, așa că invitația este bine primită, mai ales dacă vor veni și cele două doamne drăguțe, Edda și Olimpia!

Felicitări, Helmut, și mulțumiri pentru încă o plimbare virtuală încântătoare în locuri minunate, pe cărări de munte, unde sufletul se simte liniștit și liber, încărcat de curățenie și frumusețe! Minunățiile oferite de natură mereu sunt prilej de bucurie, iar sufletul cântă printre culorile pline de vrajă!

Cu stimă,

Teodora Buiță

 

Comentariu la Refugii si Cabane in Dolomiti, a saptea parte., data: 07.02.2021, 14:10

South Africa is home to the smallest - by far - and most unique Floral Kingdom, as designated by plant geographers. Thirty percent of the plant genera in South Africa’s Cape Floristic Region are found nowhere else in the world.

"If we could clearly see the miracle of a flower, our whole life would be fundamentally changed.", says Buddha.

Thank you and congratulations, Mr. Steve, for the wonderful floral pps, with amazing, colorful images from South Africa's Western Cape, bringing a little ray of joy, light and beauty in these sad times for humanity!

With esteem,

Teodora Buiță

Comentariu la South Africa's Floral Kingdom - Tony.Steve, data: 29.01.2021, 03:39

România are multe locuri minunate, iar de unele puțină lume știe. Unul dintre acestea, un loc de poveste de pe lângă Hunedoara, în satul Banpotoc, este și „I Giardini di Zoe”, o grădină superb amenajată și dedicată nepoatei sale Zoe, de către italianul Giovanni Salvatelli, originar din zona Anconei, cu o pasiune de o viață pentru grădinărit și o iubire de aproape două decenii pentru România și frumusețile ei.

Tot ce se află în grădină este gândit de Giovanni Salvatelli, după planuri proprii, pe care le-a dezvoltat fără niciun ajutor specializat, ca din joacă. Vegetația este similară celei din zona Marche, de unde vine domnul Salvatelli, iar cei ce par a fi celebri chiparoși toscani, sunt de fapt ienuperi, deoarece la noi în țară chiparoșii nu supraviețuiesc datorită climei.

Vizual grădina pare un mic paradis, motiv suficient ca oamenii să o îndrăgească din prima clipă, iar unii chiar să realizeze aici ședințe foto la evenimentele cele mai importante din viețile lor.

Felicitări, domnul Cornel, și mulțumiri că ne-ați încărcat sufletul cu frumos, împărtășind cu noi din minunățiile acestui adevărat colț de Rai!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la I Giardini di Zoe, data: 29.01.2021, 03:32

Frumos cântecul ales, dar și mai frumoase imaginile montane, cu lacuri, cabane și vârfuri de munte pe care nu oricine se încumetă să urce!

Noi, cei care nu suntem alpiniști, vorba d-lui Teodor, ne mulțumim să admirăm de la distanță, virtual, toate aceste minunății, pe care tu, mai temerar, le-ai parcurs personal!

Felicitări și mulțumiri, Helmut, pentru încă un pps minunat, ce mi-a adus cerul mai aproape și mi-a îmbrăcat sufletul cu frumos!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Refugii si Cabane in Dolomiti, a sasea parte.Iti construiesc un castel in nori., data: 29.01.2021, 03:27

Mulțumesc, Cipri, pentru informațiile împărtășite cu noul tău pps, despre lucruri interesante, fapte inedite, întâmplări extraordinare, care, uneori parcă nici nu-ți vine a crede că s-au întâmplat cu adevărat!

Unele chiar au fost și pentru mine noutăți, în timp ce despre altele mai citisem, cum a fost de exemplu, gestul nobil, ce m-a impresionat, al tânărului atlet spaniol Iván Fernández Anaya, care a făcut ca acel cross organizat în Spania, în 2 decembrie 2014, în micuțul oraș Burlada, din regiunea spaniolă Navarra, la care a participat, să aibă parte de unul dintre cele mai neașteptate și frumoase finișuri.

Aflat pe locul doi, la mare distanță de liderul Abel Mutai din Kenya, învingătorul cert al cursei, când acesta s-a oprit din greșeală cu zece metri înainte de linia de finiș, crezând că a încheiat deja întrecerea, atletul spaniol, în loc să profite de greșeala adversarului și să îl depășească, pentru a obține victoria, a stat în urma acestuia și l-a îndrumat către finiș, lăsându-l să câștige.

„Chiar dacă îmi spuneau că o să fac parte din echipa Spaniei la Campionatele Europene, nu aș fi furat acea victorie. Cred că am câștigat mult mai mult prin gestul meu, decât dacă aș fi obținut victoria. E foarte important să faci lucrul corect, mai ales că în ziua de azi, când lucrurile sunt cum sunt în toate cercurile, în fotbal, în societate, în politică, unde totul pare să fie permis, un gest onest e foarte important, a spus după cursă, atletul basc Iván Fernández Anaya.

Am scos în evidență gestul admirabil al acestui sportiv cu caracter frumos, fiindcă merită toate felicitările, la fel cum meriți și tu, Cipri, pentru munca depusă în nenumăratele tale lucrări minunate, cu care ne încânți pe noi, vizitatorii tăi!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Lumea iesita din comun - LIX, data: 29.01.2021, 03:22

„Viața frumoasă constă în micile lucruri”, adevărat, așa gândesc și eu și cred că cine înțelege aceasta, va reuși să fie cu adevărat fericit!

Tocmai acele mici bucurii, acele lucruri simple și gesturi firești, sincere, pline de căldură... au constituit paradisul copilăriei noastre, de care mereu ne vom aduce aminte cu drag! Și bineînțeles că pe primul loc stă iubirea și recunoștința față de scumpii noștri părinți, cărora le datorăm totul și care ne-au învățat să iubim viața, să o respectăm, să fim oameni buni și să ne bucurăm de ceea ce contează cu adevărat!

Cristina, mi-a plăcut mult pps-ul tău, atât prin cântecul ales, cât și imaginile inserate, îmbrăcând textul emoționant de frumos! Felicitări!

Mi-a trezit atâtea amintiri frumoase...!

Cu drag,

Teodora Buiță

Comentariu la Thankful (Recunoscătoare) - Beth Hart , data: 29.01.2021, 03:13

În prag de An Nou, când vechiul 2020 este gata de plecare, cu speranța că va lua cu el tot ce a fost rău, am venit să-ți mulțumesc pentru urări și gânduri bune și să-ți transmit la rândul meu, încă o dată, ție, d-nei Edda, precum și tuturor celor ce vă sunt dragi, că vă doresc ca anul care vine să vă găsească sănătoși și fericiți și să vă aducă tot ce așteptați, tot ce sperați, să fie un an bun și prosper, să vă puteți împlini toate dorințele și bineînțeles, așa cum ți-am mai scris, să puteți face noi excursii, ca să vii iar cu prezentări frumoase, motiv de bucurie și încântare pentru noi, cei care le vizionăm!

AN NOU FERICIT! LA MULȚI ANI!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la An Nou 2021 in sanatate si fericire., data: 31.12.2020, 22:36

Vasile Voiculescu, poetul român care, după 1948, a suferit cumplit pentru convingerile sale democratice, devenind deţinut la vârsta de 74 de ani, şi luându-i-se dreptul de a publica, a lăsat o operă literară de mare rafinament artistic, din care fac parte şi „Ultimele sonete închipuite ale lui Shakespeare...”.

Cele 90 de sonete constituie o monografie închinată „paradisului şi infernului iubirii", după cum le descrie criticul Ovid S. Crohmălniceanu.

Impresionant modul în care este descrisă forța iubirii, ca în superbul Sonetul CLXXXIII”:

„Mereu cerşim Vieţii ani mulţi, aşa-n neştire,

Ne răzvrătim, ne plângem de piericiunea noastră,

Şi încă nu-nţelegem că fără de Iubire

Se veștejeşte Timpul în noi ca floarea-n glastră;”.

„Sonetul CLXXVIII” este de asemenea deosebit de frumos, iar cu imaginile romantice şi fondul muzical ales în ton cu versurile, prezentarea este cu adevărat încântătoare. Fiind o mare iubitoare de poezie şi cum îmi plac mult şi sonetele lui Vasile Voiculescu, am vizionat prezentarea cu mare bucurie!

Calde felicitări și sincere mulțumiri, Adrian, pentru momentul de frumos oferit!

Și fiindcă se apropie sărbătoarea iubirii, a vieții, a speranței, cu momentele sale de înaltă şi sensibilă trăire spirituală, prin Naşterea Domnului nostru Iisus, Cel care este este întruchiparea Iubirii Eterne, îți doresc să te cuprindă magia Crăciunului, să ai parte de clipe speciale, să fii sănătos și fericit, împreună cu cei dragi!

Iar Noul An, să fie unul mai frumos și mai bun decât cel care pleacă, să-ți împlinească toate așteptările și să-ți aducă și multă inspirație, ca să ne încânți iar cu noi lucrări minunate!

Sărbători fericite! La Mulţi Ani!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Vasile Voiculescu-10 sonete de iubire, data: 18.12.2020, 03:42

Într-adevăr, sculpturile artistului italian Peter Demetz uimesc de cum le privești, sunt atât de reale, încât ai impresia că sunt vii!

Desigur, ca să fie realizate asemenea opere de artă e nevoie în primul rând de mare talent, multă răbdare, atenție la detalii, minuțiozitate și dedicare totală!

„Oamenii ne spun multe despre starea lor emoțională prin figurile lor. Aceasta mă inspiră. Îmi place să folosesc oamenii care așteaptă, caută sau reflectă, pentru că nu spun povești, ne oferă o percepție a sufletului. Când privesc un zid gol sau un orizont fără peisaje, noi, ca public, ne putem imagina pe noi înșine în scenă. Poate fi un moment foarte intim.”, mărturisește artistul.

Felicitări, Cipri, pentru acest minunat și interesant pps și mulțumiri pentru frumosul transmis, pentru bucuria de a mă reîntâlni cu lucrările încântătoare ale talentatului artist Peter Demetz!

Și fiindcă mai sunt câteva zile până la marea sărbătoare creștină, pe care cu toții o așteptăm cu mare emoție, eu îți doresc ție și tuturor celor dragi, să vă bucurați de sărbători frumoase, binecuvântate, cu sănătate, lumină, iubire, pace sufletească și speranța că totul va fi bine, că tot ce a fost rău a trecut!

Iar Noul An să fie bun în toate, bogat în împlinirea celor mai înalte aspirații și dorințe!

CRĂCIUN FERICIT! LA MULȚI ANI!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Sculpturi din lemn incredibil de realiste, data: 18.12.2020, 03:30

Cristina, ce poezie frumoasă ai ales, în prag de mare sărbătoare creștină! Minunat și fondul muzical, la fel și imaginile, în ton cu versurile, puritatea fulgilor albi purtându-ne în paradisul copilăriei, al bucuriei și curățeniei sufletești!

Mulțumiri și felicitări pentru momentul de magie!

Și fiindcă în curând:

„Este vestea de har

Că în ieslea de jos,

Fiu al Sfântului Duh

Ni se naște Hristos.”

eu îți doresc ție și dragilor tăi, sărbători fericite și binecuvântate, cu sănătate, bucurie, iubire și frumusețe spirituală!

Iar Noul An să îți aducă tot ce îți dorești pentru tine și cei pe care îi iubești!

Aceleași calde urări pentru dl. administrator, colegii de site și toți vizitatorii care ne vizionează lucrările!

Sărbători fericite! La Mulţi Ani!

Cu drag și prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Dacă Ninge - Adrian Păunescu; Winter Melody - Jacob's piano, data: 18.12.2020, 03:20

Mulțumiri și felicitări, dl. Emil, pentru încă o prezentare frumoasă, cu fotografii minunate și bogată în explicații, pentru a le veni în ajutor celor care n-au fost încă în Ierusalim, „Orașul Sfânt”, sanctuarul a trei religii, cel mai mare oraș din Israel, cu o istorie fascinantă și zbuciumată!

Mii de mulțumiri, de asemenea, pentru toate plimbările virtuale deosebite, la care ne-ați invitat de-a lungul întregului an! Le-am urmărit cu mare plăcere și încântare, mai ales că multe din locurile prezentate nu le-am vizitat și cine știe când voi ajunge să le văd, după tot ce se întâmplă acum în lume…!

Important este să nu ne pierdem credința, încrederea în bine și speranța că răul va lua sfârșit, că vom intra iar în normalitate!

Despre credință și speranță ne amintește și marea sărbătoare creștină care se apropie și pe care eu v-o doresc, dvs. și familiei, cât mai frumoasă, cu sănătate, bucurie, iubire, pace și binecuvântare, cu belșug în casă și în spirit!

Iar Anul Nou să vă împlinească toate dorințele, toate așteptările, să puteți face noi excursii, ca să ne aduceți bucurie și încântare, în continuare, cu realizările dvs.!

CRĂCIUN BINECUVÂNTAT! LA MULȚI ANI!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Ierusalim, data: 18.12.2020, 03:15

Helmut, numai un temerar al înălțimilor și un mare iubitor al muntelui, poate vorbi cu atâta drag despre munte și realiza fotografii, unele cu imagini atât de uimitoare, că îți taie respirația... așa cum o faci tu în multe din pps-urile cu care ne-ai încântat de-a lungul anilor, pentru care îți mulțumesc și te felicit!

Marele alpinist Ionel Coman, de care amintești într-un comentariu, mărturisea că: „Pentru mulți dintre noi, alpinismul n-a fost un foc de paie, a rămas o pasiune durabilă, adaptată anilor, dar mereu atrăgătoare...", ceea ce am înțeles că e valabil și pentru tine!

De fapt, montaniardul român cu cele mai multe cărți scrise despre dragostea pentru munte, chiar a demonstrat-o prin fapte, și deși i-a murit un frate mai mic, pe munte, sub ochii lui, tot n-a renunțat la alpinism, ci s-a cățărat până la 70 de ani și a schiat până la 80 de ani.

Tot el a mai scris într-una din cărțile sale, o frază pe care o găsesc nespus de frumoasă: „Dacă ai îndrăgit muntele, nu cauți doar țeluri deosebite și trasee foarte grele. Același preț pot avea zilele când, hoinar acolo sus, încerci să redevii o modestă părticică din natură, echilibrat și simplu, asimilând cu toate simțurile armonia și liniștea înconjurătoare". Nu-i așa că e minunat spus?

Helmut, acum când se apropie cea mai mare sărbătoare a creștinilor, deși omenirea trece printr-o perioadă grea, hai să lăsăm grijile deoparte, să ne minunăm de magia Crăciunului, să ne bucurăm de miracolul dumnezeiesc ce l-a reprezentat Naşterea Domnului nostru Iisus, să nu lăsăm ca gândurile bune să îngheţe într-un ocean de nelinişti şi să preamărim viaţa care ne-a fost dată! Să ne păstrăm credința și încrederea în puterea binelui!

Ție, d-nei Edda, precum și tuturor celor ce vă sunt dragi, vă doresc sărbători fericite, cu sănătate, bucurie, iubire, pace, credință și speranță, cu belșug în casă și în spirit!

Iar Anul Nou să vă împlinească toate așteptările, tot ce vă doriți, să puteți face noi excursii, ca să vii iar cu prezentări frumoase, motiv de bucurie și încântare pentru noi, cei car le vizionăm!

CRĂCIUN BINECUVÂNTAT! LA MULȚI ANI!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Refugii si cabane in Dolomiti.Partea treia., data: 18.12.2020, 03:02

Bună seara, Helmut!

Citind schimbul de comentarii de mai sus, mărturisesc sincer că m-am emoționat, dar am și zâmbit, la cele scrise de dl. Teodor, cuvinte presărate cu umor, în stilul dânsului!

E adevărat că în ultima perioadă nu am fost prea activă cu comentarii, dar am vizionat cu încântare toate lucrările tale și ale colegilor noștri! Problema este că de obicei am intrat pe site la ore târzii, așa că lucrările le-am salvat în calculatorul meu, ca să le vizionez când am timp și să revin cu comentarii. Din păcate, nu am mai revenit, fiindcă evenimentele din ultimul timp m-au luat prin surprindere, m-au tulburat profund și m-au întristat mult, deoarece moartea a început să secere în jurul meu, luându-mi prieteni dragi!

Noroc cu acest site minunat, cu WhatsApp și e-mailurile primite, că mă ajută să mă încarc cu frumos și încet, să-mi revin! Așa cum scria în primăvară romancierul francez Pascal Bruckner, m-am învățat să construiesc „o fortăreață interioară pentru a respinge urâtul și a lăsa să treacă doar frumusețea, talentul, umorul, insolitul – toate dovezi ale iubirii și prieteniei.”

De aceea te felicit și îți mulțumesc, Helmut, pentru tot frumosul transmis cu ultimele tale minunate pps-uri, care m-au făcut să evadez din lumea reală și tristă, aducându-mă în mijlocul naturii, înconjurată de imagini superbe, printre munți și lacuri, într-o revărsare de lumină și culoare, unde te simți cu adevărat liber și liniștit!

Mă bucur că sunteți bine cu toții. Vă doresc să fiți sănătoși, iar ție multă inspirație, să vii în continuare cu lucrări minunate, care să ne aducă frumosul în suflet și să ne facă să mai uităm de această perioadă nefastă pentru omenire, în care avem senzația că trăim ca într-un film de groază!

Cu stimă,

Teodora Buiță  

Comentariu la Cu Nikonul la drum. 40 Jahre Dolomiten.Episodul 9.Cele mai frumoase lacuri alpine.Partea patra.., data: 10.11.2020, 18:51

Amintirile sunt singurul loc în care timpul nu există, unde oamenii trăiesc pentru totdeauna...!

Îți mulțumesc, Cristina dragă, pentru că azi le-ai împărtășit cu noi într-un mod special, emoționant, dezvăluind un colțișor din sufletul tău frumos!

Se spune că de ziua de naștere, dorințele cele mai mari pot deveni realitate. Așa că, pune-ți o dorință pentru VISE, ca acestea să-ți lumineze cerul vieții, a doua pentru FERICIRE, să-ți facă inima să cânte, și a treia pentru IUBIRE, să-ți învăluie întreaga zi și viața întreagă!

LA MULȚI ANI!

De ziua ta, și nu numai, ci în fiecare zi, îți doresc să fii iubită, fericită, să ai sănătate deplină și să te bucuri de momente minunate alături de persoana iubită, alături de toți cei dragi!

Urmează sfatul înțelepților antici: „Bucurați-vă de viață, indiferent cât este de grea!” Aceasta este și concluzia la care au ajuns oamenii de știință, în urma mai multor experiențe făcute, că sănătatea, viața și destinul unei persoane depind direct de gândurile sale.

„Gândurile noastre sunt cel mai creativ element al lumii noastre. Nici mâinile omenești, nici banii nu sunt capabili să creeze atât de mult cât creează gândurile.”, afirmă scriitorul și psihologul Alexander Sviyash.

Deci, umple-ţi sufletul cu bucurie, inima cu bunătate și mintea cu gânduri frumoase, trăiește intens fiecare clipă, indiferent de încercările vieții!   

Și fiindcă iubirea, sub toate formele ei, este cea care ne face viața frumoasă, cea care ne apropie de divin, îți doresc să nu îți lipsească niciodată!

Iar pentru azi, să ai parte de o zi superbă, plină de cele mai plăcute surprize, care să-ți alunge clipele de îngrijorare, din această perioadă nefericită pentru noi toți!

Cu mult drag,

Teodora

Comentariu la Toamna, frunzele au venit în casa noastră , data: 20.10.2020, 13:50

Felicitări, dl. Steve, pentru frumosul dvs. pps, cu imagini inedite, cu fotografii foarte reușite, luminoase, clare!

Mulțumiri pentru invitația la o plimbare virtuală într-un loc deosebit din Australia, cu peisaje unice – Parcul Național Uluru - Kata Tjuta, inclus în Patrimoniul UNESCO, unde se află renumita stâncă roșie Uluru (Ayers Rock), iar la 40 km, în sud-vest se găsește Kata Tjuta (Mount Olga) și cele mai importante puncte de atracție turistică ale continentului australian!

Uluru (Ayers Rock), despre care se spune că ar avea o vechime de peste jumătate de miliard de ani, are o vârstă relativ egală cu Kata Tjuta, însă diferă în ceea ce privește tipul de rocă. Uluru este format în mare parte din mazarat arkose, un tip de gresie care este caracterizată printr-o abundență de feldspat și unele conglomerate. Componența este 50% feldspat, 25-35% cuarț și fragmente de rocă, 25%.

Inițial a fost o simplă grămadă de nisip, însă în timp s-a format o minune a lumii care ne uimește pe toți, trezind curiozitatea a mii de vizitatori, care ajung aici în fiecare an, hipnotizați de această stâncă uriașă, pe care vor cu orice preț să o cucerească, spre disperarea băștinașilor Anangu care au împânzit zona cu mesaje: „Vă rugăm să nu urcați. Aceasta este casa noastră. În calitate de custozi ai acestui loc, suntem responsabili pentru siguranța și comportamentul dumneavoastră. Ne facem griji pentru voi și pentru familiile voastre.”

„Uluru este o zonă sacră cu o puternică semnificație culturală. Nu este un loc de joacă sau un parc tematic ca Disneyland", a declarat Sammy Wilson, unul dintre liderii Anangu, „stăpânii” acelui pământ, care au solicitat interzicerea escaladării uriașului roșu de către vizitatori, hotărâre ce s-a pus până la urmă în aplicare, începând cu 26 octombrie 2019, când li s-a interzis turiștilor să mai urce pe faimosul monolit de gresie roșie, putând să-l admire doar de la distanță.

Descoperirile arheologice de la est la vest au scos la iveală faptul că aici au locuit oameni cu 10.000 de ani în urmă, iar europenii au ajuns în deșertul australian de vest în anul 1870. Uluru și Kata Tjuta au fost descoperite doi ani mai târziu de la sosirea europenilor aici.

   Cu stimă,

   Teodora Buiță

Comentariu la Australia (Uluru-Kata Tjuta NP) - Steve, data: 18.10.2020, 13:56

Felicitări, Cipri, pentru încă un pps reușit, cu subiecte interesante, cu întâmplări într-adevăr incredibile, uimitoare!

De fapt, așa e și viața, plină de frumos uneori, dar și cu întâmplări neplăcute, cu surprize nedorite, alteori...

Eu ți-o doresc să fie mereu plină doar cu surprize plăcute, și nu doar azi, de ziua ta, ci zi de zi, să fii sănătos, iubit și fericit, în mijlocul celor dragi!

La mulți ani!

Tot ce-ți dorești să ți se împlinească! Petrecere frumoasă!

Cu prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la Lumea iesita din comun - L, data: 18.10.2020, 13:26

Cipri, ai reușit să mă faci iar să zâmbesc, cu întrebarea ta! Constat că ești ca o cutiuță plină cu surprize! Nu mă așteptam să fii la curent cu ultimele lansări ale modei de lux, ținnând cont de faptul că de obicei, aceasta este o preocupare mai mult feminină! Bănuiesc că te referi la lansarea de către brandul Louis Vuitton, pentru cei care caută o alternativă de lux la masca sanitară din farmacie, de purtat în contextul pandemiei de Covid-19, a unei viziere transparentă din plastic, montată pe o curea elastică, inclusiv cu monogramă, împodobită cu detalii aurii și al cărei ecran fotocromatic se întunecă în funcție de luminozitate.

Am văzut-o în fotografii cum arată și cu atât și rămân! Nu obișnuiesc să arunc banii pe lucruri scumpe doar pentru că așa se poartă, că sunt la modă. Sigur că îmi plac lucrurile de calitate, dar să fie pe gustul meu, nu neapărat să fie la modă și nici exagerat de scumpe! Îmi place să mă îmbrac cu ce îmi stă bine.

Cum să dau atâția dolari doar pe o vizieră, când îmi pot cumpăra cu ei o grămadă de alte lucruri utile? Așa că, prefer masca sanitară din farmacie, chiar dacă nu e deloc elegantă, dar are același rol de protecție...!

Sper că nu ți-am creat impresia unei persoane „fițoase”, fiindcă... nu sunt!

Sunt mai degrabă un „șoricel de bibliotecă”, ce iubește cărțile, iar dacă ar trebui să aleg între o toaletă extravagantă și o carte la fel de scumpă, te asigur că aș alege cartea! Acum cred că te-am făcut eu să zâmbești!

Îți mulțumesc pentru urări și gândurile bune! Aceeași este și dorința mea pentru tine și cei dragi ție!

Să fiți sănătoși și fericiți, să aveți tot ce vă doriți!

Ai grijă de tine!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Lumea iesita din comun - XLVIII, data: 12.10.2020, 04:29

Este uimitor să vezi cum unul dintre cele mai mari orașe din Bavaria, frumosul Nürnberg, un oraș fabulos, cu o istorie remarcabilă, care a fost bombardat în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial în proporție de peste 90%, a renăscut într-un mod fascinant!

M-au încântat clădirile din centrul vechi, care au fost reconstruite păstrându-se arhitectura originală, astfel încât, privindu-le, ai sentimental că te afli într-o lume de povești. Iar cetatea, cu zidurile ei medievale, cu numeroasele porți și turnuri, m-a impresionat!

Îmi place și faptul că orașul are multă verdeață și ce minunat se desfășoară privirilor grădinile minunat întreținute, cu flori într-o multitudine de culori, care te farmecă!

Dar mi-a plăcut mult și partea modernă a orașului, cu noile construcții, elegante, impunătoare, foarte frumoase.

Felicitări, Helmut, pentru frumoasele tale pps-uri despre Nürnberg, minunat oraș, cu un bogat trecut istoric și multe atracții turistice interesante, deosebite, ce merită a fi văzute măcar o dată în viață!

Pe lângă cele prezentate de tine, aș mai aminti câteva construcții speciale, care de asemenea, cred că merită a fi vizitate, ca de exemplu: Primăria Veche, care adăpostește și una dintre cele mai mari temnițe municipale din Evul Mediu, impresionanta capodoperă Fântâna Ehekarussel, cunoscută și ca Fântâna Frumoasă aflată în Piața Centrală, Biserica Maicii Domnului, o altă clădire impresionantă, unde în trecut s-au desfășurat ceremoniile imperiale și au fost adăpostite bijuteriile coroanei și simbolurile puterii imperiale, și unde poate fi admirat și acum renumitul Männleinlaufen, un ceas mecanic ce a fost instalat în anul 1509, Muzeul jucăriilor, o încântare și pentru cei mici și pentru cei mari, Muzeul Transporturilor, Berăria Altstadthof, catacombele... etc.!

Un motiv pentru care merită vizitat frumosul Nürnberg și a doua oară, ar fi să revii în luna decembrie, când se organizează Nürnberg Christkindlesmarkt, una dintre cele mai mari piețe de Crăciun organizate din Germania, adunând peste două milioane de turiști anual. Vei trece de la berea binevenită vara la vinul cald ce te încălzește iarna. Ca să nu mai vorbesc despre preparatele speciale de sărbători, printre care se află și delicioasa turtă dulce.

Calde mulțumiri, Helmut, pentru încântătoarea plimbare virtuală prin minunatul oraș bavarez, care m-a încărcat cu mult frumos!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Nürnberg, orasul lui Albrecht Dürer.Episodul patru - Nürnberg mereu tanar., data: 08.10.2020, 03:58

Da, de când a apărut pandemia și groaza adusă de noul virus SARS-CoV-2, au apărut și o sumedenie de teorii, unele de-a dreptul înfricoșătoare, făcute parcă special să sădească teama în sufletul oamenilor, că ajungi să nu mai știi ce să mai crezi!

Repetarea în mod excesiv a unor gesturi și comportamente se numește tulburare sau sindrom obsesiv-compulsiv. În cazul de față, obsesia oamenilor este boala. Lumea este obsedată de coronavirus. Iar compulsia, generată de frica de boală, se manifestă prin dezinfectatul de o mie de ori pe zi a suprafețelor, purtatul măștii, chiar și la 40 de grade, în aer liber, privitul secundă de secundă la știrile catastrofale difuzate la TV sau online... și altele asemenea.

După cum se știe, frica de boală este pentru sănătate un dușman la fel de temut, ba poate chiar mai rău ca virusul. Panica aceasta că la internarea în spital ți se ia libertatea, telefonul, rudele nu te pot vizita, iar tu poți să mori ca un câine singur și nici de o înmormântare demnă nu ai parte, poate afecta psihic și pe cel mai normal om.

Un filosof spune: „Faceți exact lucrurile de care vă temeți cel mai mult, atunci frica se va împrăștia imediat.”, un sfat bun, pe care ar trebui, cred eu, să-l urmăm cu toții! Să încercăm să nu ne mai gândim la rău, la boală... fiindcă în momentul în care îți este frică de boală, o atragi ca un magnet și cu cât te gândești la frică mai mult, cu atât îi dai mai multă forță!  

Mă întreb, după ce toată această nebunie va lua sfârșit, când se va încheia pandemia, oare va mai putea fi cineva la fel ca înainte? Eu cred că, nu! Am convingerea că fiecare va trece printr-o schimbare profundă, că oamenii vor fi mai buni, mai înțelegători, mai iubitori și vor ști să aprecieze mai mult ceea ce au, se vor bucura mai mult de frumusețile naturii și de tot ce le oferă viața…!

Felicitări, Adrian, pentru felul în care ai realizat lucrarea, în străduința de a aduna cât mai multe informații despre nenorocirea care a lovit omenirea și încercarea de a arăta că nu e bine să se creadă tot ce se prezintă în media, lumea să nu ia de bune chiar toate știrile, multe false, care nu fac altceva decât să creeze și mai multă teamă! Dintotdeauna frica a fost creată pentru a se putea manipula mintea omului și tocmai de aceea va trebui să avem grijă să nu le facem jocul unora, findcă doar cu o minte sănătoasă ne putem păstra corpul sănătos!

Îți doresc multă sănătate și toate cele bune, ție și celor dragi! Să treceți cu bine peste această grea încercare, la care suntem supuși cu toții!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Teorii COVID-19, data: 08.10.2020, 03:47

Mulțumesc, Cipri, pentru informațiile date cu noul tău pps., multe interesante, de care am aflat acum! Unele chiar m-au impresionat, iar altele m-au făcut să zâmbesc!

De exemplu, m-a tulburat teribil întâmplarea prezentată despre Aron Ralston care, blocat de un bolovan timp de 5 zile, ca să se poată salva, a fost obligat să-și amputeze mâna în condiții groaznice, cu un briceag tocit… Săracul, prin ce chinuri a trecut… Bine măcar că a rămas în viață, că sacrificiul nu a fost degeaba!

Noroc că ai prezentat și câteva subiecte care m-au făcut să zâmbesc și mi-au mai schimbat starea de spirit! Printre altele, m-a amuzat șiretenia rușilor, ce mod ingenios au găsit de a-l spiona pe ambasadorul american la Moscova, chiar prin cadoul oferit! Tot amuzantă mi s-a părut și noua modă lansată de Gucci, ce idee aiurită, să ajungi să porți bluze cu găuri asemănătoare cu cele pe care bunicile noastre le aruncau, adică mâncate de molii și pantaloni cu pete de iarbă! Stau și mă întreb cu uimire, oare lumea chiar a început să-și piardă gustul pentru frumos?

Încă o dată, mulțumiri și felicitări, Cipri, pentru încă o realizare minunată!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Lumea iesita din comun - XLVIII, data: 08.10.2020, 03:40

Dragostea este şi va rămâne cel mai înălţător şi profund sentiment pe care îl poate trăi fiinţa umană. Ea este lumina din viața noastră, care transformă totul în frumos, care ne schimbă în bine, ne face mai buni. Am fost creați din iubire și pentru iubire. Este lecția pe care fiecare dintre noi va trebui să o învețe în această viață sau în următoarele. O să venim pe Pământ până când vom învăța să iubim.

Mă bucur, Cristina, că ai ales din opera cunoscutului și apreciatului romancier și scenarist George Șovu, o poezie atât de frumoasă, de gingașă și sensibilă, la fel ca și imaginile cu care ai îmbrăcat-o, realizând un pps minunat, pentru care te felicit!

Îți mulțumesc pentru raza de bucurie pe care ai adus-o, mai ales în aceste zile triste, când toți avem nevoie de subiecte frumoase!

Cu drag,

Teodora Buiță

Comentariu la Dimineaţa iubirii - George Şovu, data: 08.10.2020, 03:25

Cristina dragă,

Cred că ai înțeles deja că cea mai mare plăcere a mea este să aduc altora bucurie!

Și fiindcă trăim vremuri așa de ciudate, cu tot ce se întâmplă acum, din cauza pandemiei, când lumea e tristă, îngrijorată, stresată, m-am gândit că o mică bucurie nu poate face decât bine!

La urma urmei, cum spuneam, gestul contează, intenția bună cu care a fost făcut! Și apoi, așa cum i-am mărturisit și d-lui administrator, sunt sigură că sunt unica ce v-a felicitat cu o lună înainte, pe tine și pe Cipri, pentru ziua de naștere, deci sigur nu veți uita, că v-am făcut să vă amuzați și să zâmbiți! Până la urmă a fost o dublă surpriză, nu? ????

Draga mea, la data cuvenită voi reveni cu o felicitare și pe e-mail, urările de aici, consideră-le ca făcute în avans!

Și fiindcă a început anotimpul de care te leagă atât de multe amintiri frumoase, eu îți doresc să ai parte de o toamnă minunată, colorată, veselă, îmbelșugată și plină de iubire, cu cei dragi alături! Ai grijă de tine.!

Cu mare drag te îmbrățișez și eu!

Teodora

 

Comentariu la LA MULȚI ANI!, data: 25.09.2020, 01:23

Sigur că educația este importantă și este necesar să fie continuată, chiar și atunci când ușa școlii este închisă, cum s-a întâmplat în momentul când a început pandemia, trecându-se, într-un stil accelerat, la introducerea tehnologiei digitale în sistemul de educație.

Unii profesori, care și-au asumat vocația cu noblețe, pentru deschiderea de orizonturi și de minți, în pofida emoțiilor firești ale unui început forțat de împrejurări nefericite, au început să predea la distanță, online, chiar din primele săptămâni ale stării de urgență, alții au așteptat până după vacanța de Paște, când ministerul a dat un ordin în acest sens, dar important este că au încercat să creeze interactivitate, să ofere și să primească feedback, să distribuie materiale, să le ordoneze pe categorii, astfel încât fiecare elev să aibă acces la ele și să lucreze pe propria copie. .

Copiii și părinții lor s-au bucurat că procedându-se astfel, anul școlar a putut fi continuat, fără a fi expuși îmbolnăvirii cu noul virus SARS-Cov-2!

Cum era de așteptat, sistemul de învățământ românesc nefiind cu adevărat pregătit pentru educația online, pandemia a scos la iveală situații în care unii profesori și-au depășit limitele pentru a putea să le predea în continuare elevilor lor la standarde înalte, dar și multe exemple cu profesori care, deși foarte buni la clasă, nu s-au descurcat să predea online...!

„Ar trebui să ne gândim: cui trebuie să îi fie bine în acest sistem? Elevului. Dacă am începe să gândim cu adevărat în paradigma aceasta, am găsi și soluții. Soluții sunt, iar instrumentele digitale, odată ce le stăpânești, nu fac decât să îți eficientizeze lucrul și să ajungi mai ușor la copii. Elevii de azi vor ajunge pe piața muncii, unde indiferent dacă ești agricultor sau medic, vei folosi tehnologia”, spune Ștefan Apăteanu, fondatorul Edu Apps.

Având în vedere salturile rapide din punct de vedere tehnologic prin care trece omenirea, dar și particularitățile noilor generații, unii consideră, așa cum prezinți și tu în pps, că digitalizarea educației a început să devină o necesitate, chiar și în absența unor situații de forță majoră.

Și totuși, părerile sunt împărțite, nu toți părinții sunt de acord cu învățământul online, în afara perioadei de criză, mai ales la clasele mici, unde organismul copiilor este încă în formare, în dezvoltare, iar statul ore în șir în fața calculatorului, laptopului sau tabletei, după cum se știe, este foarte nociv pentru toată lumea. Plus că, față de educația în sistem clasic, la cea online le lipsește copiilor interacțiunea, socializarea, ceea ce va duce la formarea unor copii singuratici, izolați…, iar lipsa de mișcare, are și ea la rândul ei o mulțime de efecte negative asupra organismului!

Pe lângă problemele de sănătate, s-ar mai adăuga și aceea că în zonele rurale nu toți copiii au toate resursele pentru a se conecta.

Ca urmare, anul școlar a început în 14 septembrie în condiții normale, în majoritatea școlilor din țară,  cu excepția unor unități de învățământ unde, din cauza unor situații apărute, se fac cursuri exclusiv la distanță pentru toți preșcolarii și școlarii, existând posibilitatea totuși, ca în unele zone ale țării predarea să se facă după un scenariu mixt - fizic și online.

Dar, în contextul în care numărul infectărilor cu Covid va crește în anumite localități din România,  mai multe școli ar putea fi închise, ceea ce va însemna că școli care puteau să țină lecțiile în sala de clasă, vor fi nevoite să își mute, din nou, procesul didactic în mediul online și să asigure accesul elevilor la educație, într-un mod coerent și echitabil.

În concluzie, deși Edu Apps a făcut cursuri de pregătire cu profesorii și a creat o serie de resurse despre învățarea digitală, care pot fi parcurse pe cont propriu, sistemul de învățământ românesc încă nu este cu adevărat pregătit pentru educația online.

„Școlile se vor trezi în același scenariu, vor trebui să lucreze online cu elevii fără să aibă resursele necesare, iar în plus vor trebui să ofere inspectoratelor posibilitatea să le monitorizeze activitatea”, arată Ștefan Apăteanu.

Adrian, felicitări pentru lucrare și pentru informațiile date! Mă bucur să constat că ești mereu la curent cu tot ce e nou, ceea ce dovedește că tu într-adevăr aplici conceptul life-long learning!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Tehnologii care ne schimba viata-2.Scoala online, data: 25.09.2020, 01:08

Cipri, eu voiam să vă fac o surpriză, Cristinei și ție, știind că e o diferență de două zile între zilele voastre de naștere, iar în final, surpriza am avut-o eu, fiindcă am greșit luna! ????

E prima oară când mi se întâmplă, fiindcă și în anii anteriori i-am transmis Cristinei urări de ziua ei, pe 20 octombrie.

De fapt, după ce am trimis prezentarea, a trebuit să plec urgent în oraș, iar seara, când am ajuns acasă, mi-am dat seama de greșeala făcută și tocmai mă pregăteam să-i scriu d-lui administrator, cu rugămintea să nu publice lucrarea, când am văzut că dânsul foarte hărnicuț și amabil, a postat-o deja, iar tu mi-ai lăsat și mesaj de mulțumire!

Acum, din moment ce ai văzut-o, nu are rost să o mai retrag și s-o repostez în octombrie!

Așa că, vă rog pe amândoi, pe tine și pe draga de Cristina, să-mi primiți urările în avans! Până la urmă, intenția contează, nu?

Și bineînțeles, acum că am aflat, te rog să-i transmiți din partea mea și doamnei tale, aceleași calde urări pentru ziua de naștere, din partea mea, chiar dacă nu ne cunoaștem!

Pentru voi luna octombrie chiar este o lună specială, plină de sărbători și amintiri de suflet! Eu v-o doresc cât mai frumoasă, cu momente deosebite, care să vă aducă multe zâmbete, bucurii și împliniri nenumărate! Aveți grijă de voi!

Cu prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la LA MULȚI ANI!, data: 18.09.2020, 00:46

„Florile sunt cuvintele frumoase şi hieroglifele naturii, cu care ne face să înţelegem cât de mult ne iubeşte”, spunea Goethe și ce bine că e așa, că natura, cu măreția ei, cu miracolul ei, a fost atât de darnic creată! Cred că am fi fost foarte vitregiți și mult mai tristă viața noastră, dacă nu ar fi existat ele, aceste minunății gingașe, care ne sensibilizează, ne îmbogățesc spiritul, ne mențin vie speranța și ne umplu sufletul cu frumos.

Îți mulțumesc, Helmut, pentru bucuria făcută cu darul tău special, pentru pps-ul tău floral, care pe merit se bucură de succes, doar florile sunt iubite de toată lumea, iar imaginile inserate de tine sunt încântătoare!

Mi-au plăcut și celelalte pps-uri noi ale tale, așa că te felicit acum și pentru ele!

Am văzut că printre comentariile lăsate apar și ale d-lui Karel. Să știi că dumnealui este persoana despre care ți-am scris că mereu trimite pe e-mail, unui domn din Olanda, cu care corespondez, pps-uri realizate de tine, care ajung și la mine!

De altfel, multe pps-uri postate aici de tine și de alți colegi, le primesc pe e-mail, însoțite de comentarii frumoase la adresa autorilor și a site-ului, fiind apreciat ca un site serios și de calitate. Și pentru aceasta, desigur, trebuie să-i mulțumim d-lui administrator, fiindcă de la început, încă de la înființare, nu a admis folosirea unor cuvinte vulgare, indecente, așa cum se întâmplă să întâlnești în anumite comentarii de pe alte canale!

Helmut, îți doresc ție și doamnei Edda, multă sănătate, să puteți face încă multe călătorii plăcute, ca să ne încânți și în continuare cu lucrările tale frumoase!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la The Last Rose of Summer.Flori din Dolomiti., data: 05.09.2020, 18:24

Maestrul Nicolae Herlea, unul din titanii vocilor românești de aur, a fost cel mai bun bariton pe care l-a avut vreodată Opera Română și unul dintre cei mai mari baritoni ai lumii. Cu un repertoriu foarte bogat, interpretând roluri importante din creaţia universală, având un timbru inconfundabil, o forţă de seducţie şi un firesc în interpretare, o eleganţă deosebită, o prezenţă caldă şi modestă, o versatilitate expresivă, o tandră, dar puternică personalitate, încă de la începutul carierei a ajuns foarte cunoscut pe plan internaţional, aducând prestigiu ţării noastre, strălucind pe marile scene ale lumii, de la Scala din Milano, la Covent Garden din Londra sau la Metropolitan Opera din New York.

„Îmi amintesc cu profundă emoție acel fior care, prezent la auzul vocii sale, învăluia publicul, și incandescenta atmosferă a aplauzelor interminabile însoțite de aclamații. Sunt momente rămase posterității în filmele pe care le revedem totdeauna cu bucurie și adâncă emoție. Iar marele artist și prieten continuă să fie mereu prezent în sufletele noastre… de când a lăsat această lume...", mărturisește dr. Stephan Poen despre marele bariton Nicolae Herlea.

Deși se bucura de aprecieri elogioase, precum „rege al baritonilor”, „miracolul Herlea” sau „slujitor al artei româneşti şi al belcanto-ului”, maestrul se prezenta simplu, după cum reiese dintr-un interviu acordat TVR:

„Am dus o viaţă destul de agitată, dar totul a trecut ca un vânt, a fost un vânt de primăvară, pentru că succesele şi teatrele sunt un miraj. Un artist, dacă este echilibrat, poate să treacă peste aceste miraje şi nu îl afectează.

Eu am fost mereu animat de dorinţa adevărului şi atunci m-am comportat firesc. Nu am avut invidii sau orgolii. Am făcut ceea ce am considerat că pot eu să fac mai bine, în funcţie de dotarea mea nativă şi de educaţie. Am făcut-o însă total, pentru că în artă nu există jumătăţi de măsură. După cum nu există artist mare, ci un artist important al timpului său.”

Te felici, Adrian, pentru ideea de a aduce un minunat și emoționant omagiu marelui nostru bariton Nicolae Herlea și pentru modul în care ai făcut-o, realizând o lucrare frumoasă, prin care ai reușit să pui în lumină imaginea unui artist desăvârşit, un artist care, așa cum am menționat, modest, întotdeauna a vorbit puţin despre el, considerând că vocea şi arta sa sunt cei mai buni ambasadori.

Am reascultat cu mare bucurie vocea lui caldă, inconfundabilă, cu inflexiuni unice, urmărind încântătorul tău pps și pentru toate acestea îți mulțumesc!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Recital Nicolae Herlea-arii celebre din opere de Verdi, data: 05.09.2020, 03:21

Felicitări, Cipri, pentru ultimele tale pps-uri, realizări deosebite, ca întotdeauna! Chiar dacă nu postez eu comentarii prea des, tu știi că îmi plac. Și nu numai mie, ci și altora, dovadă că multe din ele ajung la mine pe e-mail. De exemplu, pps-ul acesta mai întâi l-am văzut primit pe e-mail! Printre altele, m-au amuzat informațiile despre „vinul Mariani”!

Mereu vii cu subiecte interesante, cu multe noutăți, îmbogățindu-ne cunoștințele, dar și cu sfaturi înțelepte, fiindcă pps-urile cu proverbele popoarelor conțin tezaur de înțelepciune, pe lângă umorul care creează o stare de bine!

Îți doresc mult succes și multă inspirație în continuare!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Lumea iesita din comun - XLV, data: 19.08.2020, 05:18

Nu cred să fie o suferință mai mare decât să-ți pierzi copiii, ba chiar să-i vezi omorâți sub ochii tăi! Iar Constantin Brâncoveanu, marele domnitor al Țării Românești, a avut parte de o astfel de cruntă soartă, privind cu sufletul sfâșiat de durere cum, din porunca sultanului, îi sunt omorâți cei patru fii, fiindcă nu a vrut să renunțe la credința ortodoxă, la iubirea față de Hristos.

Mă întreb, în zilele noastre oare ar mai fi capabil cineva, în numele credinței, de un asemenea gest unic în lume, de sacrificiul suprem, „cea mai înaltă formă de dragoste manifestată faţă de Hristos”?

„Să nu-ţi părăseşti credinţa!”, e îndemnul pe care Brâncoveanu l-a dat fiilor săi în ceasul morţii şi testamentul pe care îl lasă peste veacuri, domnitorul care a avut parte de cea mai cruntă moarte din istorie.

Iată, toate avuţiile şi orice am avut am pierdut! Să nu ne pierdem încai sufletele... Staţi tare şi bărbăteşte, dragii mei! Să nu băgaţi seamă de moarte. Priviţi la Hristos, mântuitorul nostru, câte a răbdat pentru noi şi cu ce moarte de ocară a murit. Credeţi tare întru aceasta şi nu vă mişcaţi, nici vă clătiţi din credinţa voastră pentru viaţa şi lumea aceasta...” - Constantin Brâncoveanu, 1714 (Gheorghe Şincai, „Cronica românilor şi a mai multor neamuri”).

Impresionabil până la lacrimi subiectul acestui pps, deoarece, așa cum spune și Ioan Morar, „Cazul Brâncoveanu nu poate fi abordat decât cu mâna tremurândă, copleşit de fiorul unor sentimente cu mare încărcătură emoţională şi cu efortul de a zăgăzui izvorul lacrimilor gata să erupă la orice pomenire a acestui nume cu cea mai mare rezonanţă în istoria neamului românesc. Raportat la toţi marii domnitori pe care neamul nostru i-a avut de-a lungul istoriei, Brâncoveanu reprezintă ceva cu totul special.”

Felicitări pentru o lucrare emoționantă, frumos realizată, pe care am vizionat-o cu ochii plini de lacrimi!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la BRÂNCOVEANU CONSTANTIN, Boier vechi si Domn creștin, data: 19.08.2020, 05:06

Mulțumesc, dl. Emil, pentru această minunată călătorie virtuală, prin Augsburg, un oraș frumos, cu multe locuri și clădiri deosebite, printre care mi-a atras atenția Clădirea Primăriei, un adevărat palat, cu impresionanta Sală de Aur, bogată în picturi murale și decorațiuni pe pereți. Domul din Augsburg, vechea catedrală construită în sec. al XI-lea, în stil romanic cu influențe gotice, care adăpostește și picturi de Hans Holbein cel Bătrân, am citit că are cele mai vechi vitralii din Germania.

Interesant că s-a păstrat și acum, după sute de ani, complexul de locuințe sociale!

Acum, după tot ce se întâmplă în lume, vă felicit pentru inspirația avută, de a călători prin multe țări, bucurându-vă sufletul cu atâtea minunății, vizitând ținuturi de unde ați avut multe de aflat, de învățat și de unde sigur v-ați întors sufletește mult mai bogat!

Dl. Emil, nu v-am lăsat comentarii la fiecare lucrare, pe multe vizionându-le la ore foarte târzii, dar vă asigur că mi-au plăcut toate, dovadă fiind aprecierile mele cu steluțe, iar mai nou bifând „Îmi place”!

Să știți că multe dintre pps-urile dvs. le-am primit și pe e-mail, ceea ce înseamnă că plac oamenilor!

Vă felicit încă o dată pentru tot și vă mulțumesc pentru frumosul împărtășit cu noi! Vă doresc mult succes și multă inspirație în continuare!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Augsburg, data: 19.08.2020, 04:56

Felicitări, Cristina, pentru frumoasa ta lucrare!

Furată de text și imagini, chiar am avut senzația unor adieri de vânt fluturându-mi prin plete, învăluită în miros de iarbă crudă!

Perseverează, draga mea, în continuare, fiindcă e minunat ce faci! Sufletul mereu are nevoie de frumos, iar în vremurile de acum, cu atât mai mult!

Cu drag,

Teodora

Comentariu la Perseverență - Marin Sorescu, data: 19.08.2020, 04:49

Fiecare călătorie este o lecție de viață, care înfrumusețează sufletul, chiar și virtuală fiind, așa cum am făcut-o eu acum, urmărind ultimele tale pps-uri minunat realizate, ca de obicei, cu locuri frumoase, pe care eu nu le-am văzut.

Felicitări, Helmut, și mulțumiri pentru bucuria făcută cu aceste încântătoare lucrări, cu imagini nespus de frumoase! Mi-au plăcut mult fotografiile cu clădirile grandioase din Dresda, un oraș cultural, cu o bogată istorie, dar și un centru industrial, care deși refăcut în mare parte în stil modern, încă își mai păstrează totuși acel aer burghez de altădată, reflectându-se elegant, mai ales la orele înserării, în apele fluviului Elba.

Emblematica Catedrala Frauenkirche, construită în stil baroc, mi s-a părut impresionantă și impunătoare.

Se spune despre Dresda că e un oraș care te farmecă de la prima întâlnire cu el. Așa ai simțit și tu când l-ai vizitat prima dată?

Constat că ai avut, împreună cu d-na Edda, o vacanță plăcută, ați îmbinat frumosul naturii cu frumosul artei și ați avut noroc și de o vreme numai bună pentru călătorii! Să asculți Mozart într-un apus de soare superb, mângâiat de ultimele raze aurii, ce poate fi mai minunat?

Îți doresc mult succes și multă inspirație în continuare!

Cu stimă,

Teodora Buiță

Comentariu la Elbsandsteingebirge .Episodul 5. Dresden, data: 19.08.2020, 04:41

Bună ziua, dl. administrator!

Mulțumesc mult pentru lămuriri! Bineînțeles că nu era nevoie de scuze, se mai întâmplă să apară anumite probleme! Bine că nu e ceva permanent, fiindcă, așa cum am scris mai sus, mi-e greu să scriu fără diacritice! Dar... până la urmă, când există bunăvoință și înțelegere, omul se adaptează noilor condiții, nu? Am observat la alte comentarii că doar o literă nu era acceptată în niciuna din formele de scriere („î”, „â”), așa că n-am scris-o cu diacritice. Abia după ce am postat comentariul, am văzut că aceeași problemă era și cu ghilimelele, așa că în al doilea comentariu, am încercat o altă formă pentru citate! Cum spuneam, omul se adaptează! Ați zâmbit?

Mulțumesc pentru urări!

O zi minunată și binecuvântată, pentru dvs. și cei dragi, vă doresc!

Cu toată stima și prețuirea,

Teodora Buiță

Comentariu la LA MULȚI ANI, DE SF. MARIA!, data: 15.08.2020, 17:18

Mulțumesc mult, doamna Dorina, pentru frumosul și sensibilul dvs. mesaj!

Mă bucur că v-a plăcut prezentarea mea, fiindcă am realizat-o cu mult drag, așa cum dragă imi este și Maica Domnului!

Nu trebuie să vă pară rău că nu-i purtați numele sfant, fiindcă și numele dvs. este frumos și poartă in el, ca și al meu, de altfel, un cuvant unic, acel ?dor? netraductibil in alte limbi și despre care Lucian Blaga spunea: <<Dorul este un organ de cunoaştere a infinitului>>, adică, un organ al sufletului, care, așa cum explica cineva, <<poate fortifica dragostea, pentru că după ce am cunoscut infinitul nu vom mai putea da drumul iubirii>>. Sper că v-am convins să vă iubiți numele!

Chiar dacă nu vă numiți Maria, vă doresc să aveți parte de o zi specială, cu multe zambete și bucurie!

Le urez incă o dată, tuturor celor care-și aniversează ziua de nume, multă sănătate, fericire și realizări nenumărate!

La mulți ani!

Cu respect și prețuire,

Teodora Buiță

 

Comentariu la LA MULȚI ANI, DE SF. MARIA!, data: 14.08.2020, 03:42

P.S. Cuvantul ?prostit? eu l-am scris in ghilimele (nu cum apare acolo), conform regulii de scriere a ghilimelelor in limba romana, dar văd că nu le acceptă așa! Incerc acum să le pun conform regulii de scriere in limbile străine, poate așa le ia!!!

Comentariu la LA MULȚI ANI, DE SF. MARIA!, data: 14.08.2020, 03:26

Nu știu ce se intamplă, poate ne va lămuri dl. administrator, dar constat că noua interfață nu acceptă toate cuvintele scrise cu diacritice, ca inainte, iar mie mi-e greu să scriu fără! Dar, pentru a nu apărea anumite cuvinte deformate, cum am văzut in unele comentarii, voi incerca să inlocuiesc doar literele respective, deși probabil o să apară cam ciudat scris astfel! Am făcut această precizare ca să nu creadă cei care vor citi, că m-am ?prostit? și nu mai știu să scriu corect, cu atat mai mult că eu mereu ii indemn pe toți să fie atenți cum scriu!

Mulțumesc mult, Helmut, pentru că ai venit, amabil ca intotdeauna, să mi te alături, cu urări și ganduri bune, la această mare sărbătoare creștină, pentru toți sărbătoriții care poartă frumosul nume al Preacuratei Fecioare Maria!

Pe langă faptul că o venerez pe Fecioara Maria, un alt motiv pentru care dedic mereu prezentări cu această ocazie este că mama mea se numește Maria.

In semn de prețuire, ei și tuturor celor care iși sărbătoresc ziua onomastică, eu le-am dedicat această prezentare, cu speranța să le aduc puțină bucurie in această frumoasă și binecuvantată zi, mai ales că trăim clipe triste și ciudate, provocate de apariția unui nenorocit de virus.

Le doresc să aibă parte de ce e mai bun, iar Maica Domnului să-i binecuvanteze, să-i ocrotească, să aibă parte numai de bucurii, să fie sănătoși și fericiți alături de cei dragi!

La mulți ani!

Aceleași urări de sănătate și numai bine pentru tine, d-na Edda și toți cei dragi, chiar dacă nu aveți niciun sărbătorit in familie!

Cu respect și prețuire,

Teodora Buiță

Comentariu la LA MULȚI ANI, DE SF. MARIA!, data: 14.08.2020, 03:14